Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) joed válasza pentium4 (#650) üzenetére

joed
(lelkes újonc)

Haha :D:D:D

Bekopizzam az én válaszom? Szóról szóra ugyan az! Meg merem kockáztatni, hogy Te is Cooper Xie-től kaptad a választ.
Sokkal nem segíett hozzá, hoyg magad old meg a problémát. Persze lehet, hogy magad nem is tudod és akkor az RAM tanács a legcélravezetőbb :)

http://www.chilicreative.hu

(#652) pentium4 válasza joed (#651) üzenetére

pentium4
(senior tag)

még jó hogy cooper a feladó :D azért is mondtam hogy itt sablonnal nyomják a szart :D
hát nemtom, az én lapom hétfőn megy vissza a nagykerbe és eldől pár napon belül hogy mi is lesz a sorsa, de a srác aztmondta hogy volt pár ilyen jellegü esete és ott kicserélték a lapokat, remélem az enyémet is kifogják :D
ha nem akkor RMA, de gondolom akkor a supportal kell lebeszélni hogy hova, mikor kell küldeni a lapot!
a te lapod hol tart jelenleg, már visszaküldted a gyártóhoz vagy otthon porosodik?
köszi

P4

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#653) joed válasza pentium4 (#652) üzenetére

joed
(lelkes újonc)

Itthon porosodik, egyelőre várom a supoprt válaszát, hogy hova kell küldeni :)

[ Szerkesztve ]

(#654) pentium4 válasza joed (#653) üzenetére

pentium4
(senior tag)

az fasza, és amugy belemennek a cserébe vagy nem nagyon akarják?

P4

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#655) joed válasza pentium4 (#654) üzenetére

joed
(lelkes újonc)

Nem kérdéses, hogy kicserélik :)

(#656) pentium4 válasza joed (#655) üzenetére

pentium4
(senior tag)

megnyugtató, bár remélem az enyémet a nagyker még kicseréli, és nemkell mégtöbb időt ezzel szórakozni, mert nem elsz gépem soha, pedig égető lenne!
ha megirják a cimet hogy hova kell küldeni, pls ird már meg nekem privibe, ha oda kerül a sor!
köszi

P4

(#657) joed válasza pentium4 (#656) üzenetére

joed
(lelkes újonc)

Okés. Ahogy ismerem az Asus supportot, hétfőn, legkésőbb kedden megjön a válasz.

Addig písz :)

(#658) pentium4 válasza joed (#657) üzenetére

pentium4
(senior tag)

nekem hétfőn megy vissza a nagykerbe a lap, 2-3 nap mire megnézik és megmondják hogy milesz, addig várom a fejleményeket, remélem nem taiwan ig kell visszaküldeni :D

P4

(#659) pentium4

pentium4
(senior tag)

ugy néz ki megoldódni látszik a problémám, még a nagykerbe se kelett visszavinni a lapot, BandiT kollega megnézte, leszedte a jumperokat a lapról és ugy elinditva bejött a crachfree bios és egyből helyreállitani akarta a bioszt valamilyen adathordozóról, pechére nem volt semmije se csak a legujabb, szal most azzal megy a lap,legalább postol csak 2 inditás erejéig után szintén beszar és sekép sehang!
holnap rávarázsolja a gyárit és update a 0404
és küldi is vissza huhhh :))

P4

(#660) joed válasza pentium4 (#659) üzenetére

joed
(lelkes újonc)

Hű ez remek, és milyen jumpereket kell keszedni?
Avass már be minket is! :)

(#661) pentium4 válasza joed (#660) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hát amia cmos resethez kell, azt leszeded és indit ugy, mondjuk nekem ott 2 sor van és jumper de ha az előbbivel nem indul akkor leszeded a másikat is és ugy indit!!

P4

(#662) pentium4 válasza pentium4 (#661) üzenetére

pentium4
(senior tag)

bukó az egész!!!!!
az összes biossal ezt csinálni, 1 indulás ok default biiosz aztán köv inditás halál cmos és irja hogy overclock faild! után meing default
de ha restartolsz megint cmos kell :D
bakker cumi az egész, már a nagykerbe van gariztatáson!

P4

(#663) pisces

pisces
(újonc)

Üdv,

Azt szeretném kéredezni, hogy ha frissítem a BIOS-t és később kiveszem 10 percre az alaplapi elemet. Utána frissített BIOS-törlődni fog és visszíródik a régi? VAgy marad a frissített BIOS és csak az értékek DEFAULT-olodnak?

(#664) pentium4 válasza pisces (#663) üzenetére

pentium4
(senior tag)

default bios lesz!

(#665) joed válasza pisces (#663) üzenetére

joed
(lelkes újonc)

A BIOS-os nem fog módosulni. Akkor egy kis elmélet: a BIOS egy aprócska program, amely többek között azért felelős, hogy összeszedje az információkat a gépedről, ellenőrizze az összetevőket, aztán ha minden raendben van, átadja a vezérlést az oprendeszernek, ami elkezd bootolni. Ez az apró program egy chipben tárolódik (EEPROM). Ahhoz, hogy a program megmaradjon a chipben, nincs szüksége áramra, ahogy az usb-s flash tárolóról sen tűnnek el az adatok ha kihúzod a gépből :) Tekintsd úgy, mintha be lenne oda égetve. A BIOS-hoz tartozó egyéb beállítások azonban egy olyan "memóriában" tárolódnak, amelynek szüksége van áramra, hogy megtartsa az adatokat. Ez a CMOS, ha ennek megszünteted az áramellátását, azaz kiveszed a gombelemet a lapból akkor egy idő után elvesznek a beállítások, és a BIOS alap/default beállytásokkal fog indulni.

(#666) lsc válasza pisces (#663) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az új bios marad csak amit a bioszban átállítottál az fog visszaállni alaphelyzetbe .

Az élet kegyetlen .

(#667) maxlanders

maxlanders
(tag)

Én az első lapomat, az első gépemben pont a menet közbeni cmos törlésével vágtam gajjra.
A remegő kéz esete rosszul sült le.
Jótanácsként javaslom, ezt ne csinálja senki!

A mostani abit ib9-es alcsimon 3szor hajtottam végre jól befejezett bios frissítést és gondoltam megpróbálom a windowsos verziójával a legújabbra frissíteni.
Számomra ismeretlen hiba miatt a frissítés megállt, abban a pillanatban fekete képernyő és majdnem szívinfarktusom lett. :W
A helyzet az hogy a bios kicsiny "mentő öve" az a bootblock is kitörlődött.
Most viszont várom egy bios író sráctól, vissza írta a biost.
Pár nap és jöhet a fellélegzés vagy a köröm rágás.

Még ha a kisfloppy nem is olyan precíz adattároló :O ajánlom hogy inkább szokjon hozzá aki biost akar frissíteni. Mert akár hogy is, egy DOS :( nem igen fog lefagyni.
Ez az én véleményem.

(#668) pentium4 válasza maxlanders (#667) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hát igen énis igy jártam valahogy, és gariztatáson is van a lap hogy kicseréljék, bár valami annyira lebaszódott a lapon hogy bármely bioszt rakta fel a srác az első inditás sikeres de a 2. meghalást eredményez és sekép sehang!
énis megfogadtam hogy soha többet nem frissitek winfosből, sőt még az asus hivatalos ez-flash nevü progicskájából sem, megyek szépen a bioszba és afudos al megcsinálom!!!
és reménykedek hogy az asus által feltett nem béta biosz ami tartalmaz fontos javitásokat számomra, jó, müködik és stabil!!!

P4

(#669) maxlanders válasza pentium4 (#668) üzenetére

maxlanders
(tag)

Most már akkor én is csak azon imádkozok hogy végre itthon legyen a chip és jól működjön.
De az azért érdekes hogy a windowsos flash progit az abiték felé nem szokás tesztelni :O ?
Hogy lehet ilyen szoftvert kiadni windowsra, ami lehet (BIZTOS) hogy nem olyan jó mint a kőkorszaki DOS-os változata.
Még ha kisfloppyról be is bootoltam volna, és pl. a hdd-n lett volna a flash és a .bin, még az is szerencsésebb lett volna mint a már említett-átkozott grafikus felületű elb¤szó programjuk!
Áh mindegy. Csak legyen jó!
Kellene írni nekik egy mailt azok nevével akiknél ez a flashelő vágta haza a lapot.
Lehet hogy hosszú lenne :((

(#670) pentium4 válasza maxlanders (#669) üzenetére

pentium4
(senior tag)

én már csak afudos al fogok frisiteni, bár ha megjön a lap felnyomom rá a 0404 et amivel ment eddig is rendesen és töbet hótziher hogy nem frissitek :D

P4

(#671) maxlanders válasza pentium4 (#670) üzenetére

maxlanders
(tag)

Ha valami csoda fojtán végre már ide ér hozzám, és jó lesz, én ugyan nem fogom frissíteni mégegyszer az tuti!
Van arra szomorú lehetőség hogy a postán elkallódik ha postai utánvéttel küldik? Vagy esetleg lehet ilyet valahonnan pótolni? Vagy megy a kukába? :O

(#672) pentium4 válasza maxlanders (#671) üzenetére

pentium4
(senior tag)

a magyar postától bármi kitelik :D
én felfogom mert a 0404 es biosz nagyon stabil biosz volt, azzal ment az én gépem is jódarabig amig hulye fejjel felnem frissitettem 0507 re :W :W :W :W
a gyári 0202 nem támogatja a wolf procikat, csak a 0404 felett bioszok igy kénytelen leszek frissiteni ha tetszik ha nem :D
ezt az egy kis idegességet még bevállalom!!

P4

(#673) maxlanders válasza pentium4 (#672) üzenetére

maxlanders
(tag)

höhö!
bárcsak én is ilyen poénra venném. viccet féretéve, várok még.
bár már nézelődtem itt és lám lehet ezt külön is kapni.
De vajon honnan szállítják le? És mennyiért (cumó+postaköltség)?
Bár ezt a leges legvégső esetre halasztom

(#674) maxlanders

maxlanders
(tag)

Skacok! Valóban működik a hot-swap?
Másik alcsit elindítok, kisztedem menet közben a chipet, berakok egy másikat, uni-flashelem a chiphez tartozó alaplap bios-át és ez így korrekt lesz?

(#675) Panyi

Panyi
(újonc)

Hali!

Van egy Asus P5GZ-MX deszkam és szeretném a bioszat frissíteni de nem szeretném elrontani azért kérdezek!
A floppy-ra csak az AFUDOS.exe és a rom fájlt kell feltenni és amikor indul a gép berakom a floppyt és elindul automatice?
http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?root=198&SLanguage=en-us
Ez a leírás szerintetek jó?
Köszi a segítséget előre is!
Üdv: :)

[ Szerkesztve ]

(#676) boldikem

boldikem
(lelkes újonc)

Help!
Asus M2N-SLI Deluxe lapon bioszt frissítettem (ezen most másodszor) a 1404-est találtam az asus oldalán a legfrissebnek. Na azóta nem ismeri fel a vinyót, a régi bioszt (1302) meg nem engedi visszarakni!!! Mit csináljak? Korábban a 1302-est simán felraktam, nem volt vele semmi gond.

ASUS M2N SLI DELUXE, AMD Athlon 64 X2 6000+ (2*1M), 2GB 800Mhz Corsair xms2, ASUS EAH4850 Glaciator 512Mb, Chieftec 500W, WD 320+500Gb

(#677) pentium4 válasza Panyi (#675) üzenetére

pentium4
(senior tag)

nem elég csak az afudos és a rom fájl! egy bott floppyt kell csinálni, menjél gugliba és irdbe a keresőbe hogy boot floppy download! jó sokat kidob, letölt, kicsomagol, felmásol, restart és afudos!

P4

(#678) pentium4 válasza boldikem (#676) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hát, nekem annyit angedett mindig hogy az aktuális biosz eggyal alatta lévő verziót engedte visszatenni!
próbáld meg, de dosból afudos al, és miközbe törli a biosz ugy kb 50%nál tápból ki a bugót vagy kapcsold ki a rajta lévő gombal, kicsit vársz, bekapcs(lehet csak másodjára, jön be, de ha akkrose, a jumpereket leszeded a lapról és ugy indit), elindul a crachfree bios, teszel be cd t vagy pendrive ot amin rajtavan az eredeti biosz, kijelöl és már rakja is! utána boot féloppyval és afudossal visszarakod a normális bioszt!!

P4

(#679) Panyi válasza pentium4 (#677) üzenetére

Panyi
(újonc)

Akkor bootolok egy windows98 inditolemezről és beírom a megfelelő parancsokat igaz?

(#680) pentium4 válasza Panyi (#679) üzenetére

pentium4
(senior tag)

akár!

P4

(#681) boldikem válasza pentium4 (#678) üzenetére

boldikem
(lelkes újonc)

Köszi a tippet, de már sikerült közbe megoldani. Igazábol a bioszfrissítés jó volt, csak valamiért a particiókat nem ismerte fel és ezért nem tudott bebootolni. Egy tanár segített, akinek az órájára járok (pc szervíz tanfolyam), egy progival rendberakta a bootszektort és a particiókat. Utána már indult a gép az én frissített bioszommal. De a biztonság kedvéért, mégegyszer frissítettük azt is az asus update-el, persze abból is a legújjabbal. :C
Csumi!

ASUS M2N SLI DELUXE, AMD Athlon 64 X2 6000+ (2*1M), 2GB 800Mhz Corsair xms2, ASUS EAH4850 Glaciator 512Mb, Chieftec 500W, WD 320+500Gb

(#682) pentium4 válasza boldikem (#681) üzenetére

pentium4
(senior tag)

nem szabad asus updatel frissiteni a windows ból!
számos program még fut, bármi bezavarhat, stb.!
én már megtanultam, csak dosból szabad frissiteni!

P4

(#683) maxlanders

maxlanders
(tag)

pentium4 nem tudom érdeke e, de visszaért a chipem és faxa a gép. Pedsze hála a bios beírójának! :DD

(#684) maxlanders válasza pentium4 (#682) üzenetére

maxlanders
(tag)

Ezzel én is egyet értek! És ez nem csak az asus update-re igaz! Szintén tapasztalat

(#685) boldikem válasza pentium4 (#682) üzenetére

boldikem
(lelkes újonc)

Szerintem egyik megoldás sem biztonságos, én először DOS -os felületen frissítettem és így jártam! Egy PC.-nél szerintem nincs 100%-os garancia bármit is csinálsz, mindig közbejöhet valami. Sajnos! De egy jó tanács mindenkinek: (főleg magamnak) bioszfrissités előtt adatmentés és driverfrissitések! :K
Nekem szerencsém volt, helyreállítható hiba volt. :DD
Csumi!

(#686) scream24 válasza pentium4 (#682) üzenetére

scream24
(tag)

Szerintem simán lehet frissiteni win alol. Persze csak ha stabil a géped ill, ha minden progit (virusirtot is) kilövöd és a netet sem árt lelöni. Több száz bios frissitésen vagyok tul, de eddig nem volt gond. Bár idegen gépeket inkább penröl szoktam frissiteni, ha nem telepitem ujra a wint. :D

http://scream24.try.hu

(#687) zoo8800

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok

Próbáltam volna frissíteni a MSI lapom biosát, de a Live Update Online [link] ezt írta ki:
"Your current version is Unknown, The latest online version is Unknown, Your current version was updated and optimized."
2006 óta csak jelent meg vmi újabb bios, nem?
A lapom OEM darab, MSI 7301 Cuba [link]
Köszi a válaszokat
Zoli

(#688) maxlanders válasza zoo8800 (#687) üzenetére

maxlanders
(tag)

Hát nem úgy néz ki. De miért kell frissíteni? Ne ismer fel valamit?
06-12-2006 az utolsó bios
Bár mondom hogy nincs újabb!

[ Szerkesztve ]

(#689) zoo8800 válasza maxlanders (#688) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Abban reménykedtem, az újabb bios engedi majd állítani az FSB-t, mert a mostaniban csak az óra állítható. Máshol olvastam, hogy bios frissítésnél 1-2 új állítási lehetőség bekerült a biosba. Na mindegy, marad ez, túlélem.

(#690) maxlanders válasza zoo8800 (#689) üzenetére

maxlanders
(tag)

Attól még keresgélhetsz. Nem tudom hogy nálad működne a softfsb v. setfsb? Vagy ezzel nem akarsz játszani?

(#691) zoo8800 válasza maxlanders (#690) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez mi is?

(#692) the taky

the taky
(lelkes újonc)

hy,all.
Ha van valaki aki tud abban segyteni hogy hogyan lehet ill.milyen programmal van lehetöség lecserélni a 8800ultrán lévö biost az kérem irjon. :R
---[I]rviden: lecseréltem a 8800ultrán lévö coolert egy hr03+-ra és zavar hogy több órás terhelés után sem éri el a gpu höfoka a 70c fokot sem [/IMG][/I]
ki akarom használni az igy elérhetö tartalékot ami bent maradt a gpu-ban,de ugy hogy rámentek egy általam modosytott biost,mint pl.az atinál.....
:R :R

[ Szerkesztve ]

(#693) maxlanders válasza zoo8800 (#691) üzenetére

maxlanders
(tag)

Szoftveresen tudod állítani az fsb-t winfos alól. Kisebb nagyobb sikerrel.
Én egy régi alaplapnál próbáltam ki ezeket, de mivel noname alcsi volt, így nem sokat tudtam vele babrálni.

(#694) maxlanders válasza the taky (#692) üzenetére

maxlanders
(tag)

Szerintem így

(#695) zoo8800 válasza maxlanders (#693) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Letöltöttem. első indításbál: Can not find SMBus address !!
A target mainboard listában nincs benne az én lapom. Az 1.7 verziónál nem találok újabbat, az elég öreg 1999-es. A gépem 2006-os.
Hogyan tovább?

(#696) zoo8800 válasza zoo8800 (#695) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

most a setfsb-bel variálok. Ez jobbnak tűnik, totyikot is találtam.

(#697) maxlanders válasza zoo8800 (#696) üzenetére

maxlanders
(tag)

Legyen szerencséd! ;)

(#698) the taky válasza maxlanders (#694) üzenetére

the taky
(lelkes újonc)

köszi,ez 100% ban megfelel nekem amit linkeltél.
thanx..... :C :R

(#699) maxlanders válasza the taky (#698) üzenetére

maxlanders
(tag)

Nincs mit! De azért az óvatosság nem árt bios frissítésterén!!!!!!

(#700) maxlanders

maxlanders
(tag)

Nem túl idevágó téma, csak érdeklődnék hogy egy pc partneres alcsiba(m805lr) megy e egy amd athlon 1700-as. Plusz ha valakinek van ehez az alaplaphoz driver cd-je, megköszönném ha felrakná valahová.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.