Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Radnix

    senior tag

    válasz Angel2014 #127269 üzenetére

    Úgy szokták általában végrehajtani az ehhez hasonló kísérleteket, hogy van két csoport. Az egyik csoport hatóanyag nélküli "táplálékkiegészítőt" kap, a másik csoport viszont megkapja azt a szert, aminek a hatását igyekeznek felderíteni, de minden más tényezőt igyekeznek kiszűrni, hogy ne torzítsa a vizsgálat eredményét.
    Szóval a két csoport között optimális esetben semmi különbség nincsen, csak a hatóanyag.

    Szerintem a 100 éveseknél nem volt éhgyomros kardió, sőt valószínűleg BCAA sem, de ez nem probléma, mert csupán arra keresték a választ, hogy a elkarnitin fogyasztásnak milyen hatása van a szervezetükre azzal a forgatókönyvvel szemben, amikor nem visznek be elkarnitint.

    Ha valaki elkarnitint szed és mondjuk éhgyomros kardiót végez, meg van aki nem szed elkarnitint és nem is kardiózik, akkor nem tudjuk összehasonlítani és kiszűrni a hatásokat, mert felmerül a kérdés, hogy a fogyásban mekkora szerepe volt a kardiónak mennyi az elkarnitinnak, sőt egyáltalán segített-e az elkarnitin, vagy a teljes változás a kardió számlájára írható? Érted :)

    szerk: arról nem is beszélve hogy a példám is sántít, mivel nem egy-egy emberen szokás vizsgálatot végrehajtani, és abból következtetéseket leszűrni, hanem nagyobb csoportokon...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák