Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #29810560

    törölt tag

    válasz tb83 #34165 üzenetére

    Mivel - minden segítség ellenére - tegnap mégis sikerült egy olyan ikertuneres/tripla tuneres SetTopBox-ot venned, amiben csak egy DVB-C tuner volt a tunered ikerpárja(i) pedig DVB-S (Satelit) vevő(k) volt(ak), olyan mintha egy szimpla DVB-C tuneres vevőt vettél volna. Hiszen DIGIkábel esetén a DVB-S tunert elfelejtheted, mint ha nem is lenne.

    Ergo most van/volt???? egy egy DVB-C tuneres SetTopBox-od. (A DVB-S tuner most "nem játszik.")

    Nos!

    Egy tuner esetén logikus, hogy a behangolt DVB-C csatornák közül csak "egy" csatornát tudsz nézni/rögzíteni. Ezek a SetTopBox-ok azonban lehetővé teszik, hogy mivel DVB-C esetén nem egy-egy csatornát, hanem ún. multiplexeket (MUX-okat) hangolnak be, amiben több csatorna van, a multiplexen belüli csatornákat elérheted/nézheted, amíg az eszköz egy másik csatornát rögzít, ami persze szintén az adott MUX-ban van. Amennyiben olyan csatornára akarsz váltani, ami nem abban a MUX-ban van amit épp rögzítesz, akkor ezt csak úgy teheted meg, ha leállítja a felvételt. (Fel is dobja azt az üzenetet, hogy ha mindenképpen át akarsz kapcsolni leállítja a rögzítést.)

    Ezt érzékeled Te úgy hogy bizonyos csatornákra átkapcsolhatsz rögzítés közben, míg másokra nem. Arra a csatornára, ami az épp rögzített csatorna MUX-ában van átkapcsolhatsz, a többire nem. Ilyen egyszerű az egész. :K
    (Az egy tuneres TV- java része még ezt sem engedi meg. Ott egyáltalán nem válthatsz csatornát mialatt rögzít.)

Új hozzászólás Aktív témák