Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RWD

    tag

    válasz RWD #70875 üzenetére

    Update:
    Megpróbáltam még egyszer, nem csak dokkoló+külső monitor megoldással csinálja, hanem sima laptophasználat mellett is. Tehát képernyő off, és utána sosem tér vissza a kijelző. A gép megy, világít a billentyűzet is. Érdekesség, hogy ha a kijelző sötétedés azonnali pillanatában nyomok egy billentyűt, még vissza tudom hozni. De 2-3 másodperccel a sötétedés után már reménytelen, csak a hard reset marad. Viszont így most szerintem kizárható hogy dokkoló, megjelenítő, usb, stb driver gondja lenne.
    Még egy plusz infó:
    Kb 1 héttel a hiba megjelenése előtt kapott a lapos plusz 1X8GB ramot a korábbi 8GB mellé. Minden jól működött, míg nem elkezdte csinálni ezt a "fel nem ébredős játékot", plusz néha dobott kékhalált is, de csakis gép lekapcsolás közben, vagy képernyőalvás közben. A hibakód: "whea_uncorrectable_error".
    Morogtam is magamban, egyszerre két hibajelenség. A kékhalálra a RAM-ot tippeltem, viszont hiába vettem ki ma reggel a helyéről a RAM-ot, ugyanúgy bedobta az imént a kékhalált, amikor próbáltam volna életre kelteni a kijelzőt. Tehát a kékhalál összefügg az alvó kijelző problémával, és nincs köze a RAM-hoz. Egyik szemem sír, a másik...mi a lótúró lehet vele? :U
    Most újra ráfrissítettem a legutóbbi BIOS-t, de szerintem nem segít rajta.
    Persze nem kötelező a képernyőkikapcsolás lehetőségével élni, de szeretnék a végére járni, lévén eddig jól működött. A RAM-ot egyelőre nem raktam vissza, de ezek szerint nyugodtan visszamehet.

    Köszi ha van tippetek.
    A kép illusztráció

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák