Hi!
Ma ki fogom én is próbálni. Én ezt fogom követni. De ha te hamarabb kipróbálod, annak csak örülök. 
Alex
Hi!
Ma ki fogom én is próbálni. Én ezt fogom követni. De ha te hamarabb kipróbálod, annak csak örülök. 
Alex
Helló!
Ez a leírás sokkal értelmesebbnek tűnik. Köszönöm. 
Mindjárt ki is próbálom! 
Hi!
Kipróbáltam én is, és csak akkor sikerült csatlakoznom, ha a klienseknél PKCS12 formátumot használtam.
Remélem csak az én build-emmel van valami gond, mert ugyan a csatlakozás sikerült, de a router azonnal újraindult. Ugyan ez volt anno, mikor kliensként akartam csatlakozni a routerről VPN-re. Remélem nálad menni fog. Ha igen, akkor build-elek egy új verziót. 
[ Szerkesztve ]
Alex
Helló.
Köszönöm a beszámolót.
Holnap futok még egy kört a PKCS12 formátummal, mert ennek használatát eddig mellőztem.
Remélem működni fog. Lehet, hogy a végén kénytelen leszek DD-WRTre váltani, mert abban alapból van VPN. De ezt azért el szeretném kerülni.
A PKCS12 sem hozott megoldást. Ugyanott akad el. 
Habár a tűzfal szabály létre van hozva, kívülről elérhetetlennek tűnik a 1194-es port...
Úgy tűnik, mintha nem figyelne itt semmilyen alkalmazás. A process listában ott van pedig az openvpn... Konfigja szerint a 1194-es porta van állítva.
Századik update-je a történetnek...
Belső hálózatról kipróbáltam, itt tudtam csatlakozni a mindkét megoldással (pkcs12 és a sima is jó volt).
Viszont, pont ugyanazt tapasztaltam, mint Vargalex: azonnal újraindult a router. Mindkét esetben.
De attól, hogy újraindult a router, az OpenVPN nem zavartatta magát, és azt érezte, hogy megvan a kapcsolat. Megkaptam a 192.168.1.200 IP címet, mint a konfigban. A router újraindulása után sem értem el a hálózatot.
Ezek után lehet, hogy le kell mondanom az OpenWRT-ről... DD-WRT-ben működik rendesen az OpenVPN szerver?
Az IP-t én is megkaptam még a router újraindulás előtt.
Azért én megpróbálom még egy új build-el (beleteszem az OpenVPN-t). Mert biztos működik (legalábbis más routerek esetén olvastam sikeres beüzemelésről).
Alex
Kiváncsi vagyok, hogy sikerrel jársz-e.
De az is megfordult a fejemben, hogy a trunk firmware-ben valamit módosítottak, amit az OpenVPN még nem ismer, és rosszul kezeli a helyzetet.
Lehet kipróbálok egy Backfire-t is.
OpenWRT után a DD-WRT-t simán fel lehet tenni? A DD-WRT még mindig ilyen nvram-szerű memóriát használ a beállításokra?
Hi!
Azért akarom egy új build-el megpróbálni, mert a következőre tudok gondolni: én OpenVPN nélkül (értsd: még csomagban sem fordítottam) build-eltem a firmware-omat, majd a trunk-ról tettem fel az OpenVPN-t. Így elképzelhető, hogy valami kernel opció kimaradt, ami ezt az újraindulást okozza.
Nálad mi a helyzet? Az alap firmware-t te fordítottad, és a csomagokat szedted a trunk-ról, vagy a firmware is onnan származik?
Alex
Helló!
Az alapfirmware-t is én fordítottam a trunkból. És leszedtem az összes ehhez passzoló csomagot a repoból, és csináltam saját repót, így pontosan az akkori csomagok vannak meg. Minden csomagot innen tettem fel. Minden kernelverzió stimmel.
Pont erre gondoltam. Mivel OpenVPN-t te sem fordítottál, így simán lehet, hogy valami kernel paraméter nem létezik nálad (sem), amire az OpenVPN támaszkodna (az mindegy, hogy a kernel verzió stimmel-e). Próbáld meg úgy, hogy a trunk firmware-t teszed fel (al alap OpenWrt-set, nem a te fordításodat), mert ott ugye egyszerre fordítják minden csomaggal.
Volt már ilyenem az 1043ND-re build-elt firmware-val. Volt olyan csomag, amit én nem build-eltem, trunk-ból felrakva viszont azt mondta, hogy néhány szimbólum nem létezik a kernelben. Itt is ilyesmire gondolok, csak jóval durvább a hatása.
[ Szerkesztve ]
Alex
És ha egyből belefordítom az OpenVPN-t a trunk firmware-be, akkor az megfelelő lenne?
[ Szerkesztve ]
Az én tippem alapján már megfelelő lenne, ha egy olyan firmware-t tennél fel, amivel egyszerre fordult az OpenVPN is (akár külön csomagban). Persze ez csak elmélkedés.
Alex
Este fordítok egy újat, amibe közvetlenül beleteszek mindent.
A csupsz firmtől kcsiit tartok, nem szeretnék sokat szórakozni a csomagok egyesével való telepítésével. 
Hi!
Amiről tudok nyilatkozni: a firmware build miatt nálam lévő 1043ND-n belőttem az OpenVPN-t (a saját 1.00-ás build-em van rajta, ami trunk-ból készült és OpenVPN-t is fordítottam a firmware-val együtt csomagként), csont nélkül működik.
Alex
Ez nagyon jó hír. Akkor megvan az esti programom. 
Köszönöm. 
Majd beszámolok mire jutottam.
[ Szerkesztve ]

Most tervezem, hogy a TP-Link TL-WR1043ND helyett beszerzek egy ilyen routert. Azt néztem, hogy ebben is 8MB ROM van és gondoltam simán lefordítom erre is az ott már bevált openwrt-t ami ~6,8MB helyet foglalt. Azonban ha itt 4MB felé megyek akkor egyszerűen nem készül el a openwrt-ar71xx-dir-825-b1-squashfs-factory.bin fájl, amit bele flashelhetek. Az openwrt oldalán is 4MB a letölthető fájl. Lehet valamit csinálni, hogy ki tudjam használni az egész ROM méretet?
Hi!
Az azonos flash méret ellenére a DIR-825-ön kevesebb a "szabad" hely. Ugyanis itt a flash-ban van egy caldata nevű partíció, ahol a hardware adatokat tárolja, illetve egy másik partíció, ahol a recovery mód csücsül. Ez utóbbiban van ugye egy alap kernel egy webszerverrel és minimális funkcióval (firmware feltöltés). Valamint az u-boot mérete is dupla annyi, mint a TP-Link-nél.
DIR-825 "partíciók":
root@D-Link:~# cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00040000 00010000 "uboot"
mtd1: 00010000 00010000 "config"
mtd2: 00100000 00010000 "kernel"
mtd3: 00510000 00010000 "rootfs"
mtd4: 00130000 00010000 "rootfs_data"
mtd5: 00010000 00010000 "caldata"
mtd6: 00190000 00010000 "unknown"
mtd7: 00610000 00010000 "firmware"
TL-WR1043ND "partíciók":
root@OpenWrt:~# cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00020000 00010000 "u-boot"
mtd1: 00140000 00010000 "kernel"
mtd2: 00690000 00010000 "rootfs"
mtd3: 000d0000 00010000 "rootfs_data"
mtd4: 00010000 00010000 "art"
mtd5: 007d0000 00010000 "firmware"
Alex

Köszi, akkor marad az extroot, vagy egy Netgear wndr3700 16MB flash-el.
Igen. Viszont a Netgear-nál akkor figyelj, hogy V2 legyen. (V1-ben ugyan úgy 8 MB flash van.)
Alex
Egyébként, ahogy a flash partíciók méretéből láthatod, a DIR-825 esetében a firmware maximális mérete 6 MB. Én is éppen most build-eltem egy 5,8 MB-osat.
Alex
Alex... Zseni vagy 
Most fordítottam egy új firmware-t, és már eleve beletettem az OpenVPN-t...
Újraindulás nélkül működik.
Az az egy furcsa, hogy amikor belső hálón megnézem az IP-m, akkor a router IP-jét kapom vissza, és nem a 192.168.1.200-at, mint ahogy én azt elképzeltem. De ettől függetlenül működik. Külső hálózatból egyelőre még nem tudtam kipróbálni, de nagyon remélem, hogy jó lesz.
Nagyon köszönöm a segítséged! 
Az IP-s dolog csak user error volt a részemről...
Az atomos webszerver a router IP-jét írja ki, ha LAN-ról valaki megnézi.
Hi!
Örülök, hogy sikerült. Közben én is felraktam az új build-emet, nálam is megy probléma nélkül.
Alex
Helló!
Kipróbáltam távolról... Viszont onnan még mindig nem megy.
Elakad még a csatlakozásnál, és timeout a vége.
Gondolom valami tűzfal probléma lehet, de nem tudom, hogy mi.
Meg van nyitva a 1194-es port, és a tap-os szabályok is benne vannak az iptables-ben.
/etc/config/firewall:
config 'include'
option 'path' '/etc/config/firewall.vpn'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'VPN'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '1194'
/etc/config/firewall.vpn:
iptables -A INPUT -i tap+ -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -i tap+ -j ACCEPT
iptables -I OUTPUT -o tap+ -j ACCEPT
iptables -I FORWARD -o tap+ -j ACCEPT
Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Hi!
Ma reggel én is kipróbáltam távolról, gond nélkül megy. Azokat a tap-os szabályokat honnan vetted? Én nem tettem be ilyet.
A tap0 interface-t betetted a LAN-ba?
Alex
Hi!
Az interface összerendelés úgy helyes. Még mindig nem megy?
Alex
Sajnos nem...
Én is a linkelt leírást követtem végig, egyedül a Join your clients to a windows domain bekezdést nem csináltam meg (felesleges nekem).
Nem lehet, hogy ahonnan próbálod nincs engedve kifelé a 1194-es port?
Alex
Igazad van.
Volt egy prerouting a céges tűzfalon a 1194-re, ami mindig a céges openvpn szerverre nat-olt.
Áttettem az otthoni OpenVPN-t másik portra, és máris működik. 
Köszönöm szépen a sok-sok segítséget! 
Nincs mit, örülök, hogy működik! Én is azon gondolkodom, hogy innen a cégtől is lezárom az összes portot, és csak OpenVPN-t használok. 
Alex

Sziasztok
Nemrég vettem egy DIR-825-öt, és az a problémám vele, hogy néha gondol egyet, és a böngészők nem hajlandóak semmit megjeleníteni, mintha nem lenne net. Közben a TS és a torrent simán megy.
Eredetileg 2.05EU FW volt rajta, azzal egy D-Linkes hibaüzenetet dobált "Oops! The page you requested is not available.". Csak bizonyos oldalakra pikkelt, volt hogy a PHt nem volt hajlandó megjeleníteni a Mobilarena pedig simán ment.
Ha próbálkoztam különböző oldalakkal, akkor volt, hogy egy rózsaszín lapon egy kis 404es üzenetet kaptam.
Megpróbáltam a 2.02EU FW-rel Azzal D-Link hibaüzi nincs, simám csak "Server not found Firefox can't find the server at www.google.com." Ilyenkor a routert sem tudom elérni.
Belefutott már valaki hasonló problémába?
Rohadt idegesítő ez 30k-s routernél.

Nincs előttem a router, de valami ilyesmi gond nálam is volt, és ezt jegyeztem fel:
Setup > Internet > Manual Internet Connection Setup > Advanced DNS Service

Ilyet nem igazán találok. [link]

Próbáld meg a status lapról a DNS szerverek címét bemásolni, hogy ne a D-Linktől kérje az infót. Régen erre menűpont is volt szerintem.

Megpróbálom, köszi.

Nagy bánatomra nem jött be. Lassan csak szétverem... Mire lenne érdemes lecserélni?
Inkább a firmware-t cseréld le OpenWRT-re, és nem lesznek ilyen gondjaid.

Sziasztok
Visszatértem egy gyors kérdésre:
Megoldható az, hogy egy ilyen rule-al több portot nyissak meg?
config 'redirect'
option 'src' 'wan'
option 'src_dport' '1234'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_ip' '192.168.1.xxx'
Az
option 'src_dport' '1234, 4567'
és
option 'src_dport' '1234 4567'
nem működik, már próbáltam.
Nem port-range-t akarok nyitni, hanem két, vagy több portot egy rule-ban.
Esetleg megoldható-e egy rule-on belül egy port-range pl 6200-6250 és több különálló port megnyitása?
Záróvonal mellett csak az egy nyomvonalon haladó járműveket szabad megelőzni. pl: bicikli, motorkerékpár, úthenger.
Így adsz meg egy range-et:
option 'src_dport' '1234-4567'
Két különböző (nem range-be tartozó) portot új rule-lal tudod felvenni.
[ Szerkesztve ]

Valahogy éreztem. 
Köszi.
Záróvonal mellett csak az egy nyomvonalon haladó járműveket szabad megelőzni. pl: bicikli, motorkerékpár, úthenger.

Sziasztok!
Mostanában tervezem a régi routerem lecserélését, és a DIR-825-öt néztem ki, de látom alapból elég sok probléma van vele, az OPEN-WRT-t meg túl bonyolultnak találom. Ezért az lenne a kérdésem, hogy a DD-WRT-vel mire képes ez a kütyü, és ezzel is ilyen bonyolult rábírni bizonyos dolgokra? Nekem igazán a nagyobb sebesség, a nyomtatómegosztás, HDD megosztás, esetleg később torrentezés miatt lenne szükségem erre a routerra. Ezeket tudja-e a DD-WRT vagy csak az OPEN-WRT?
És még az a kérdésem lenne, hogy egy USB HUB-ot téve az egyetlen portjára, képes-e akkor több eszközt is kezelni egyszerre, vagy ez felejtős dolog? Előre is köszönöm válaszaitokat.
Üdv. mindenkinek: fjanos951
Hi!
A gyári firmware-ról nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem (ahogy szerintem itt a többség sem), nem is láttam, csak a recovery felületet, amíg felraktam az OpenWrt-t.
Ne ijedj meg az OpenWrt-től, egyáltalán nem bonyolult! Természetesen a DD-Wrt is feltehető a routerre, de ha pl. torrentezni akarsz, akkor oda is OpenWrt csomagot kell telepíteni, ami ráadásul kissé körülményes.
USB HUB-ot minden további nélkül használhatsz, nekem anno volt rajta 3 eszköz (pendrive, HDD, nyomtató) egyszerre.
Alex

Szia!
Köszönöm a gyors válaszodat. Még annyit kérdeznék, ha valamit nagyon elkonfigálnék az OPEN-WRT-ben, akkor meghal a masina, vagy helyrehozható JTAG nélkül is (persze, ha erre itt van lehetőség)?
Üdv.: Fjanos951
A DIR-825-nél van recovery mode, így "megölni" igazából nem lehet.
Alex