Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz x360elite #13586 üzenetére

    (Ha minket hívnak fel antenna problémával, akkor mindig Tető antennát javaslok, olyat ami erősítős)

    Itt még csak ráncolja a homlokát az ember, hiszen minden szakmabeli tudja, hogy antennaerősítőt csak ott szabad alkalmazni, ahol tényleg gyenge a jel, egyébként több kárt okozhat, mint hasznot. Tehát ezt nem ártana hozzátenni egy szakszerű tájékoztatáshoz.

    Ha aktív erősítős antennát használsz, ami konnektorba van dugva, akkor a beltérin ne kapcsold be az 5v-os antenna tápot, mert zárlatot csinálsz és tönkre mehet a készülék.

    Ez már kifejezett tudatlanság, ugyanis nem tudsz így zárlatot okozni, mert minden tápfeladóban egy kondenzátor akadályozza meg, hogy a két DC-feszültség "összetalálkozzon". Ez természetes része a tápfeladónak, hiszen enélkül nem lehetne hagyományos TV-khez sem csatlakoztatni, amelyek tápot nem adnak ki, viszont általában egy tekercs található a bemenetükön a test felé, ami a DC-t kapásból rövidre zárná (nagyfrekvenciát engedi el).

    Csak akkor kapcsold be, ha az előbb említett feltételek adottak, de az antenna nincs bedugva a 220V-ba (mostanában 230-240V).

    Mostanában 2003 óta, de nem is ez a lényeg. Fentiekből következően tök felesleges bekapcsolni a box 5 V-ját (de nem is ártasz vele), az a tápfeladón úgysem tud áthatolni.

    Tehát, amikor set top boxról akarjuk táplálni az erősítőt, olyankor a tápfeladó speciális (DC-leválasztós) dugóját mindenképpen ki kell iktatni és azt egy normál koax. dugóval kell helyettesíteni.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák