Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    válasz David75 #145706 üzenetére

    Engedélyével bemásolom ami írt.

    Ezt februárban írta.

    Kezdetnek mindjárt egy rövid beszámolóval kezdenék: tegnap volt egy éve, hogy belevágtam az új életmódba. 2017. február 22-én hirtelen felindulásból kezdtem bele a máig is tartó diétámba, plusz az edzéseket is fokoztam. 102 kg-ról 80 kg-ra fogytam, testzsírszázalékom 40% körüli értékről 10% körülire csökkent.

    Edzések terén a következő a menetrendem: heti három súlyzós edzés, egy futónap futópadon 1 óra/10 km teljesítésével, egy fekvőtámasz nap 20x25 ismétléssel, mindezek mellé reggelente 100 felülés + 100 fekvőtámasz egy sorozatban.

    Kaja oldalról: zab, csirkemell sonka, tojás, sok zöldség, főtt rizs, csirkemell több variációban, túró, joghurt, gyümölcs, esetenként proteinszelet.

    Táplálékkiegészítők: fehérje turmix, C-Vitamin, multivitamin, izületvédő, kreatin monohidrát, L-Carnitine, néhány hete zsírégető és tribulus terrestris. Tervezem még BCAA és Omega 3 bevonását is a jövő héttől. Éppen most számoltam utána, mindezek havi szinten 30-35eFt-ból jönnek ki.

    Az eredeti célkitűzésem a 10-es testzsírszázalék volt, de a hasammal még mindig nem vagyok elégedett, ezért egyelőre folytatom a szálkásító programot, de később váltani akarok a nagyobb súlyok irányába, mert a jelenlegi program rengeteg időt elvisz. Egy-egy edzés kb. 70-80 percet vesz igénybe, de a hétvégi edzésem akár 3 órát is felölelhet öltözéssel, zuhanyzással együtt, mivel aznap lábra lenyomok 25 sorozatot, hátra 20-at, majd futok fél órát, a végén meg még vádlizok is egyet. Ma éppen ez vár rám. Per pillanat annyira nem is érzem magamban az erőt hozzá, de lesz ez még másképp is, csak emlékeztetnem kell magam az örök igazságra:

    A jó edzés titka az, hogy kezdődjön el.

    Ezt pedig most.

    Én most így vagyok ezzel a sporttal:

    13-14 éves korom körül kezdtem el súlyzót emelgetni otthon. Ez egy édesapám révén esztergáltatott 3 kg-os kézisúlyzó pár volt. Tudtam vele karozni, tárogatni. Mellette guggolgattam, vádliztam és más saját testsúlyos gyakorlatokat végeztem. Alig vártam, hogy rendes konditerembe járhassak, amire a középiskolában adatott meg először a lehetőség, majd a szülőfalunkban is létrehoztunk az önkormányzat támogatásával egy kicsi, de színvonalas termet. Azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de mindig űztem a sportot. A kajára sajnos nem fordítottam nagy figyelmet: igyekeztem elég fehérjét enni, de sosem számoltam se ezt, se a kalóriákat. Ennek, meg persze annak, hogy meglehetősen édesszájú vagyok, az lett a következménye, hogy szinte egész életemben némi túlsúllyal rendelkeztem. Kockahasam sosem volt, ha olykor nekiduráltam magam, és ledobtam pár kilót, maximum megjelentek a nagyobb erek a karomon, aztán ennyi. Szerintem a legnagyobb súlyban 2016-ban voltam, akkor 107 kg-ot nyomtam, 2017 év elején 102 kg voltam. Ekkor vágtam bele abba az új életformába, amiről a topikindítóban írtam. 2017 augusztusára lementem 84 kg-ra. Az erőnlétem azóta sem csökkent, inkább nőtt, tehát nemcsak hogy sikerült megőriznem, de szerintem szedtem is fel némi izomtömeget ez alatt az idő alatt. Ezután a további súlyvesztés jelentősen belassult, majd stagnált 80-82 kg körül. A legkisebb mért súlyom 79 kg volt, de többnyire inkább 82 kg körül mérlegeltem az elmúlt időszakban. Most ezért egy újabb fokozatra kapcsoltam: pontosan meghatároztam a napi kalóriakeretemet, és eszerint étkezem. Egyszerűen tavaly februárban azt vettem a fejembe, hogy teljesen lepucolom a hasamról a zsírt, és amíg ezt meg nem valósítom, nincs nyugtom.

    A táplálékkiegészítőknek szerintem azért megvan a hasznuk, bár egy részét a diéta után valószínűleg én is el fogom hagyni. Az biztos, hogy a fehérje és a vitaminok maradnak. A csökkentett kalóriabevitel mellett ugyanakkor fontosnak tartom, hogy elegendő fehérjéhez, aminosavakhoz jusson a szervezet az izomtömeg megőrzése érdekében.

    Kicsit attól tartok csupán, mi jön akkor, ha célba értem? Nyilván világ életemben oda kell figyelnem a kajára, ha nem akarom villámgyorsan elbaszni azt, amiért lassan másfél éve küzdök. Abban bízok, hogy ennyi idő alatt kialakult bennem egyfajta természetes ráérzés a tekintetben, mi az ami kb. belefér egy napi étkezésbe, és mi az, amivel csínján kell bánni. Ha ezt megfejelem egy rendszeres testsúlykontrollal, akkor talán nem lesz reménytelen vállalkozás tartanom egy vállalható formát, amit időnként akár tovább csiszolni sem lesz már olyan vészes.

    Az elszántság és a feltételek adottak, szóval most már csak idő kérdése az egész.

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák