Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Enclave

    aktív tag

    válasz SSJmeszes #10698 üzenetére

    Az előző vga-mon ki volt cserélve a gyári hűtés egy komolyabbra, aminek igencsak nagy súlya volt. Annyira,h. a kártya meg is hajlott, majdnem 1-2(!) centi szintkülönbség is volt a két vége között. Emiatt az asztalos ismerősömet megkértem,h. hulladékfából (nem túl elegáns viszont praktikus és mivel nem fém nincs gond ha hozzáér valamihez) csináljon valami támasztékot a pcie tápcsatik alá így már nem volt gond.

    Ez sajnos nem volt jó de egy ehhez hasonlót terveztem szintén fából a Sapphire 7970 OC-hez, ami már passzolt (ez a kártya ugyan már merevítve van a ramok,gpu környékén a nyákon de akkor is hajlik egy kicsit ezért lett ehhez is ilyen támasztó). Akkor vettem észre nyáron levett házoldalnál, h. valami zörög. Rövidesen kiderült,h. az "új" támasztó miatt van. Valahogy túl jó v. túl feszes lett a támasztó, emiatt a hűtőborda és a műanyag keretes venti úgy látszik nem érintkezett elég feszesen, így rezonálhatott be.

    Annyit csináltam,h. a támasztó feszességéből engedtem egy kicsit (egyszerűen le lett csiszolva belőle 1-2mm) így már nem tökéletesen merev de még így is támaszt, azóta nincs ilyen gondom.

    A gyári fotókat megnézve valszeg hiányzik v. nem elég rezgéselnyelő anyagot tettek be a hűtőborda és a műanyag venti keretei közé. Utólag talán egy kis filc anyaggal v. valami gumival orvosolni lehetne, persze ennyi pénzért nem kéne,h. ilyesmi előforduljon egy kártyánál, másrészt ha jól láttam nem egyszerű szétszedni a hűtőt a nyákról való leszedése nélkül.

    Úgy látszik másoknál talán jobban feszül a kártya vagy nem tudom, nálam az alátámasztás kicsi csökkentése megoldotta és így is alá van támasztva...

    (#10699) Ric4m0nd:

    Valószínűleg elég lesz, bár arra készülj fel,h. 100%-os gpu használattal fűteni fog rendesen a kártya... Legalábbis nálam Milkyway@home-al az volt, ilyen magas hőmérsékletet egy játék alatt sem produkál (71-72 fok volt igaz nyáron, normál játék alatt 63-65 körül van max, tuninggal), talán csak Furmark Xtreme burning-el lépi ezt túl :DDD

    (#10717) ricshard444

    Ha a Borderlands 2-ről van szó, akkor valszeg Unreal Engine lesz, amihez használható a ronda beépített élsimítás helyett az injectSMAA (ég és föld a különbség az utóbbival). Amúgy már az 1-nél is az volt,h. gondolom a gépigénye ne legyen magas, a vram is korlátozva van, emiatt sokszor kinyíló ládáknál is a textúrák életlenek pár pillanatig, ami szerintem manapság elég vicces... (a textúrák "swappelnek" elég látható módon játék közben)
    Úgyhogy ezzel magyarázható a kevés vram használat, még ha nem is hihető...

    Nálam szétmoddolt (a játék könyvtára 25GB is megvan) Skyrim produkált már AB szerint 2200-2400 sőt 2600 mega vram használatot is. De ha van AB helyett megbízhatóbb mérőprogram, megnézem azt is majd...

    [ Szerkesztve ]

    Semmi sem állandó, csak a változás.

Új hozzászólás Aktív témák