Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz guftabi96 #31353 üzenetére

    DX11 vagy Mantle? Én utóbbival próbálkozom a DAI-ben. Maximumról indulva addig pakolásztam vissza a beállításokat (azon felül, hogy a motionblur-t konzolparanccsal kellett kiiktatnom, mert nincs rá menüopció --- amúgy is utálom az effektet, de még némi erőforrást is igényel, így kimondottan gyűlölöm, mikor rám akarják erőltetni), míg az eddigi tapasztalatok alapján legkényesebb helyeken+kamerapózokban is 60 felett maradt az fps Vsync nélkül (minden anti-aliasing Off és a képminőséghez relatívan legéhesebb opciók Ultra helyett High). De ha visszakapcsolom a Vsync-et, akkor egész durván, ha nem, akkor kevésbé, de ugyan úgy érezhetően meg-meg szaggat időnként a játék. Pl. ha lassan forgatom a kamerát, akkor végig 65-70 fps van (vagy fix60 vsync-el), de ha hirtelen rántok rajta egyet, akkor olyanokat tud lassulni, hogy szinte megáll egy pillanatra a kép, majd kis kihagyást átugorva folytatja szaggatva, míg újra kisimul (egy másodperc sincs az egész, de feltűnő).

    Nem tudom, hogy ez-e a probléma, de nem értem, hogy miért nincs legalább Mantle-el olyan opció, hogy ne csak fix ~1800Mb-ig pakolja a GPU RAM-ot textúra cache-el, hanem mondjuk automatikusan a programindításkor szabad RAM ~85%-áig, vagy legalább lehetne egy "Fade Formed" (vagy hasonló) opció a "Fade Touched" felett, ami fix ~3500Mb-ot használ, ami jól passzolna a referencia 290(X) és Fury kártyákhoz. Nem tudom, hogy tényleg segítene-e, de másra nem tudok gondolni, mint hogy a textúra streaming miatt akadozik néha. (De lehet, hogy más a gond.)

    DX11-el is hasonló, csak úgy kicsit alacsonyabb az átlagos fps (beleértve a csak kameraforgatáskor jelentkező kisebb-nagyobb lassulásokat), így még egy kicsit vissza kéne venni a képminőségből, hogy meglegyen a fix 60fps Vsync-el (a legtöbb szituációban).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák