Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz GBogyó #3223 üzenetére

    A tuner bemenetén kell lennie minimum egy kapacitív elemnek (kondenzátor) a jelvezetéken, ami nagyfrekvenciás esetben "rövidzárként", egyenáramú esetben "szakadáskánt" viselkedik (mérd meg egy egyenáramú multiméterrel a tuner bemeneti ellenállását, amelynek nagyon-nagynak kell lennie >1-10 MOhm). Ha ez nem így lenne, akkor egy antenna / balun (egyenáramú "röviderzár") megváltoztatná a tunerchip aktív elemeinek (tranzisztorok) munkaponti beállításait és a tuner nem működne. Így a tuner bementére kerülő 5V egyenáramú feszültséget a tunernek el kell viselnie.

    A probléma a bekapcsolási tranziensekkel van. Ha működik a tuner (bekapcsolt) és akkor kapcsolod be az antennaerősítőnek az 5V-t, akkor a tuner bemenetén hirtelen nagy feszültségugrás keletkezik, amely "átszalad" a kondenzátoron és károsíthatja a tuner érzékeny bemeneti fokozatát ( induktivítással csillapítható: "fojtó trafó"). Ezen a galvanikus leválasztás (jel- földvezeték egyenáramú megszakítása) sem segít, mert a "tranziens" azon is átszaladhat.

    vegyszer: Mondtam nem vagyok NVIDIA szakértő, de útolag kiderült, hogy az ION-ban is 9400 videóchipet implementáltak, ami pedig CUDA támogatással bír.

    USB-s tunerek

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák