Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázs1986

    addikt

    válasz tDr1v3r #22431 üzenetére

    Teljesen rendben van az, amit írt :)
    A címzési limit valamilyen szinten az adott op.rendszer gyártójának döntése. Még az x86 architektúra 2^32 határa sem kellene, hogy limit legyen ilyen szempontból (asztali Win-ek egyébként még ezt sem érik el, 3.5Gb körül van, amit mindennel együtt -RAM, VRAM...- címezni képesek). Hogy nem határ a 32bit, arar példák az x86 szerverek (MS is): a bővített címzési megoldással (PAE - Physical Address Extension) több száz gigát (lehet, hogy akár terrát is, nem emlékszem a jelenlegi határra) címezhetnek. Csak ez ugye desktop-ba nem került bevezetésre, mivel mire akkora RAM-ok kerültek a gépekbe, amekkorákhoz ez kellene, megjelentek a 64 bites architektúrájú processzorok, leegyszerűsítve a történet további menetét.
    A buherált Win nem a frissítések meglétét jelenti, hanem a Windows feleslegesnek hitt szolgáltatásainak kilövését a telepítőből. A frissítés integráltsága természetesen nem felesleges, hanem pozitívum. De főleg akkor, ha ez gyári, nem pedig házi buherálású telepítőben van (háziban ki tudja, miket piszkálnak még). Szerintem így valahogy értette _DiEGO_ is.

    _DiEGO_: Na, megelőztél :) Sokan valószínűleg azért Ultimate és társait teszik fel, mert nem tudják a különbségeket, viszont egy Ultimate sokkal ütősebb hangzású, mint egy Home. Ha Workstation névre hallgatna (a tartományba rakhatóság miatt nem is lenne hülyeség ilyesmi nevet adni), nem lenne ilyen keresett... -legalábbis szerintem ilyen okok is vannak a dologban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák