Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Edgeri

    senior tag

    Sziasztok!

    A segítségetekre lenne szükségem.
    Vettem egy ASUS X51R AP134 notebook-ot. A gépen nem volt op. rendszer, így nekiláttam egy XP Prof. SP1-es telepítésnek. Minden rendben ment, amíg a telepítés során (XP telepítési állományok felmásolása utáni reboot) kék halál történt egy olyan hibával, hogy a Windóz leáll, mert olyan ACPI eszközt talált, amihez a BIOS frissítése kellene.
    Amennyit megtuttam a netről, hogy valszeg a SATA-s vinyó (Hitachi) miatt van a probléma és a telepítést lehet folytatni úgy, hogy az XP telepítés során a "más gyártós driver telepítéses F6" üzenetnél az F7-et kell lenyomva tartani és akkor nem lesz gond (amúgy ezt tanácsolta a kékhalálos hibaüzenet is). Így is tettem, felment az XP gond nélkül.

    VISZONT: most nem tudom telepíteni az ATK0100-as drivert, mert az alábbi hibaüzenetet kapom: Install failed! ATK0100 ACPI Utility.
    Amíg ez a driver nem megy fel, addig nem lehet a WLAN drivert sem feltenni!

    Illetve a hardverkezelésben két fel nem ismert hardvert talál, az egyik valszeg a WLAN, a másik pedig egy "szabványos hajlékonylemez-kezelő" (szerintem ez a SATA-kezelő).

    A kérdésem az lenne, hogy ezt az ACPI drivert hogyan lehet feltenni, illetve ehhez újra kell-e telepíteni az XP-t? Ha újra kell telepíteni az XP-t, akkor hogyan töltsem be a telepítés során az ACPI drivert, mikor nincs floppy a notebookban (honnan töltsem be a drivert - persze ha találok)?

    Előre is köszönöm a válaszokat!

    Üdv, Edgeri

Új hozzászólás Aktív témák