Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Blu-ray írót?
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Autós kamerák
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3DMark05 eredmények
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe.36
addikt
Sziasztok, van egy R7 260X - em , igazából csak WOT-ra használom, de sajnos kezd kevés lenni, lenne értelme mellé még 1 R7 260X CF-be ? Új kártyák nagyon drágák lettek sajnos.
-
törölt tag
Az aláirásomban szereplő kártya nem tudja az UEFI-t. Valaki tud egy olyan BIOS küldeni amelyik tudja?
Erről a kártyáról van szó:
Köszi előre is.
-
babati
aktív tag
Üdv. Nekem egy asus hd7790em van oc-s. A gyári asus driverrel mindjárt indulásnál kifagy ha megnyitom a jutúbot. Az ati driverrel ilyen gond nincs viszont azzal random menet közben marad úgy a kép. Gondoltam megosztom ezt az észrevételt hátha okosabb valaki és így rájön a problémára. Illetve az lenne a kérdésem hogy ugye a vga tudja a pcie3.0át de az alaplapom csak a 2.0át támogatja. Ez lehet gond?
-
törölt tag
Sziasztok!
Itt a HA vettem egy Gigabyte 1 ventis R7 360 kártyát 1 hónapja,ami tegnapig tökéletesen ment. Elkezdte a villogok néhányat aztán abbahagyom dolgot,akár játék közben is. A kártya hőfoka 70-80C között lehet. Természetesen vásárláskor újra pasztáztam illetve kitakarítottam. Kezd tönkremenni a kártya? (Ma is játszottam vele FHD,Vsync off meg minden max és 1x villogott az elején utána már nem.) A tápom egy 700W Chieftec,nem hiszem hogy azzal lenne a baj. RGB-van a monitor,ajánlott a másik használata? (YBcBr)
A VGA driver a legutolsó stabil WHQL
Ennek a kártyának mi az optimális under voltage értékei?
Köszi a választ előre is.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
mileston3 #4223 üzenetére
Ha folyamat elmegy a hang, vagy driver, vagy hangkártya hiba lehet, inkább utóbbi a gyakoribb.
Említetted hogy a vga driver okozhatja, benne van a pakliban, hogy nem kompatibilis az új vga driver a hangdriverrel, probáld frissiteni a hang drivert.
Ha a fentiek után sem jó, probáld újra tenni, de inkább windows 10et tegyél fel -
mtomi95
senior tag
m ide...
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Használ valaki közületek 7790-es kártyát Win10 alatt?
Az enyém (Sapphire Radeon HD7790 1GB, ASRock B450 Gaming, Ryzen 3 2200g, 16GB RAM, Enermay Liberty 400W, dual monitor) az alábbi tüneteket produkálja:
Ha futtatok egy játékot (World of Warcraft, mással mostanában nem szoktam játszani) és mellette indítok egy media playert vagy egy stream-et (twitch), akkor időközönként szétesik a kép.
A kép kb felső 10 centije esik szét, sok kis színes kocka jelenik meg, stb.
Ilyenkor jó esetben ha leállítom és újra elindítom az adott programot akkor működik tovább, de van, hogy csak az újraindítás segít.Ha csak az egyik fut, akkor sosincs gond.
Ami gyanús, hogy azóta tapasztalom ezt a problémát (vagy csak véletlen egybeesés), amióta win10-et használok. Előtte nem volt ilyen gondom.
Driverből többet is próbáltam már, mindnél előjött ez a hiba. Most 20.11.2-es van fent, ezzel is előjön a hiba.
Aki használ ilyen kártyát, meg tudná írni, hogy pontosan melyik drivert használja?
Köszi előre is.
Üdv.
-
mileston3
csendes tag
Sziasztok!
Sapphire R7 260X OC 2GB videokarim van, a 19.12.1-es Radeon frissítés óta állandóan elmegy a hang, amikor új drivert rakok fel. Baromi idegesítő, mert utána állandóan arra jutok, hogy visszarakom a régit. Tud valaki valami megoldást, hogy mi a búbánatos rongybatekert f-ért nem teszi fel az AMD HD audiót? Meg az új szoftvereknél amikor újraindul a gép, onnantól kezdve állandóan nyitja és bezárja az AMD folyamatokat, gondolom emiatt nincs hang sem, mert a részfolyamatok nem nyílnak meg.
Eredetileg most a Football Manager 2020 miatt tettem fel, mert az meg azért zuhant össze, hogy nincs fenn az új videokari driver, mondom jó akkor felrakom. Nem lehet hogy mind a játék, mind a Radeon újabb szoftverei már csak win10-re használhatók normálisan? Mert nekem még win7 64bitem van és semmi kedvem újratolni a gépet... -
mtomi95
senior tag
válasz
Barret001 #4218 üzenetére
Kicseréltem a Revoltec 10%-os ezüst pasztat, gyári ID Cooling szürke szilikonra és 66 fok a max, normális szobahőmérsékleten... 6 fokot javult! Igaz az ID Coolingnak jobb a hővezető képessége papíron, de hogy a fenébe lehet ez? A Revoltecbe mégis csak ezüst van... Ki érti ezt?
Arra sem lehet fogni, hogy sokat nyomtam volna, mert nem... -
mtomi95
senior tag
válasz
Barret001 #4209 üzenetére
Indítottam egy 3D mark tesztet. Eddig max 72 fokos volt közben, de ezt úgy, hogy elviselhetetlen meleg van bent... Komolyan, atléta, boxer...
Ez jó hőmérséklet? Vagy holnap szedjem szét és cserélném ki az ezüst pásztát fehérre? Úgy hogy elkenődjön az egész chipen?
Játék nélkül az Aida 45 fokosnak írja teszt után pár perccel. -
saby97
tag
válasz
Cyberboy42 #4215 üzenetére
Köszi, ezt a beállítást majd lehet, hogy kipróbálom, hátha...
-
Cyberboy42
senior tag
hát a windmill demo az már felejtős, nem szabad belőle kiindulni..
Mivel minden játékban külön megadhatod a csill értékeket ,ezért belőheted az adott játékban a minimumot 75-re a maximumot is 75-re, és így szépen tartani fogja aztráadésul chill-el. És ha mellé betolod az enhanced synced akkor kiküszöböld a frame pacinget, a stuttert és az imput laggot egyszerre
Ez a kombináció nem mindenhol működik jól, de néhol meglepően fasza az eredmény. -
saby97
tag
válasz
Cyberboy42 #4213 üzenetére
Nem állítom, hogy még egyik driverrel sem működött nekem a FreeSync. Talán a 18.9.1-es driver volt a legfrisebb amikor vettem, azt is tettem fel. Nem igazán tudtam hogy kéne tesztelni úgyhogy annyira nem is érdekelt.
A Chillt használtam, bár a fogyasztás nem zavart annyira, de gondoltam miért ne. Ahogy mondod, 40 és 75 közé lőttem be, egészen sokáig így használtam, aztán feltettem a GRID-et, megnézni mit tud egy régebbi játékban a kártya. 50-60 közötti FPS-t hozott, FHD-ban. Ezen eléggé meglepődtem, mert 2008-as játékról beszélünk. Chill off után és FRTC 300-ra felvitele után 120 felett volt a számláló.
Nem vagyok elégedetlen az 50fps-sel sem, de ha már a monitor képes 75fps megjelenítésére és a játék nem pörgeti ki a kártyát 75fps-nél, akkor igazán hozhatná Chill mellett is.Még a 9600GT-hez én is Afterburnert használtam és most is fenn van, de azt olvastam fórumokon, hogy előszeretettel fagy ki az amd settings tőle. Pedig abban ezer éve adott a normális fan control, és a Wattman speckó beállításait is kiválthatja. Az AMD Setting nélkül viszont gondolom nem megy a FreeSync, ezért nyugdíjaztam az Afterburnert.
Talán a Dirt 3-ban láttam (vagy beképzeltem a marketingnek köszönhetően) a FreeSync értelmét. Ott tényleg szép smooth volt az egész. Bár maga a játék sem valami gépigényes.
Valamelyik nap letöltöttem azt a szélturbinás Freesync demo programot, de úgy szaggat beállítástól függetlenül, hogy öröm nézni. Lehet, hogy nem véletlen nincs fent már hivatalosan, meg azt hiszem nem is Win10-re csinálták, szóval betudom ennek, de azért elrontotta a kedvem.
Egyedül a FreeSync adott okot, hogy AMD-re váltak. Nem bántam meg így sem, de annyira meghozták a kedvem, hogy nem biztos, hogy maradok náluk... -
Cyberboy42
senior tag
a freesyncel nem tudom mi lehet a bajod hogy nem veszel észre különbséget, talán ajénlatos lenne chill-el használni, és a tartományt pont eme 40 és 75 közé rakni... single player játékoknál még a vsync-et is rá lehet tolni hogy ne legyen stutter.
Ami a drivert illeti, tényleg elég elfuseráltan sikerült. nem működik minden rendesen, de még a vegákkal sem. Én az afterburner venti profilját használom az r9 380 hoz. Az amd overlay meg windows alatt működik szépen, meg egy-két támogatott játék ahol rendesen bejön, és van a többi, ahol vagy működik vagy nem
a wattman habár elérhetű játék közben, nem lehet igazán használni, menet közbeni változtatások általában fagyasztanak ,vagy driver újraindítással járnak. Más a helyzet ha windows-ban lövöd be, és utána indítod a játékot, ha nem adsz meg nagyon extrém tuningot akkor szépen működik.
a Venti kezelést mindenképpen javítaniuk kell, remélem ezen dolgoznak a leginkább -
saby97
tag
Sziasztok!
Ha már aktivitást látok, rákérdezek, hogy mi újság van az uj driverrel R7 260X 2GB mellett.
Freesync képes monitort vettem (Lg 29wk500-p), ezért gondoltam veszek egy olyan kártyát, ami támogatja is.
Nagy probléma nincs is vele, de a radeon overlay néha jó, néha nem... A 18.12.3-as driverben éppen stabilabb, mint eddig. A wattmanra hivatkova többször is kifagyott már Watch Dogs közben. A Freesync kikapcsolt és bekapcsolt állapota között kb nincs különbség, pedig be van kapcsolva monitoron, driverben és játékban is.Maga a kártya egy pozitív csalódás volt, pár hónapja vettem használtan és újrapasztáztam. 60 fokon volt a teteje terhelés mellett. A ventillátor viszont ennél is 20%-on jár jó ideig. Talán 30%-ra felengedi 100%-os terhelésnél.
A driver csodás ventillátor szabályzója pedig maga a használhatatlanság. Egy darab csúszka van ahol valamennyitől 4000rpm-ig lehet állítani. Ezen kívül semmi. Ha jól emlékszem a ph cikkben (az amd adrenalin 2019) azt is újdonságként vetették fel, hogy kap fan controlt. Ez a kártya miatt lehet ilyen?Freesync-kel mik a tapasztalatok ezeknél a kártyáknál?
40-75Hz tartományban tud a monitor variálni, ez lemaradt. -
mtomi95
senior tag
Üdv mindenki!
Még anno újonnan vettem egy Zafír 2GB-os R7 260X-et. Takargatni, csak úgy a külsejét takarítottam. Ma azonban szétszedtem szépen, pasztát is cseréltem.
Mennyi az IDLE és a terhelt hőfok ennél a típusnál? Az az igazság sosem volt a ventinek hangja olyan lassan forgott (max 10%) nyáron és most is a fűtött szobába, de sose néztem a hőfokokat! Mert sosem fagyott, csíkozott. Most sem, csak kíváncsi vagyok nyeretem e vagy rontottam e azzal, hogy a száraz pasztát kicseréltem. Mert, hogy utoljára mikor láttam a GPU chip-et nem terítette el egészen a hűtendő felületet.
Szokás szerint a közepére nyomtam egy kicsit, szürke pasztát. Gyárilag is ez volt rajta, de ők nem sajnálták.... Nem csak az egész GPU rész olyan volt... -
motocoder
aktív tag
Nekem AMD R7 250 kártya nem megy 120Hz-n,csak 60 Hz-t tud.
Van hozzá valami driver amivel menne? -
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Sajnos ugy néz ki elhalálozott a 7790-esem. Bekapcsoláskor venti maxon pörög, de nem ad képet vele a gép, másik vga-val megy rendesen. Semmi külsérelmi nyomot, égést nem látok rajta, kondik is éppek. Ha jól sejtem ez menthetetlen, bár nem értek hozzá...
Amúgy a windows 10 decemberben frissült egy ujabb verzióra, és bár nem tudom lehetett-e köze hozzá, de azóta fagyott a gép néha-néha csak netezés közben, mindenféle terhelés nélkül. Unokatesóm 7850-es VGA-val szerelt gépe is azóta hasonlóképp fagyogat néha, és nem tudom lehetett-e köze a dolognak a VGA-hoz, esetleg vmi driver problémhoz?!
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Látom elég kihalt a topic, van aki tudna segíteni nekem?
-
TIT
veterán
válasz
vargabazzz #4197 üzenetére
VGA memora gondoltam
4GB elég. -
TIT
veterán
válasz
vargabazzz #4195 üzenetére
Reméljük,memória is számít mennyi.
-
TIT
veterán
válasz
vargabazzz #4189 üzenetére
560 32-ért van és gyorsabb picit.
-
Barret001
addikt
válasz
vargabazzz #4189 üzenetére
"Remélem jó döntés volt" Ez attól függ hogy játszani akarsz-e,vagy tech demokat futtatni.
-
TIT
veterán
válasz
vargabazzz #4186 üzenetére
Semennyire,bőven elég gyors a 2.0 is.
Nekem is 8 éves 4 magos phenom van de még bírja. -
TIT
veterán
válasz
vargabazzz #4184 üzenetére
Jobb lenne,más architektúra,van 2 év a 2 között és kevesebbet is fogyaszt a 460.-75W-ot 100W helyett.
De ha komolyabb kell akkor min.570 de most horror árakba vannak. -
Barret001
addikt
válasz
vargabazzz #4179 üzenetére
Far Cry Primal 40+ fps fullhd felbontáson. Közepes beállítás,van ahol kicsit alatta. Tökéletesen akadás mentesen megy,még így is gyönyörű a grafika.
-
Barret001
addikt
válasz
Jó kis kártya ez,bőven lehet vele játszogatni
-
TIT
veterán
válasz
Hát farcry 3-4nél azért néha 10 fps ami nagyon rossz,de átlag 25 megvan,néha 30 de játszható közepesen,de én ha lehet min.high-ra rakom+a 2gb ram ami esetleg néha kevés,de akkor meg teker a vinyó,de az ritka.
-
TIT
veterán
válasz
vargabazzz #4177 üzenetére
Szia!
Nekem 260X van,elvileg ua.minden újal high felbontáson,néha mediumra le kell venni 1-2 dolgot.
-
vargabazzz
csendes újonc
Sziasztok!
Valaki tudna véleményt formálni az R7 360-ról ? Milyen játékokkal játszotok ezen a kártyán ?
-
Pilács
senior tag
Sziasztok! Sapphire R7 260X-hez keresek ventillátort... Elvileg ilyen kell hozzá: 9-bladed 92mm Apistek PWM fan
Itt egy link a képről: [link]Hol tudnék beszerezni, legalább hasonlót? Elég zajos már, és nem szétszerelhető... kapott egy kis WD40-et, de szeretném cserélni.
Üdv, L.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Adott egy Giga HD 7790 OC 1GB.
Szóval a tényállás az hogy, a kártya nem nagyon akar fentebb váltani a 150/300-as nyugalmi állapotból, játszak bármivel.
Reggel még semmibaja sem volt
Tudnátok segíteni? Igazából vagy 4 órán keresztül lekapcsolt monitorral ment a gép, lehet hogy azért nem megy normálisan? -
Barret001
addikt
Na azért csak sikerült! 84 fok helyett 69fok 8 perc furmark 100%-os terheléssel.Összeraktam ezüst pasztával,épp csak annyit raktam rá,amennyit muszály! 74%-os ventillátor fordulatig ment fel,sajnos ez a hűtő ipari hulladék.
-
Barret001
addikt
Összerakom szárazon,és nem tudom úgy beállítani,hogy a processzor és a hűtőborda hézagmentesen illeszkedjen... Akkor mi lesz ha a paszta is a helyére kerül? Olyan mint ha a processzor ferdén állna a nyákon.
A hűtőborda szélén látható hézagok mérete,nincs összhangban a processzor szélén látható hézag irányával.Ezért melegszik ilyen durván. Nincs meg a megfelelő hőelvezetés... Pedig gyári alkatrészek,és előttem is sokat buzerálták,szépen látszik a sérülés nyomokon.Ventillátor egyik csavarja is hiányzik .
-
Barret001
addikt
Egyenlőre még nem foglalkoztam vele! Ha finoman terhelem csak,(grafika) nem melegszik nagyon. Sajnos apró hűtő van rajta,ki fogom nagyobbra cserélni! Az is furcsa,hogy 2 mp alatt fel tud ugrani 20 fokot! Ezt én csak úgy tudom elképzelni,hogy rossz a borda termikus kapcsolata a processzorral. Finoman terhelve megáll 75 fok alatt,tehát még nem vészes a dolog
Teljesen tiszta minden,szerintem a pasztázás körül van a gond.De ettől még az apró hűtőborda kevés hőt von el.
-
Gyíkac
aktív tag
válasz
Barret001 #4165 üzenetére
a 84 fok szerintem sok. Érdemes lehet kompresszorral / sűrített levegővel kifújni a port belőle.
Ha már nem garis, akkor bordáról a ventit le, a bordát enyhén mosóporos vízbe átkefélni körömkefével ( valami hosszú sörtéssel). A nyákot ventit egy ecsettel át porolni, utána mx 2 /4-es pasztával visszatenni az egész hűtést a helyére.
Sokan ott rontják el hogy rengeteg pasztát tesznek rá, mikor 2-3 cseppből meg van egy vga. Nálam ez olyen 10-15 fokott szokott levinni.
-
Barret001
addikt
Mi a véleményetek erről a videókártyáról? Terhelve belefut a 84 fokba is...
-
Barret001
addikt
Van itt valaki?
-
vidra1221
tag
Sziasztok!
Adott egy Sapphire R7 260x 2GB DDR5 OC kártya. Növekvő terhelésnél a ventilátor egyre erősebb ciripelő, már-már kerregő hangot ad ki. És hát egy idő után elég idegesítő. Jó eséllyel csapágyas. Gyári venti nincs rá nagyon, már néztem rávalót ali-n, ebay-en is de bizonytalan a kompatibilitás, vagy horror áron megy. Tudnátok -e ajánlani valami általános vga hűtőt amit feltudnék rakni, legyen az passzív vagy aktív? Vagy érdemes vele vesződni egyáltalán, mert ez a megoldás nem ér annyit? Bár kétségtelenül olcsóbb lehet mint egy új ennél már erősebb vga-t (pl rx560, vagy (félve írom ki itt) 1050Ti) venni.
Ilyen venti problémával eladható értelmes áron egyáltalán egy ilyen R7 260x? -
deminos
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lenne olyan kedves valaki, akinek r7 360-asa van, az megnézné nekem, hogy a Radeon Chill-t be tudja kapcsolni vagy egyáltalán ott van? (2016 dec. utáni driverrel kéne ilyen opciónak lennie)
Köszönöm előre is.
-
Gyíkac
aktív tag
válasz
Phillipo654 #4156 üzenetére
meg kellene nézni hogy a csatlakozón jön -e ki neki fszültség, azaz a kártya vezérelné-e a ventit csak a venti elektronikája rossz. Vagy a kártyán lévő szebályzónál van valami..
-
Phillipo654
csendes tag
válasz
BRABUS113 #4154 üzenetére
Sziasztok!
Láttam az előbbi hozzá szólásokat
Kérdés, h Sapphire TRIXX-el mennyire normális, hogy a kártyán kizárólag 75 és 77% között pörög a ventilátor?
Tehát ha 60 fokon van 77% ra állítva akkor beindul, de amint eléri a 75% ami mondjuk 55 fok rögtön leáll...77% fölött persze minden oké
Be tudom természetesen állítani ,hogy 77% az 55 fok de nagyon hangos a kártya ventije.Jó lenne egy 1/3 állandó pörgés de nem megy...Flashelve lett a kártya tegnap és úgyis ez van
Másfél éve egy ATI driver után kezdhette kb, de lehet h volt 2 éve is már.
i7 4770
Sapphire 260x oc 2gb
MSI B85M G43Köszönöm előre is.
-
BRABUS113
aktív tag
Egy elég érdekes problémám van, biztos hogy a videokártya drivere trollkodik vagy valami beállítás.
ez volt:
whql-win10-64bit-radeon-software-crimson-relive-17.2.1-feb28.exe
ez van fent:
non-whql-win10-64bit-radeon-software-crimson-relive-17.5.1-may4.exeNagyon régebbi drivert még nem próbáltam ki, lehet megoldja. Ezt a lépést utoljára hagynám.
Laptopon működik tökéletesen.Lett egy nagy tévém és HDMI-n csatlakoznék rá, de nem tudok, mert amint összedugom őket, a monitorom és a tévé is fekete képernyőt ad.
1. Windows betöltésnél van kép a kettő között. Amint betölt a windows fekete lesz.
2. Ha kihúzom a hdmi kábelt a monitorom vissza áll.
3. Kihúzás után a windows betölt/mintha kijelentkezett volna és megy tovább.Próbálok keresgélni googlen, de eddig nem jártam sikerrel.
Ötlet?
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte R7 260X OC (GV-R726XOC-1GD) VGA-m. Egy ilyen kártyának terhelés alatt mi a normális hőmérséklete? Illetve mi az a hőmérséklet ami még nem káros neki?
Aida64-el monitorozok. Netezéskor e szerint 40%-os fordulaton van a VGA ventije és kb. 30 fokos. Kipróbáltam milyen a hűtése, és elindítottam a furmarkot az alapbeállításokkal, tehát 1280x720, burn-in teszt. A leszabályozott házhűtők mellett, 71 fokig melegedett 10 perc alatt. A házventiket feltekerve, 69 fokon stabilizálódott, ment még pár percet a teszt, tartotta ezt a hőfokot.
Ez így rendben van? Vagy túl sok?Második tulaja vagyok, 3 éves a kártya, soha nem volt szétszedve, pasztázva.
A ventiszabályozása érdekes számomra: ahogy látom, úgy szabályoz hogy ahány fokos a kártya, annyira lövi be a fordulatszám %-ot, 60 fokon 60%, 65 fokon 65% és így tovább. Ezt lehet profilozni valahogy, ha azt akarom hogy pl. 60 fokon 80%-on pörögjön a ventije?
-
pauliboy23
senior tag
Sziasztok
Lehet butaság, de létezik, hogy a kábel miatt csíkozódik be a kép vizszintesen játék közben?
Bevittem a gépemet a melóhelyre éjszakába. Ráraktam egy asus monitorra dvi-al, kb 4 órán át teljesen renden ment. Utána átkellett raknom egy másikra. Kikapcsoltam a gépet.Ez egy LG volt, de csak d-sub-os, ezt egy dsub-hdmi alakítóval megoldottam. És akkor itt kezdte el a csíkozódást játék közben (f1 2015, cod aw), kiléptem az asztalra, itt teljesen rendben volt minden. Még megvan a gtx 650 ti-m, annál nem csinálta ezen a monitoron.R7 260x oc kártyáról van szó.
A gépem jelenleg: Intel G3420
Asus H81M-K
Crucial DDR3 1600 2x4 GB
Chieftec SmartSeries GPS450 A8 -
Gyíkac
aktív tag
hello,
valaki tud tanácsot adni, hogy a vddc miért ír ilyen adatokat?
(maradjon, vagy menjen?) -
Od!3
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Szóval nekem lassan 3 éve van egy ilyen VGA-m.
Sapphire RADEON R7 260X OC 2GB DDR5
[link]Kérdésem, az lenne, ha a driverben beállítom wattmannal hogy egyfolytában a maximális órajelen menjen, attól lehet bármi baja a kártyának, árthat neki?
Illetve ha valakinek ehhez a kártyához van egy jó wattman beállítása, amivel esetleg teljesítmény is nyerhető az megoszthatná velem.
Köszönöm.
-
Zoolee1976
aktív tag
válasz
Zoolee1976 #4139 üzenetére
Annyi kiegészítés az előzőekhez hogy Win 7 64 bit 10 gb 1 333 ram és egy i3 2120 van a gépben.Olvastam itt hogy kell valami profi hozzá még én hdmi csatlakozók keresztül használtam,de akkor szerzek másikat és azon is kipróbálom hátha ott lesz kép.
-
Zoolee1976
aktív tag
Sziasztok!Szóval nekem is ez az Asus r7 260x oc 2gb is csoda van.A minap lefagyott kék halállal pár perc játék után,azota ventik pörögnek képet nem ad.Pedig egy jó fél évig istenkiralyul vitt minden játékot.Kérdésem van e az országban aki ért ennek a szervizeléséhez vagy valami ötletetek hogy életet lehet e lehelni bele vagy kuka?A válaszokat előre is köszönöm!
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Nekem egy ilyen MSI R7 260 1GD5 OC , aminek boldog tulaja vagyok már vagy 2,5 éve...
Itt black screen az lesz, amikor megy a gép és nem ad képet a monitorra?
Mikor csak így magában megy a gép, itt van hagyva és már monitort kikapcsolta de még a gép nem aludt el.
Hiába mozgatom az egeret nem lesz kép.
Mostanában kicsit sűrűbben csinálja, mit tudok vele csinálni? -
Alister71
nagyúr
Üdv.
Én most vettem egy ilyen Asus R7 260-at 10 ezerért, természetesen használtan, viszont nagyon újszerű állapotban. 775-ös Gigabyte P45-ös lapba raktam egy Xeon E5430-as mellé. GTS450-et váltott. A GTS-től jóval erősebb vga, olyan 60%-ot simán ráver.
Beraktam a gépbe és az istennek se akart elindulni. A ventik felpörögtek, majd leálltak, felpörögtek, leálltak, ezt ismételgette. Nagynehezen bekapcsolt, bejött a 7, felraktam a drivert, restartolt és kezdte elölről a ki-be-ki-be...
Ismerőstől vettem a lapot, ő is mondta, hogy nem szereti az AMD vga-kat, mert neki is ezt csinálta, de nem akartam elhinni, mikor a P45-ös chip CF-et támogat.
Egy gondolat, és leraktam a vga-t a narancs alsó pci-e-be. Ebben indult rögtön elsőre, bejött a win, de ugye itt csak 8x-os sebesség van. Restartolgattam a gépet, indult rendesen. Nézegettem a biost és van ez a Graphics Booster nevű cucc, ami alapból auton van. Van még fast és turbo beállítás benne. Elsőre próbából átraktam fast-re, elmentettem, majd visszaraktam a vga-t a kék 16x-os slottba. Úgylátszik az auto beállítás nem tetszett neki, mert azóta működik frankón a kék slottban is.
Teljesen véletlenül jöttem rá, hogy ez a megoldás, a szerencsén múlott. -
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Adott egy msi r7 260x,több gépbe is bekapcsoláskor függőlegesen csíkozik pár másodpercre aztán jó a kép folyamatosan,már új korába is ezt csinálta,kb 1,5 éves lehet,ettől függetlenül tökéletesen megy,minden game alatt
Kérdésem,mi a francért csinálja ezt ? a vga biosa lenne a ludas ?
-
Itya
újonc
Kedves fórumozók!
Adott egy Gigabyte HD7790 VGA (GV-R779OC-1GD), amin ugye HDMI, DVI-I, DVI-D és displayport kimenetek vannak és egy samsung syncmaster b2230n monitor, amin csak VGA (D-SUB) bemenet. A kérdésem az lenne, hogy milyen átalakítót lenne érdemes vennem (és ha van tapasztalat konkrétan milyen márkát), hogy összekössem őket.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv,
Itya
-
epigramma
tag
válasz
Vadernagyúr #4126 üzenetére
-
epigramma
tag
válasz
Vadernagyúr #4126 üzenetére
Figyi, nekem egy régebbi AMD APU van mellé csapva, szóval az durván visszafogja a dolgokat szerintem... erősebb procival jobban muzsikálhatna
próbáltam neked screenshotolni, de fekete képet illeszt be a printscreen a játékból.
-
troooper
tag
Sziasztok! Itt is megkérdezem, hátha kapok rá választ: 7790-hoz melyik az utolsó ajánlott catalyst?
-
Vadernagyúr
senior tag
válasz
epigramma #4125 üzenetére
Értem. Esetleg olyan oldalt tudtok,ami konkrétan összehasonlit két videókártyát? Nekem is elég jól futnak a játékok,csak én maxon szeretnék játszani
Mert medium környékén,majdnem high-on nekem is fut a GTA5,pedig csak egy régi 5770-es kártyám van.. És ha csak 5-10 fps a különbség,akkor nem cserélném le
-
epigramma
tag
válasz
Vadernagyúr #4120 üzenetére
nekem 260x oc van, gta5 normál grafon, 1440p felbontáson, vsync HALF-ra állítva.. így stabilan tartja a 30 fps-t.
új NFS-t próbáltam, high-ultra beállításon 30 alá nem esett...
ami zabálja, és durván jól néz ki, az pl. a forza6:apex, az is 720p-n, medium beállításon 30 alá sosem esett.
tegnap horizon3 demot próbáltam, mediumon, 720p-n szintén 30 alá nem esett..annyi, hogy néha, mint feljebb is látod, a gta5 alatt rakoncátlankodott... 1650-ről visszavettem 1500-ra a memória órajelét Afterburnerrel, és VOILA, a probléma megszűnt. plusz fórumokon nézegettem, az anizotróp szűrést is kikapcsoltam, mert azzal is problémázott.
-
gogantibi
csendes tag
válasz
Vadernagyúr #4120 üzenetére
Szia!
ASUS HD 7790 2GB OC-m volt, ami szinte ugyanaz mint az R7 260x, GTA 5 1600x900-ban highon stabil 60 fps. FHD-ban már elég necces volt ugyanezekkel a beállításokkal. A többivel nem játszottam. -
Vadernagyúr
senior tag
Rajta vagyok,hogy cserélek kártyát és az RX260x-en gondolkozok,illetve az RX460-on. Szerintetek sokkal gyengébb a 260x? Valaki,akinek ilyen kártyája van,leirná,hogy 1920x1080-ban milyen beállitásokon futnak a játékok és mennyi fps-el? Gondolok itt pl Doom,Gta 5,Need for Speed
-
mtomi95
senior tag
Melyik videokártya drivert érdemes használni ezzel a kártyával? (r7 260x/ win10)
Mindig a legfrissebbet használtam, de mintha lassabb lenne.
Valahol eltudom érni a régebbi verziókat? Melyiket ajánlanátok? -
tacsko833
csendes tag
válasz
Mayweather #4050 üzenetére
Siker?
-
_stick_
őstag
válasz
gogantibi #4111 üzenetére
Szia!
A hibakeresések előtt ez a program mindenképp legyen fent. Keress a VGA-hoz hasonló órajelűt és RAM hz-et állítsd kezdetnek 300Mhz-re.
Nekem is hasonló fagyásokat produkál (kizárólag IDLE alatt) ASUS 7790-em és ahogy olvasgattam külföldi fórumokon ez a típusú VGA-k közül, az ASUS-okkal van a legtöbb probléma. A napi 3x-4x fagyás a fenti művelettel lecsökkent 2-3 heti fagyásra. Jelenleg 600Mhz-en van az alap órajele.
Természetesen ez sem oké így, vissza fogom vinni gariztatni. -
odorgg
addikt
válasz
gogantibi #4109 üzenetére
Próbáld ki egy másik kártyával, lehetőleg NV-vel. A 0x8000400000000002 kódra rákeresve, van akinek VGA csere oldotta meg, van akinek portalanítás, van akinek meg semmi.
De hátha tud valaki, valami okosabbat is mondani.
Esetleg ebben a fórumtémában is kérhetsz segítséget. Ha itt nem tud senki segíteni.
-
gogantibi
csendes tag
Addig nem volt. Több driverrel próbáltam, de egyik sem volt hatással erre a jelenségre. ASUS GPU Tweak II-t használok, annyira használom, hogy nézzem a hőfokot, illetve silentre állítottam. Mielőtt ez a progi felkerült volna már akkor is csinálta. A kékhalálnak a kódja nincs bejegyezve (lehetséges?) vagy csak nem találom, pedig abban az időszakban jelentkezett hibákat átnéztem. A képen szereplő hibának a részletei :
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Dátum: 2016. 10. 12. 15:29:52
Eseményazonosító:41
Feladatkategória63)
Szint: Kritikus
Kulcsszavak: (70368744177664),(2)
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: DESKTOP-R6I6C1N
Leírás:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>4</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2016-10-12T13:29:52.907681000Z" />
<EventRecordID>1256</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-R6I6C1N</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
<Data Name="Checkpoint">0</Data>
<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
</EventData>
</Event> -
odorgg
addikt
válasz
gogantibi #4106 üzenetére
Amíg nem volt VGA nem volt restart sem? Drivereket próbáltál többet is? Használsz valami OC szoftvert?
A Win 10-nél a mosolyos kék képernyő a kékhalál, viszont ott van egy hibakód is, illetve be kellene jegyeznie a dolgot az esemény naplóba is. Kapcsold ki az automatikus újraindítást.(Vezérlőpult/rendszer/speciális rendszer beállítások/speciális fül/indítás és helyreállítás/beállítás/ automatikus újraindításnál pipa ki)
(#4107) gogantibi
Alakul. Részleteknél mit ír?
-
gogantibi
csendes tag
Friss konfig, 1 hónapos, de eddig nem volt VGA benne. Jelenleg W10 PRO van fent. Megmondom őszintén, a klasszikus kékhalál nem volt, de egyszer egy világoskék háttéren egy szöveg és egy
smiley volt, valami végigfutott 100%-ig egy szemvillanás alatt és újraindult. Azóta csak szimplán újraindul. Nem találtam semmit a hibáról. Az adott időszakban semmilyen hiba nem szerepel ott :/
-
gogantibi
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. A napokban hozzájutottam egy HD 7790-hez 2 gigás OC verzió. A probléma az, hogy a gép random újraindul, előzmény nélkül. Alapjáraton vagy játék közben, negyed óra után vagy 2 óra után. Nem tudom eltalálni mi lehet a gondja. A gép specifikációja :
i5-6500
8 GB Micron DDR4 2133 MHZ
ASUS H110M-K
WD 1TB
ASUS HD 7790 2GB OC
Corsair VS450 80+ -
TIT
veterán
Ha driver gond akkor már 3 éve az és sose fog javulni,ez karigond,én is ezzel szívtam és a 260X is néha eljátsza,sőt haver 7850-e is.
Akkor csinálja ha kikapcsoláskor a memo órajel maxon megy.
Nem véletlen szabadultam meg a 7790-től.
Néha bevibrál a moncsi displayport kábellel,de filmnél vagy játéknál nem. -
PeL
addikt
Egyáltalán nem biztos hogy driver bug. Ha driver nélkül megy a kártya az nem jelent semmit mert gyakorlatilag semmiféle gyorsítást nem használ a rendszer ha nincs rendes driver telepítve. Meg kéne nézni másik gépben is, ha ott is ezt produkálja valszeg a kártyával lesz valami. Nekem a 7770-esem mielőtt megadta magát már előtte 2-3 hónappal elkezdte azt csinálni hogy bekapcsolás után a gép nem postolt be azonnal hanem várt 6-8 másodpercet mielőtt beadta a BIOS post screent. Ha nem volt bent a kártya azonnal bekapcsolt illetve a mostani 7790-el sincs ilyen.
-
valenc
tag
Bocsi srácok telefon teljesen átírta. Szóval a gép: MSi x58a-gd65,xeon e5620 proci,8 giga ram.
És a probléma: Minden 2. indulásra jön csak be a kép, elsőre bios után windows felirat pörög majd fekete képernyő... Mindig le kell ilyenkor állítani újra bekapcsolni és hibátlan.Mindegyik driverrel ezt csinálja viszont amint leszedem a drivert jó lesz szóval tuti hogy valami driver bug.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Blu-ray írót?
- Ukrajnai háború
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó