Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szabozoran

    csendes tag

    Sziasztok!
    Van egy ASUS EEE PC R101/1001PX típusú Netbookom, amely valószínűleg egy földhurok áldozata lett (kapott egy kis visszaáramot a Jobb oldali USB-jén keresztül).
    Az eset óta a BIOS, rakoncátlankodik, nem akar működni.
    Hardveresen annyi hibát észleltem hogy a vincsecster hangosan "nyöszörög".
    Szoftveresen annyi történik mikor bekapcsolom hogy betölt az ASUS logó, megnyomom az F2-t hogy belépjek a BIOS-ba, de a hardver kilistázása után lefagy.
    Ha az ESC billengyűt nyomom meg a logó után hogy usb-ről bootoljon akkor is ugyan ez, ha pedig a BIOS-t akarom frissítemi akkor a mikor a logo bejött megnyomom az Alt+F2-t és elkezd villogni a Pendrive (mert elkezdi szerintem olvasni) de ugyan az a hiba lép fel mint a többinél. Gondolkoztam rajta hogy szétszedem és az elemet kiveszem meg visszateszem, de nem hiszem hogy a beállításokkal lenne a gond mivel a hiba előtt kb fél évevel volt utoljára hozzányulva. A gépen egyépként WIN 8 futott, de programot se telepítettem előtte, med a Windows Update se volt engedélyezve.
    Garancia sajnos már nincsen rajta, ezért szervítve nem igazán szeretném elkülddeni.
    BIOS csipet találtam interneten kínában, de mielőtt hozzányulnék a géphez azelőtt körbekérdezek hogy szerintetek mit csináljak?

    üdv Zorán

Új hozzászólás Aktív témák