Ja ez jó ötlet én is megnézném, hogy az én ATIm se bírkózik-e meg vele.
TRON addict

Ja ez jó ötlet én is megnézném, hogy az én ATIm se bírkózik-e meg vele.
TRON addict

Gigabyte GA-MA78GM-S2H + AMD 4850e
ssd
idle 39
1080p dxva-val 40-50
1080p dxva nelkul 65-70
1 hdd
idle 55
720p dxva-val 60
720p dxva nelkul 70
1080p dxva-val 60
1080p dxva nelkul 90
2 hdd:
idle c'n'q-val 58
idle c'n'q nélkül 64
DivX-es videóval:67
1080p h264 videoval:90
Teljes terhelesnel, ahol csak a proci dolgozik (super pi):86
Teljes terhelesnel, ahol a vga is dolgozik:96
Gigabyte 73PVM-S2H + Intel e5200
...............igp.........4850.........9600gt
idle.........47-53......95-104.......88-95
x.264......55-65.....110-115.....105-115
A Gigabyte 73PVM-S2H + Intel e5200 konfig adatait milyen meghajtók mellet mérted? ssd?hdd?hány db? És milyen x264-es volt a film? Nem kötök csak össze szeretném hasonlítani a 2 konfigot de ennyi adat az intelről még kevés hogy egész képet kaphassak a dolgokról. Ha biosból kikapcsoljuk az igp-t akkor kevesebbet eszik a konfig? Ha igen mennyivel?
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # A tudás hatalom. Oszd meg és uralkodj! # * Have a Nice Die!* ...powered by vérpistike... #

Bocs lemaradt 1 500-as hdd 1dvd 1080p h264
Masnak keszult a gep, es csak ezeket mertem.
Köszi! 
Azt már én is megtapasztaltam saját bőrömön hogy a 780G-790G igp-je az UVD+-al nem mindig jó a DxVA használatára, ezért találni kellene egy olyan amd lapot amivel legalább 20W-ot meg lehet spórolni hogy bele lehessen tenni egy UVD2.2-es HD4350-est. Akkor már bele lehetne tenni egy Athlon 64 X2 3800+-t vagy egy 3500+-t vagy egy Se.3200+-t mert azok csak 35W. Persze csak ha talál valahol az ember. Tehát amit az intellel egyszerűen lehet megoldani addig ugyan azt amd-vel csak nehezebben.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # A tudás hatalom. Oszd meg és uralkodj! # * Have a Nice Die!* ...powered by vérpistike... #

Ugy latszik meg valamit kihagytam meresi eredmenyeknel. Ezek mar mind voltak itt, csak egy konnyen megtalalhato helyre akartam tenni. Ezekbol csak az inteles az en meresem, a tobbi mas forumtarsak merese.
Nezegettem arakat. Amiket leirtal az minimum 30k, es tovabbra is csak akkor jo, ha a filmek 100%-a dxva kompatibilis. Ha nem akarsz jatszani a htpc-n, miert nem gondolkozol intelben?

hi, tudnátok mondani egy weboldalt ahol nagy mennyiségben találni barebone/htpc házakat, igazából egy microATX-es alaplapot fogadni képes házat keresek, lehetőleg minél kisebb mérettel.
| Magyar-Német fordítást vállalok! | blogom: http://human-after-all.tumblr.com |
Kaptam egy fülest hogy a mediainfo progival meg lehet nézni a film Level szintjét és a "num_ref_frames"-et. Végigvettem az itthon lévő filmeket meg más sample-kat és meglepődve vettem tudomásul hogy a filmjeim 80%-a L5.1-es ! De nem ez a meglepő hanem az hogy ez ellenére a hd4550-esem az összes sample 90% -át tudta gyorsítani
. Oka: a num_ref_frames 1080p-nél ha kevesebb volt 5 nél vagy 720p-nél 11-nél akkor vitte ha magasabb volt akkor nem vitte. A 4550-esnek (és a 4350-esnek is) meg se kottyan a L5.1 és mint mondom csak 10%-ot nem tudott gyorsítani de az is csak sample volt és meg volt más realase csapattól is ugyan az de jobb "num_ref_frames"-el.
Gondolkozok én intelben is, hisz pont nemrég raktam össze egy olyat a haveromnak amilyet te ajánlottál csak mert ő nagy intel fan. De hidd el hogy nem dughatok le egy intel gépet egy AMD fan torkán még ha... Kénytelen vagyok keressni az alternatívákat. Egy 30% különbséggel már meg lehetne győzni egy AMD fant de csak ha nem fanatikus viszont a mostani 1-5%-al még nem.
[ Szerkesztve ]

