Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz nrc #1562 üzenetére

    Persze hogy megteszem!

    A TV kártyám, egy PCIE-s Leadtek DTV3200H és egy (nem tudom milyen márkájú most nem otthon vagyok) de több mint 10e forintos asszem 17db-es erősítésű kimondottan HD adás vételre képes szoba antenna van rádugva. A lakás ablakából ami a 9.-en van Békásmegyeren, rálátok a szabadsághegyi toronyra és az analóg adásokat is mondjuk úgy elég szar minőségben fogom, bár igaz, hogy az antenna a szoba ablaktól legtávolabbi sarkában egy polc tetején virít (hogy ne rontsa a szoba összképét).
    A TV adásokat egyébként kábelen, és digitálisan egy set top boxon keresztül a T-Home sugározza. Igaz nem olcsó a havidíja, de legalább nem kell a minőség miatt bosszankodnom, bár ez is egy nagy átverés, mert azért fizettem elő a digitális adásra, hogy majd 5.1-ben fogják a hangot sugározni, meg bla bla bal, aztán jó ha 2-3 filmet nyomnak az HBO-n aminek nem csak stereo a hangja (persze az is igaz, hogy angolul is hallgathatom ha akarom).
    Amint látom a DVB-T sugárzás még ennél is nagyobb átverés, mert bár eddig nem nagyon kattantam rá a témára, de én is arra emlékszem, hogy arról volt szó, hogy majd egy darab vezetékkel is lehet fogni az adásokat, és nem kell antenna rengeteg az épületek tetejére. Ehhez képest ahogy olvasom, a hsz-eket nem igazán van olyan aki egy darab dróttal, sőt még szoba antennával is bármit fogna elfogadható minőségben. A tetőantennázást én befejeztem kb 20 évvel ezelőtt, amikor elindultak a kábeltévé szolgáltatók, meg beindultak a műholdas adások.
    Ja és hamár a HD meg digitális adásnál tartunk, még jó hogy nem ruháztam be egy full HD TV-re mert nem tudnék rajta mit nézni. (BlueRay filmet nem hinném, hogy veszek egyelőre). Mire itt lesz HD adás, addigra lehet lecserélni az összes TV-t aki már megvette, mert tuti más szabvány szerint fogják adni, mint amit most lehet fogni ezekkel a TV-kkel. Már most is mindenféle plusz kütyü kell, nem hogy pár év mulva. Ez az egész HD hergelés, csak a gyártók bevételeinek növelése miatt van, és hogy a kedves fogyasztók zsebéből minél több pénzt kihúzzanak. Fizess elő erre, vedd meg ezt, költsd a pénzed erre, aztán megy a csodálkozás hogy megsem eszik olyan forrón a kását.
    Na jó nem dühöngök tovább, mert nem idevágó a téma, csak felhúztam magam kicsit, hogy most engem is át tudtak verni, és feleslegesen cseréltem le a TV kártyám, meg vettem meg a szoba antennát. Ha a kettő árához hozzáteszek egy kicsit, vehettem volna egy merevlemezes DVD felvevőt. Na mindegy így jártam és én is a magam kárán tanultam.
    Bocs ha túl sokat írtam, és főleg nem idevágó témáról.

Új hozzászólás Aktív témák