Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Atom klub

(#3001) DBob válasza Laca 012 (#3000) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Látom te is korán mész melóba :D

Nem tudom, de hálózatok terén a unix/linux/freebsd dolgok erősek. Hiszen oda teremtették őket alapvetően. Legfeljebb macerásabb felkonfigolni

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#3002) Laca 012 válasza DBob (#3001) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Én most jöttem meg a melóból... :)

Igen emiatt gondolkodunk mindketten ebben az Ubuntu 9.10 dologban, mert mindketten a WL500gP routerünket váltanánk le ezekkel a konfigokkal, csak egyelőre a hardveres akadályok leküzdésén fáradozunk..

A WL500gP-ken is linux kernel fut (igaz csak 2.4) , azért tudtuk torrentkliensként, webszerverként,fájlszerverként...stb használni..

Rászántam magam.. Ami nem kell eladjuk.. :) http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Laca+012&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#3003) DBob válasza Laca 012 (#3002) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Én továbbra is azt mondom, biztos megoldható amit akartok ubuntuval is. A kérdés, hogy ehhez mennyi plusz ismeret kell esetleges manuális felkonfiguráláshoz. Ennek nektek kell utánajárni.

(#3004) Stoto válasza Alex91 (#2999) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Ennek nem ultrahangos a tápja?
Vank már valakinek ilyen?

(#3005) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Mini-ITX házak a szorítóban

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#3006) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

J&W MINIX MX-05

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#3007) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

Review Intel D410PT & Intel D510MO [link]

(#3008) Stoto válasza Alex91 (#3006) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Ez érdkelne, ha valóban bele lehet rakni 2 db 3,5" winyót, és a tápjában nem 4 cm -es vadriasztó venti van :)

(#3009) Mercutio_ válasza Alex91 (#2999) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Valami nem kerek ennek a háznak a méretadataival :(
De a gyári adatlap is fura, mATXnek írja és 10x34x42 cm méretűnek, miközben jól láthatóan közel kocka az eleje :F

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#3010) Laca 012 válasza shabbarulez (#3007) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Szép-szép, de még mindíg sokat zabál... :(

Rászántam magam.. Ami nem kell eladjuk.. :) http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Laca+012&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#3011) duffbeer válasza Laca 012 (#3010) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Csatlakozom.
Ha választanom kellene, akkor inkább ION dupla magos atommal. Kb ennyit fogyaszt és ezzel ellentétben gyorsít HD-t, plusz a 3Ds teljesítménye is sokszorosa ennek.

(#3012) lyzzard

lyzzard
(fanatikus tag)

Hello,

egyszerre vettünk kolllégával Atom 330-as lapokat. Én egy asrock intel chipsetest, ő meg egy asus ION chipsetest. Az intelen XP, az ionon win7 van, mindegyik 2 giga RAM-mal. Nála 800MHz-en fut, nálam 533-on.
Ugyanazon everest verziói szerint CPU Queen, és FPU Julia teszteken rendre 2-5%-al magasabb pontszámot ér el az Inteles lap, míg memória olvasásban és írásban hajszálra ugyanannyi pontokat kapnak. Nem kellene az ION-nak többet kapnia memóriára, illetve hogyhogy lassabb a teszteken, mint az Inteles?

SEria.hu - A Magyar Sony Ericsson Fórum - Smoothwall 3.0 Running on VIA C3 800 -

(#3013) Mercutio_ válasza lyzzard (#3012) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Tesztprogik futtatására használod a gépet? :DDD
A lényeg, hogy a gyakorlatban melyik a jobb, pl. HD-videók lejátszásában, tömörítő progik esetén, netezésnél, stb.

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#3014) quby válasza duffbeer (#3011) üzenetére

quby
(senior tag)

AT3N7A HD közben 25w :K :C

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#3015) DBob válasza lyzzard (#3012) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos ion nem túl jó memóriakezeléssel rendelkezik. Valamelyik külföldi tesztben ennek okát ki is fejtették. Én is csalódottan vettem tudomásul hogy szemernyit se lett gyorsabb a rendszer attól, hogy eddig single channel módban, 533mhz-en üzemelő memóriát lecseréltem dual channel 800mhz-re. Sajnos ahhoz hogy ion tudja tartani a fogyasztást a 945 chipsettel, jobb igp mellett azt jelentette hogy máshol kellett visszavenni a teljesítményből. De sokkal kevésbé feltünőbb ez, mint a gyenge igp.

Például van olyan intel chipset, ami hiába 2.4w-ot fogyaszt kompletten, északi- és déli híddal, hd gyorsító igp-vel, ha 3d játékra annyira alkalmas szinte mint egy riva128, és 50mb/s feletti sebességet a drive nem ér el rákötve. Valamit valamiért :K

De ahogy mások is írták, én nem ezért vettem az iont hogy feszítsek vele. Nálam síri csend van úgy pl, hogy megy 3 gép...3 olyan gép aminek együttes fogyasztása nem éri el egy átlag pcét :P

(#3016) lyzzard válasza DBob (#3015) üzenetére

lyzzard
(fanatikus tag)

@mercutio: nem, nem a benchek miatt vettem, csak ha kétszer annyiba került az ION, akkor meglepett, hogy semmi különbség a memkezelésben.

@DBob: köszönöm az infót, bár egy kissé meglepett, amit mondtál. Direkt arra vásároltam a gépet, hogy 0-24 ben fusson, legyen alkalmas remotera, meg torrentre, meg otthoni megosztónak. Ennyi. Erre viszont tökéletesen almalmas, halk, és keveset fogyaszt. Nekem legalábbis :)

SEria.hu - A Magyar Sony Ericsson Fórum - Smoothwall 3.0 Running on VIA C3 800 -

(#3017) canniball válasza DBob (#3015) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Nálam síri csend van úgy pl, hogy megy 3 gép..."
Bővebben?

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#3018) lyzzard válasza canniball (#3017) üzenetére

lyzzard
(fanatikus tag)

Szerintem ionizált atomokra gondolt, legalábbis nekem az tűnik egyértelműnek :)

(#3019) canniball válasza lyzzard (#3018) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az egyik tuti nem az (hanem GSEJT), a másik kettő érdekelne.

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#3020) lyzzard

lyzzard
(fanatikus tag)

azért az asus-t is jól képenvágnám amiért egyszerűen lehagyták az ATA felületet az ionos lapjukról. ismerős szólt, hogy össze kellene rakni a gépet, felpakoltam, átmentem, akarom rányomni a régi DVDíróját, hát csak sata van. oké, régi formátum, de egy még akkor is elférne...

(#3021) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

Asus EeeBox EB1501 ION Mini-PC [link]

(#3022) canniball válasza lyzzard (#3020) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én támogatom az ötletet, túl nagy helyet foglal (az is). :R

(#3023) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Járt már úgy valaki közületek hogy bekrepált a GSEJT-jén a hálózat? Előszőr azt hittem hogy csak egy mások által már ismert hibába futottam bele Debian install után... , de a másik hdd-t visszatéve (amin már egy előzőleg működő Ubuntu install van) szintén nem megy a hálózat, nem talál semmilyen hálózati eszközt... :U
Load setup defaults nem vezetett sehova, van valakinek egyéb ötlete?
Holnap megpróbálok egy xp installt, ha ott se lesz háló akkor megy gariba a cucc...
A gáz az, hogy jelenleg nem is látom az e-bolt listáján a GSEJT-et, más meg nem kell helyette...
Valakinek van már garis tapasztalat az e-bolt-tal?

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#3024) canniball válasza adalbert1 (#3023) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Járt már úgy valaki közületek..."
Szerencsére nem, és bízom benne hogy a tiédnél is csak valami átmeneti "képzavar" van.

"A gáz az..."
Nemrég tárgyalták itt páran hogy mennyire nem lehet beszerezni... :((

(#3025) DBob válasza canniball (#3019) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

1. gsejt, ssdvel passzívan. rákötve egy 500-as külső wd, de mivel torrenten mindig van adatforgalom nem kattog (nem tudja kitenni parkolópályára a fejet), minimálisra van véve a hangereje, és be van rakva a sarokba, némileg körbe pakolva -> ~0dB zaj

2. ion + atom + rajta agyoncsillapított ventilátor...mert ugye passzívan már igen forró, alapjáraton meg szobahős a borda. Emellett van egy 640-es greenpúder wd, de mint mások írták a túlsó ssd-s topicban hangja ~0 ha nem kattog, seek hang is nagyon visszavehető akusztikus menedzsment által -> ~pár dB zaj

3. netbook ami most hogy kell windows gyakran megy a többi géppel együtt. ebben van a kingston ssd + passzív hűtéssel is elmegy. De ha nem passzív a hűtés, hanem 20%-ra van állítva, akkor annyit hall belőle az ember, ha odarakja a fülét a kimeneti rácsokhoz, hogy valami halk susogás van a háttérben. + hallani a kingston ssd vezérlő icjének ciripelését :P -> 0dB zaj

most ezeket összeadva olyan csönd van a szobámban, hogy a légy zümmögése zavaró, ahogyan a bill kattogását is csökkentettem új billentyűzettel :P

Ez a megmaradt pár dB lehet jobban hallható lenne, ha tényleg valami tanyán laknák. De ott meg a rovarok esti zaja még erősebb is mint itt a külvárosi panel csöndje a magasban :P

Persze még tervben van hogy ssd-t kap az ion is, de akkor is lesz rákötve hdd-s háttértár, csak lekerül a földre, szőnyegre.

(#3026) DBob válasza adalbert1 (#3023) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem már a kezdetektől fogva unszimpatikus az ethernet port gsejten. Mintha lötyögne nálam, vagy nem tudom hogyan fogalmazzam meg. Nem úgy van szerelve, hogy stabilnak tűnjön nekem. Volt hogy hosszú perceken dugdostam ki-be a kábelt, hogy rájöjjek mi a bajom vele, de nem igazán jöttem rá. Talán az hogy nem is egyenesen van felszerelve a lapra a csatlakozó :U

(#3027) duffbeer válasza adalbert1 (#3023) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Nem tapasztaltam hasonlót. Ami hálózati problémám volt, az csak a sebesség, viszont kiderült, hogy nem a GSEJT a hunyó.
Annyi, hogy a legfrissebb BIOS van a masinán (0037).

(#3028) duffbeer válasza DBob (#3026) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Nálam nem lötyög és egyenesen áll. Elég stabilnak tűnik.
Ha esetleg lötyögne, vagy akár le is szakadna, az nem okozna ilyen jellegű problémát.

(#3029) ljungberg

ljungberg
(kvázi-tag)

Hali!

Vett mostanában valaki iponban GigaByte MIB 5140 házat táppal?
Quby írta anno, hogy 60W 12V 5A táp van hozzá.
Az iponnál (meg máshol is) 65W-os tápot írnak hozzá, ami az FSP oldala szerint 19V 3,42A, ami ugye nem jó GSEJT-hez.

(#3030) quby válasza ljungberg (#3029) üzenetére

quby
(senior tag)

60-as van hozzá. Legalábbis nekem. 12V 5A. és sipol mint állat :W Most vettem egy M-tech univerzáslist, asszem MT6952 nem biztos. az nem sipol és a médiában volt 5,9k 9 és 24 volton ugrál a fesz a többi stabil. most arrol megy az ION-os gép, s GSEJT meg az FSP-ről

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#3031) ljungberg válasza quby (#3030) üzenetére

ljungberg
(kvázi-tag)

Köszi a választ!

Írtam az iponnak hátha válaszolnak.

(#3032) Laca 012 válasza duffbeer (#3027) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Upsz..
Akkor illik visszatenni valamelyik régebbi biost??
Nekem is a legújabb van fent, ráadásul az lvds-es lcd meghajtóval bővített.(emiatt frissítettem)
Ami nekem nem tetszik benne, hogy az indulásnál a "bipp" az eredeti(sajnos nem néztem meg melyik) bios-szal 2db tónusában kicsit eltérő hangból áll, ezzel az újjal pedig 3db bipp gyorsan egymás után, majd képernyőváltáskor 1 bipp.. Szerintem tök idegesítő, bár nem szeretném sokszor újraindítgatni..
Melyik az a legújabb bios ami jól is működik és esetleg a "bipp" is két szimpla hangból áll?

(#3033) duffbeer válasza Laca 012 (#3032) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Downgrade szerintem felesleges. Mint írtam, nálam az új tökéletesen működik.

Ha nem szereted, ahogy csipog, miért nem húzod le a csipogót? Nekem egyik gépemen sincs csatlakoztatva.

(#3034) Oyabun

Oyabun
(tag)
LOGOUT blog

Tegnap hoztam kettő GSEJT-et a sógoroktól. Az egyik eladó. Bővebben az apróknál.
A másik már szépen szalad otthon.

(#3035) quby válasza Laca 012 (#3032) üzenetére

quby
(senior tag)

Közben megjött az atheros karim. AR5212 chippses, amit a madwifi tutra támogat. Tegnap odáig jutottam hogy a (mint kiderült a legujjabb madwifi és a legujjab kernel 2.6.31 nem szeretik egymást) egy béta madwifit sikerült felrakjam desktopra. de az iwconfig wlan0 mode master-re ugynanz a hibüzi. de az interfaces-ben létrejött egy wmaster0 aminek u.a. a mac-je mint a kártyának. Ez már jó jel, de idö elött véget ért a nap....

(#3036) adalbert1 válasza quby (#3030) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmmm, nekem nem sípol, nem lehet hogy hibás?

canniball: igen, a beszerezhetetlensége miatt félek csak én is a gariztatástól, ahogy elnéztem az ebolt kínálatát semmi olyan nincs amire cserélném... Másrészt ha jól tudom akkor a többi atomos lap már sima DDR2-vel megy, nem notebookosal ugye?
Ami esetleg érdekelne helyette, az egy passzív ionos Zotac lap, de olyat meg csak az iponnál láttam.

DBob: érdekes, mindkét led világít (ugye egyik zölden, tehát 100 mbit, másik néha felvillan, tehát elméletileg van kapcsolat), viszont egyik oprendszer se látja a hardware-t. :(

duffbeer : gondolkoztam azon hogy esetleg debian install során szállt el, de előtte meg ment megállás nélkül, úgy hogy állandóan volt forgalom rajta, tehát végképp nem értem.

Mindenesetre este próba xp-vel, és még átnézem addig a leírást hogy nincs-e valami jumperes resetre lehetőség...

Másik biost meg nem akarok ráflashelni, hiszen ha fizikailag rossz valami a lapon, akkor attól félek hogy elszáll flash közben és utólag már nem tudom bizonyítani hogy nem én rontottam el...

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#3037) canniball válasza DBob (#3025) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönöm a részletes választ.

"2. ion + atom + rajta agyoncsillapított ventilátor...mert ugye passzívan már igen forró, alapjáraton meg szobahős a borda."
Ezt nem igazán értem: "alapjáraton" "szobahős", ha meghajtod akkor forró? Vagy a venti van alapjáraton és így "szobahős" a borda a passzív forró helyett? Amúgy meg a szobahős az olyan mint a szuperhős, csak a szobában ténykedik? :DDD

"...ha tényleg valami tanyán laknák. De ott meg a rovarok esti zaja még erősebb is mint itt a külvárosi panel csöndje a magasban"
Bár nem tanyán lakok "csak" falun, de biztosíthatlak róla hogy ezekben a "gyönyörű" mínuszokban semmiféle rovarzaj nem hallatszik. :N

(#3036) adalbert1!
"...a beszerezhetetlensége miatt félek csak én is a gariztatástól..."
Próba szerencse, talán jövő év elején hoznak még belőle.

"...ha jól tudom akkor a többi atomos lap már sima DDR2-vel megy, nem notebookosal ugye?"
Én is csak erről tudok (persze ez nem zárja ki hogy ne lenne másik)...

(#3038) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Mediatar :).

[ Szerkesztve ]

(#3039) DBob válasza canniball (#3037) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Úgy értem, hogy az alap ventilátorral defaultban szobahőmérsékletre hűti le a bordát. Ez azon kívül hogy felesleges volt számomra, felesleges zajszint növekedéssel járt. Így lett több ellenálláson keresztül lecsökkentve a ventilátor fordulatszáma (mert sajnos ion nagy hibája hogy nem tud szabályozni...pedig linux alá igen durva eszközök vannak erre).

(#3040) quby válasza Alex91 (#3038) üzenetére

quby
(senior tag)

"....a Magyar Telekom informatikai hibajavító és tanácsadó szolgáltatása a Szuperszerviz készséggel segít a térítés ellenében telefonon vagy helyszínen...." ezen betegre kacagtam magam :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3041) duffbeer válasza Alex91 (#3038) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Picit talán drágácska... Ennyiből egy saját szervert dobok össze otthon.
Ja és a kb 4k-s csomag:
"Feltöltés: max. 500 kbit/s, garantált 192 kbit/s"

Ezzel töltsem meg az 1TB-ot? :D

(#3042) kingabo válasza adalbert1 (#3036) üzenetére

kingabo
(őstag)

A Point of View ion-os lapja szintén notiramos. (egy ideig azt terveztem, hogy olyat veszek, aztán még se az lett)

(#3043) canniball válasza DBob (#3039) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Így már értem.

"...ion nagy hibája hogy nem tud szabályozni..."
A GCLF sem tudja szabályozni a chipset ventit (csak a plusz venti csatit).

(#3044) Mercutio_ válasza duffbeer (#3041) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Ha beleszámolod a win server licence díját már nem annyira, de hozzáértőknek tényleg nem ez való :N

(#3045) Laca 012 válasza quby (#3035) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Én is vettem ideiglenesen egy 802.11g-s AR2423 chip-es kártyát..
Nálam madwifi nélkül is megjelent a wmaster0, csak még nem tudom mit kezdjek vele.
Megjött Rubi Marciéktól a riser kártya, ami sajnos a specifikációkkal és Marciék információi ellenére jobbra dönt bal helyett. Viszont egy ilyen:

magasító közbetét átalakításával olyan risert csináltam, amely alacsonyabbra rakta közel 1cm-rel a kártyát mint a gyári riserek..
Ez egy félkész állapot, ahogy leforrasztottam a csatlakozó egyik felét és elhajtottam 90 fokkal:

az eredmény pedig:

Ezzel Így néz ki az ST-Lab Gigabites kártya a gsejt-ben:

És a poén:

Így már akár egy 40mm-es belső vastagságú dobozkában is elférhet...

További képek a riserről..

[ Szerkesztve ]

(#3046) Billu válasza duffbeer (#3041) üzenetére

Billu
(fanatikus tag)

Ennyiből egy saját szervert dobok össze otthon.

Ez is otthonra van.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=billu

(#3047) duffbeer válasza Mercutio_ (#3044) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Ki beszél windowsról?:)

(#3048) duffbeer válasza Billu (#3046) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Úgy értelmeztem, hogy valami online távoli cucc. Majd alszom rá egyet.:)

(#3049) Alex91 válasza duffbeer (#3041) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Azert kivancsi vagyok, hogy a 60k-bol mit hozol ossze... :)

(#3050) duffbeer válasza Alex91 (#3049) üzenetére

duffbeer
(őstag)

GCLF 15k
500GB HDD 10k
1GB RAM 5k
valamilyen ház táppal legyen 10k.

Ez kb 40e Ft.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Atom klub
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.