Nincs kulonbseg, ha csak es kizarolag film nezesre hasznalja valaki a htpc-t. Az intelben lehetosegek vannak, ami miatt szerintem jobb valasztas.
pl: rakhatsz bele tunert, attomorithetsz egy dvd-t, ha megis ugy dontesz, hogy akarsz jatszani az uj jatekokkal is, veszel egy videokartyat es jatszhatsz. Ha hasznalhato htpc-bol indulunk ki, akkor ezek az amd-ben korlatozottan vannak meg ugyan azert a penzert.

Szerintem sok tesztelő nem jól teszteli a kártyákat, az atinála driverben van a szükségees codec, az nvidiához viszont fell kell külön rakni vagy a legújabb mpchc-t kell használni. Szerintem sokszor azért vannak olyan eredmények, amik. Más tesztekben is láttam olyan eredményeket amiknek semmi köze sem volt a valósághoz.
Privit is írj azt azonnal látom! - Telefonszám az adatoknál. - Postázás sajnos nem megy, csak személyes átvétel.
Na de most gondold el hogy még akkor is a legújabb 2008-as Tomb Rider Underwold egészen jól megy közepes felbontáson közepes részletességgel egy HD3200-es + x2 4000+-al élvezhetően gyönyörű a kép és a sebesség mellett! Na de nincs minden játék ilyen jól megírva az igaz. Viszont az a kérdés hogy mit keres egy játék egy htpc-ben? Szvsz semmit. Aki játszani is akar még emellett az vegyen egy konzolt. Én sem kenek lekvárt fésűvel kenyérre pedig lehetne.
A tuner még ok de az nem jelent sokat mert manapság igen olcsón beszerezhetőek olyan akár digitális tunerek is amik hardveresen tömörítenek ezért a cpu szempontjából csak adatmásolás van a tunerről a vinyóra. Ezért a tunert nem lehet felhozni ellenérvként. Egyedül a kódolás marad de miből mire kellene tömöríteni? Hiszen a mozi filmről vagy sorozatról van szó akkor a magyarok többsége netről tölt. Egy 2500Ft-os 10Mbites net esetén pedig gyorsan lejön bármelyik film xvides vagy DVD formátumban. Tehát itt legfeljebb házi videókról lehet szó amik viszont előfordulnak a háztartásokban de csak max 2havonta 1x.
[ Szerkesztve ]

O.K. Öszzekapok párat. Torrentoldalakkal hogy állsz? Nagy részük onnan van. De megpróbálok kivágni a filmekből és feltolom valahová. ha mkmerge-vel kivágok mindből az ugyanolyan marad? Ráadásul azt sem tudom hogyan kellene.
Privit is írj azt azonnal látom! - Telefonszám az adatoknál. - Postázás sajnos nem megy, csak személyes átvétel.
Nem kell kivágnod jól el vagyok látva torrent elérhetőségekkel. Csak írd ide be a teljes file nevét azoknak a filmeknek amik nem mentek mert azzal be lehet azonosítani és már le is kapom valahonnan.
most látom csak hogy enyém lett az 5000. hsz!!
Peszgőbontáás!
[ Szerkesztve ]

Az olcso digitalis tunerek nem tomoritenek semmit, hanem a jel eleve digitalisan jon, ezert nem kell dolgoznia a procinak. Viszont ez csak ott van, ahol hozzaferheto a digitalis musor es nem az analog kabelt vagy a digitalis belteri analog kimenetet hasznaljak.
A gyors es olcso net, keves embernek elerheto. De akinek elerheto, az sem biztos, hogy letolteni akar.
Ja igen, és azért épít vagy vesz htpc-t valaki hogy gyári Blueray filmeket vegyen a boltban
. Most Mo-ról van szó és folyton x264-es meg h264-es mkv-ról beszélgetünk. Olyan filmeket lehet kapni a boltban vagy a netről lehet letölteni? És nem mérik már aranyárban az A/D tunereket mint régen.

Nem a h264-rol vagy bluray-rol van szo. Ott kb egy szinten van a 2 platform.
A tunernel sem az ara a gond, mert ugyan annyiba kerul intelhez, mint amd-hez Az a gond, hogy digitalisan kevesen tudjak hasznalnia tunert, analogban pedig a proci tomorit (ha kis meretben es jo minosegben kell), es akkor az amd sokat fogyaszt es lassu.

Sziasztok.
Hogyan tudom kicslni a számítógépből a digitális sokcsatornás hangot, lehetőleg optikai kábelen. Jelenleg van egy terratec aureon 5,1-es kártyám,, de a digitális kijáraton csak sztereó van.
bandi
Az A/D tunerek alatt olyan tunereket értettem amik analóg jelet fognak de maguk alakítják digitálissá és tömörítésre is képesek nem a cpu-t terhelik. És most nem egy profi digitalizáló kariról beszélek mert már vannak ilyen olcsó tunerek is.
[ Szerkesztve ]

Igen, a csucsszuper mpeg2 tomoritest tudjak. Az neked eleg!?
Utana sem akarod normalis mereture tomoriteni?
[ Szerkesztve ]

Azt kérdezem, hogy a htpc-t tudom-e használni Internet rádió, mp3 és más hangok lejátszására a TV bekapcsolása nélkül? Valaki használ működő megoldást? Melyik szoftverrel?

Talán hasznos lehet, egy másik topikban találtam a különböző processzorok üresjárati fogyasztásáról:

"The power consumption on the ASUS M3A78-T factors in at 8 W, the same system configuration but using Gigabyte's GAMA79GP-DS4H drew 13.6W (before the VRM).
** The Core i7 power measurements only reflect the power going into the cores but not the additional power going into the Uncore and I/Os and the numbers are therefore not comparable to the rest of the data shown."
( innen másoltam: [link])
[ Szerkesztve ]

Üdv
Azt szeretném megtudakolni ill. kiváncsi vagyok a véleményetekre,hogyszeretnék egy HTPC-t építeni ami kimondottan csak DVD,Divx,és 720p filmek lejátszására lenne használva,semmi játék semmi konvertálgatás arra van másik gép.
Ami megvan:::AMD Athlon 64 X2 4400+ MSI K9VGM-V [MSI K9VGM-V],2*1Gb DDR2 800MHz.Amit kérdezni szeretnék,hogy ehez a konfighoz és opciokhoz viszonyítva milyen videokarit ajánlotok"(igaz az alaplapon van egy videokártya csakhogy a kimenete az D-SUB,amivel ha jóltudom nem lehet meghajtani egy 720p TV-t?").
Elöre is köszi.

[ Szerkesztve ]
GigabyteP35DS3,C2DE6750@3520MHz,4*1GBKingmaxDDR2 1066@1100MHz,Sapphire 4870 OC,CHIEFTEC 550AB-A
MSI NX8500GT-MTD256EH 256MB PCIe.
Silent meg ugye márkahű
Asus EN8500GT Silent/HTD 256MB PCIe
GIGABYTE GV-NX85T256H 256MB PCIe
Atiban egy HD4350-es ugyancsak olcsó s jó vétel de játszani nem fogsz rajta.
Van rajtuk DVI-I kimenet is. Nem utolsó sorban olcsóak és egész jó a DxVA-juk.
Egyébként számít neked hogy mennyit fogyaszt a konfig? Mert akkor merőben mást ajánlanánk. Nem csak karit hanem konfigot is.
[ Szerkesztve ]

Köszi,valószínű ,hogy Ati lesz mert a "másik gépemben is az van"de azt hittem ,hogy elég egy2400 vagy 2600pro kártya.?!A fogyasztás nem számít meg a játék sem arra ott a másik konfig.
[ Szerkesztve ]
GigabyteP35DS3,C2DE6750@3520MHz,4*1GBKingmaxDDR2 1066@1100MHz,Sapphire 4870 OC,CHIEFTEC 550AB-A
Nekem most 4550-m van de előbb 2400-m volt egy 4000+-os cpu mellet. Volt 1-2 elfajzottan kódolt 720p-s film ami nem ment. Azok most csonk nélkül mennek DxVA-val. Nem írtad követelménynek a 1080p-s filmeket. Azt nem szeretnél nézni?

Nekem ASUS EAH4350 silent van ami rendelkezik natív HDMI kimenettel is.
Ez sem egy rossz választás, még a 1080p-t is viszi hardveres dekódolással.
TRON addict

Egy 82" hd redy tv-m van amin nem sok értelme van a 1080p filmeknek.!
És a 3xxx soruzatú Atik nem jobbak mint a 8500 Nvidia karik?
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Szeretnék hamarosan összedobni egy HTPC-t és kezdetnek ezt az Asus Pundit2-t néztem ki.
Szerintetek elegendő lenne ez egy 40" FullHD tv meghajtásához vagy ha nem akkor még mi kéne hozzá?

Hamarosan összerakom a filmeket, de nagyon el vagyok havazva most.

Természetesen 82cm-re gondoltam:!
Akkor jelenleg tényleg nincs értelme. Mire gondolsz mikor azt írtad hogy jobbak? Mire? Mert pl.: Játékban sem mindegyik 3xxx-es ati jobb. Pl.: a 3200-as,3300-as és a 3450-es lassabb, de már a 3470-es és a többiek már jobbak mint egy nv8500-es.
Na de te mondtad hogy nem játékra kell. HD filmnézésre viszont ugyan olyan jó. Sőt arra a 8500-ös jobb mert fejlettebben tudja a DxVA-t mint bármely 3xxx-es ati és nem is drága. De ha mindenképpen ati kell akkor inkább 4350-t vagy 4550-t vegyél mert HD filmben ezek már felveszik a versenyt a 8500-el.
mexel: ok akkor türelmesen várom. De mondom elég lesz csak a file neveket bemásolni ide, majd letöltöm magam és megnézem.
[ Szerkesztve ]

Arra gondoltam,hogy egyszerűbb a telepités ,beállítás meg ilyenek PL.most egy HDMI kábellel van összekötve a tv a pcvel és a hang is ezen keresztül jut oda.Tényleg ha 8500 karit vennék azt mivel tudom összekötni a tv-vel?Mert a mostani az nagyon kényelmes és jó!!
Vennem kell valami átalakítókat?
Az MSI NX8500GT-MTD256EH 256MB PCIe.-en van HDMI is
de nem minden 8500-ön van. Ezen az MSI-n van.

HD3200-es VGA van benne, ez viszi a HD filmeket hardveres támogatással (kis CPU használattal), de ami rosszul van bekódolva azt csak CPU támogatással tudja lejátszani, ezért szerintem egy középkategóriás CPU-t vegyél bele és lehetőleg minimum 2 GB RAM-ot (4 javasolt az alacsony ára miatt).
CPU ügyében én nem tudok sajna nyilatkozni, Intel-eket használok nem AMD-t.
TRON addict

Sziasztok!
Kicsit visszaolvastam, de talán egyszerűbb ha konkrétan leírom az igényemet és egy profi csípőből válaszol. Nekem meg napjaim mennének el a kutakodásra.
Szóval egy low-end HTPC-től lenne szó, lényegében egy merevlemezes DVD-felvevő alternatívájaként.
- a forrás analóg antenna meg Digi.TV. Hamarosan gondolom a felszíni digitális is bejön a képbe.
- a TV sima CRT, meg egy kisebb HD Ready, perpillanat nem tervezek FullHD-t. Elég ha DVD minőségben játszik.
- a játékra való alkalmasság out of question
- viszont legyen olyan halk mint egy gyári DVD-felvevő
Egy teljesen passzív hűtésű konfig elképzelhető? Atom proci, integrált videókártya, bookPC ház. Notebook winyó/notebook DVD-író szintén a teljesítményfelvétel és hang miatt. Meg vmi tunerkártya és kész? Milyen ártartományban jön ez ki?
A szofverrel kapcsolatban:
- ha nem nézek műsort és nincs is felvétel, akkor stand-by, vagy hibernált állapotban minimális legyen a fogyasztás. Mennyi idő alatt ébred fel ilyenkor?
- ha nem nézek műsort, de be van programozva egy hétre előre akkor is lehetőleg stand-by, és az adott időben ébredjen fel. Ez megoldható egyáltalán, vagy állandóan mennie kell?
- ha nézem a TV-t, de nincs felvétel, akkor is pörögnie kell a HDD-nek? Vagy az oprendszer futhat esetleg memóriakártyáról?
Bocs ha lámák a kérdések.
Szóval HTPC, vagy ágyúval verébre és egyszerűen vegyek egy DVD-felvevőt?
Köszi mindenkinek aki válaszol.

Köszönöm válaszod, akkor már csak egy proci és memória kell bele.
Távirányítónak mit javasoltok?

Meg HDD és ODD 
TRON addict

Nah igen! Azt elfelejtettem írni, hogy ezek akadnak a fiókban 

Köszi a infokat,már majdnem vettem egy Hd 2400 prot.De mostmár akkor másképp kell gondolkodnom.

Sztem ha csak htpc a cél, akkor tökéletesen felesleges a 4 giga (még a 2 is, bár nekem is annyi van
) ... a KMplayer és a MPCHC is 50-55 mega ramot eszik egy 720p movie lejátszásakor, ami gyakorlatilag semmi. Azt a kb 5k-t, ami 2 és 4 giga 800-as Kingmax ram ára között van, érdemesebb egy halkabb hűtőre vagy tápra költeni szvsz.
[ Szerkesztve ]
Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.
Egész jó kis teszt és még nekem is informatív pedig nem tudok angolul. 

2 modul azért jobb, mert ha dual-ban kezeli az alaplap akkor gyorsabb, mint egy RAM modul.
TRON addict
Na de annyival nem lesz lassabb hisz csak filmnézésre lesz ahol nem fog látszódni a különbség. Főleg ha lesz DxVA is.

Ráadásul 2 gigát is lehet 2 modulból csinálni, pl 2x1 giga, nem? Nekem is így van 
De 1ébként igazad van, movienál ez is irreleváns.
[ Szerkesztve ]
Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.
De, hisz nekem is 2x1 giga van a gépembe
De ennyi kell is hogy a HTPC-nél kikapcsolhassuk a page fájlt. Viszont több nem. Meg kevesebb sem szvsz.
[ Szerkesztve ]

Igen, talán arra tényleg jó, bár nekem a notimon még amikor csak 1 giga volt benne is tökéletesen mentek a moviek (igaz, csak 720p), pedig akkor nem volt kikapcsolva a swap.. pedig abban is csak 1 modul volt, ráadásul 333-as. De persze ártani nem árt a 2 giga, meg a 4 sem, csak az utóbbi szvsz már tényleg felesleges htpc-be.
[ Szerkesztve ]

Volt szo fogyasztasmerokrol. A Lidl-ben eppen akciozott 2500 forintos a 2. ami jol meri a monitoromat. Ellentetben pl. a draga Conrad-osokkal.

Nem emléxem már, h más monitorokat próbáltál, azokat a többi is jól méri?