- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Liktor Riki
csendes tag
Sziasztok.Segítség kellene.Tudna nekem segíteni valaki?Most raktam újra a gépet és még most sem jó! :S Most ezt írja ki : "A program nem indul el, mert d3dx10_43.dll hiányzik a számítógépről.A probléma megoldásához próbálja meg újratelepíteni a programot." Van valakinek valami ötlete hogy mit csináljak?Már próbáltam újratelepíteni a directx-et de sikertelenül.
-
gorwik
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a gépemben egy ASUS hd7750 GDDR5 1GB-es gpu van ami támogatja a directx 11-et és win7 64 bit az oprendszer. De mikor a játékban beállítom, hogy dx11-et használjon csíkos lesz a játék, de dx10 alatt gyönyörűen fut. A legújabb gpu driver van fent mellé. Mi lehet a probléma?
Köszönöm a segítséget. -
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? Az lenne a problémám, hogy ugye most ingyenes az originen a Dead Space, aktiváltam is, el is kezdte telepíteni, de 25%-nál azt írja ki hogy Directx hiba lépett fel... És nem is folytatja a telepítést! Szerintetek mi lehet a gond? Directx 11 van fent!
-
Cursed76
újonc
WinXP sp3 van a gépemen, frissen telepítve viszonylag. G-force FX-5200 videókari, előtte dx9-el ment. Frissíteni akartam a 8.1-et 9-re a Dirctx-et és nem engedi CFusion-ra hivatkozva.
[12/26/13 19:49:28] module: dxupdate(Nov 19 2010), file: dxupdate.cpp, line: 6124, function: CFusion:
Fusion
Failed API: LoadLibraryShim()
Error: (0x80070006) - A leíró érvénytelen.Ez az első sor, csak, és hasonlóból van még pár
Ha valaki tud valamit szóljon, előre is köszi.
-
vilzon
csendes tag
sziasztok! lenne egy gondom amikor elinditom a telepitést a directX 9.0c-t akkor nem telepiti fell,ezt irja ki" http://kepfeltoltes.hu/130423/603123538K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png " aki tudja mi a probléma az lécives irjon!
-
SkreEp
csendes tag
Sziasztok ! Én letöltöttem Originen keresztül a Battlefield 3 játékot. 100%-on volt ki is írta, hogy kész, ekkor rámentem , hogy telepítés és azt írta ki hogy : DirectX Setup Error :The cabinet (.cab) file is not signed. Most mit tudok tennni?
valaki segítsen léci
nagyon megköszönném
-
Thrawn
félisten
-
törölt tag
Hogy kell frissíteni a DirectX et a legújabbra?
-
artiny
őstag
Miért nem tudom telepíteni a directx. T, az instalacio legvegen mindig kijon egy hiba uzenet (internal error vagy hasonlo)?
asus nvidia gts 250 a vga,64bites W7, frissitettem mar a nvidia oldalarol a drivert es ujramegprobaltam telepiteni,de ilyenkor a directx telepites vegen kekhalalozott a gep
-
k_norbert89
csendes tag
Sziasztok. Gigabyte GTX560ti kártyával akadt egy apró gondom.
Win7 64 bit.
Feltettem a Unigine Heaven-t ahol ugye DX 11 beállítással minden sziklának csodás domborúnak kellene lennie, nameg a kötél is totál élethű, de nekem a megszokott dx 9 es kinézete van.
DX 11 fenn van. Legfrissebb nVidia driver meg minden -
DJ WOKKY
addikt
úgy látom nem igazán pörög, de azért beírom ide is.
Haveromnak is gondja van a directx-el.
Hp noti rajta win7 64bit-es rendszer.
Sajnos nem akar semmi áron települni a directx 9.
manuálisan sem, illetve webinstaller sem. -
Ryan21
csendes tag
Sziasztok !
Eddig egy régi 60 gigás IDE vinyón futott a Windows 7 64 bit , bármilyen direct x verzió feltelepült a gépre amit a játékok igényeltek. Most annyi történt , hogy kötelező jelleggel a Sata -s vinyómra kellett telepítenem a Windows 7-t. Három részre felosztottam és a legkisebbre raktam a windows 7-t. Valamiért nem engedi telepiteni bármelyik direct x verziót a gépre. A rendes netről szedett direct x -ek telepités közben a windows hibát észlelt neten keres utána h mi a gond hibát ír ki. Az egyik játék pedig azt írta a hozzá adott direct x telepitője , hogy felsőbb engedély szükséges a telepitéshez. Nem bírok rájönni , hogy most mi kínja van.
-
Roys
csendes tag
MW 3 játék közben egyszer szétesett a kép és ezzel a hibaüzenettel kidobott DirectX encountered an unrecoverable error.
Check the readme for possible solutions
Drivert tettem fel újat, DirectX-et is de semmi javulás ugyan az a probléma. -
banánocska
aktív tag
DirectX Setup Error: An intenal error occured.
Bf3 telepítés kijavításnál ezt dobja ki. Lehet valami köze az Appcrash hibához játék közben?
Mit jelent ez? -
takose
csendes tag
császtok nekem is az a problámám mint másoknak cod6 mw2 diretx error van és hiába rakom fel azt a directx web installert az is azt irja ki h már telepitve van de ajáték ne javul meg és nem tom már h mit tegyek
-
DIMITRIUS
tag
válasz
Gerycash #143 üzenetére
Segítség kéne! :S adot a Command & Conqer Generals de win7-en nem indul mert directx 11 van fennt :S és neki meg a 9 kéne de se letörölni nem lehet a 11-et se rárakni a 9-et mivel aztmondja hogy nem szükséges a telepítés mert ujabb verziója van telepítve
mi a fa** csináljak hogy működjön?????
-
Gerycash
csendes tag
Sziasztok!
AZ a problémám, hogy már 2 napja szenvedek a cod6 játékkal. Windows 7-el futott a játék de picit laggolt ezér visszaraktam az xp-t. most viszont az a problémám, hogy inditáskor elindul a conzol majd azt írja ki;"DirectX encountered an unrecoverable error. Check the readme for possible solutions." . telepítettem már töbször is a 9.0c verziot és a játék telepítésekor is felrakta magának. nemtudom mit tegyek kérlek segítsetek! Jah és a c-media 3D audio programba azt írja folyton hogy 9.0b verzió van fent :S
-
muhay
csendes tag
Értem és köszi.A problémám végül is az hogy van egy játék amit kb 2 éve játszok neten multiba eddig csak xp és directix 9cel.A napokban raktam fel win7 et és telepítettem a játékot is,de teljesen más élményt nyújt részletesebb és szebb a kép.És a bajom az,hogy ha eldobok vagy dobnak egy gránátot olyan füst lesz,hogy nem látok.És jön a halál mert lelőnek,erre kellene valami orvosság.
-
muhay
csendes tag
Elvileg megcsináltam,de az everest még mindig azt írja,hogy a 11-es van fent.
-
muhay
csendes tag
Sziasztok,olyan kérdésem volna,hogy win7 64bit-ről hogy tudnám lekapnia directx 11et,mert a 9verzíót szeretném használni.előre is köszönöm a segítséget
-
tka
tag
Nekem a Cod 2-nél írt ki dx hibát.Leszedtem a 9.0c-t és nehezen de jó lett.Mondjuk az alaplapot is frissítenem kellett mert el se indult nélküle.Vistával jó volt Win 7-tel nem.Aztán frissítés után ment.Lehet nálad is ilyen gondok vannak.Egy próbát megér.Mondjuk az elején vissza állt alap felbontásra ,aztán addig állítgattam full hd-ra,míg megjegyezte,most jó.
-
forest_ns
tag
válasz
WonderCSabo #132 üzenetére
Gondoltam... Várok még pár tippet, mit lehetne csinálni. Nagyon nem akarok most még rendszert rakosgatni.
-
forest_ns
tag
válasz
WonderCSabo #130 üzenetére
Azt a 286 KB-os filet? az már rég leszedtem,felraktam. Ha Bing Bar-ral (lövésem sincs mi lehet) próbálom, akkor keresi az explorert, de végül is lefut mindenképpen és azt írja, hogy "DirectX setup determined that a newer or equivalent versoin of DirectX has been installed already. No installation is necessary."
És a játék még mindig nem telepíthető!
-
forest_ns
tag
Nem találok semmi érdekeset, nem haladok. Közben észrevettem, hogy eltűnt az IE is a gépről és azt sem tudom újrarakni XD Nem tudom van e hozzá köze, csak ez a Microsoftos DirectX End-User Runtime Web Installer akart nagyon vele valamit.
-
forest_ns
tag
Üdv!
Valaki meg tudná mondani, mi a teendő ha a Madden NFL 07 és 08 telepítése elején azt a hibaüzenetet adja, hogy "Installation cannot to continue because this game requires DirectX 9.0c or higher to be installes on your system. You can download the..."
Win 7 Ultimate 32bites op van fennt. dxdiag szerint minden jó, és DX11 van fennt!
Előr is köszi a válaszokat. -
tka
tag
Hali!Annyi lenne a problémám,hogy co2-vel játszok.Win 7 alatt frissíteni kellett a direct x-et a 9.0c-re,külömben kidobott exe hibával.Már megy a játék annyi a gond,hogy játék indításnál vissza áll alapra 640x480-ra.Full hd-ba nyomom,de vissza áll alapra.Hiába írom át a cfg-ben a felbontást vissza áll.Azt akarom kérdezni,hol van pontosan a direct x könyvtár?Nem találom.Szerintem van ottegy szöveges mappa amiben állítani lehetne ezen a dolgon.Ha valaki esetleg járt így segíthetne!!Ha vkinek gondja van írja le elég sok dolgot tudok a játékokról,de ez most kifogott rajtam.Már kb 10óra baszakodásnál tartok.
-
Tosee
őstag
Üdv!
Azt a DX-et amit a vga maximálisan támogat, vagy a legfrissebbet! Pl ha a vga dx10-et támogat és felrakod a 11-et, attól még csak dx10-ben fogja megjeleníteni, mivel nem tudja kihasználni a 11 nyújtotta előnyöket! Visszafele van kompatibilitás régebbi játékokkal... Sőt egyes játékok már úgy települnek, hogy frissítik a dx-et, amennyiben újabb verzió található a telepítőn! Szóval nekem is a 11 van fent, de a vga-m csak 10-est támogatja!
-
icons
addikt
Üdv!
Mit érdemes manapság felrakni játékhoz?
DX9 kell a régiekhez, és mellé egy DX11? Vagy DX10? (esetleg mindkettő?) -
3.Aragorn
addikt
válasz
WonderCSabo #119 üzenetére
Fölraktam a Medieval 2 Total War-t, simán fut. Nem hiszem, hogy a directx lenne a rossz.
Valami más lesz a gond, csak mi? -
3.Aragorn
addikt
válasz
WonderCSabo #117 üzenetére
Más játékot még nem raktam fel, de majd akkor teszek fel egyet.
Ezt, amit linkeltél, már próbáltam, de nem rakta fel, mert szerinte frissebb verziójú directx volt a gépemen. Hátha, hogyha le tudom törölni az előzőt...
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Egy játékkal lennének problémáim, directx gondra gyanakodom, de nem vagyok teljesen biztos benne. Star Wars Force Unlieshed Ultimate Sith Edition-ról lenne szó.
Föltelepítettem a játékot és az a gond hogy amint betölt, lemegy az első ingame videó Vader megérkezésével és kezdődne az effektíve játék, egyszerűen elkezd szétmászni a kép, a rohamosztagosok látszanak a távolban, hogy lövöldöznek, de teljesen összecsúszva, mindenféle színes csíkok mászkálnak a képemen. Szóval teljesen játszhatatlan. (Egy másik játék, a Worms Reloaded teljesen jól fut.)
Arra gondoltam, hogy ez valami DirectX probléma lehet, újra is raktam a 9.0 c-t, de így sem jó. Talán a rendszeremmel nem férhet össze a directx, mert 64 bites win7-et használok. Tudtok valamilyen megoldást/magyarázatot? Tudtok linkelni nekem olyan DirectX-et, ami jó a rendszeremhez és friss? Vagy egészen más okból nem akar normálisan működni a játék?
A videókártyám elvileg támogatná a 10.1-es directx-et, de azt olvastam, hogy az ilyen vistás dolog. Nem tudom, hogy Win7 alá lehet-e telepíteni egyáltalán... Persze a játékot sem tudom, hogy elfogadja-e. Több helyen írtak erről egymásnak ellentmondóan.Kérlek segítsen Obi-van Kenobi, Ön az utolsó reményem...
-
flash-
veterán
válasz
WonderCSabo #112 üzenetére
köszi
ez is jó ugye?
csak ez installos változat ha jól értelmezem(csak mer azon a gépen nincs internet)
[link] -
flash-
veterán
sziasztok
gigabyte geforce gtx 460 1gb oc videókártyám van
Nagyon zöldfülű vagyok a témában,ezért arra lennék kiváncsi hogy melyik directx et tegyem fel?az tudom hogy dx11et támogatja.
de érdemes ezt használni?
és ha régebbi játékkal akarok játszani pl far cry 2 akkor mi a helyzet?annál is jó a dx11?
szóval ezekről kérlek némi infót adjatokköszönöm szépen előre is
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 7900GS kártyám amit Win2000 alatt szeretnék működésre bírni. Többféle meghajtóprogrammal próbálkoztam, de a DXdiag a Direct3D 8.0-ás tesztjénél újraindul a gép. A DX7.0-ás teszt simán lefut. A DirectX telepített verziója: DX9.0c.
Hogyan lehet meghatározni, hogy mi lehet a probléma?
Illetve, hogyan lehet hadra fogni a DX8.0-át? -
Redome86
tag
válasz
Redome86 #108 üzenetére
Esetleg lehet összefüggés a DirectX probléma és aközött, hogy bekapcsolás után bejön egy képernyő, melyen választható h Windows 7-et vagy egy korábbi Windows-verziót indítom el?
Vagy esetleg az lehet a baj, hogy 64 bites az oprendszer? Persze ez csak egy hozzánemértő tippjeVagy lehet, h Win7 a videókártyával nincs kibékülve?
-
-
-
-
RootRulez
félisten
-
Redome86
tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Win 7 (64bit) van fent a gépen, amit nemrég raktam fel. Próbáltam játéko(ka)t futtatni, de egyik sem akart működni.
Nézegettem mi lehet a gond, és szembetűnt, hogy dxdiag-ban DirectX szolgáltatásokból egyik sem elérhető.Emlékeim szerint eddig ilyen nem volt.
Lehetséges, hogy emiatt nem mennek a játékok?
Mi lehet a megoldás?Köszi!
-
jazzelicious
csendes tag
válasz
jazzelicious #97 üzenetére
A régebi verzió feltelepítése sem megoldás
-
jazzelicious
csendes tag
Hali
az a problémám hogy bármilyen filmet nézek
mindenhol a kékszín dominál, olyan mintha
avatart néznék csak itt az emberek is kékek
tutti hogy directx probléma
mert a codecket újr telepítettem
Hogy an tudnám uninstalálni
már 3 programmal próbáltam
Happy directx uninstallal csak trialos
directx Uninstallal de az régi
meg még a registry key átírásával
de egyiksem műkődik
vmi tanács ami műkődik az jól könne -
Rolinho43
csendes tag
!!!Szaasztok!!!Lenne 1 problémám,és nem toom mihez kezdjek.Bármelyik játékra klikkelek rá
ez a sokkoló üzenet villan fel: Could not Direct3D device. Nekem 1 Ati Radeon 9800 Pro 128Mb-s videókártyám van,de nem megy semmilyen játékúgyhogy légyszi ha valaki tud segíteni írjon! Köszi
-
nelone
csendes tag
hello
az a problémám hogy fel toltam az uj cod 6 tot és a directx szarakszik és nemtom mi a hiba.
hibaüzi:directx encountered an unrecoverable error.
check the readme for possible solutions. -
Gyuri27
félisten
Sziasztok. Van egy kis problémám és talán te tudnál segiteni.
A probléma onnan ered, hogy volt egy xp reinstal trójai miatt.
Felraktam 2 régi játékot. A diablo II-t, és a medieval total wart.
A probléma az, hogy mikor indulnak a játékok nincs kép, zene igen, de a monitor sötét.
A futtatásban elindítottam a dxdiagot. Ott a képernyő menü altatt DirectDraw tesztelése. Az utolsó teljes képernyős pattogás nem látszódik Hiba a 7. lépésnél Hresult:0x00000000.
Direct3d tesztelésnél pedig hiba a 32. lépésnél. Egyik kocka sem látszódik dx7-8-9.
Vga sapphire 4670. 9.1 catalyst, dx9 van fönn.
Ha van valami ötleted megköszönném. -
harley
őstag
na, ez is egy halott topic
-
harley
őstag
mit jelent az hogy "hardware TnL" ?
-
harley
őstag
üdv
az a gondom, hogy az Indiana Jones játék nem indul el.
azt írja, hogy a D3D nem jó, és tegyek fel egy directX 8.1-et vagy újabbat.
de DX 9c van a gépen!!!
most mit csináljak??notebook integrált vga gma 945, simán kéne mennie vele.
ezt írja a játék:
System Requirements
-------------------
Operating Systems: Windows 98SE, ME, 2000 or XP required.
Computer: 100% DirectX compatible computer required.
CPU: Pentium III 733 MHz or faster CPU required.
Pentium III 1GHz or faster CPU recommended.
Memory: 128 MB RAM required. 256 MB RAM recommended.
Graphics Card: 32 MB Transform and Lighting (TnL) capable
graphics card required. 64 MB Vertex and Pixel Shader (VnPS)
capable card recommended
Sound Card: PCI, USB, or Onboard Audio Device required.
CD-ROM: Quad Speed CD-ROM drive required.
Input Device: Keyboard and mouse required. 8+ Button Gamepad
supported.
DirectX: Microsoft DirectX 8.1b is included on this CD. You
will be prompted to install DirectX during installation of
this game if a more recent version isn’t already properly
installed on your system.
NOTE: DirectX may require the "latest" updates for your
operating system. This may also include the latest drivers
for your particular motherboard, sound and video hardware.
telepítettem a drivert a directx-et de nem telepíti, mert azt írja legújabb van a gépen.
eddig nem volt ilyen gondom játékkal, csak a win98-as kiadásuakkal.
de ez 2003-as játék.
elindítom, de azt írja telepítsem a directx-et meg a d3d-t -
Lazsa Boy
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Olyasmi gondom lenne, hogy dxdiag elindítása után tesztelném a dx különböző "verzióit". Ugye elsőnek dx7-es kocka pörög utánna 8-as és amire elér a 9-hez, gondolkozik egy sort majd hibával kilép. És a dx9-es játékok se indulnak el. Dx8-as játék hibátlanul megy de egy dx9-es el sem indul. Szóval ebbe kérném a segítségetek, hogy mit tehetnék a probléma megoldása érdekében!
Előre is köszi!
-
gamer0101
aktív tag
Helló mindenkinek!
