Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frigetrus

    senior tag

    Üdv!
    Hosszú problémafejtegetés következik, de megköszönöm annak, aki végig olvassa.
    Szeretnék összerakni egy pc-t, aminek egyik feladata lenne betölteni HTPC szerepet, másik feladata lenne internetezés és képszerkesztés. Cél, hogy halk legyen, aránylag olcsó mondjuk az egész fejlesztést megoldhassam 80-90 ezer Ft-ból, fekvő házba kerüljön, és a teljesítménye elegendő legyen mondjuk full HD videó-k nézéséhez, és azért a Photoshop is menjen rajta. (Játék nem fontos, nem ez a cél, de néha előfordul hogy futtatok valami régebbi játékot, mint pl.: Forma 1 2007)
    Másik lényeges dolog, hogy erősebb legyen a jelenlegi gépemnél, ami már igen koros, de remélhetőleg már nem nehéz túlszárnyalni egy alsó kategóriás új géppel. A mostani konfigom: Abit AB9 alaplap, Intel Pentium D915 2.8 Ghz, 3 gigányi 800 mhz DDR2 ram, GeForce 7600 GT 256 mb.

    Ami már biztos, hogy valamilyen SSD-n lenne a rendszer, 60-120 giga körül, továbbá a jelenlegi HDD-im külső házba kerülnének. Memóriából kb. 2x2 GB kellene, DDR3, órajelet még nem tudok. Ház legyen fekvő fogadjon teljes méretű ODD-t mert az átkerülne a régi gépből, max 15 ezret szánnék rá. Tápegységem van, Chieftec GPS-450AA-101 A, 450 watt, kérdés jók-e a csatlakozói a jelenlegi alaplapokhoz.

    Szóval a nagy kérdés inkább az alaplap+processzor+videokártya hármas:
    Márkák terén nyitott vagyok, tehát AMD vagy Intel teljesen mindegy, nem vagyok márka-fanatikus. Az sem dőlt még el, hogy m-ATX vagy m-ITX legyen, továbbá, hogy processzor beépített legyen az alaplapba vagy sem. Jó lenne a minél halkabb hűtés is. Videokártya pedig azért lenne kérdéses, mert nem tudom, mennyire elegendő a processzorba épített grafikus mag, de az olcsóbb 10-15 ezer Ft-os kártyákról meg nem sok jót hallottam.

    Összegezve:
    Milyen alaplap+processzor+(videokártya) legyen?
    Milyen memória legyen, milyen órajellel?
    SSD?
    Ház?

    Az alábbi összeget szánnám rájuk:
    Ház: 15000 Ft
    SSD: 15-20000 Ft
    Memória: 2x 3-3 500 Ft = max 7000 Ft
    Külső merevlemez ház: 2x 4-4500 Ft= max 9000 Ft

    Ez így összesen: kb. 51000 Ft
    A maradék 30-40000 Ft-ból kellene kihozni az alaplap+processzor+(videokártya) hármast.

    Mit tudtok ajánlani? Vagy melyik topicban érdemes érdeklődnöm még? Egyáltalán megvalósítható az elképzelésem?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák