Hirdetés
-
Nagy fordulat jöhet az OpenAI-n belül
it Profitorientált céggé válhat az OpenAI, erősítette meg Sam Altman.
-
Csúcskategóriás PCIe 5-ös SSD-k a Gigabyte-tól
ph Az Aorus 14000 Gen5 széria 1 TB-os kapacitástól indul, és mérettől függően 14 GB/sec körüli olvasási sebességet kínál.
-
OnePlus Pad 2 helyett OnePlus Pad Pro
ma Állítólag a OnePlus idei táblagépe nem a második generáció lesz, hanem az első modell Pro változata.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#75501312
törölt tag
Ti szoktatok ízesített olajat csinálni?
Most fogyott el egy pumpás üveg fűszeres olajam és kiderült, hogy az üveg szétszedhető.
Gondoltam tennék bele bazsalikomot meg fokhagymát, az csak eláll pár hónapig így? Ha jól tudom olajat is szoktak tartósításra használni a só mellett.
Van ennek így értelme? -
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5004 üzenetére
Jól hangzik a fűszerolaj. Szeretem, amikor az olajos-fűszeres pác is ízt ad a húsnak, általában abban is szoktam sütni még utána ha marad. Ki is próbálom majd.
A kenyérke alakul, most már rájöttem hol rontom el. Még nem vagyok a végén, de egyre jobb.
Az a kis kanálka a fakanáltartó, anyám talál néha jó dolgokat a konyhába.
(#5003) FPSTunker
Köszi neked is!(#5005) Digitalpimp
Köszi a linket![ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
válasz Digitalpimp #5036 üzenetére
Ooh, 2 forintos fagyira még én is emlékszem.
-
#75501312
törölt tag
válasz #49155328 #5042 üzenetére
Egyszer egyik ismerősöm vett jó pár hasonlót még sok éve csomagban különböző erősségűeket. Leültünk szinte szemcsénként megkóstolni őket. Pár perc után már mindenünkből folyt a víz, nyál, könny, takony és mindenünk vörös volt és nem kaptunk levegőt és semmi sem enyhítette a fájdalmat. Nem gondoltuk ezt át.
-
#75501312
törölt tag
válasz Tibicsucsu #5086 üzenetére
Nagyon örülök. Nem sütöttem eddig rendszeresen, de úgy tűnik sosem csináltam jól. Ez most nagy siker.
-
#75501312
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5088 üzenetére
Addig nézegettem, hogy betoltam az egyiket lekvárral.
-
#75501312
törölt tag
válasz Gabesz87 #5116 üzenetére
Pedig az alap működik: 1 egység rizs, 2 egység víz. Ha akarod, előtte lepirítod a rizst. Addig rotyog közepes lángon míg a rizzsel egy szint nem lesz a víz. Nem kevered, csak hagyod rotyogni. Aztán elzárod, fedő rá 20 percig és már kész is, nem ragad és nem is száraz.
[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
válasz bugizozi #5130 üzenetére
Hát, mi tök egyszerűen csináltuk.
Vagy serpenyőben és figyeltük meg közben kicsit locsolgattuk, bár annyira nem szárad ki.De csináltuk már sütőben is alufóliába becsomagolva, de nem emlékszem már pontos időpontokra.
De a neten lévő receptek illetve sütési módok többségében jók, ízesítésben térnek el kb. -
#75501312
törölt tag
Sziasztok,
A lisztembe belemásztak a hangyák. Mivel a lisztes zacskó nem zárt, így valószínűleg mindbe belemászott, most 2 zacsit bontottam fel, de van még 10 kg másik liszt.
Ha leszitálom, akkor még használható lesz? Nem szeretnék kidobni 10kg lisztet. -
#75501312
törölt tag
válasz kmarci25 #5143 üzenetére
A hangyákat nagyjából ki tudom szitálni, de találtam benne ilyen kicsi világosbarna gömböcskéket, amiknek egy része még átesik a szitán is. Ezek sztem vmi miniállatok lehetnek vagy ürülék.
Nem tudom mibe tehetném a lisztet, a nagy csavaros üvegbe is belemásztak, a műanyag tartóedénybe is, ami elvileg hermetikusan zár és az összehajtogatott tetejű lisztbe is.
Ki kell majd pakolnom az egész szekrényt, cukrot kidobni ha szintén belemásztak. Remélem zacskón nem rágják át magukat, mert ott van rizs, tészta is egy helyen.(#5142) OPiiPO
Hát, ha szöcskelábakat kellene kiszednem, még működhetne is. -
#75501312
törölt tag
válasz Digitalpimp #5146 üzenetére
Fura volt egyébként, mert pár hete pakoltam át az egész alsó szekrényt, pont azért, hogy ilyen ne történjen meg.
Lehet abban valami, amit mondasz, mert csak egy fajta lisztben voltak benne, de simán bemászhattak nálam is a hangyák. A másik fajta szerencsére rendesen le volt ragasztva és nem lett baj. Megnéztem az egy polccal fentebb levő félig nyitott 2 cukros zacsit, semmi nyoma hangyának vagy bogárnak, a rizs is érintetlen volt.
Míg google első 2 oldala arról szól, hogy a cukorral vigyázni kell, ellenben a liszt elriasztja őket. Hát nem úgy tűnik.
De olcsón megúsztam, csak 2 kg liszt bánta. -
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5148 üzenetére
Van illóolajam, amit a családtól kaptam, allergiás is vagyok rá. Alma, fahéj meg narancs illat van még. Vagy van olyan, ami vonzza a bogarakat és hangyákat és inkább ne használjam?
(#5149) arcsin
Nálam most az Első Pesti Malom lisztje volt problémás, és pont a Nagyi Titkával nem volt eddig semmi gondom. Most van még itthon Gyermelyi, remélem az nem problémás.#5150) krizmo_
Ha a Garat ennyire jó, akkor legközelebb tőlük rendelek és kipróbálom őket.(#5151) bugizozi
Hát, ilyesmit mondtam volna én is. Amikor nekem ilyen kell, akkor csontos oldalast sütök valami ketchupos-mustáros-mézes mázzal meg valami alkoholban, általában sör.
Amerikában nagyon mennek ezek az Instant Pot főzések, sztem ha rákeresel találni fogsz sok mindent.[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5153 üzenetére
Hát, annyiban speckó, hogy állítólag nem ragad le benne a kaja. Merthogy a receptek nagy része olyan, hogy tegyél bele húst, zöldséget, öntsd fel alaplével és rotyogtasd 4-8 órán keresztül alacsony hőfokon. Míg ha ezt megteszed a tűzhelyen lábasban, 2 óra után tuti minimum leragad, de inkább odaég. Bár itt is alul van a fűtőszál, valahogy mégsem égnek oda a kaják.
Van a 4-8 órán keresztül főző egyszerű eszköz és van a 5-6-7 in 1, amiben már tudsz csinálni akár sütikét is meg hasonló dolgokat.
Amerikában nagyon szeretik, mert beleteszed és nincs vele gond. Rengeteg YT videó van róluk, de már olyanok is, ahol előre elkészíted az ételt a nagy zárható tasakban, lefagyasztod és utána már csak ki kell venni a fagyóból.
Sőt, van, ahol van belevaló műanyag zacsi, abban főznek és nem kell mosogatni.(#5154) krizmo_
Áááh, akkor azért szoktak a ruhásszekrénybe is levendulát tenni, azt tudtam, hogy moly ellen jó lehet. Veszek akkor levendulásat, fagolyóim már vannak.
Tegnap azért megint áttöröltem a szerkényt és mindent átnéztem a biztonság kedvéért. -
#75501312
törölt tag
válasz kmarci25 #5158 üzenetére
Ilyenkor amikor kiveszed ráteszed papírtörlőre? Vagy nem vesz fel nedvességet?
Gondolom akkor utána átszitálod az egészet?
Ilyen molyos/bogaras sztori már nálam is volt 2x is és akkor egy teljes polcot ki kellett dobni. Azóta nagyon figyelek és havonta átnézem a hozzávalókat, fűszereket, és minden 2-3 helyen van, hogy ne egyszerre legyen baj, ha lenne.
Pedig úgy szeretnék egyszer nagy konyhát kis spájzzal. De akkor megint minden egy helyen lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5188 üzenetére
Nem láttam azóta sem hangyát, sem pedig bogarat a lakásban 2 napja. (Na jó, bejött 2 poloska)
Szóval valószínűleg tényleg a lisztből jöttek ezek is, a kis világosbarna gömbök meg a kikelő hadsereg lett volna, szóval még lehet időben megfékeztem egy inváziót.
Fura, hogy a kajás szekrényből levendula illat jön, de ha ez megvéd a külső kártevőktől, ám legyen. -
#75501312
törölt tag
Segítsetek zsemlével kapcsolatban. Amikor zsemlét sütök, akkor szépen megemelkedik nagyra lefedve a gőzben, de mire szép barnára sül, addigra összemegy a felére.
Ma csak 200 fokon sütöttem, szintén megemelkedett szépen, de amikor elkezdett barnulni fedő nélkül, akkor összement.
Megnéztem sok receptet a neten, a képeken szép magas zsömik vannak, barnára sültek is, nálam valamiért mégsem megy.
Volt egy pont, ahol még csak elkezdett pirulni, akkor még nem esett össze, de nem voltam meggyőzve, hogy megsült, így nem vettem ki őket.
Tippek, ötletek mit rontok el?[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
válasz inf3rno #5196 üzenetére
Próba 2 sem sikerült annyira jól. Sztem elrontottam a kelesztést is, de 20 perc alatt nem emelkedett meg annyira, mint kellett volna. Viszont amikor elkezd pirulni kívülről, akkor már belülről jó.
Ha lesz időm holnap próba 3-ra akkor 30 perc lefedve és kb. 15 perc fedő nélkül, míg elkezd pirulni spriccelés nélkül. Remélem sikerül, ez izgi megint. Nekem. -
#75501312
törölt tag
válasz kmarci25 #5200 üzenetére
Hmm, akkor lehet még a sütőedényem a ludas, mert nincs most jénaim, és 2 sütőedényt borítok egymásra, de az alsó az egy jó vastag kerámia.
Az alumínium edényben vagy a tepsiben lehet hamarabb megsülne, viszont azt meg nem tudom letakarni úgy, hogy ne akadályozza meg az emelkedést. -
#75501312
törölt tag
Aki nézi a Tasty YT csatornát néha, nem tudjátok hol lehet hasonló edényeket venni?
Kellene magasabb serpenyő, mint a szokásos 5 centi. Kellene az a jó kis lábas is tetővel, ami nem öntött vas de mégis beteheted a sütőbe és elég magas is, hogy lehessen benne több adag kaját főni és hasonlók.
Tudom az amcsiknál Walmart, de oda nem jutok el. -
#75501312
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5208 üzenetére
Majd megvakarjuk egymásét.
-
#75501312
törölt tag
válasz kmarci25 #5202 üzenetére
És ismét igazad van.
Hőfokot mérni sajnos nem tudok, de most kipróbáltam, hogy az alumíniumban sütöttem és az van alul és az sokkal hamarabb átmelegedett. A kerámia olyan vastag, hogy nem melegszik fel ugyanarra a hőfokra.
Most ez sem emelkedett meg annyira, de 220 fokon 30 perc alatt lefedve majdnem megsült, még pár perc kellett neki fedő nélkül.(#5211) FPSTunker
Hát a múltkori fagolyók után szabadon... Én máshol nem romantikázok.
Annyi mindent vennék én is, de ez az IKEAs edénykészlet most nagyon csábító.[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
Tökös kérdés következik.
Kiccsaládom meglepett egy sütőtökkel, pedig tudják, hogy nem szeretem, de kidobni nem szeretném.
Illetve ettem már finom sütőtök krémlevest és sztem sült tök / krumpli / hagyma formában is, de magamtól eszembe nem jutna, hogy tököt vegyek magamnak. Úgy vagyok ezzel, mint a lazaccal: magamnak nem csinálok, de ha vki meghív karácsonyi ebédre és az van, akkor megeszem, mert egyébként nem rossz, ha vki jól tudja elkészíteni.
2 kérdésem lenne: lehet-e fagyasztani és ha igen, milyen formában?
Másik kérdés, hogy milyen egyszerű receptben lehetne felhasználni, hogy még egy szkeptikus is megszeresse (esetleg elkészíteni és lefagyasztani)?
Legvégső esetben odaadom valakinek, viszont szeretek kísérletezni a konyhában, ezért érdekelne pár recept, ami relatíve egyszerű és lehetőség szerint laktóz / tejtermék mentes. -
#75501312
törölt tag
válasz Tibicsucsu #5298 üzenetére
100% tapasztalat.
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5301 üzenetére
Hehe, gondoltam meglepem a családot egy nagyobb kenyérrel, és most nagyobb mennyiségben csináltam, de olyan lett a tészta, mintha túlkelesztettem volna, pedig nem. Mintha a súlya miatt szétfolyt volna.
Mondták, hogy szép meg minden meg jó az íze is, de ez nem nézett ki úgy, mint azok, amiket a képeken küldtem nekik.
Egyébként elfogyott, ízre jó volt, csak sajnos kicsit laposabb, mint vártam. Előzőleg hugiék mondták, hogy ők elvinnék azt amit sütöttem, mert annyira tetszett nekik.
Úgyhogy megették az én kenyeremet az én eltett lecsómmal.Gyönyörű az a kenyér, elképzeltem legalább 4-5 szendvicset benne.
Sima lisztet használsz vagy búzakenyérlisztet?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Rowenta RH6751WO Dual Force Cyclonic akkus Rúdporszívó, 48W, 2 sebesség, 45 perces üzemidő
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Erős asztalláb (Steelcase)