Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bikmakk

    tag

    válasz Versus82 #4855 üzenetére

    Nem hinném, hogy kihasználnád azt, hogy 1066MHz-esek, általában 800MHz az ajánlott, mert HTPC-hez nem kellenek eget rengető sebességek. És persze kb. 2/3 annyiba kerül :)
    Egyébként ha megnézted, hogy az alaplap milyen memóriákat fogad szívesen, ott is írják, hogy van amit csak 800MHz-esnek fog felismerni, ráadásul ez ugye procifüggő is.

    Szerintem ne félj attól, hogy túl gyenge lesz a gép, ha utánaolvasgatsz a neten a prociknak, simán spórolhatsz pár ezret ott is egy gyengébbel. Mert nagyobb teljesítmény több hőt ad le, ahhoz erősebb procihűtő kell, ami viszont hangosabb. Egy jól szellőző házba simán építhetsz teljesen passzív rendszert is, és nem lesznek sebességgondjaid. Én pl. mindössze +3-+5 C-t veszítek ha lehúzom a ventiket (átlagos procihasználat mellett), és ez is csak lassan emelkedik fel, 1-2 nap folyamatos használat mellett. (Persze nem a gyári hűtőt használom.) Egy 4850-hez is elég lehet egy Mini Ninja passzívan, vagy ha úgy kényelmetlenül éreznéd magad akkor egy halk ventivel. (Persze csak ha befér a házba, az enyémbe pl. nem fért volna be.)

    ~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

Új hozzászólás Aktív témák