Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz TTomax #31914 üzenetére

    Ezek nagyon picike lapkák, lényegében ugyanazon a gyártástechnológián készítve. A memóriagyártásban a selejtarány egy jóval kisebb probléma, mint a nagy és komplex lapkáknál.
    Az NV is csinálja a HBM-et, csak nem gyártják ezt a memóriát akkora mennyiségben, amekkorára nekik szükségük lenne. Amúgy ők is mennének a HBM-re.

    (#31915) Ren Hoek: Az egyik magának a memóriának az árát hasonlítja, míg a másik az implementáció amúgy ismeretlen költségeiről szól. De kb. hasonlóan költséges a routing és az árnyékolással járó problémakör, mint az interposer. Tehát nem olyan a dolog, hogy az egyik implementációja az maga a Kánaán, míg a másiké pokol. Összességében ennyire komplex VGA-knál mindegyik út implementációja hasonlóan drága.
    A HBM2 ellen is szólnak dolgok. Például az, hogy a gyártás felfutásban van, tehát bele kell számolni azt, hogy esetleg a legyártott mennyiség nem felel meg xy gyártó igényeinek. Ilyenkor bármennyire is jó a memória, nem lehet annyit rendelni, hogy elég legyen a legyártott hardverekre, tehát kiesik.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák