Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kjany

    tag

    Sziasztok !

    A problémám a következő:
    Adott egy régebbi MSI KT4AV-L alaplap, egy éve elszállt a táp, azóta win.XP telepitése előtt a következő felirat jelenik meg:
    „ A rendszer problémát talált, és a windows számítógép károsodásának érdekében leállt. Ha először látja ezt a képernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket. A rendszerben található ACPI BIOS nem teljesen felel meg, az ACPI előírásnak, A frissített BIOS beszerzéséhez látogassa meg a … webhelyet. Ha nem sikerül beszereznie, szöveges telepítési módban, ki tudja kapcsolni az ACPI módot. Ehhez meg kell nyomnia az F7 billentyüt, amikor a rendszer a tárolóillesztők telepítését kéri. A rendszer nem ad értesítést az F7 gomb megnyomásáról, egyszerüen kikapcsolja az ACPI-t, és ön folytathatja a telepítést.

    Ha F7 –el kikapcsolom a biosban az acpi-t akkor feltelepül, de akkor meg a gép nem kapcsol ki automatikusan, nyomni kell a powert, mint a régi AT cuccoknál.
    Ez idáig igazából nem zavart, de mostmár egyre több furcsaságot csinál a gép, lassulgat, fagyogat. Már többször ujratelepitettem az op.rendszert, maradt a probléma, már minden hardver ki lett cserélve (kivéve CPU) hátha valami okozza, de félek, hogy ez az alaplap bűne lesz.

    BIOS az 5.4 –es van fönt, ennél frissebb nem létezik még a neten sem. Kérdés hogy fölül tudom –e irni ugyanazzal a verzióval, vagy egy régebbivel. Én próbáltam megfejteni a User Manual alapján, hogyan kéne csináljam, de tul láma vagyok hozzá.
    (Az én ASUS lapom alt-F2 megoldása itt nem müködik)

    A leirás szerint igy kéne frissitenem:
    [I]4. Extract the BIOS-archive that you have downloaded by double clicking to c:\test

    5. Boot your system from a Win98 or WinME boot-floppy.
    How to make boot floppy in case your don’t have it ready:
    For Win9X, You can type [C:\ format a:/s] from the DOS prompt.
    For WinMe, You can make a boot floppy from control panel--> add/remove program-->make boot floppy. Remove autoexec.bat & config.sys file if there's any.
    For Win2000, there's no way to make boot floppy, so you have to either use Win9X or WinME boot floppy.
    For WinXP, you can make a DOS boot disk. Go to Your Computer, right click drive A:, select Format, select copy system files.

    7. When you get the A:\ prompt, type the following sequence:
    C: <enter>
    cd\test <enter>
    C:\test> amifl827 BIOS file
    (to save or not to save old BIOS is the user’s decision)

    8. Reboot your system when prompted[/I]
    Ha valaki érthetően elmondaná lépésről lépésre mit, hogyan azt nagyon megköszönném !

    Tudom, hogy hiányos az angol tudásom, de itt többről van szó, főleg a 7. pontban vannak összevisszaságok a számomra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák