Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gbors #19841 üzenetére

    Ezt a részét még vizsgálják. A probléma adott, igazából valami megoldás kell rá. A lehetséges opciók között az van az NV-nél, hogy van tényleg felelősséget vállalnak a felhasználók és a tuningolt kártyákat nem viszik gariztatni, vagy marad úgy minden, ahogy most és lesz egy feszültséglimit, illetve a normál kártyák esetében nem állítható majd a feszültség.
    A probléma nagyon komoly, mert sem az NV, sem pedig a gyártók nem akarják benyelni a tuningolt kártyák elhalálozásán a veszteséget. Ez a Kepler sorozatnál olyan mértéket öltött az eszetlen túlhajtás mellett, hogy teljesen világos ez a hozzáállás.

    Az AMD sem fogja benyelni ezt. Nekik is lesz erre egy átfogó megoldásuk. Bár ők inkább a hardveres korlátokban hisznek. A PowerTune kiegészül a feszültség állításának nagymértékű paraméterezésével. Ez egyrészt a működéshez kell, mert dinamikus boost lesz majd a termékeken, illetve ha már ilyen a rendszer, akkor bármit beállíthat a felhasználó, de az a beállítás át fog menni egy hardveres hitelesítésen. És a hardver bizony nem egyszer azt fogja mondani, hogy nem. Ettől a felhasználó beállítása megmarad, csak ha a hardver soknak ítéli az 1,2 V-ot például, akkor minden további nélkül fogja 1,1x V-ra csökkenteni. Nem érdekli, hogy ez nem tetszik a usernek, vagy bármi, ez be lesz építve a lapkába. Még BIOS-ban sem kell majd vezérelni.
    Ez egyébként ma is él a PowerTune-ra. Ha a hardver a magas feszültség és órajel miatt beleütközik a terheléslimitbe, akkor leveszi az órajelet, ezzel megakadályozva az alkalmazás lefagyását, vagy a hardver meghibásodását. Az a baj, hogy a sok 3rd party tuningprogram szarul megírt PowerTune profilt használ, mert nagyon agresszívra kell azt rakni, hogy a hardver ne döntsön a korlátozás mellett.
    Kétségtelen, hogy a felhasználók jelentős része nem tud ésszel tuningolni, így az AMD az aktuálisnál jóval agresszívebb megoldáson gondolkodik. Ez amolyan hülyebiztos PowerTune. Ennek a mellékhatása majd az lesz, hogy tuning hatására konkrétan lassulhat is a kártya, de legalább kivégezhetetlen.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák