Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#6001) ToBeY válasza hb000 (#5999) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Ha lenne jócskán HD tartalom (értelmes filmekkel sorozatokkal) mint mondjuk USA-ban,akkor azt mondom kérjen pénzt.De önmagában 16:9 567i felbontásért ne húzzon le plusz zsét.

(#6002) cigam válasza Zlin50 (#5998) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most néztem, és a műsortól függően dinamikusan vált 16:9 és 4:3 között. Pl. ment valami fílm 4:3-ban, aztán az ajánló képarány infója már 16:9 volt a streamben. Amikor folytatták a fílmet, visszaváltott 4:3-ra. Most lett vége a fílmnek, és megint átugrott 16:9-re.
Sztem ez elég korrekt megoldás.

Megnéztem analógban és ott a 16:9 adás meg van nyúlva, tehát nincs alul felül a szükséges fekete csík. Valószínű a digi fejállomáson nem tudja feldolgozni a képarány infót, és nem szélesvásznú módban teszi ki a képet (alul felül fekete csík). Viszont ha átkapcsolom 16:9-be, akkor pont jó az analóg adás is. (amíg nem jön 4:3-as műsor :D)

[ Szerkesztve ]

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#6003) klaczi válasza cigam (#6002) üzenetére

klaczi
(fanatikus tag)

Sokat nézem a Sat1-et. Pont igy működik! Tartalomtól függően váltogatják a képarányt amit az én kütyüm zokszó nélkül tudomásul vesz. Az RTL és egyéb német csatornák is mindig így működtek. (Már amióta DVB-Cét használok.)

[ Szerkesztve ]

(#6004) Zlin50 válasza cigam (#6002) üzenetére

Zlin50
(senior tag)

Az a baj vele, hogy az analógot PC tunerrel veszem egyelőre és azon nehéz ezt követni és torz marad a felvétel is. Mert hát a drága digi nem tud adni felvevős STB-t.

(#6005) klaczi válasza Zlin50 (#6004) üzenetére

klaczi
(fanatikus tag)

A tévékészüléket mindenki vegye meg magának! Elvégre nem kódolják! Színestévét sem adott senki a színesre átállás után.

(#6006) klaczi válasza ToBeY (#5995) üzenetére

klaczi
(fanatikus tag)

Most lassan megtudjuk! Ha a TV2 korrekt formátumban jön folyamatosan akkor nem a Digi a hibás.

(#6007) Zlin50 válasza klaczi (#6005) üzenetére

Zlin50
(senior tag)

Nem igazán értelek. Az imént írtam hogy a digi nem tud adni felvevőst (Bp XIX ker), pedig már kértem volna. A saját meg addig nem játszik, amíg nem látom mit művel a kezem alatt egy ilyen szerkezet. Nem fordítok rá pénzt hogy kiderüljön nem valami lenyűgöző. Korábban írt más is problémákról az adást illetően és az tovább bizonytalanítja a dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#6008) gatto_ válasza Zlin50 (#6007) üzenetére

gatto_
(tag)

A felvevős stb-ok, legalábbis az enyém, (selteka) nem csinálnak semmit az érkező stream-el hanem egy az egyben rögzítik a vinyóra. Azért van az, hogy az sd adás nálam percenként kb. 25, míg a hd 75mb-ot foglal. Így gyakorlatilag minőségromlás nélkül rögzíti az adást.
A m2-es adást meg úgy érted, hogy a másik irányba torz? Azaz széltében nyújtott fejek helyett hosszúkásak vannak? Lapos tévéd van vagy még a régi? Mert nekem a kistévém a hálóban csinálja ezt, asszem a spektrum adónál (is) hogy hosszúkásan tolja össze a képet. A laposon 16:9-ben jön analógban.

-=acer aspire 4720z (jelentősen kibővítve)=- -=HTC Desire S=-

(#6009) ToBeY válasza gatto_ (#6008) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Egy ilyen stb jó kávzi digitális (dvb-c) tuner helyett is?Jelenleg egy régi analog tuner van a gépemben,de már régóta gondolkodom, hogy jó lenne digitálisan nézni pc-n a tv-t.

(#6010) cekkk

cekkk
(senior tag)

Érdekel valakit egy [kaon kcf s660hdco] beltéri? :U

[ Szerkesztve ]

(#6011) gatto_ válasza ToBeY (#6009) üzenetére

gatto_
(tag)

Nos, erről fogalmam sincs, de szerintem nem. A PC-hez nem tudod hozzákötni szerintem, hogy kiadja a képet. Bár nem tudom a mai modern PC-ken milyen bemenetek vannak. Ezeken van HDMI és SCART kimenet. Max. valami modern monitorhoz tudod kötni, ami fogadja a HDMI-t. Hálózaton lehet összekötni, de úgy csak az adatokhoz férsz hozzá, azaz lejátssza a PC-n lévő filmeket. De aztán lehet hogy megcáfol valaki...

(#6012) Zlin50 válasza gatto_ (#6008) üzenetére

Zlin50
(senior tag)

Igen hosszúkás. Szóval függőleges van nyújtva vagy széltében összetolva. De írtam is hogy itt analógról van szó és a kis tévéd is ezek szerint így adja a képet. Ezzel megerősítve a dolgot. Hasonlóan a Spektrumhoz vagy Duna II bizonyos adásoknál.
De mi produkálja ezt? Tegnap előtt mg nem volt ilyen az analóg M2.

(#6013) karikusz

karikusz
(újonc)

Sziasztok!

Most vettem egy Ledes Samsung tv-t ami be tud fogadni CI kártyát. Valaki tudna segíteni, hogy a diginél tudom-e ezt használni, vagy csak a beltérivel együtt jönne az adás (mert a T-home most azt mondta, hogy náluk csak a set-topjukkal megy)

Köszi a segítségeket

ASUS P5Q Pro; Core2Duo Quad Q9550 2,8GB; HDD:1TB+250GB+60GB; 2*2GB DDR2 1066Mhz Geil Dualkit;Ati Radeon HD5870 1GB Vapor-X Chieftec 650W turbo Laptop: Acer Aspire 5920 G +1GB Ram (www.automotorcenter.hu)

(#6014) gatto_ válasza Zlin50 (#6012) üzenetére

gatto_
(tag)

Gondolom kapcsolójel probléma ez is. Vagy nem sugároznak kapcsolójelet, így nem vált át megfelelő képarányra magától, vagy a tv nem tudja kezelni, korából, minőségéből kifolyólag a jelet, így az eredmény ugyanaz. Az én kistévém épp a 20. évét tapossa, de hibátlan. A hálóban napi 15 perc tévézésre elalvás előtt tökéletes. De hogy nem vált képarányt az tuti. :D

[ Szerkesztve ]

(#6015) sandró60 válasza karikusz (#6013) üzenetére

sandró60
(senior tag)

Szia!
Ha csak arra kell a kártya,hogy tud fogadni a digitális adásokat ahoz nemkell,mert a DGI-nél alapból az antennárol egyből tudod fogadni az ősszes csatornát a hd adásokkal együt,ha van a tévédben C-tunerGondolom a tv tudja a C-t

(#6016) gatto_ válasza karikusz (#6013) üzenetére

gatto_
(tag)

Gondolom itt a digitális adásra gondolsz. Ha van benne DVB-C tuner akkor nem kell bele semmilyen kártya. Csak behangolod és megy. Csak akkor kell stb, ha az HBO csomagot akarod nézni. De asszem ahhoz muszáj. Nem elég a kártya, hanem ők adnak box-ot.

(#6017) Zlin50 válasza karikusz (#6013) üzenetére

Zlin50
(senior tag)

Csak a kódolt HBO csomagokhoz kell a kártya a többi szabadon vehető. Azt viszont kétséges hogy a digi hajlandó lenne aktiválni a tv-vel a kártyát, vagy egyáltalán tudja-e.
A Humax STB-t úgy kaptam hogy ott van benne a kártya. Ha akarom kérhetem az aktiválást.

(#6018) karikusz válasza Zlin50 (#6017) üzenetére

karikusz
(újonc)

Sziasztok!

Köszönöm a sok választ. Csak simán a digitális adásukat szeretném nézni a tv-vel, az HBO az nem hiszem, hogy érdekelne. Akkor megnyugodtam, hogy a diginél a digitális (HD) adások kártya és minden nélkül jön mint egy analógnál. Akkor fájó (vagy mégsem) szívvel 2 hónap múlva (a hűség lejártakor) megválunk T-home-éktól...

További szép napot mindenkinek!

ASUS P5Q Pro; Core2Duo Quad Q9550 2,8GB; HDD:1TB+250GB+60GB; 2*2GB DDR2 1066Mhz Geil Dualkit;Ati Radeon HD5870 1GB Vapor-X Chieftec 650W turbo Laptop: Acer Aspire 5920 G +1GB Ram (www.automotorcenter.hu)

(#6019) gatto_ válasza karikusz (#6018) üzenetére

gatto_
(tag)

Azért nézd át a csatorna kiosztást, mert sok esetben eltér. Nehogy meglepetésként érjen, hogy sok csatorna nincs a digin amit megszerettél a T-nél.

(#6020) ronson válasza gatto_ (#6019) üzenetére

ronson
(senior tag)

Nincs az a rendes férfiember, akit bármilyen csatornáért ne kárpótolna a Digisport HD.

Már csak az asszonnyal lehet gond esetleg. :D

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#6021) Zlin50 válasza ronson (#6020) üzenetére

Zlin50
(senior tag)

Miért, estére műsorváltás van a csatornán? :)

(#6022) cigam válasza ronson (#6020) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor én nem vagyok rendes, vaggy férfi, de kb 1 percet nem néztem még azt a csatornát :D

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#6023) mr.dana válasza mr.dana (#5991) üzenetére

mr.dana
(kvázi-tag)

Hogy hogy csak 28 csat van meg a 3 rádió ?? ráadásul az m1 m2 duna kivételével szét vannak esve kockásak stb. !!! hova lettek a csatornák ?? :Y Bp. Kelenföld, másnál jó ??

erre vki ?? XI.ker-ben mindenkinek jó ?

(#6024) attesz_32 válasza mr.dana (#6023) üzenetére

attesz_32
(lelkes újonc)

Miskolcon megvan minden csatorna

(#6025) mr.dana válasza mr.dana (#6023) üzenetére

mr.dana
(kvázi-tag)

basszus megoldódott !! ki volt hüzva a hálozati csatlakozó a DVD íróból , az antenna jel meg ezek szerint nem jön át anélkül .... :W

(#6026) Zlin50 válasza mr.dana (#6023) üzenetére

Zlin50
(senior tag)

Lehet hogy csak most variálnak a csatornákkal és majd később helyreáll. Amúgy nem tudom megmondani mert még a mh-en vagyok. Gondolom mire hazaér a nép addigra próbálnak összehozni valamit. Már többször tapasztaltam korábban az analóg időkből hogy napközben berheltek, mert sikerült tönkretenni a felvételt.

Ja kérem, ha áram van minden van, de anélkül semmi sincs. :)

[ Szerkesztve ]

(#6027) ToBeY válasza cigam (#6022) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Én is csatlakoznék az előttem szólóhoz. :K

(#6028) magyarfilm

magyarfilm
(kvázi-tag)

Érdekes, hogy a tv2 netes videói mától már 1024x576 méretűek. Az nem HD?
Akkor adhatnák DVB-C-n is így és nem 576i-ben. Ugye?

(#6029) karikusz válasza Zlin50 (#6021) üzenetére

karikusz
(újonc)

Hát engem is hidegen hagy a HD sport, ha csak az a szar foci van és motorsport meg 0 :( :(

(#6030) karikusz válasza gatto_ (#6019) üzenetére

karikusz
(újonc)

Hát mit sajnálnék, az a comedy central. De a neten mindent megtalálni ;)

(#6031) ronson válasza Zlin50 (#6021) üzenetére

ronson
(senior tag)

Arra ott az ncore. :DDD

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#6032) zhagyma válasza magyarfilm (#6028) üzenetére

zhagyma
(őstag)
LOGOUT blog

Az SD 16:9-s adás ugyanúgy 720x576 képpont akárcsak az SD 4:3 formátumú adás.

(#6033) attesz_32

attesz_32
(lelkes újonc)

A tv2-n nézem a híradót. A minősége valami katasztrófa. Arról nem beszélve, hogy ha átmegyek a másik szobába, ahol régi 4:3-as tv van, azon meg szét van húzva a kép függőlegesen. Mintha pálcika emberek lennének.

(#6034) gatto_ válasza attesz_32 (#6033) üzenetére

gatto_
(tag)

Ja... :D Vége a gyors kapcsolgatásnak. Jól meg kell gondolni, hogy mit néz az ember. Ahhoz hogy az rlt-ről átkapcsoljak a tv2-re, az átváltáson kívül meg kell nyomnom a box-on 16:9-4:3 átváltó gombot, plusz a tv távirányítóján átváltani zoomról normál módba. Kissé macerás.

(#6035) zhagyma válasza attesz_32 (#6033) üzenetére

zhagyma
(őstag)
LOGOUT blog

Valóban. Olyan mintha analóg jelből digitalizálták volna, de ez már a formátumváltás előtt is ilyen minőségű volt ...

(#6036) attesz_32

attesz_32
(lelkes újonc)

Szerintem nagyon rossz a kép. Olyan életlen az egész. Az érdekesség az egészbe, hogy a sport tv-k is már 16:9-be adja a műsort, és ők szépen csendbe álltak át a 16:9-re. És csak annyit lehetett észrevenni az egészből, hogy az arányok jók, szépen rendbe lezajlott ez az egész átállás. Az rtl klub és a tv2 esetében, nagy arccal napokkal ezelőtt már elkezdték reklámozni, hogy ki ha mi nem 16:9-be adjuk a műsorunkat, mintha ők lennének az elsők. És ráadásul nagy ló f..sz az egész.

(#6037) dh66e

dh66e
(senior tag)

Analógon a tv2 híradó az milyen képformátumba volt nálatok mert nálam nem 16:9.Digitálison nem tudtam megnézni mert barátoméknak most kötötték be a digit én meg kölcsönadtam a boxot had lásson HD-t is. :)

(#6038) gatto_ válasza dh66e (#6037) üzenetére

gatto_
(tag)

Nálam analógban is és digitálisan is 16:9 a tv2. (Budapest, kőbánya)(a híradó alatt, mert amúgy változó, amit közölt is a tv2 előre) Annyi a bibi, hogy analógban magától átvált "szélesvásznú" módba, viszont digitálisan nem. Mondjuk digtálisan az m1HD és m2 HD-én kívül semmi sem vált át magától ami 16:9-ben ad. Érdekes módon még a nem HD m1, és m2 sem.

[ Szerkesztve ]

(#6039) dh66e válasza gatto_ (#6038) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Akkor ez a szokásos vezérlő jel ki nem küldése a digitől.A jövő héten írok nekik hogy oldják már meg ezt a szita szerű 16:9-et.Az egyiken kijön a jel a másikon nem. :O Digitálist csak a hétvégén tudom lecsekkolni.

(#6040) attesz_32

attesz_32
(lelkes újonc)

Tegnap este néztem a tv2-őn azt az új filmet. 16:9-be ment és a minősége is igen jó volt.

(#6041) magyarfilm

magyarfilm
(kvázi-tag)

Október 1-én megszűnik a Universal Networks Movies 24 nevű filmcsatornája

http://www.sat-tv-radio.hu/friss-hirek/oktober-1-en-megszunik-a-movies-24.html?Itemid=2

(#6042) Zlin50

Zlin50
(senior tag)

Használ ilyet valaki a boldog digi előfizetők közül itt a fórumon: TechniSat DIGIT HD4-C?
Azért is boldog, mert egyáltalán kaphatott. (Tegnap a 1272-őn aszonták ilyet kaphatnék ha vóna.)

[ Szerkesztve ]

(#6043) fjani1981

fjani1981
(tag)

Annyit megállapítást tennék a letterboxos RTL klubhoz, hogy így zoomolni kell és nem csak ez a baj, hanem hogy a TV2-vel ellentétben itt a 720x576 pixelből (SD) csak (letterbox miatt) 720x444 pixelt nézel ha rázoomolsz, míg a TV2 nél (már amikor 16:9-es) a tényleges 720x576 pixelt. magyarán az amit nézel az az rtl-en : 319688 db hasznos pixelt jelenet ,míg TV2-n 414720 db pixel, így akárhogyis de 30%-al élesebb a TV2.
NOS EZÉRT NAGYON GÁZ AMIT AZ RTL CSINÁL!
remélem észhez térnek, mert ha már 1080i től is messze vannak a kertv-k , de legalább ne rontanák a színvonalat ilyen hülyeségekkel.

[ Szerkesztve ]

Jani

(#6044) klaczi válasza fjani1981 (#6043) üzenetére

klaczi
(fanatikus tag)

Tehát az RTLklub szórakozik nem a Digi. A Tv2 eddig pont olyan amit elvártam.

(#6045) fjani1981 válasza klaczi (#6044) üzenetére

fjani1981
(tag)

igen az RTL genyózik Digi-n, MindigTV-n és analóg kábelen
gondolom pénzt akarnak pl: az antenna hungáriától (mindigtv) a földfelszíni digitális adásér

Jani

(#6046) klaczi válasza fjani1981 (#6045) üzenetére

klaczi
(fanatikus tag)

Próbálna az RTL otthon ilyesmit, a németek hülyére röhögnék magukat. Amúgy tőlem haza is mehetnek, ha ilyesmiért pízt akarnak. Már a digitális adás kezdetekor is illett volna 16:9 ben sugározniuk. Feltéve, hogy adnak magukra kicsit.

(#6047) attesz_32

attesz_32
(lelkes újonc)

A tv2 a plazma tvn jó. De ha átmegyek a másik szobába ahol egy régi 4:3-as tv van, azon szét van húzva a kép függőlegesen. Másnál is ilyen a régi 4:3-as tv-n??

(#6048) Zlin50 válasza attesz_32 (#6047) üzenetére

Zlin50
(senior tag)

És a magyar 2-es hogy mutat a régi 4-3 tévén? A Tv2 kevésbé érdekel, de mintha még alul-felül csíkkal láttam volna tegnap este torzítás nélkül. Amúgy felhívtam 1272-őt és meg akarták magyarázni nekem hogy elállítottam a képarányt, mert hogy náluk jó az M2. Gondolom digitális tévén nézték meg.
Elképesztő bénázás megy ennél a szolgáltatónál a csatornákkal.

[ Szerkesztve ]

(#6049) attesz_32 válasza Zlin50 (#6048) üzenetére

attesz_32
(lelkes újonc)

Alul felül fekete csík van az M2-őn. Gondolom a tv2-nek is alul felül fekete csíkkal kéne megjelennie. De a tv2-nél kihuzták teljes képernyőre

(#6050) Zlin50 válasza attesz_32 (#6049) üzenetére

Zlin50
(senior tag)

Melyik városban látod ilyennek az M2-őt? (Ki tudja hátha számít ez is.)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.