Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jack O'Neill

    tag

    válasz Amateur87 #5205 üzenetére

    Szervusz!
    Nem tudom segít-e a döntésben, de én is tapasztalt CAD User vagyok és mivel a gép specifikációink majdnem megegyeznek. i7 6GB ram és van tapasztalatom a Quadro 580-al és egy asztali Geforccal gondoltam megosztom. Elsősorban Solidworksöt nyúzok a nap 10órájában meló helyen egy quadro 580-al, amúgy meg Catia (és SW) barát vagyok itthon egy gtx260-al.
    Saját tapasztalatom hogy a belépű szintű quadrok nagyon haloványak. Tudom átlag User nem engedheti meg magának a drágább megoldásokat. SLI-Crossfire megoldásban a "jővőben" sztem ne is gondolkodj, főleg kis quadrokon. Nem tudom melyik Tervezőrendszerrel fogsz dolgozni, de az 580-as quadro-nak túl kicsi a Framebufferje és nagyon kicsi a memóriasávszélessége. Mi rendszeresen küzdünk ezzel a cégnél. 512MB kevés 10000 alkatrészes összeállításokhoz (már 1000nél is dadog). Mindenképpen a 600-as modellt javaslom megvételre, ha megteheted. Megjegyzem dacára annak, hogy nincs hardveres opengl támogatás az asztali geforcokban egy GTX260-as kártya sok esetben jobban teljesít mint a legkisebb quadrok. Több memória 5x akkor memóriasávszél és még emulálva is gyorsabb helyenként. Amúgy meg 99%-ban CPU limites minden tervezőrendszer. Még az i7-et is kevésnek fogod érezni pár hét után (még 4GHZ-en is sajnos :)) )
    Ha nekem kéne döntenem csak is a quadro 600 lehetne opció, vagy ha játékra is akarod használni a gépet, akkor egy azonos árú asztali tökéletesen megfel. Sajnos csak a drágább quadrok esetében van gigantikus különbség asztali és desktop között. Én is néztem teszteket és mindig lesajnálják a desktop kártyákat pedig nincs miért. Szintetikus teszteket leszámítva szinte mindig CPU limit van. Ha belépő szintű quadro vs. felsőközépkat asztali között kellene dönteni soha nem választanám a quadro 580-at így 1,5 év használat után. Persze ebben az is benne van, hogy én SW user vagyok és tudom hogy kell aktiválni a realviewt élsimitást és drivert egy asztali Geforce-on :DD így csak a hardveres opengl-ről kell lemondanom. (nah bumm 32/96 feldolgozó versus 216/512 kompenzálja ezt a tényt.) Főleg, hogy újra és újra előjön: CPU CPU CPU CPU CPU és RAM RAM RAM (Még több ram ha Végeselemről van szó. VEM-hez csak is asztali geforce Vagy quadro 4000 :D) és csak utána VGA. Nah ennyit a saját tapasztalatról aztán dönts belátásod szerint!
    Jah stabilitásban az égadta világon semmi különbséget nem láttam eddig SW alatt quadro és geforce közt. Ha az egyik lehal a másik is.
    Üdv :)

    JAJJMÁÁÁÁ

Új hozzászólás Aktív témák