Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Whito

    csendes tag

    válasz band1103 #4421 üzenetére

    "de a Vistában még mindig vannak bizonyos kódolású HD Rip-ek amiknek a HW-es lejátszása gondot okoz bármely lejátszóval beállítva."

    Wow! De jó, hogy meg lehet oldani, hogy csak bizonyos filmeknél nem megy a HW lejátszás. Nálam az a helyzet, hogy gyakorlatilag csak h264-nél megy. :(

    2 napja megvan végre a régóta várt passzív HD 4550 kártyám. A korábban, a 4293. hozzászólásban említett, innen-onnan összeszedett 1080p tartalmakkal, kodek és lejátszó kombinációkkal játszadoztam. Gyakorlatilag az 5 filmből csak 1 esetében sikerült HW támogatást előcsalogatni, amely elég nagy csalódás egy olyan kártyától, amely célközönsége a HTPC piac.
    Tudom, hogy sokszor volt már leírva és össze is gyűjtöttem az utóbbi 200 hozzászólásból az ide vonatkozó hozzászólásokat, de mégis kérdezem a szakértőket, hogy az említett hozzászólásban leírt filmek közül melyik esetében kellene működnie a HW dekódolásnak és milyen beállításokkal?

    Kissé szomorú vagyok, hogy 5 teljesen vétetlenszerűen talált filmből 1 esetén van HW támogatás. Mi rontok el? Rossz a kiválasztás és pont azt az 5 videot sikerült tesztelnem, ahol nincs támogatás, de minden más video esetében van? :) Tudom, hogy manapság a "warez" gyártók azért tudják, hogy hogyan kell "jó" h264-et előállítani, hogy működjön a HW dekódolás, de nem mindig és mindenkinek "olyan" forrásból vannak a videóik. Csalódott vagyok egyelőre, mert úgy érzem, hogy a HDMI kimeneten kívül nagy haszna nem feltétlen van egyelőre egy ilyen HTPC-be szánt kártyának.

Új hozzászólás Aktív témák