Nekem a DirectX-el eddig különösebben nem volt semmi bajom, de most egy olyan hiba lépett fel vele kapcsolatban, amit nem sikerült eddig megoldani. A legfőbb bajom, hogy sok játékot nem tudok telepíteni, mert ezzel a hibaüzenettel kilép a telepítő (ez például Most Wanted-es próbálkozás): [link]
Hozzáteszem: a legfrissebb (novemberi) DirectX 9.0c van (volt) fent! Többször is próbáltam újratelepíteni, de sehogy sem akart elhárulni a hiba.
Ma egy DirectX Eradicator 2.0 nevű program segítségével letöröltem a DirectX-et a gépről, majd gondoltam újratelepítem...én naív! A DX telepítésben az inicializáláson túl nem jutok, mert most meg ezt kapom, egyenesen bele az arcomba: [link]
Most már nem térek napirendre! Valaki segítsen!
Egyetlen játékom sem indul, így DX hiányában!Az eddigi problémamegoldó ajálatok közül a Windows újratelepítést tenném legutolsó támaszként. Most raktam össze a gépem és most telepítettem fel a rendszert kb. 3 hete. Minden programom be van állítva, minden stabilan működik (ez is ritka
), szóval nem igazán lenne kedvem egy ilyen miatt a Windows reinstallhoz.
Esetleg aki valóban tud hasznos segítséget adni - az egyszerűbb kommunikálás végett - felvehet MSN-re és ott megbeszéljük.
Címem: gamer0101@citromail.huElőre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
jaffa 2843 #86 üzenetére
up
-
hi all!
az lenne a problémám hogy a Lineage 2 indításnál egy hibaüzit dob ki és kilép, vagyis nem kilép mivel el sem indul..
a hiba a következö:
CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 2027 MHz with 1023MB RAM
Video: NVIDIA GeForce 6600 GT (9371)
General protection fault!
History: alcOpenDevice <- UALAudioSubsystem::Init <- UEngine::InitAudio <- UGameEngine::Init <- InitEngine
a rendszer WIN XP 64bit
eddig minden müködött mig fel nem tettem az uj DXet (2007 febr)
win reinstallt el szeretném kerülni...
aki tud plz segitsen elöre is thx -
John007
csendes tag
Sziasztok figyu már lécci!
Az mitől van hogy a Call of Duty 2-ből mindig kifagyok vagy mindig elbasz*dik meg ijenek?? -
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #83 üzenetére
nehogymá senki nem tud segíteni
-
Benmartin
senior tag
válasz
Chesterfield #81 üzenetére
vga driver frissítés, directx frissítés.
-
Chesterfield
őstag
Valaki?
-
Chesterfield
őstag
Senki?
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Ma CoD2 közben directx probléma hibaüzenettel kilépett a játékból, a manuál tanácsára beléptem a directx diagnosztikai programba. Mondom lefuttatom a teszteket.
A diagnosztikában , a képernyő fülön a direct3d tesztelésekor elméletileg forgó directx kockát kéne látni, de ez csak nagy fantáziával ismerhető fel nálam. Ilyen összevissza zöld zagyvaságot látok. Nektek látszik rendesen?
9.0c van -
fap333
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Találtam egy nagyon jó játékot: Star Wars Racer. Sajnos a játék 99-es, és azt írja, hogy DirectX 6.1 kell neki. A gépemben egy Radeon 9600-as van, és DirectX9.0c van feltelepítve. A játék elindul, játszom vele egy darabig, aztán egyszer csak egyszínű lesz a monitor (teljesen fehér, kék, rózsaszín stb. mindig más), és teljesen megfagy. Próbáltam már a vga karinak minden funkcióját engedélyezni, letiltani, de semmi változásPróbáltam Patch-et keresni a játékhoz, de azt sem találtam. De én leginkább directX inkompatibilitásra gondolnék.
Ha bárkinek bármi ötlete van légysz segítsetek!
Üdv:
Peti -
ssolitude
őstag
válasz
gergely2005 #75 üzenetére
Ha a 9200 CD-jéről raktad a DX-et, akkor az nem a legfrisebb.Ez a legfrisebb: [link]
Sajna a 9200 egy elég régi darab, nem kizárt, hogy az újabb játékokkal már nem tud maradéktalanul megbirkózni.
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
válasz
gergely2005 #73 üzenetére
1.Milyen videokártya?
2.A COD2-t lehet futtatni(emlékeim szerint) DX8 és DX7 alatt is.
3.A legfrisebb DX-et tedd fel. -
gergely2005
tag
Sziasztok!
Gondom volt a Direct3D-vel, nem érzékelte a dxdialog, nem indultak el a játékok sem.
Újra telepítettem a vidikártyám cd-jéről a DirectX-et, feltettem, és jó lett.
De em tökéletes, mert:
CoD2: single most már elindul, de ahol videonak kéne mennie ott csak egy fekete háttér van és csak a hang megy...
A másik, hogy a multi része még minidg panaszkodik a DirectX-re, itt a kép a hibaüziről:
http://users.atw.hu/wxpee/index.php?act=At...=post&id=88
Remélem tudtok segíteni! Köszönöm előre is a segítséget! -
bobek1
csendes tag
a directx 9c nem ment fel ,és a játék inditáskor ezt a hibát irta ki
-
bobek1
csendes tag
nem tudtam leforditani sem a directx -et feltenni,nemtom miért nem engedi a sims2 meg nem indul el,xp van fenn sp2 vel, ,hogz tudnám elinditani a játékot?
-
bobek1
csendes tag
sziasztok
mi a baj?
failed to initalize direct3d.please make sure directx 9.0c has been installed on this system.the application will now terminate
elöre is kösyönöm -
sequator
senior tag
azt tudom, de ha jól látom időnként néhány új .cab fájl kerül bele.
ezt akkor minek nevezik?és ezek miért nem akarnak beépülni?
konkrétan a Feb2006_xact_x86.cab -bal van problémám.
az ebben lévő x3daudio0_1.dll kellene a Blazing wings játék demójának.
a simán bemásolom a fájlt a cab-ból a system32-be, akkor a játék meg találja, és elindul, de így nincs hangja.
Sautia -
sequator
senior tag
Hali!
az a problémám, hogy fennt van a dx9.0c és nem hajlandó frissíteni, amikor a legfrissebbet fel szeretném tenni (amiben az x3daudio0_1.dll van). lefut a setup, de nem kér újraindítást utána.
és ha megnézemm a dx fájlokat, nem másolta fel a kérdéses fájlokat.
ennek mi lehet az oka? és hogy lehetne kiküszöbölni?
mindenkinek köszöm a segítséget.
Sautia -
Lord Takeda
csendes tag
Érdekes, továbbá, hogy csak néhány játéknál jelentkezik a hiba. (Warcraft, Swine) Egyébként az il2 sturmovik futtatható directx és opengl alatt is, mindenkettő alatt tökéletes fut. Akkor miért nem megy a többi?!
[Szerkesztve] -
Lord Takeda
csendes tag
Köszönöm mindenki segítőkészségét. Az igazság az, hogy nemrég még minden ment gond nélkül, most meg nem tudom mi változhatott. A hangkártyám egyébként integrált, de a poén az, hogy a hangokat hallom, meg pl a Warcraft menüjében tudok lépkedni, mert hallom mi történik. A driverrem egyébként egy új Forceware, directx meg 9.0c (feltettem az sp2t újra.) Lehet, hogy reinstall lesz mégis....
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz
Lord Takeda #57 üzenetére
xpsp2-ben alapból 9c van, földi eszközökkel eltávolítani sem nagyon lehet.
első körben futtass rá egy dxdiag.exe -t.
(amúgy a warcraft nem OpenGL ?) -
Benmartin
senior tag
válasz
Lord Takeda #57 üzenetére
próbálj meg egy régebbi directx-et feltelepíteni ez ugysem támogatja a 9-est. hangártya rendben van? akkor is megállnak fekete képernyővel egyes játékok.
-
Lord Takeda
csendes tag
Sziasztok!
No, az lenne a problémám, van egy kicsit régebbi videokártyám (Asus V7700-Geforce 2 Ti). Régen semmi baj nem volt vele, de most a legtöbb játéknál csak fekete képernyőt látok. (Nem hiperúj 3d csodák, csak pl: Warcraft3) Directx hibára gyanakodtam (a ''legújabb'' driverek meg vannak), de ez úgy néz ki nem hozott sikert. (Leszedtem az előzőt, amit hibásnak ítélt a dxdiag, aztán feltettem egy 9.0-t. Egyrészt a hiba most is meg volt, másrészt a 9.0c fel sem megy. Azt mondja nem kell frissítés... Az oprendzser windows xp sp2) Szóval most mi van? Nem tud valaki egy teljes rendzser újrainstallálás nélküli módszert? Én nem nagyon tudom, mi lehet a baj...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
UP!
-
cousin333
addikt
Sziasztok!
Egy felmerülő probléma megoldásához kérném a segítségeteket. A helyzet a következő:
- feltelepítettem a magyar WinXP-t integrált SP2-vel (ami alapból feltette a DirectX9c-t)
- megpróbáltam feltenni a legújabb ForceWare-t (78.01), de azt írta, hogy az eszközhöz nem talált megfelelő meghajtót (pedig papíron támogatja)
- egy korábbi telepítéskor kipróbáltam az ASUS (meglehetősen régi) saját driverét, ami sikerült is, de nem problémamentes a dolog
- A mostani telepítéskor a szűz gépre feltettem a Detonator 61.77-et, ami a ForceWare-el ellentétbwen gond nélkül felment.
A problémám, hogy a a 3DMark 2000 nem hajlandó futni, mert az alábbi hibaüzenettel lép ki: DirectDraw -> CreateSurface: DDERR_CURRENTLYNOTAVIA
Az Everest szerint a DirectX szekcióban: A felhaszálható helyi videomemória 0KB
Ugyanez áll a nem helyi memre is.
3DMark szerint a felhasználható videomemória 5120Kb, textúramemória 0Kb (!!!)
3DMark2001 nem is települ fel.
A gép ASUS K8N-E Deluxe, Sempron 3000+, ASUS V3800 TnT-2 32MB
A vidkari tehát elég régi, de kérem mellőzni a vegyél újat kezdetű megoldásokat.
Egyéb ötleteket, linkeket szívesen fogadom. -
qwertly
addikt
Szia köszi a segitségedet
letöltötem a memtestet iso formátumba 5 órát futut és nem talált hibát.Újra telepitetem mindent és amikor az Aida riport futatom ilyen
hiba üzivel szál el.Majd ha WinDVD Recordot telepitem fel akor a legváratlanap pillanatokba ilyen hiba üzeneteket produkál.Nem tudom,hogy képet be lehet e?
szurni mert nem vagyok benne hogy sikerült.Ha nem lehetne elküldhetném neked emailba a képeket?Elöre is köszi a segitséget. -
Zolix
tag
Sziasztok Xp alatt sp2 vel és dx 9a val gondom van, A Direct3D 7 tesztjének eredményei: Hiba a(z) 32. lépésnél
(A Direct3D alapú leképezés felhasználói ellenőrzése): HRESULT = 0x00000000 (hibakód) ez a baj egyszer már leszedtem a dx 9c-t mert akkor vettem észre a problémát és tökéletesen visszaállította a 8.1-et ,de a 7-es teszt még mindíg nem jó! Volt egy hibás fájl a d3dim700.dll azt hittem attól de a dx9c uninstall után és vissza az a-ra az megjavult de a teszt továbbra sem fut le! Ha valakinek van valami ötlete akkor szóljon! Köszi! -
moonman
titán
letölt ez Bővebben: link meg ez Bővebben: link frissít, futtat.
sfc /scannow -t start futtatásba (rendszerfájl-ellenőrző - XP CD kell majd hozzá) -
sened
csendes tag
With DirectX 9.0 Summer Update 2004, we added a check for valid digitial
signatures on the .CAB files for the DirectX 9.0c Redist. This was done as
part of new security ship requirements for all Microsoft products. Some
users have reported recieving the error ''A cabinet file is necessary for
installation and cannot be trusted.'' when trying to install the end-user
distribution or products that include the redist. In these cases, the
digitial signatures are valid, but the installation still fails.
The most likely cause for this problem is that the Cryptographic services
required to perform the validation have been disabled or corrupted on the
system.
If you have FAT drives, you should start by running scandisk to ensure there
are no corrupt system files.
On Windows XP, there are two KB articles provide detailed instructions on
how to resolve issues with the cryptographic services: KB 813442, 822798
- http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;813442
- http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;822798
Ez nekem nem sokat mond. Mit kell ezzel csinálni? -
KovacsUr
addikt
Bővebben: link
(Röviden: ha ki van kapcsolva, kapcsold be a Cryptographic Services szolgáltatást.)
-
moonman
titán
trusted? ááj
szedd le innen Bővebben: link -
sened
csendes tag
Hello!
Segítség kellene!
Dx9.0c telepítő az alábbi hibával kiszáll: A cabinet file necessary for installation cannot be trusted.
Mit Tegyek? -
moonman
titán
az sfc egy keskeny ablakot dob középre, csík megy benne szépen és bekéri a CD-t namindegy.
ramjaid biztos jók? elég hardverhiba-gyanúsnak tűnik. egy memtestet futtass rá 2-3 órára Bővebben: link -
qwertly
addikt
Azt jelenti,hogy egy pilanatra tünik csak fel ha futatásnál le okézom.Utána néztem
és és aszt kell megálapitanom,hogy ez igy nem megy.Nincsen valami más parancs amivel le elenőrizhetném a DirectX fájlokat.Az AIDA32 riportot generálok akor is elszál.És eszt a hiba üzenetet irja ki ''ACCES VIOLATION AT ADDRESS 7C911E59 IN MODULE 'ntdll.dll'.Reead off address 00000000.Köszi a segitséget. -
qwertly
addikt
Ki probáltam sfc /scannow-t de egy pilanatra tünt fel valami a képernyön.Ugy-hogy evel nem tudok mit kezdenni.Intervideo Home Theater van a gépemen de nem tudok vele csatornát váltanni,és se TXT sem rádió nem jön be vele.Idönként ha nem megy akor is megjelentet egy hiba üzit ,hogy hibát észlet és leáll.Tehát az van,hogy egyes járékok menek mások nem pedig ugyan atol a kiadótol vanak és nem is régiek.
-
-
moonman
titán
megpróbálhatod ezzel leszedni, majd újratelepíteni Bővebben: link de eléggé buhera, óvatosan. (ha jól értelmezem, az XP telepítőcdről másolja vissza az eredeti verziót, szóval ha integrált SP2-es cd-d van, nem jó, mert 9c van benne. (bár mondjuk megjavíthatja, ha hiányzik valami)
előbb azért egy sfc /scannow -t próbálj meg. -
qwertly
addikt
Hali mindenkinek.Nagyon megköszöném ha tudna valaki segitenni.!!!A didiag.exe
futatását nem tudom meg tenni mert hibaüzivel elszál és azt irja kihogy,DirectInput hiba.A konfim:Asus A7N8X-E alaplap,MSI FX 5700 video kártya,512 DDR,és asus FM-TV kártya,1900 AMD proci.Vanak játékok amik menek és vanak amik nem.Megy plar Cry,Max Pay, Call of Duty de Vice City, Persia Hercege,Pan Killer és még jó pár játék.Az opim XP SP2-vel és DirectX 9C
van fen. -
Xerox
tag
Nekem is lenne egy problémám, remélem tudtok segíteni:
Pentium I-es gép 32+64MB RAM Win98SE HUN. Felraktam rá a directx 8.1eng.exe-t (gondolom english=eng), teljesen fel is rakta, minden rendben volt a telepítéssel. De újraindítás után, pl. a Windows Media Player 9 és a Svenbomwollen XS (bárányos játék) és még a Pán Péter-es játék is, ha indítani akartam ezeket, elsötétült a kép és újraindult magától a gép. Gondolom olyan programoknál sz@rik be a gép, amikor a directx-re lenne szükség, vagy valami videómegjelenítésfélére. Próbáltam újratelepíteni is a directx-et, viszont akkor már nem tartott olyan sokáig a telepítés, gondolom, azért mert már észlelte, hogy telepítve van és lehet, hogy nem is telepítette újra az egész directx-et. Próbáltam csökkentett módban is telepíteni a directx-et, de mindezek után is ugyanúgy újraindult a gép. Mi lenne a javaslatotok? Esetleg próbáljak meg telepíteni egy frissebb verziójú directx-et, pl. directx9.0b-t? Köszi a segítséget előre is.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Miért indítottad újra a gépet az installálás közben?
Talán meg kellett volna várni amíg végez a gép az egésszel.
Én eddig felraktam a gépemre a 6os Dx helyett a 8ast, majd a 8bt, később a 7es helyett a 8ast, később a 8bt, és egyszer sem volt vele semmi problémám.
Szépen türelmesen megvártam míg végez a gép az egész procedúrával, és csak utánna indítottam újra gépet. -
JC
tag
A Directx Buster bevált sikerült visszaállítani a Directx 8-at.
Mindenkinek köszönöm a segítséget. -
hungeek
senior tag
tedd fel normálisan a dx9-et utána szedd le dxbusterrel és tedd fel a 8-ast
nálam anno ugyan ilyen volt a helyzet csak 7-es és 8-as dx-el -
steveetm
őstag
directxbuster, le tudja szedni 9et is.
Üdv.: steveetm -
Il Padrone
senior tag
Nezd meg a rendszervisszallitonal, hogy van-e directx-es bejegyzes (amielott meg felrakta volna), es arra allitsd vissza, es utan nezd meg a dxdiag-al, hogy milyen verzio van fennt.
De nalam eddig az osszes dx9-es ment rendesen, csak az nvidia driveret kellet mindig frissitenem utana (reinstall), de hogy miert, azt ne kerdezdd.
PowerDvd-nek a dx-el van baja.
Es meg milyen progi nem megy. Jatekok mennek? -
JC
tag
Sajnos most családi program miatt távozok. Este majd jelentkezem, mit sikerült elérnem.
-
JC
tag
válasz
Il Padrone #8 üzenetére
Egyenlőre a PowerDvd rinyál a DirectShaw (lehet hogy rosszul írtam) miatt, de van más is ami azóta nem tökéletes de nem biztos hogy emiatt.
A gépbe csak így tudtam életet lehelni hogy bootolásnál az utolsó müködő renszert töltöttem be. Erre gondolsz? -
Mania
senior tag
Hy!
En is megjartam ezzel,teljesen elszallt a rendszer.Eleg maceras leszedni,nem is biztos hogy sikerul,nekem formatC lett a vege.Nem akarlak elkeseriteni.Ha valakinek van valami otlete feltelenul irja meg.Amugy akinek nem muszaj meg NE hasznalja,eleg kiforratlan meg!
??????????? -
JC
tag
válasz
Il Padrone #4 üzenetére
Xp Prof rendszer, és Directx 9 lett elindítva, de mint említettem nem rakta fel magát teljesen. Azóta több program nem működik rendesen, ezért szeretném eltávolítani, és visszarakni a 8-as verziót.
-
JC
tag
válasz
Il Padrone #2 üzenetére
Köszi a tippet.
Újraindította telepítés után (közben) a gépet, de tíz perc múlva is még ment a homokóra. -
JC
tag
Én balf*** elindítottam a Directx 9 telepítőjét, ami hazavágta a gépemet. Hogy lehet visszarakni a 8 verziót.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Anime filmek és sorozatok
- Viccrovat
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gaming notebook topik
- Konteó topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest