Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmisi99

    addikt

    válasz Pintim.... #147585 üzenetére

    Kalóriákat illetve kaják összetételét szoktad figyelni?
    Olvass utána a glikémiás indexnek (GI) ez is egy elég fontos dolog a táplálkozásnál. És a magas GI kajákat érdemes kerülni, fehér liszt, (bár lehetőleg mindenféle pékárút) sima tészta, sima rizs, cukor, sültkrumpli, stb. Mert ezek nagyon gyors energia források a szervezetnek, csak hát annyira gyorsan megemésztődik hogy túl sok energia, és a szervezet nem pazarol szépen elraktározza az energia többletet zsírba.

    Sokszor az ember nem gondolná, hogy tipikusan egészségesnek titulált kajákban milyen rohadt sok cukor van. Én mániákus tápanyag figyelő vagyok, minden létező kaján a tápértéket nézegetem a boltban. Egy egyszerű gyümölcsös joghurtba bele lapátolnak 10g cukrot, a szuper diétás zab falatokba is legalább 20-25g cukor van 100g ban pedig fene se gondolná. Szóval ezekre alaposan oda kell figyelni.
    Meg rá kell jönni a te szervezeted mire érzékeny. Én 30kg ot fogytam nálam a cukor volt a fő bűnös, brutális mértékben leredukáltam a cukor fogyasztást ilyen napi 100-150g ról ilyen napi 20-25g ra, nálam zuhantak le a kilók, de mindenki másra érzékeny.

Új hozzászólás Aktív témák