Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz td #13961 üzenetére

    A boltosnak láthatóan fogalma sincs a témáról. RCA-aljzaton eleve nem is mehet két irányba a jel, azok mindig csak egyirányú csatlakozók a készülékeken.

    A SCART tartalmazza a bemeneteket és kimeneteket egyaránt, már amennyiben a készülék is támogatja. Vagyis az a bizonyos 6 db vezeték egyszerűen és közvetlenül bekötendő a SCART megfelelő pontjaira, mindegyiknek adott a helye:

    http://en.wikipedia.org/wiki/SCART

    Ehhez képest van a kapcsolós trükk, ahol csak 3 vezetéket tudunk alkalmazni, amit kapcsolóval lehet input vagy output oldalra kötni. Ez a korlátozottabb, mert a SCART többi lehetőségét itt nem tudjuk kihasználni.

    Előnye inkább abban jön ki, hogy univerzális adapter, amit több célra lehet felhasználni, de aki fixen csak egy célra alkalmazza, annak úgyis mindegy. Simán megfelelne neki egy kapcsoló nélküli, egyirányú csatlakozó is.

    Csak annál nem mindegy, melyik irányba van kötve, ilyenkor mégis jól jöhet a kapcsoló, mert csak át kell billenteni. Viszont a kapcsoló lehet kontakthibás is, áthallásos is, a belső árnyékolás itt már nem olyan minőségű, mint amikor fixen bekötött, jól árnyékolt vezetékekről beszélünk. Pontosabban a kapcsolósnál belül semmiféle árnyékolás nincs, csak vékony drótok tekeregnek benne.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák