- Home server / házi szerver építése
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA® driverek topikja
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
gborisz #53158 üzenetére
Szia,
Megnéztem a fájlt és csak egy apró probléma van vele. A harmadik lépés nem az előtte lévőre, hanem a legelsőre (a Forrás nevűre) hivatkozik, ahol még nem történt meg típuskonverzió.
Csak annyit kell csinálnod, hogy a szerkesztőlécben a Table.RenameColumns utáni "Forrás"-t, ami az első lépés neve lecseréled a másodikkal. Mivel annak a nevében van szóköz, ezért hashtaggel (#) kell kezdened és utána zárójelekben megadnod a lépés nevét, vagyis #"Típus módosítva" kell.
A Power Query makrószerűen dolgozik, az egymás után megadott lépéseket hajtja végre. Általában az újabb lépés bemenete az előző kimenete. Alapból minden függvény első paramétere az előző lépés neve, de itt lehetséges hogy nem mindig az előző lépés eredményét használjuk fel a következőben.
Tipikus példa szokott lenni amikor sok adat esetén a Table.Buffer-el memóriába tesszük az eredmény táblát és késöbbi lépésekben erre hivatkozunk vissza.
Egy másik fontos tudnivaló inkább csak az M-kódban látszik, ami
let -el kezdődik (kivével ha UDF-et csináltunk) és in-el végződik. Az in után megadott lépés neve lesz az eredmény, amely nem kötelező hogy az utolsó lépésé legyen. (Perverz módon meglehet adni az első, többnyire Forrás/Source nevű lépést is.)
Ez többnyire teszteléskor/fejlesztéskor hasznos, amikor a további átalakítások bizonytalanok. Ha vki ilyenben gondolkodik, akkor jobb megoldás a lekérdezés duplikálása hivatkozással (reference), ami az eredeti lekérdezés eredményéből indul ki.üdv
-
lappy
őstag
válasz
Lasersailing #53026 üzenetére
In the Visual Basic Editor, on the Tools menu, click References.
Click to select the Microsoft Outlook 15.0 Object Library check box, and then click OK. -
tDr1v3r
veterán
Sziasztok,
Tapasztalt már valaki olyat cell reference képlet használatánál hogy ha nem tudott valamire hivatkozni (esetemben SQL-ből lehívott dolgokból dolgozik, mely adatok külön lapokon vannak) a képletet is átírja teljesen az adott cellában? Esetemben van egy "='Példalap'!A4" ami szépen működik ha van miből szednie az adatot, de ha nem tud mire hivatkozni akkor "='Példalap'!#REF!"-re írja át magát képletestől. Ha csak hibát dobna semmi baj nem lenne vele, de ez az átírás dolog nagyon nem gyerebe.
Egyelőre angol Office 2016-on próbáltam "élesben" a táblázatot (céges policy miatt ezt használhatok...), saját gépen amin általában szerkeszteni szoktam szabadidőmben angol O365 van, de azzal nem férek hozzá a belső hálózathoz hogy tudjak adatlekérést csinálni.
Előre is köszönöm ha segíteni tud valaki!
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #52040 üzenetére
Bocsánat, hogy magamnak válaszolok, de úgy tűnik, hogy ez a megoldás:
[link]Tools / references / AccessibilitycplAdmin 1.0 type admin-t kellett kiválasztani.
(Lehet hogy ezen a gépen én még nem futtattam ezt a makrót és azért nem volt itt kiválasztva?) -
Fferi50
Topikgazda
válasz
tgumis #51788 üzenetére
Szia!
"Lehet erre makrót csinálni?"
Igen, persze. Az Excel makróból lehet a Word dokumentumokat is kezelni. Ehhez a VBA-ban a Tools - References-ben be kell jelölni a Microsoft Word ... megfelelő verziójú Object Libraryt. Ezután elérhetően a Word objektumai, az objektumok metódusai és tulajdonságai. A VBA helpben megtalálhatod, hogyan kell megnyitni a Word alkalmazást és használni.
Azért lenne kérdésem is:
Ha egyszer képként mented, akkor mit csinálnak a Word doksival és miért nem jó a PDF (bár a mentés ott is érdekes lehet)?
A Word-ben csinálhatsz egy sablont, ami tartalmazza a szükséges formai dolgokat (pl. margó) és azt megnyitva csak a képet kell bemásolni.
Üdv.
Ps. Priviben pontosabb adatok megadása esetén tudok segíteni. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
zoombiee #50774 üzenetére
Szia!
Ezt próbáltad már:
Beállítások Adatvédelmi központ - Az adatvédelmi központ beállításai - Makróbeállítások - Az összes makró engedélyezése
Másrészt nézd meg a VBA nézetben a Tools - References menüben, hogy be vannak e pipálva a szükséges könyvtárak, legalább ezek:
(Egyáltalán, makróbarátként (vagy binárisként) van mentve a fájl?)
Üdv. -
Pá
addikt
Kööszi szépen, tök jól működik. (közben nekem is sikerült megoldanom, egy nagyon favágó módszerrel, de ez mindenképp elegánsabb)
Delila_1 --> neked is köszi, így is működik. A tiédből kiloptam az ötletet, ha esetleg a user mégsem nyitna meg file-t (vagy rosszat nyitna meg), akkor álljon le a makró MsgBox-szal. Jó ötlet lefedni ezeket a lehetőségeket.
Egy nagyon picit szeretnék rajta finomítani még, ha lehet.
1. A file megnyitásánál le lehet valahogy lőni a különböző warningokat, hogy ne jöjjenek fel? (általában megkérdi, hogy updatelje-e a linkeket, engedje-e a makrókat, legyen-e read-only)
Láttam ezekre paramétereket, ha Open-nel nyitnám meg, de a DialogBox-szal nem jöttem rá, hogy lehet beállítani.2. Mielőtt átmásolom az adatokat szeretném lecsekkolni a tartományt, hogy van-e reference error rajta (és leállítani a makrót, ha esetleg lenne). Ennek van egyszerű módja?
-
Mutt
senior tag
válasz
föccer #49346 üzenetére
Szia,
Mivel ez egy tömb-képlet (az új, előfizetéses változatban minden képlet tömb-képletként került feldolgozásra) azért a Formula2 tulajdonságot kell használni.
Itt a példa:
Sub ArrayFormula()
Dim rngSzuro As Range
Dim rngAdatok As Range
Dim rngCel As Range
Set rngSzuro = Range("A1:A10000")
Set rngAdatok = Range("B1:B10000")
Set rngCel = Range("G2:G4")
'kézzel van megadva minden tartomány a képleten belül
rngCel.Formula2 = "=TRANSPOSE(FILTER(B1:B10000,A1:A10000=F2))"
'változókból jönnek a tartományok
rngCel.Formula2 = "=TRANSPOSE(FILTER(" & rngAdatok.Address & "," & rngSzuro.Address & "=" & rngCel.Range("A1").Offset(, -1).Address(RowAbsolute:=False) & "))"
'R1C1 változatban
rngCel.Formula2R1C1 = "=TRANSPOSE(FILTER(" & rngAdatok.Address(ReferenceStyle:=xlR1C1) & "," & rngSzuro.Address(ReferenceStyle:=xlR1C1) & "=RC[-1]))"
End SubMicrosoft365 verzió esetén javasolt csak a Formula2-t használni, a korábbiaknák pedig a Formula vagy FormulaArray-t attól függően hogy sima vagy CSE képletről van szó.
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
ny.erno #47863 üzenetére
Szia!
Én az egyik futásnál ellenőriztem, hogy megvan-e mind a kétszázezer szám (ismétlődések összeadva + az egyedi) pontosan megvolt.
A pivottáblás makró, feltételek:
Első futtatásnál:
Csak 1 munkalap legyen a munkafüzetben, amelyiknek az A oszlopában ott vannak a számok. A1 cella fejléc.
Ekkor a makró létrehoz egy nevet - forras - a névkezelőben, ami beállítja a pivot forrását
Ezután létrehoz egy új munkalapot, arra a pivottáblát.
Az új D1 cellájától kezdve átmásolja a pivot eredményét.
Szűri 1 -re (azaz egyediek) - átmásolja az első munkalap D oszlopába
Szűri >1-re (azaz ismétlődők) - átmásolja az első munkalap F oszlopába
Ez kb. fél perc 200000 tételnél.
Ha a továbbiakban a változások kezelésére is ezt szeretnéd használni, akkor nincs más teendő, mint az új sorozatszámokat hozzáírni/felülírni az első munkalap A oszlopában, majd jöhet a
második/sokadik futtatás
Fontos! Ebben az esetben is az első munkalapon kell állnod, amikor a makrót indítod.
Az előző futás eredménye felülíródik a D és F oszlopokban.
Íme a makró:Sub tablas()
Dim sh1 As Worksheet, sh2 As Worksheet, pvt As PivotTable, tblsource As String, pvtfname As String, nm As Name
Application.ScreenUpdating = False
Set sh1 = ActiveSheet: pvtfname = sh1.Range("A1").Value
If Names.Count > 0 Then
Set nm = Names("forras")
End If
If nm Is Nothing Then Set nm = ActiveWorkbook.Names.Add(Name:="forras", RefersTo:="=OFFSET(" & sh1.Name & "!$A$1,0,0,COUNTA(" & sh1.Name & "!$A$1:$A$300000),1)")
If Sheets.Count = 1 Then
Set sh2 = ActiveWorkbook.Sheets.Add(after:=sh1)
Else
Set sh2 = Sheets(2)
End If
tblsource = Replace(Evaluate(Names("forras").RefersTo).Address(ReferenceStyle:=xlR1C1, external:=True), "[" & sh2.Parent.Name & "]", "")
If sh2.PivotTables.Count = 0 Then
Set pvt = sh1.Parent.PivotCaches.Create(SourceType:=xlDatabase, SourceData:=tblsource, Version:=6).CreatePivotTable(tabledestination:=Replace(sh2.Range("A1").Address(ReferenceStyle:=xlR1C1, external:=True), "[" & sh2.Parent.Name & "]", ""), TableName:="Srszamok", Defaultversion:=6)
pvt.AddDataField pvt.PivotFields(pvtfname), "Darabszám", xlCount
pvt.PivotFields(pvtfname).Orientation = xlRowField
Else
Set pvt = sh2.PivotTables(1)
pvt.RefreshTable
End If
With sh2.Range("D1")
If .Value <> "" Then .CurrentRegion.ClearContents
If sh1.Range("D1").Value <> "" Then sh1.Range("D1").CurrentRegion.ClearContents
If sh1.Range("F1").Value <> "" Then sh1.Range("F1").CurrentRegion.ClearContents
.Resize(rowsize:=pvt.TableRange1.Rows.Count, columnsize:=pvt.TableRange1.Columns.Count).Value = pvt.TableRange1.Value
With .CurrentRegion
.AutoFilter field:=2, Criteria1:="1"
.Columns(1).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy Destination:=sh1.Range("D1")
.AutoFilter field:=2, Criteria1:=">1"
.Columns(1).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy Destination:=sh1.Range("F1")
.AutoFilter field:=2
End With
End With
sh1.Range("D1").Value = "Egyedi": sh1.Range("F1").Value = "Ismétlődő"
sh1.Activate
ActiveWindow.ScrollRow = 1
Range("D1").Select
MsgBox "Készen vagyunk!"
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Üdv. -
Hali!
Mi ebben a VBA kódban a hiba? Egyszerűen nem tudok rájönni, és Application-defined or object-defined errorral leáll, mert nem tudja értelmezni a cellába írt képletet.
OpenedWb.Worksheets(DestinationSheet).Range("E23:I23").FormulaR1C1 = "=CONCATENATE([" & mainFilename & "]" & mainSheet & "!" & SelectedData.EntireRow.Cells(1, "U").Address(ReferenceStyle:=xlR1C1) & ";$A$11" &
")"A végén levő
& ";$A$11"
-et elhagyva működik, csak egy cellát nem sok értelme van összefűzni, többet szeretnék. Akárhogy próbálom, nem sikerül, egy sima"_"
-ra is leáll. Bármi ötlet? Előre is köszi! -
Mutt
senior tag
Szia,
Nézd meg, hogy a VBA szerkesztóben a Tools -> References alatt be van-e pipálva a "Visual Basic for Applications", illetve hogy ne legyen pipa olyan library mellett amelynél kiírja, hogy missing.
A DateValue(Now) is elhasal nálad?
üdv
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Lenne egy makro hibam, ami csak egyetlen szamitogepen jelentkezik, es keptelen vagyok rajonni, hogy hol akadunk el vele:
Private Sub download_template(saveto, URL)
'Construct multipart/form-data string
xmlString = ""
xmlString = xmlString & "--" & boundary & vbNewLine & "Content-Disposition: form-data; name=""USERNAME""" & vbNewLine & vbNewLine & username & vbNewLine
xmlString = xmlString & "--" & boundary & vbNewLine & "Content-Disposition: form-data; name=""PASSWORD""" & vbNewLine & vbNewLine & password & vbNewLine
xmlString = xmlString & "--" & boundary & "--"
'Create objects, set variables (response is binary)
Set objXMLHTTP = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP")
Set mStream = CreateObject("ADODB.Stream")
If mStream.State = adStateClosed Then
mStream.Open
End If
mStream.Type = adTypeBinary
mStream.Position = 0
mStream.SetEOS
With objXMLHTTP
.Open "POST", URL, False
.setRequestHeader "Content-Type", "multipart/form-data; boundary=" & boundary
.send (xmlString) 'Your multipart post URL
mStream.Write objXMLHTTP.responseBody
mStream.SaveToFile saveto, adSaveCreateOverWrite
mStream.Close
Set mStream = Nothing
End With
End SubA .send (xmlString) reszen fut hibara, Run-time error '-2146697208 (800c0008)':
The download of the specified resource has failed hibauzenettel.Amit megprobaltam, az az, hogy a Set objXMLHTTP = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP") reszt atirtam Set objXMLHTTP = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP.3.0")-ra, de nem segitetet, ugyanott szallt el.
A projekthez szukseges reference libraryk be vannak kapcsolva, hisz maskepp a tobbi szamitogepen sem mukodnenek. Lattok barmi egyertelmu hibat a kodban, ami ezt okozhatja? Vagy valami gaz van a szamitogeppel? Lehet serult valami fajl?
Koszi a tippeket.
Udv,
Balazs -
Fferi50
Topikgazda
válasz
JagdPanther #40870 üzenetére
Szia!
Ahhoz, hogy tudd használni az Outlook változóit a makróban, a Referenciák közé fel kell venni az Outlook referencia könyvtárát - pl. Microsoft Outlook 16.0 Object Library - a Tools - References menüpontban.
Utána deklarálhatod az olApp változót mint Outlook.Application.
Egyébként csak Object -ként deklarálva működik.
(Ez utóbbi esetben viszont nem hozza fel automatikusan az Outlook objektumait.)
A referenciát makróból is hozzá lehet adni a projekthez, mielőtt elindítanád a meghívást.Üdv.
-
Mutt
senior tag
Szia,
A ribbon módosítást nem vágom, de nekem az alábbi kód Excel 2010 óta jól megy saját készítésű addin-ban:
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
' START ThisWorkbook Code Module
' Created By Chip Pearson, chip@cpearson.com
' Sample code for Creating An Add-In at http://www.cpearson.com/Excel/CreateAddIn.aspx
Option Explicit
Private Const C_TAG = "Makro" ' C_TAG should be a string unique to this add-in.
Private Const C_TOOLS_MENU_ID As Long = 30007&
Private Sub Workbook_Open()
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
' Workbook_Open
' Create a submenu on the Tools menu. The
' submenu has two controls on it.
Dim ToolsMenu As Office.CommandBarControl
Dim ToolsMenuItem As Office.CommandBarControl
Dim ToolsMenuControl As Office.CommandBarControl
' First delete any of our controls that
' may not have been properly deleted previously.
DeleteControls
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
' Get a reference to the Tools menu.
Set ToolsMenu = Application.CommandBars.FindControl(ID:=C_TOOLS_MENU_ID)
If ToolsMenu Is Nothing Then
MsgBox "Unable to access Tools menu.", vbOKOnly
Exit Sub
End If
' Create a item on the Tools menu.
' Set ToolsMenuItem = ToolsMenu.Controls.Add(Type:=msoControlPopup, temporary:=True)
' If ToolsMenuItem Is Nothing Then
' MsgBox "Unable to add item to the Tools menu.", vbOKOnly
' Exit Sub
' End If
'
' With ToolsMenuItem
' .Caption = "&Menu Item"
' .BeginGroup = True
' .Tag = C_TAG
' End With
' Create the first control on the new item
' in the Tools menu.
' Set ToolsMenuControl = ToolsMenuItem.Controls.Add(Type:=msoControlButton, temporary:=True)
Set ToolsMenuControl = ToolsMenu.Controls.Add(Type:=msoControlButton, temporary:=True)
If ToolsMenuControl Is Nothing Then
MsgBox "Unable to add item to Tools menu item.", vbOKOnly
Exit Sub
End If
With ToolsMenuControl
''''''''''''''''''''''''''''''''''''
' Set the display caption and the
' procedure to run when clicked.
.Caption = "Ékezetek" 'idejön a saját elnevezésed
.OnAction = "'" & ThisWorkbook.Name & "'!Ekezetek" 'ez pedig a saját kódod
.Tag = C_TAG
End With
' Create another control on the new item
' in the Tools menu.
Set ToolsMenuControl = ToolsMenu.Controls.Add(Type:=msoControlButton, temporary:=True)
If ToolsMenuControl Is Nothing Then
MsgBox "Unable to add item to Tools menu item.", vbOKOnly
Exit Sub
End If
With ToolsMenuControl
' Set the display caption and the
' procedure to run when clicked.
.Caption = "SQL/BO Converter"
.OnAction = "'" & ThisWorkbook.Name & "'!Converter"
.Tag = C_TAG
End With
End Sub
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
' Workbook_BeforeClose
' Before closing the add-in, clean up our controls.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
DeleteControls
End Sub
Private Sub DeleteControls()
' Delete controls whose Tag is
' equal to C_TAG.
Dim Ctrl As Office.CommandBarControl
On Error Resume Next
Set Ctrl = Application.CommandBars.FindControl(Tag:=C_TAG)
Do Until Ctrl Is Nothing
Ctrl.Delete
Set Ctrl = Application.CommandBars.FindControl(Tag:=C_TAG)
Loop
End Subüdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
GreenIT #38859 üzenetére
Szia!
Próbáld ki ezt a makrót:
Sub Makró1()
'
' Összesítés
Dim ws As Worksheet, uszlp As Integer, wso As Worksheet, wss
Set wss = Sheets(Array("Munka1", "Munka2", "Munka3"))
wss.Copy after:=Sheets(Sheets.Count)
For Each ws In wss
With ws
uszlp = .Range("A1").End(xlToRight).Column
.Rows(2).Insert shift:=xlDown
With .Range(.Cells(2, 2), .Cells(2, uszlp))
.Formula = "=RIGHT(""000""&COLUMN(),3)&B1&$A$1"
.Value = .Value
End With
.Rows(1).Delete shift:=xlUp
End With
Next
Set wso = Sheets.Add(after:=Sheets(3))
wso.Name = "MunkaÖ (S)"
Selection.Consolidate Sources:=Array(Sheets("Munka1").Range("A1").CurrentRegion.Address(external:=True, ReferenceStyle:=xlR1C1), _
Sheets("Munka2").Range("A1").CurrentRegion.Address(external:=True, ReferenceStyle:=xlR1C1), Sheets("Munka3").Range("A1").CurrentRegion.Address(external:=True, ReferenceStyle:=xlR1C1)), Function:= _
xlSum, TopRow:=True, LeftColumn:=True, CreateLinks:=False
Range("A1").CurrentRegion.Offset(0, 1).Sort key1:=Rows(1), order1:=xlAscending, Orientation:=xlSortRows, Header:=xlYes
With wso
uszlp = .Range("B1").End(xlToRight).Column
.Rows(2).Insert shift:=xlDown
.Range(.Cells(2, 2), .Cells(2, uszlp)).Formula = "=MID(B1,4,LEN(B1)-4)"
.Range(.Cells(2, 2), .Cells(2, uszlp)).Value = .Range(.Cells(2, 2), .Cells(2, uszlp)).Value
.Rows(3).Insert shift:=xlDown
.Range(.Cells(3, 2), .Cells(3, uszlp)).Formula = "=right(B1,1)"
.Range(.Cells(3, 2), .Cells(3, uszlp)).Value = .Range(.Cells(3, 2), .Cells(3, uszlp)).Value
.Rows(1).Delete shift:=xlUp
.Range("A1").Value = "M"
End With
For Each ws In Sheets
If InStr(ws.Name, "(") = 0 Then
ws.Delete
Else
ws.Name = Left(ws.Name, InStr(ws.Name, "(") - 2)
End If
Next
End Sub
A munkanap nevek helyére írd a nálad levő neveket. Csak ez a három munkalap legyen indulóban a munkafüzetben.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bteebi #38045 üzenetére
Szia!
Excelből nyilván Word objektumként kezeled a Word dokumentumot, amiben cserélni szeretnél. Ebben az esetben az Excel VBA nézetben a Tools - References - menüpontban be kell jelölnöd a Microsoft Word libraryt. Ettől elérhetővé válnak a Word konstansok is.
Ha a Word objektumot WordDoc változónéven kezeled, akkor
Az első oldali fejlécWordDoc.StoryRanges(wdFirstPageHeaderStory)
az általános fejléc
WordDoc.StoryRanges(wdPrimaryHeaderStory)
hivatkozással érhető el.
A csere pedig:WordDoc.StoryRanges(wdPrimaryHeaderStory).Find.Execute Findtext:="Város1", ReplaceWith:="Nagykanizsa"
Természetesen az egyes szekciókban, amennyiben eltérőek a fejlécek, külön is cserélheted azokat, itt viszont tudnod kell, hogy melyik Header darabban van a keresett szöveg (nekem úgy tűnt, a normál header az 1 sorszámú, az első oldali a 2. sorszámú):
WordDoc.Sections(2).Headers(1).Range.Find.Execute Findtext:="Város1"), ReplaceWith:="Nagykanizsa"
Ugyanez vonatkozik a láblécekre is, csak a Header helyett Footer a neve.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Capella #35504 üzenetére
Szia!
Ha J2 cellában egy cím keletkezik a képlet alapján akkor egyszerűen:
Application.Goto Reference:=Range(Range("J2").Value)
A Goto aktíválja is az adott cellát.Így az összes többi sor teljesen felesleges, elegendő ez az egy.
Ha pedig az éppen aktuális celládban van a kívánt cím akkor:Application.Goto Reference:=Range(Selection.Value)
Üdv.
-
poffsoft
veterán
válasz
Capella #35504 üzenetére
A J2 tartalma egészen pontosan milyen formátumban tartalmazza az utolsó cella címét? R1C1, vagy A1 vagy más? Ha A1 a formátum:
Sub GotoLastCell()
'
' GotoLastCell Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+n
'
' Range("J2").Select
' Selection.Copy
' Application.Goto Reference:="R3135C6"
' ActiveCell.Select
' Application.CutCopyMode = False
Range(Range("J2")).Select
End Sub -
Capella
senior tag
Szeretnék egy táblázat legutolsó vagy az általam megadott cellájába ugrani egy makróval. Hogy mi az utolsó, azt én határozom meg egy képlettel a J2 cellában.
Gondoltam az F5 ugrás gombot használva és bemásolva ide a cellatartalmat makrórögzítéssel megoldom.
Azonban nem működik rendesen a makró, mert fixen bedrótozva mindig a rögzítéskor bemásolt értékhez ugrik, vagy ezt mindig nekem kell kézzel átírnom a makróban, ha változtatni akarok.
Azt látom, hogy a Application.Goto Reference:="R3135C6" sorral van baj.
Hogyan lehetne rávenni a makrót átszerkesztve, hogy mindig a J2 cellatartalomra ugorjon?Sub GotoLastCell()
'
' GotoLastCell Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+n
'
Range("J2").Select
Selection.Copy
Application.Goto Reference:="R3135C6"
ActiveCell.Select
Application.CutCopyMode = False
End Sub -
sztanozs
veterán
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Excel VBA-ból szeretnék e-mailt küldeni. Egyszer régen már írtam ilyen makrót (még előző munkahelyemen), de most nem működik. Olyasmi rémlik, hogy valahol a VBA menüben kellene valamit átállítani, de nem találom, hogy mit...
Makró érintett sora:
Dim level As Outlook.Mailitem ' levél
Hibaüzenet:
"Compile error: User-defined type not defined"És kijelőli a fenti sort (meg megáll, vagy inkább el sem indul)
Esetleg valaki tud segíteni?
köszi előre is!Szerkesztés:
Bocsánat, megtaláltam a megoldást, ideírom, hátha másnak is kell:
Tools / references --> ki kell jelőlni a "Microsoft Outlook 14.0 Object Library" -t! -
Delila_1
veterán
válasz
bteebi #32191 üzenetére
Kihagytam a másik füzet megnyitását, csak a saját minta füzetemben kerestettem. Majd beírod.
Sub Ugras()
Dim srch As String, ws As Worksheet, lel
srch = "KeresettSzoveg"
For Each ws In Worksheets
On Error Resume Next
lel = ws.Cells.Find(What:=srch, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlPart).Address
If lel Then
Application.Goto reference:=Sheets(ws.Name).Range(lel)
Exit Sub
End If
Next ws
End Sub -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Pikkolo^^ #32160 üzenetére
Szia!
Igen, meg kell nyitnod hozzá a Word alkalmazást az Excel makróban, abba kreálni egy új dokumentumot és az Excel tartalmat belemásolod.
Sub wordos()
Dim wrd As Object, wd As Document
Set wrd = CreateObject("word.application") 'Word nyit
wrd.Visible = True
Set wd = wrd.documents.Add 'új dokumentumot nyit
ActiveSheet.UsedRange.Copy 'kijelölöd a másolandó területet (pl. Range("A1:F25")
wrd.Selection.Paste 'ha képként szeretnéd beilleszteni, akkor PasteSpecial, paraméterekkel HELP segít
wrd.Activate
wd.Save 'itt meg kell adnod, hogy milyen néven mented
wrd.Quit ' Word bezár
End SubFigyelem! A makró futtatása előtt a VBA ablak Tools Menüjében a References menüpontban be kell jelölnöd a megfelelő Microsoft Word könyvtárat!!! (pl. 2016-os nál Microsoft Word 16.0 Object Library).
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
the radish #30821 üzenetére
Szia!
Az alábbi makrót idomítsd a saját fájljaidhoz. A makró maga egy excel fájlban van.
Sub wordkorlevel()
Dim wd As Object
Dim wddoc As Object
Set wd = CreateObject("Word.Application") ' megnyitja a word alkalmazást
wd.Visible = True 'láthatóvá teszi
Set wddoc = wd.documents.Open("C:\Users\fferi\Documents\Körlevél.docx") 'megnyitja a körlevelet
wddoc.mailmerge.opendatasource Name:="C:\Users\fferi\Documents\Korleveles1.xlsx", linktosource:=True, sqlstatement:="SELECT * FROM `Munka1$`" ' összekapcsolja a forrással
wddoc.Activate ' csak azért, hogy lásd
wddoc.mailmerge.ViewMailMergeFieldCodes = False ' az adatokat mutatja és nem a kódokat
Stop
wddoc.Close False 'mentés nélkül bezárja
wd.Quit ' kilép a word alkalmazásból
End SubA kód egy excel munkafüzet normál moduljában van (de lehet a körlevél forrás excel fájljában is, csak akkor menteni xlsm formában kell!!
Ezen kívül a VBA Tools References menüjében be kell pipálni a megfelelő Word verzió könyvtárát!Üdv.
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #30358 üzenetére
A =SZUM(B:B) képlet a B oszlop adatait összegzi, az adatok darabszámától függetlenül.
Nálam ez a képlet =SUM(H4:H508)/1000, Excel 2007.
Ha átírom =SUM(H:H)/1000 akkor "Circular Reference Warning" hibát jelez
ha =SUM(H4:H)/1000 akkor #NAME? hibát jelezMit csinálok rosszul?
-
Grodd
tag
Nem biztos, hogy nem lehet vele mit csinálni. Ez az enter nyomogatósdi eléggé röhejes
A legtöbb normális third party applikációnak (akár szerver, akár kliensoldali) van normális API-ja, kívülről elérhető programkönyvtárai, (library), amiknek az osztályai általában közvetlenül elérhetőek VBA-ból is. Bekapcsolni ezeket VBA--ban Tools menu -> References-ben tudod. Ha ez megvan, akkor simán meghívhatod VBA-ból az osztályok eljárásait (methods) , tulajdonságait (property), eseményeit (event),
Persze itt a támogatás kulcsfontosságú, hiába van meg az osztálykönyvtár, ha a support és a dokumentáció csapnivaló (nem egyszer futtottam bele ilyen problémába), és olyan az egész, mintha nem is létezne (sőt!!) , mert dokumentáció és support hiányában több mérnökórát kell beleölni az API "kitapasztalásába", mintha magunk lefejlesztenénk az egész API-t.
-
Delila_1
veterán
válasz
Szicskeee #30112 üzenetére
Valószínű, hogy az MSCOMT2. ocx nincs meg a gépeden, a C:\Windows\System(32 vagy 64) könyvtárban.
Le tudod tölteni, majd a mappába másolás után a következő lépéseket kell végrehajtanod.Alt+F11.gyel belépsz a VB szerkesztőbe.
Tools menü, References. A fájltípusnál beállítod az ocx kiterjesztést. A Browse gombra kattintva kitallózod a most bemásolt fájlt, OK.Lehet, hogy újra kell indítanod az Excelt.
-
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #27319 üzenetére
Különálló cellákról van szó? Ezeket kijelölve nevet adtam a tartománynak, a név "valami".
Érték beillesztése a képletek helyére az elnevezett tartományban:
Sub Ertek()
Dim CV As Range
For Each CV In Range("valami")
CV.Copy
CV.PasteSpecial xlPasteValues
Next
End SubAz elnevezett tartomány nyomtatása:
Sub Nyomtat()
Application.Goto Reference:="valami"
Selection.PrintOut Copies:=1
End SubKijelölt tartomány nyomtatása:
Sub Nyomtat()
Selection.PrintOut Copies:=1
End Sub -
bocsi6
újonc
Fferinek
Az Excel eszköztárának ActiveX vezérlői a Microsoft Forms 2.0 Object library-ben vannak.
Ezt írod :"Ezt kellene megnézni másik gépen, ahol ment a fájl."
A fájl nem másik gépen, hanem ezen a gépen ment, és itt a References között a könyvtár szerepel.A régebbi környezetet még megpróbálom "produkálni", csak az a baj, hogy nem állítottam be visszaállítási pontot - meg egyáltalán azt hogy kell csinálni ?
A fájl másik gépen való kipróbálása (másik Excel-lel) már jobbnak tűnik, csak az a problémám, hogy ezügyben elég "magánzó" vagyok. Vagyis nemigen tudom ezt hol kipróbálni.
Az utolsó észrevételedhez :"feltehetnéd a problémás fájlt valahova, hátha "megnézve" okosabb lehet valaki". Ezzel meg az a gondom, hogy nem tudok ilyen valakit. Ha ez online történne, akkor meg : hogyan kell feltenni a fájlt ?
Ne haragudj, nem a kifogásokat keresem, csak eléggé teli vagyok kérdésekkel.
Köszi
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bocsi6 #24571 üzenetére
Szia!
Mint írtam is, én is csak próbálkozom...
Arra gondoltam, ha nem lehet benne activex-et egyáltalán feltenni, akkor hiányozhat ez a komponens. VBA nézetben- Tools menü - References. Ezt kellene megnézni másik gépen, ahol ment a fájl.
Nem tudom, tudsz-e régebbi környezetet "produkálni". Szerintem meg kellene nézni, hogy másik gépen, másik excellel működik-e az activex felrakása.
Esetleg - ha nincsenek benne titkos adatok, vagy azokat ki lehet gyomlálni - feltehetnéd a problémás fájlt valahova, hátha "megnézve" okosabb lehet valaki.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bocsi6 #24560 üzenetére
Szia!
No ez az a jelenség, amire szerintem pillanatnyilag nincs normális megoldás.
Próbáld a következőt:
Az excelt nyisd meg egy üres munkafüzettel.
Menj át a VBA nézetbe (Alt+F11 vagy Nézet - makrók - visual basic)
Az immediate ablakba írd be:
application.enableevents=false
Ezután nyisd meg a kérdéses munkafüzetet. Ha előjönnek az activex vezérlők, akkor kapcsold vissza az eseménykezelést: application.enableevents=true
De semmi garancia nincs arra, hogy a következő megnyitáskor nem fog összedőlni az egész excel....Másrészt érdemes lenne megnézni, milyen "references" az amit elér az excel. Azt is a VBA nézetben láthatod. Lehet, hogy kellene egy activex komponesekre hivatkozó MS dll. De erre sem vennék mérget.
Én már több hónapja küzdök ezzel a problémával és nem találtam rá olyan megoldásra, ami garantáltan kiküszöböli.
Nagy eséllyel valamilyen memória kezelési hiba - vagy programozói "hanyagság" - okozza. Ez utóbbit azért tettem idézőjelbe, mert egyébként nem következetes az összeomlás. Van, hogy ugyanaz a program napokig megy hiba nélkül, aztán teljesen váralanul jön a baj, nem indul el, hanem kiakasztja az excelt.Még valami, amit a szerkesztőlécen látsz beágyazként az sajnos már nem activex vezérlő, hanem munkalap vezérlő - valamelyik sorstárs irta, hogy "átalakul az activex vezérlő munkalap vezérlővé".
Üdv.
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudnám megoldani excelben,hogy mikor lefuttatok egy makrót,és Solver bővítményt használva számol,ne kelljen mindig rányomnom a Solver felugró ablakának OK gombjára (a makrórögzítésnél ezt megtettem,de most mégis meg kell),akárhányszor végigszámol valamit?
A másik kérdésem,hogy a VBA felületen mikor a references menüfülön bepipláom a Solver-t,az legközelebb is úgy legyen ? (emlékezzen erre a beállításra)
Előre is köszönöm, remélem mindenkit meglátogatott a Mikulás -
tPedro_
őstag
válasz
Delila_1 #24355 üzenetére
Ertem, azert koszonom.
Az adatokat sikerult kozben kitorolni, mar csak a frissitest kene megoldani.
Gondolom a !_FilterDatabase-ben rejlik a megoldas, de nem tudok rajonni, hogy az mi lehet. Nem latok ra sehol utalast a tablazatban. Pedig kell ott lennie valaminek, mert a file merete kozel 1.5 MB, adatok nelkul.
Probaltam atmasolni a masik sablonba, a pivot forrasanak megadasahoz, de azt irja "Data source reference is not valid."
-
Mutt
senior tag
Hello,
...megnézni munkafüzetek füleinek a színét és egy meghatározott munkafüzet azonos nevű munkafüzeteinek a fül színét beszínezi...
Ezt tudod használni.
Sub Colorize()
Dim arrayColor() 'lapnev és lapszín megnevezése
Dim wbActual As Workbook
Dim c As Long, i As Long
Dim fileName As String
Const refFile As String = "c:\reference.xlsm" 'referencia fájl neve helye
Const filePath As String = "c:\list\" 'módosítandó fájlok helye
Const fileExt As String = "*.xls" 'módosítando fájlok kitejesztése
'a referencia alapján megjegyezzük a lapneveket és színeket
Set wbActual = Workbooks.Open(refFile)
ReDim arrayColor(1 To 2, 1 To wbActual.Sheets.Count)
With wbActual
For c = 1 To .Sheets.Count
arrayColor(1, c) = .Sheets(c).Name
arrayColor(2, c) = .Sheets(c).Tab.Color
Next c
End With
wbActual.Close
'végeztünk a referencia fájllal
fileName = Dir(filePath & fileExt, vbNormal)
'végigmegyünk a mappában lévő fájlokon
Do While Len(fileName) > 0
Set wbActual = Workbooks.Open(filePath & fileName)
With wbActual
For c = 1 To .Sheets.Count
For i = 1 To UBound(arrayColor, 2)
'ahol a lap neve egyezik ott szinezünk
If .Sheets(c).Name = arrayColor(1, i) Then
.Sheets(c).Tab.Color = arrayColor(2, i)
End If
Next i
Next c
End With
wbActual.Save
wbActual.Close
fileName = Dir
Loop
End Subüdv.
-
Excelbarat
tag
Jól sejted csak a forrást kell átírnod így:
így kezdődjön:
Range("A3").Select
Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
ujforras = Sheets("Munka1").[A6].CurrentRegion.Address(ReferenceStyle:=xlR1C1)Majd a forrásnál így hivatkozz:
SourceData:= "Munka1!" & ujforrasA makró végére pedig be kell írni ezt:
Sheets("Munka4").PivotTables(1).RefreshTable -
Mutt
senior tag
Hello,
Pár kérdés:
1. Korábban rendben működött ez a fájl a gépeden?
2. Nem lett törölve program a gépedről?A gond, hogy a VBA nem találja a refernciák között a keressett függvénykönyvtárat.
Egy próbát megér, hogy VBA Editor-ban a Tools -> References opcióban megnézed, hogy van-e a listában Xtable vagy Winwidgets és hogy be vannak-e pipálva.Ha nincs ilyened akkor rossz hír, hogy a fájlod használhatatlan lesz, hiszen a makró benne vmit csinál, de nem fog neki menni.
"Kikapcsolni" úgy lehet, hogy a makrót eltünteted a fájlból. Ezt megteheted ha:
1. Nem engeded futtatni a makrót. Régi Excelekben a biztonsági szintet magasra teszed és újranyitod a fájlt, akkor ha nem aláírt a makró nem fog futni. Újabbaknál elég ha egy másik helyre mented és újranyitod, ekkor megkérdezi hogy engeded-e futtatni a makrót.
2. Makrót nem tartalmazó formátumban mented a fájlt.
3. Kikommentezed a fájlban a makrót, így nem lesz mit futtatnia.
4. Kitörlöd a makrót a fájlból.Javasolt biztonsági másolatot készítened a 2 és 4-es pontok előtt.
üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
hdcsaba87 #15549 üzenetére
Az Excelben behívod a vezérlők eszköztárát. Az utolsó ikonra, a "További eszköztárak" nevűre kattintasz. A megjelenő listában a verziódtól függően különböző néven szerepelhet, Naptár, Calendar, Microsoft Calendar. Ha egyik sincs, akkor a letölthető MSCAL.OCX és CDLMSO.DLL fájlokat tedd be a C:\Programok\Microsoft Office\ OFFICExx (11, 12, vagy 13 a verziótól függően) könyvtárba.
Átlépsz a VBE-be. Tools | References. Bejelölöd a Microsoft Forms x.x Object Library-t. Megjelenik az ikon, kis kék pontokkal. -
Attas
aktív tag
válasz
sztanozs #15305 üzenetére
Már kezdem kapirgálni. Sikerült egy másik munkalap nevével megcsinálnom. Az a gondom, hogy ezt az egészet, egy már kész projektben akarom módosítani. (nem gondolkodtam előre, meg hát az első kísérletem az excel programozás területén, és nem is ment volna a fórum nélkül nagyon sok minden) Szóval ennek "Sheets("Diagram adatok") sikerült Publikus változót adnom (WSD). Majd a kereső szolgáltatásban a Replace funkcióval kicseréltem minden Sheets("Diagram adatok") erre WSD. Wáá..és működött. De ezzel már nem "Sheets("Ütemidő műveletenként (2)")" mert vannak olyan makrók amik így néznek ki:
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.Goto Reference:="egy"
ActiveWorkbook.Worksheets("Ütemidő műveletenként (2)").Sort.SortFields.Clear
ActiveWorkbook.Worksheets("Ütemidő műveletenként (2)").Sort.SortFields.Add Key _
:=Range("C10"), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:= _
xlSortNormal
With ActiveWorkbook.Worksheets("Ütemidő műveletenként (2)").Sort
.SetRange Range("C10:C70007")
.Header = xlNo
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
És ebben is sajna kicseréli ezt:
ActiveWorkbook.Worksheets("Ütemidő műveletenként (2)").Sort.SortFields.Clear
ActiveWorkbook.Worksheets("Ütemidő műveletenként (2)").Sort.SortFields.Add Key _
Erre:
ActiveWorkbook.WorkWSU.Sort.SortFields.Clear
ActiveWorkbook.WorkWSU.Sort.SortFields.Add Key _
És így már nem működik a makró.Gondolom a WorkWSU értemezhetetlen.)
-
poffsoft
veterán
válasz
Delila_1 #12835 üzenetére
Köszi, megoldottam:
találtam egy kész algoritmus-sorozatot:
'This user defined function will return the colour index of the cell reference which is passed as the first argument.
'The number returned will always be between 1 and 52 since this corresponds to the location on the colour palette.
'Once the user defined function has been entered into a code module in the corresponding VBA Project you can use it in your extra column.
'If the cell does not contain any conditional formatting then 0 is returned.
'http://www.bettersolutions.com/excel/EPX299/LI041931911.htmEgy picit átalakítottam, hogy ha nincsen feltételes formázása, akkor az .interior.colorindex-el tér vissza
Most éppen egy combobox elhelyezésével szenvedek a worksheeten, userform nélkül...
Ezzel kapcsolatosan egy kérdésem a jövőre viszont volna:
Ha egy olyan kiválasztás kellene nekem, ahol csakis egy évszámot lehet bevitelként megadni (amelyik évre a besoztás készül), azt hogyan elegáns megoldani? Naptár, combobox, vagy valamilyen legördülő lista?
esetleg van ilyen kész modul ? (évszám bevitel)? -
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8629 üzenetére
Kipróbáltad, vagy elméleti síkon csörtézünk?
Nem párbajra hívtalak ki, volt egy véleményed, amivel nem értek egyet.
- eszement dolognak tartom (önző hozzáállás, merthogy nekem nincs rá szükségem), dehogy próbáltam ki
- Chip Pearson neve nekem biztosítékMost viszont kipróbáltam, műxik. Ha nálad nem, akkor ezért: To make the macro work, you'll need to make sure that there is a reference to Microsoft Visual Basic for Applications Extensibility. (You do this by choosing, in the VB Editor, Tools | References and then choosing Microsoft Visual Basic for Applications Extensibility in the available references.)
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #8441 üzenetére
Application.Goto Reference:="nomorelines"
-
Oly
őstag
válasz
Delila_1 #8322 üzenetére
Variálok még egy kicsit:
Ha az adott cellába a TextBox1 és a TextBox2 tartalmát akarom egy szóközzel "összefűzve, akkor hogy alakul a dolog?
Pl a Formon a Vezeték és Keresztnév külön Boxba kerül beírásra, de a táblában, már egybe íratnám.
Így?
Private Sub CommandButton1_Click()
Application.Goto Reference:="bevitel"
Selection = TextBox1.Value & TextBox1.Value
End Sub -
-
Hali!
Akit érdekel esetleg
Excel 2007 VBA Reference
Excel 2003 VBA ReferenceFire.
UI: Akit az Excel-el kapcsolatban érdekel EBooks, az privben keressen meg.
-
lapa
veterán
válasz
loszerafin #1469 üzenetére
nahallod... én azzal küzdöttem most, hogy egyátalán a referencbe belemásszon, csak brózolva - ocx-re mutatva ette meg. utána viszont ott voltak a listában, x-elés után ikon is volt, a formra is rá tudtam húzni. esetleg próbálj meg a reference-ben brózzal rámutatni...
ja ez off xp...
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
válasz
[HUN]Tyson #1052 üzenetére
Sziasztok!
Így:
=a1&'' ''&b1
és így:
=a1&''/''&b1
Nekem is lenne egy kérdésem:
Adva van egy cella (jelen esetben a B33), amelyben egy cellahivatkozás jelenik meg, különböző függvények segítsége révén, pl.: ''AF2''. Hogyan tudnám megcsinálni, hogy egy másik munkalapon, egy beviteli mezőbe beírt értéket, a fentebb említett cellahivatkozás szerinti helyre (AF2) íródjon?
Makróval próbáltam már megcsinálni, amit aztán egy parancsgombhoz rendeltem, de hibaüzenettel leáll:
'Private Sub CommandButton1_Click()
Range(''B33'').Select
Selection.Copy
Application.Goto Reference:=''R1C32''
Sheets(''másik munkalap'').Select
Sheets(''kiinduló munkalap'').Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = ''0''
Range(''AF2'').Select
End Sub
Persze az se baj, ha makró nélkül menne, viszont fontos, hogy csak akkor hajtódjon végre, amikor engedélyezem, vagyis mondjuk egy parancsgomb megnyomásakor.
Olyan függvényeket találtam többet is amivel egy hivatkozott cella tartalmát megkeresi, kiolvassa, de olyat nem amely oda be is írna egy előre beadott értéket (szöveg). Ez a makrós varia meg megint nem akar működni.
Segíségeteket előre is köszönöm. -
zoty314
aktív tag
Eszközök -> Beállítások -> Általános -> O1S1 referencia ... ezt a pipát szedd ki
Lehet, hogy nem pontosan ilyen szavak, mert angol Excelem van.
Tools -> Options -> General -> R1C1 reference style ... nálam ez
szerk.: illetve nem O1S1, hanem S1O1, mivel Sor és Oszlop, angolul meg R1C1, mivel Row és Coloumn
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Okos Otthon / Smart Home
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bestbuy játékok
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Prohardver app (nem hivatalos)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest