Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• lizakattila

senior tag

Sziasztok!
    A következő lenne a kérdésem:
    Párom budapesti munkahelyéről eljött gyesre. Ezután kapott a munkahelytől egy ajándékcsomagot, amit már személyesen nem tudott átvenni, mert elköltöztünk (jelenleg ~220km-re lakunk Bp-től). A csomag értéke nem nagy, valami ajándék + pár ezer forint vásárlási utalvány.
    Úgy gondoltuk, hogy valamelyik kollégája majd átveszi, és postán elküldi nekünk, illetve pár barátunk személyesen is szokott erre járni és el tudná hozni.
    Erre a munkáltató közölte, hogy csak személyesen lehet átvenni (nem is lenne ezzel gond, ha az utazás nem kétszer annyiba kerülne, mint az ajándék értéke).
    Nah szóval, én úgy tudom, hogy - egy sablon, két tanus meghatalmazással is - át kellene hogy adják "bárkinek", hiszen akár több százezres fizetéseket is kiadnak meghatalmazásra, akkor ezt most miért nem?
    Ezt a munkáltató eldöntheti, hogy átadja-e, vagy sem? Esetleg van erre valami jogszabály, ami ezt hivatott eldönteni, mert én sajnos nem találtam még meg (lehet, hogy csak én nem kerestem jó helyen :F ).
    Ha esetleg valaki tudja a választ, hogy akkor most jogos-e hogy nem adják ki másnak, illetve ha valaki tud egy linket dobni hogy mi alapján dönthetik ezt el azt megköszönöm.
    (De ha azt meg tudjátok mondani, hogy hol keressem ennek a jogi hátterét, hogy mi van ilyen esetben az is tökéletes nekem.)

Aktív témák