Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    válasz gurabli #13512 üzenetére

    Nálam egy kis "nevesincs" vidéki kábelszolgáltató van (micro-wave), és a normál (nem szocpol) csomagban 18HD adás van. Plusz lehet még extraként venni egy külön HD csomagot, további 10-12 HD csatornával, havi ezres körül. Plusz az HBO és a Filmbox külön fizetős 3-3 hd csatornája. Összesen úgy 35-38 HD csatorna lenne elérhető, ha mindent megvennék. Nekem HBO és FIlmbox nem kell, az extra HD-ra viszont előfizettem, így kb. 30-32 HD csatornát nézek. (Illetve ennyi jön, a 2/3-át nem nézem. :) )

    Harminc HD csatorna azért már nem tragikus. Inkább az a probléma, hogy a kis magyar törpe adók egy része még nem tért át HD-re. Pl. a viasat csatornák vagy a tv2 ill. rtl szatelit csatornái. A trendeket nézve szerintem már nem kell sokat várni, hogy ezek is HD-ben jöjjenek. (Nem mintha érdekelne, úgyse igen nézem őket. :) )

    Az SD minőség kábelen egyébként sokkal jobb akár az UPC műholdas, akár a mindigTV minőségénél, a nagyobb sávszélesség miatt. Nálunk például kb 20 muxon jön digitális adás (a többin analóg). Ez a 20 mux hatszorosa a mindigtv 3 muxának, és többszöröse az UPC által használt műholdas muxok számának. Így aztán egy-egy SD adásra sokkal több sávszélesség juthat, ami látható is a képen. Egy korrekt DVD minőségével simán felér egy-egy SD adás minősége. Nem HD, de még nagy TV-n is bőven nézhető.

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák