- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
jimspie #2473 üzenetére
A hegyet addig tudod használni, ameddig kilóg a tollból. Ha már nem tudod kivenni a hegyet, a tollat is dobhatod el. Nincs hegykinyomó a tollakban, tehát nem úgy működik, mint egy Rotring ceruza. Ha elkopott a hegy, akkor cserélni kell. Azért hosszú, mert az érzékelő a súlyelosztás érdekében a tollnál beljebb található.
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
A Justwrite Office működik Win7 64bit alatt, 2010-es Office-al?
Ahogy néztem a régebbiek nem mennek csak 2003-asal meg XP-vel.
Jött azóta frissítés vagy valami?Köszi
-
jimspie
tag
válasz
FazekasLaci #2472 üzenetére
Igen ezt én is megtaláltam, csakhogy a kérdésem az lett volna, hogy a hegy teljes mértékben használódik el (ez a kb 2,5 cm) vagy csak ez a 2-3 mm ami kiáll belőle. :\ A hegy cseréjét én is megtaláltam, csak épp ezt nem értem, hogy a hegy a tartozékokban elég hosszú darab. És csupán annyi érdekelne, hogy ilyenkor az egész hegyet elhasználom-e vagy sem.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
jimspie #2469 üzenetére
A felhasználóinkban ez részletesen le van írva... Keresd meg a Karbantartás, állagmegőrzés részben (segítek: 81. oldal, egy teljes oldal csak ezzel foglalkozik). Érdemes a PDF-ben ilyenkor rákeresni a kifejezésre és gyorsan meg lehet találni.
A tollhegy kopásánál figyelni kell arra, hogy legalább 1 mm még kiálljon, mert azt még meg tudod fogni egy csipesszel. A hegy a helyén marad, amíg egy csipesszel el nem távolítod. Ha nem figyelsz és annyira elkoptatod a hegyet, hogy már nem lehet kivarázsolni a tollból (ilyenre nálunk még nem volt példa), akkor új tollat kell venned. Ez Bamboo esetében kb. 10e Ft bruttó, Intuos4 esetében kb. 25e.
-
*Ropi*
félisten
válasz
FazekasLaci #2470 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Igaz, ami igaz, azt hittem ez egy mindennapos tétel...
-
jimspie
tag
Van egy dolog amit nem sikerült még megtudakolnom mégpedig az, hogy ugye ezek a tollhegyek olyan kb 2,5 cm hosszúak. Most a tollban is egy ekkora darab van. Ez valahogy úgy működik mint a rotring ceruza esetében, hogy ha elkopik a legtetejéről kb 2 mm akkor a maradék 2,3 mm kiljebb jön vagy hogy? Vagy az tök 8, hogy a tollhegy 2,5 cm csak addig használható míg a 2 mm el nem kopik a tetejéről? aztán kihúzom mind az egész hosszú hegyet és cserélem egy újabbra? .. mert ez sehol nincs leírva. Szóval annyi lenne a kérdésem, hogy a tollhegy teljes egészében elhasználható (szinte mind a 2,5 cm ) vagy csak a teteje ami először kilóg a tollból. ?? Bocs ha hülye a kérdés, de ez nekem nagyon nem tiszta.
-
*Ropi*
félisten
válasz
FazekasLaci #2467 üzenetére
Táblám már van a fóliához, köszönöm!
Viszont fóliára szükségem lenne, mikorra tudjátok beszerezni?
-
FazekasLaci
aktív tag
Igen, van. De csak kérésre hozzuk be, mivel az A3 méretű Wacom Intuos4 táblákhoz a kiegészítők kevésbé keresettek az ipari felhasználás miatt.
Ha kell, van A3-asunk is rakin extrábanjó áron.
A hivatalos Wacom ára 39,9 EUR bruttó, tehát kb. 10 ezer valahányszáz forinttal kell számolnod, ami azért a tábla árához viszonyítva elhanyagolható. -
*Ropi*
félisten
válasz
FazekasLaci #2464 üzenetére
Laci, de jó, hogy itt vagy!
Kapható nálatok PTK-1240-es Wacomhoz védőfólia? Ha igen, mennyibe kerül? Sehol nem találtam az oldalatokon.
Köszönettel:
K. Sanyi
-
FazekasLaci
aktív tag
Elnézést, hogy egy jó darabig nem voltam itt, de az az igazság, hogy nagyon sok tornyosult a fejem felett és éjfélkor már csak az ágyig jutottam
Viszont, aki digitális rajztáblát használ, annak figyelmébe ajánlom, hogy megjelent az új Painter 12 a Coreltől, ami kifejezetten rajzolásra készült. A gyártó oldaláról már le is lehet tölteni próbaváltozatban, diákváltozat is lesz belőle....
A letöltéshez az elérési link: http://www.corel.com/servlet/Satellite/eu/en/Product/1208716842481#tabview=tab7 [link]Telepítést után a program indításakor majd egy Corel fiókot kér, ha ilyen még nincs, akkor egy egyszerű regisztrációt kell csak csinálni, aki nem beszél angolul, vagy nem érti, mi van ott, az nyugodtan dobjon nekem egy privit és küldünk egy fiókbelépést neki.
Az előző verziókhoz képest jelentősen fejlődött, a rajzeszközök jobban összeszedettek, mi már próbáltuk Intuos4-gyel is és meg kell mondanom, tényleg szuper
-
jimspie
tag
Megjött tegnap a tábla és maaarhajóóó!!! Végülis már annyi videót néztem róla, hogy a tutorial meg a kézikönyv szinte semmi újat nem mutatott. Úgy telepítettem meg használtam mintha legalább 3 hónapja meg lenne a cucc
. Ez mondjuk kellemes volt na meg az is, hogy semmi probléma nem volt az eszközzel. A Corel Painter E. 4 lefagyott induláskor de update-eltem és már tökéletesen műxik. Meg vagyok elégedve! Olyan mint amilyenre számítottam: király
-
KisDre
senior tag
Esetleg azt nem tudja valaki, hogy ha privát módban használom a monitorom, hogy tudom elforgatni a tábla felületét is? (Wacom Bamboo Pen&Touch) Mert ott ugye csak bal és jobb kéz beállítás van.
-
jimspie
tag
Megrendeltem a táblát! ^^
Wacom bamboo pen and touch M special edition.
Felhívtak mindent egyeztettünk, kaptam egy elég széles körű tájékoztatást is, minden nagyon szép és jó. Tényleg a grasshopernél érdemes vásárolni mert itt foglalkoznak a vevővel. Kaptam egy szép tartalmas e-mailt is amelyben további hasznos dolgokat írtak le. Hnapra elvileg meg is érkezik a cucc már nagyon várom(aztán majd írok, hogy hogy szuperál ^^ )
-
KisDre
senior tag
válasz
#59816064 #2455 üzenetére
Nem hiszem hogy pontosabb lenne, de ha pontosabb is lenne, sem számítana igazán, hisz ha mondjuk egy bonyolult alakzatot akarsz kijelölni/rajzolni azt könnyebb tollal mint egérrel.
Az egeret nem tudod 100%-ban kiváltani, legalább is kényelmileg, gondolok itt arra hogy pl nincsen scroll az az görgő. A másik meg hogy betudod állítani a tollat, hogy úgy mozogjon a monitoron mint ahogy az egér,
vagy pedig a másik és alap beállítás ami jobb is rajzoláshoz, az az hogy a tábla felületét "rávetíti" a monitorra, monitor sarkában akarsz valamit csinálni, akkor a tábla sarkához kell vinned a tollat. -
jimspie
tag
válasz
#59816064 #2455 üzenetére
Az hogy mennyivel pontosabb arról fogalmam sincs mert én is vásárlás előtt állok csak már vagy fél éve bújom a fórumot és tudok egysmást. A pent PEN-el tehát tollal tudod egérként használni (tudtommal valahogy így van a dolog), de nem valami kényelmes a windózban navigálni vele .. nem is rossz nem azt mondom .. de erre a touch funkció van kitalálva. Pen rajzra van nem navigálásra. Úgy működik mint egy egér .. annyi különbséggel, hogy erre nem rátenyerelsz hanem a kezedben fogod mint egy tollat.
-
törölt tag
válasz
jimspie #2454 üzenetére
A Bamboo pen-t is lehet "egérként" használni, tehát 100%-ban ki tudom váltani vele? A windows-ban is tudok vele navigálni, file-t megnyitni?
Az a baj hogy nem volt még a kezemben semmilyen tábla így nem tudom biztosra hogy megérné e beruházni egyre.
Mennyivel jobb/pontosabb mondjuk a kijelölés PS-ben mint egy 2000DPI-s egérrel?Köszönöm
-
jimspie
tag
válasz
#59816064 #2453 üzenetére
Mivel gyengébb a nyomásérzékenysége így ROSSZABB .. de a te eseteben ez retusálásnál egyáltalán nem számít. A multitouch igen arra való. Rajzolás közben nagyon jó tud lenni, hogy forgatod a képet meg nagyítasz ujjmozdulatokkal ahelyett, hogy keresgélned kéne a zoom tool-t ..stb ...
-
törölt tag
Sziasztok!
Rajztáblát szeretnék venni, ahogy olvastam Wacom a tuti. A Bamboo pen-t néztem ki azt szeretném kérdezni hogy mennyire baj h ez csak 512 nyomáspontot ismert nem 1024-et?
Photoshopra- kéne szinte csak retusáláshoz. A pen&touch az annyival tud többet h kézzel lehet navigálni pl. böngészőben meg nagyitani stb. de a tollal való rajzolás nem rosszabb a pen esetében sem?Köszönöm
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest