Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drdr

    senior tag

    Volt egy kis időm a hétvégén nyomkodni a gépet és azt vettem észre, hogy az erősítőm Androidos app-ja azt írja ki , hogy a HDMI bemenet
    Color format: RGB Limit
    Bit: 30 bit (3x10bit)
    Resolution: 1080/60p
    Extended color space: Standard

    A Catalystban RGB 4:4:4 (PC szabvány) van beállítva... Ha YCbCr -t állítok be, akkor azt írja ki.

    Az új XBMC-ben van beállítási lehetőség korlátozott "színtér (16-235)" beállításra. Ha ezt bekapcsolom, sokkal jobban látszanak a fekete árnyalatok, az xbmc gui-ja is "kivilágosodik" és a fehér és maga a kép is fakóbb lesz.
    Emellett be lehet még a Catalystban is állítani a videókra a "Dinamikus tartományt" korlátozottra. Tudtommal minden film ilyen ( és YCbC4:2:0).
    A probléma, ha ezt is bekapcsolom, akkor még jobban kivilágosodik a kép (szerencsére csak videó léjátszásnál)

    Amit nem értek:
    1. miért RGB limit a desktopom, annak ellenére, hogy RGB4:4:4 van beállítva?
    2. hamár RGB limit eleve, akkor be kell-e kapcsolni a "korlátozott din. tartományt" a Videó szekcióban a Catalyst-ban (mint fentebb írtam, így több lesz a fekete árnyalat, de fakóbb a kép)?
    3. XBMC "korlátozott színtér" miért van hatással a gui-ra, mért nem csak a videóra, ill. kell/szabad-e bekapcsolni, ha eleve RGB limit a color format (legalábbis az erősítő ezt riportálja)?
    4. egyáltalán el lehet érni valahogy, hogy a pc Deep color színtért adjon ki, ugye asztali BD lejászók képesek erre (???)

    Ha az erősítőn kikapcsolom a passthrough-t -azaz bekapcsolom a video feldolgozást- a kimenet YCbCr444 lesz, 36bit (3x12bit).
    (HDMI monitort (TV), pedig 36bit deep color és xvYCC601, xvYCC709-nek írja..., gondolom ezeket érzékeli).

    Szóval mi a helyes beállítás?

    (Olvastam av fórumokat, ott a CCC-ben a videó/dinamikus tartományt korlátozottra javasolják, amellett, hogy RGB4:4:4 van képpont formátumnak, de nekem az erősítő szerint RGB limit a desktop is.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák