Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FeRRaR1

    őstag

    válasz rbalint88 #12574 üzenetére

    Osztottunk, szoroztunk, néztünk videókat, előnyök, hátrányok és úgy ítéltük meg hogy sokkal több a hátrány mint az előny. Ooni esetén, de pl fater épített magának hasonló kemencét mint a pizzás videóban amit linkeltem, ott nyilván fa.

    kisza25
    A kő süti meg úgy hogy lehetséges. Videóban is elmondja az ember hogy sok sütő nem tud 300 felett, ott nagyon fontos a jó kő és tekerd maxra.

    Az Ooni Koda 16: Before you start cooking, make sure to preheat the oven. The optimal temperature to use an Ooni pizza oven is about 500 °C (950 °F).

    Persze hogy meg lehet sütni alacsonyabb hőfokon is. De hogy olyan állagot kapjál mint a videóban, szerintem kell a 400+. Illetve a több jobb, de ipari helyen amit láttam olaszoknál az is egyik 370-en volt a másik 420-on.

    Lényeg hogy a tészta alulról legyen tökéletes de ne égjen oda, és a feltét ne kapjon túl sok hőt. Sőt inkább úgy mondom hogy túl hosszan. Illetve mi 60% víztartalommal csináljuk a tésztát mint a videóban. Az is lehet egy változó ahogy a liszt is.

    Viszont jó party trick a pizza sütő, lenne itt kocsi találkozó tuti berobbantanám, mindenki összerakhatja magának, és eszméletlen minőségű. Útóljára csináltunk vendégekkel: Wow, nektek nem éri meg étterembe menni :DDD

Új hozzászólás Aktív témák