- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
-
2 nm-es chipeknél is modernebb lapkákat fejlesztenek az EU-ban
it Az imec európai kutatólaborjai 2,5 milliárd eurót kapnak, a cél a 2 nm-esnél modernebb chipet fejlesztése, amelyből számos európai ágazat profitálhat.
-
V Rising - Végre tudjuk hogy mikor érkezik a PS5-ös kiadás
gp A PC-s teljes verzió már egy ideje játszható, hamarosan konzolra is megérkezik a játék.
-
Száguldozáshoz való az új GeForce driver
ph A WHQL minősítésű, 555.88-as eszközillesztő számos Adaptive-Sync monitort is hitelesített.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#75501312
törölt tag
Hello,
Zsemle esetében a tésztát mennyi ideig kellene keleszteni és hányszor? Sima egyszerű tészta esetén: liszt, élesztő, só, víz.
Ha a tésztát egyszer kelesztem 1,5-2 óráig, és utána kb. még 20 percig, amíg bemelegszik a sütő, akkor szépen átsül 15-20 perc alatt, de még mindig kissé tömör, gumis az állaga.
Nem a bolti levegős lenne a cél, de egy kicsit lehetne könnyebb.
Most kicsi a mérete és nehéz így meg kevés belevaló fér bele szendvics esetén. -
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #2860 üzenetére
Nem, abszolút nem lesz kemény már, igaz ropogós sem nagyon. 2x8 percig sütöttem a mait.
Mikor beteszem sülni előtte lekenem kis tejjel, félidőben pedig lespriccelem vízzel, így nem lesz kemény és kap egy kis tálkában is vizet.
Viszont még mindig kicsit sűrű / tömény. Lehet kicsit több vizet kellene használnom, bár a ragacsos tészta sztem nem jó. Vagy igen?
Ez a mai adag, ez megkelt 2x kétszeresére, kicsit összement a sütés végére, még nem vágtam fel, hogy mennyire lett tömény, de jobb szélső az 7 dekás súlyban és ahhoz képest kicsi.[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
válasz #75501312 #2866 üzenetére
Rájöttem miért keményebb kicsit és megy össze. Több folyadék kell bele.
Ma sütöttem egy adagot úgy, hogy a tésztát ragadósabbra csináltam, és gyönyörűen megkelt 2x is szobahőmérsékleten. Sütés végére laposabb lett kicsit, de nem ment össze.
Előtte a száraz élesztőt azért felfuttattam.
Azt hiszem végre megvan hogy fogom csinálni. -
#75501312
törölt tag
Mennyire problémás egy tésztát keleszteni 10 órán keresztül?
Reggel meggyúrnám, és estére mire hazaérek már csak még egyszer meg kell keleszteni.
Lehet ez problémás?[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
A Hoggie Rolls az micsoda magyarul?
Találtam pár youtube videót, ahol lényegében szendvicskenyeret gyártanak, de van benne tojás, olaj és vaj is.
Érdemes lehet ilyet csinálni zsemle helyett esetleg, mert kicsit több folyadék van benne?
Pár videóban ezt 180 fokon sütik, ez mennyire lehet jó hőfok? -
#75501312
törölt tag
válasz kmarci25 #3103 üzenetére
Ezt a gőzölést hogy oldjátok meg? Mert amikor kisebb hőfokon kezdem a sütést akkor egy darabig gőzöl, de bizonyos hőfok után már csak bugyborékol vagy már azt sem, gőzt meg nem is látok. Ha jól tudom egy bizonyos pont után már túlforr és nem lesz gőz. Hogy lehet ezt megoldani? A sütő oldalát én is szoktam spriccelni, de az hamar megszárad és kevés a gőz.
Sütőt most nem cserélnék, pedig állítólag van már gőzölős. -
#75501312
törölt tag
Nem kaja téma, de hátha van megoldás: a berozsdásodott kis szűrőkkel mit lehet csinálni? Meg lehet még menteni őket? Spirális kis kiszedőkre gondolok, nem a hálós tésztaszűrőre.
-
#75501312
törölt tag
-
#75501312
törölt tag
Szeretem, ha valami gyorsan elkészül, időhiány miatt.
De pár hete / hónapja pont volt egy ilyen kérdésem, hogy lehet-e úgy csinálni, hogy mondjuk reggel meggyúrom a tésztát, és este megsütöm. De akkor olyan válaszok jöttek, hogy nem igazán. Úgyhogy most kicsit összezavarodtam.
De jó a gyors, élesztős verzió is, most hogy felfedeztem a búzakenyérlisztet.(#3506) krizmo_
Ez a liszt BL80. De ha jól emlékszem talán volt lisztes poszt nemrég, visszakeresem majd.[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
Nem javasolták a baktériumok és egyéb dolgok miatt, nem emlékszem már pontosan.
+ a hűtős megoldást sem javasolták kenyérhez / zsemléhez, ami élesztővel készül.
Indoklás volt bőven, de a lényeg az volt, hogy ne hagyjam kint a konyhapulton a (z élesztős) tésztát kelni sok órára. -
#75501312
törölt tag
A mai adagom jól megkelt, pedig nem sok élesztőt használtam, igaz, picit tovább kelesztettem. Nem kósltoltam még, reggeli lesz belőle.
Komolyan mondom, ezek már izgalmas dolognak számítanak. Na és persze a legjobb, hogy saját készítés. -
#75501312
törölt tag
válasz jansky1 #3543 üzenetére
Nem tudom ez mennyire segít, mert vannak itt
okosabbaktapasztaltabbak is, de sztem próbáld ki légkeverés nélkül.
Amikor légkeveréses módban sütöttem, kiszáradt és kemény lett a zsemle is, volt, amikor majdnem megégett már a teteje.
Mióta sima módban sütök, azóta jobb, nem száraz és nem ég meg + én 8-10 percenként ráspriccelek kis vizet. -
#75501312
törölt tag
-
#75501312
törölt tag
Sziasztok,
Találtam a hűtőben elfekvőben 2 vödrös savanyúságot. Ezek lejárat után még jók? Pontosabban minőségét megőrzi szöveg van rajtuk, de az egyik karácsonyig őrizte meg, a másik meg február végéig. Mindkettő bontatlan.
Ezek ehetőek még vagy kuka? -
#75501312
törölt tag
Virslit lehet fagyasztani? Azt olvastam a dr googleba hogy igen, nem lesz baja.
-
#75501312
törölt tag
Krumplit milyen formában szokták fagyasztani? Mert úgy tudom nem nagyon ajánlják.
Ezért néha amikor pörköltet vagy ragut csinálok, akkor rakok bele 1-2 szemet, azzal nem volt gond még.
Ha mondjuk főzök egy jó adag paprikás krumplit és a lé elfedi az edényben, akkor lefagyaszthatom 1-2 hónapra? -
#75501312
törölt tag
Hőfok kérdés: lehetséges, hogy érdemesebb végig 250 fokon sütni a zsemléket?
Pár napja véletlenül nem csavartam vissza a hőfokot 250-ről 200-ra, így hamarabb megsültek / barnultak a zsemlék. Viszont még életemben nem volt ilyen jó ropogós a kéreg. Bár lehet még így sem lett jó, mert másnap is kicsit kemény volt, de legalább jól átsült belül is. Vagy esetleg érdemes kipróbálni a 250-30 fokos beállítást? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Renault, Dacia topik
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- ABSINA 1 fázisú elektromos autó mobil falitöltő 3kW, 13A
- Leárazás! AKCIÓ, BOLTI ÁR ALATT! Xiaomi HUTT C6 ablaktisztító robot
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC (HD8927) tejtartállyal
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs