Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hm15

    senior tag

    Sziasztok, különös problémába ütköztem, szeretnék segítséget kérni. Adott egy Kabini HTPC Windows 8 operációs rendszerrel. Ahogy eddig használtam: HDMI kimenet erősítőbe, onnan tévébe. Ment egész nap a gép, mikor bekapcsoltam az erősítőt, a hangeszközök között megjelent, mint Denon AVR.

    Változásként bekerült a rendszerbe egy projektor, most alábbi módon van összekötve:

    HTPC DVI kiement: DVI-HDMI kábelen a tévébe.
    HTPC HDMI kiemnet: HDMI kábelen Denon AVR-be, onnan projektorba.

    Probléma: Mivel a tévét is hangeszközként kezeli a rendszer, ezen felül önmagában HDMI kapcsolatként:

    ... ezért mikor bekapcsolnám az erősítőt, azt már DVI kapcsolatként értelmezi HDMI helyett, a hangeszközök között nem is jelenik meg. Magyarul a HDMI kimenetet lefoglalja a tévé DVI-HDMI kimenete, az AVR-t kizárólag kép továbbításra használja.

    Csavar: ha a HTPC-t úgy indítom, hogy az erősítő már be van kapcsolva, akkor a Denon lesz alapértelmezett HDMI eszköz, egyben alapértelmezett hang, és a tévé kerül DVI-ként felismerése, azonban hang továbbítás nélkül.

    Amit el szeretnék érni (akár olyan áron is, hogy a DVI-HDMI kapcsolat ne továbbítson hangot! - megoldanám optikai kábellel), hogy a DVI-HDMI-n összekötött tévét ne HDMI kapcsolatként kezelje a Catalyst. Kezelje hang továbbítás nélkül szimpla DVI-ként. Nyilván azért, hogy mikor a Denon erősítőt bekapcsolom, az legyen az alapértelmezett HDMI kép és hang eszköz.

    Most ehhez minden projektoros filmnézéshez újra kell indítanom ma rendszert, hogy aktív HDMI hangeszköz legyen az erősítő, ami nagyon kényelmetlen. Ha valakinek sikerült megérteni az agymenésem és tud segíteni, köszöntem.

Új hozzászólás Aktív témák