A jelenlegi Nokia Exchange Serveres megoldas nagysagrendekkel olcsobb, mint a RIM nagyvallalati megoldasa. Raadasul nincs szukseg BES middleware-re sem.
Persze aki elobb jott a piacra, annak elonye van az ismertseg szempontjabol. Mondjuk az is igaz, hogy a jelenlegi gazdasagi helyzetben a donteshozok mindenhol a koltsegmegtakaritasok lehetoseget vizsgaljak. Ha majd kiszamoljak, hogy ingyen ugyanazt a funkcionalitast megkapjak a Nokiatol, akkor majd szepen lemondogatjak a BlackBerry push email-t.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Tenoce
(kvázi-tag)
Nem kapják meg ugyanazt, itt vagy eltévedve.
Ráadásul a Blackberry meg a push e-mail baromira nem ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Ingyen tarhely telefonrol, szamitogeprol! Ajandek 250 MB a 2 gigahoz, ha ezen a linken regisztralsz! http://db.tt/VLwrQAw
1. A BB Professional egyáltalán nem olyan drága
2. A Nokia szolgáltatása a fasorban sincs, a következő lényegtelen apróságok hiányoznak belőle: titkosítás, adattömörítés, MDS, policy beállítások, távoli készülékadminisztráció...
3. Ahogy írtad: ez nagyvállalati megoldás. Ehhez képest a Nokia Mail for Exchange (mert ez a neve neki) csak egy játékszer. Talán az sem véletlen, hogy a BB-hez olyan mennyiségű és részletességű support doksik léteznek, a Nokia oldalán pedig (a business oldalon!) van 5 fícsör, 20 sor marketing és jónapot.
"A nokiások azért trollkodnak a fórumban, mert nem volt még telefonjuk" - by Gerzson, Apple user, Megoldások Magazinja, MTV
Te jó isten, szép terjedelmes lett. És végre a témában kevésbé jártas júzerek is emészthető, egyszerű formában olvashatnak a dologról. 
~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~
Köszönjük szépen 
Már nagyon vártam/vártuk,közben ahogy láttam jópár ember BB-t vett mostanság.
Most már lesz a mobilarenan is blekis totyik 
There's an app for that
Hiánypótló írás. 
A külvárosi éjszaka rideg némaságát csak elvétve töri meg egy kövér leguán lassú pislogásának halk nesze...

hans87
(fanatikus tag)
Volt ami eddig nem volt igazán tiszta a RIM megoldásaival kapcsolatban, de már az is OK.
Nagyon jó írás. Köszi.
Nokia 5530
Hali!
Isteni írás grat 
Tudomásom szerint a Strom 2 már erősebb procit kap, ugye?
Én év vége fele tervezem hogy veszek egy BB-t, a Bold az tökéletes, a Strom meg vonz 
De kíváncsi vagyok hogy mit hoznak ki a Strom 2-ből 
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
Milyen nem RIM-es készülékek kompatibilisek a rendszerrel?
Nokia E61, E65, Siemens SK65
"A nokiások azért trollkodnak a fórumban, mert nem volt még telefonjuk" - by Gerzson, Apple user, Megoldások Magazinja, MTV
húú hát köszönjük szépen minden résztvevőnek ez a fantasztikus írást! 
én is épp pár napja meséltem erről a barátnőmnek és kb ezek mondtam én is 
de persze csak az alapot, hogy egy levelező rendszer és hogy BB teló kell hozzá. 
még egyszer köszönjük szépen

Mindenki hülye a maga módján. || Eladó cuccok: telefon, iPod touch, PS2 játékok, bazár >>> http://href.hu/x/h3kj <<<
A Nokia ezután vette ki az E seriesből a blackberry támogatást? Ennek mi volt az értelme?
Kb. az, mint annak, hogy az IP Passthrough-t kivették.
Start your computations... for timewarp.

Szabeszka
(fanatikus tag)
Nagyon jó írás, most már a mezei júzernak is van fogalma, hogy mi a BB illetve, hogy működik.
Bog: a Készülék oldalon van néhány elírás, nem vészes, csak szólok. 
On the road again
A saját rendszerüket nyomják (Nokia Mail for Exchange).

gabó
(tag)
Néhány SE-re is van BB klines(P sorozat),de a SE se töri magát a klinesek terén.
Winmobile-ra is van, de ahány CAB annyi szokás és baromira lassú lesz, néha csontá fagy és csak a hard reset a megoldás....
Nekem8
megjött a szakértő 
"...ők direkt BB kérdekre..." szerintem kérdésekre 6. oldal
[ Szerkesztve ]
A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget! Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

yorka
(tag)
Nagyon jó, hogy ilyen cikkek is születnek. Igazi hiánypótló, gratulálok!

CsíkosMókus
(fanatikus tag)
Apámnak is van egy céges epre (csak strawberry-nek híjjuk), most már legalább van fogalmam róla, miben más mint egy mobil.

gabó
(tag)
meg az áram a házba 
Nekem8

Loretto
(MODERÁTOR)
Bog nem emlékszel esetleg a RIMtől ki tartotta a képzést?
Érdekes volt olvasni, főleg a BB 9000-es gyártás alkotja a munkám.
[ Szerkesztve ]
Soirée...
Valami kanadai arc volt, rohadt régen. Még arra sem emlékszem, hogy hogyan nézett ki, mert akkoriban voltam Comverse, meg MS tréningen is, meg Aspen képzésen, és keverednek bennem az előadók.
Egyébként most nézem, hogy lehet, hogy ezért vagyok olyan rohadt okos, mert részt vettem ezeken a szarokon
[ Szerkesztve ]
"..a cuccot, registrtálja rajta..." 8. oldal
Ha cégek megveszik a BB szolgáltatásokat oda BB telefon is kell ami nem olcsó mulatság 
A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget! Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

LonGleY
(senior tag)
"a 2KB-os méretű levéltöredékeket még egy tetves GPRS háló is ki tudja magából préselni"
Nekem ez szúrt szemet. A magyar nyelvben a mértékegységeket szóköz beiktatásával írjuk a szám mögé. Üdv!
[ Szerkesztve ]
Kryptonite lakatok a legolcsóbban nálam >> http://tinyurl.com/krybike
Cégeknek jó ez nagyon.
Én nem vagyok elég fontos ember, hogy ilyenekkel szórakázzak, még a push mail sem mozgat. Szinte mindig wifi közelében vagyok, leszedem a leveleket és csoki.
Ipari titkokat meg nem tartok a postaládámban, tehát a titkosítás érdektelen.
Egyébként ahogy nézem, azért a tudásához mérten nem mondanám drágának a szolgáltatást sem.
A készülékek közül sok tetszik, főleg a trackball és a fektetett kijelző szimpatikus nagyon, nomeg a jó kis billentyűzet.
https://www.facebook.com/pages/Sans-View-Photography/344493308906357

lambeeboy
(újonc)
egy tetves GPRS háló
A szóhasználatra nem ártana odafigyelni.

hkari
(senior tag)
Amíg E71-em volt szinte mindent kipróbáltam ,de egyik megoldás se olyan megbízható mint a BIS. Engem nagyon megfogott a Bold. Innentől csak BB-ben gondolkodok....
WP7 XBOX Live: ahorvathkaroly
a tetves csúnya szó?
a tetű megfelel helyette?

lambeeboy
(újonc)
Inkább úgy mondanám, hogy egy műszaki cikkben nem állja meg a helyét. Számtalan más módon is ki lehet fejezni egy távközlési rendszer relatív gyengeségét, pl. korszerűtlen, idejétmúlt, előző generációs stb.

Flashy
(PH! kedvence)
nem olyan csúnya, de szerintem a tetves mást jelent mint a tetű. a tetű főleg azt jelenti hogy lassú, a tetves inkább jelenti hogy szar, mint "csak" lassú, ezért szúrhat szemet az embereknek
http://flashy.blog.hu
Hát én pedig ezektől mászok falra, hogy "relatív gyenge", meg ilyesmi. A GPRS a tetves és kész. Lassú, béna, 2G-re rápréselt rettenet, egy technológiai zsákutca.
Köszi a színvonalasa írást.
Számomra a hónap leghasznosabb cikke.

papi77
(őstag)
Köszi Bog,nagyon hasznos írás... 
"Ma teszem a dolgom,a jövőben meg majd pihenek..."

guriga1234
(senior tag)
Az írás tartalma hasznos volt, tetszett.
Most már legalább azt is tudom, hogy miért nem kéne nekem soha BB.
Mindenféle paranoia nélkül is az a véleményem, hogy ez a BB rendszer az ipari kémkedés egyik fellegvára. Ha nem lehet tetszőleges kódolást is használni a meglévő mellett, akkor ilyet soha nem javasolnék senkinek.
Köszi Bog, Gabó és András, kiváló írás. Most már vágom a dolgokat. (nagyjából
)
[ Szerkesztve ]
Egy tucat bontatlan CD, Clingo Game Wheel, Iphone bőr tokok és egy HP Probook 4520s eladó!

bigAA
(újonc)
Én pontosítanék:
Pearl
8100: se wifi, se gps
8110:GPS
8120
iFi
Curve
8300:se wifi, se gps
8310:GPS
8320
iFi
Az első trackballos nem a 8300 volt, hanem a 8100.
Illetve kimaradt a felsorolásból a 88xx sorozat amiben volt egyszerre gps-es és wifi-s is és egyben a kettő, ráadásul sokáig ez vvolt a csúcstípus, kb a Bold-ig.
Tudom, nem pont erről szólt a cikk ...

Zsolto
(senior tag)
Csak most jutottam hozzá, nagyon klassz volt, köszi Bog, Gabó és András. Most már legalább én is képben vagyok kicsit. 
Abban is megerősített a cikk, hogy az én igényeimnek bőven megfelel az időnként a mélszerverre felkukkantó WinMo telóm, de a technológia nagyon impresszív, távolról csodálom.
Amúgy a Bold ütős vas, simán pariban van bármelyik egyéb multimédiás, nem BB cuccal, a spéci mail szolgáltatás nélkül is elfogadnám. Tényleg, azért "hagyományos", POP3 vagy IMAP fiókokat is kezelnek ezek a Blökik, mondjuk úgy, mint a többi PDA-teló? 
Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu
Kimerítő és tartalmas írás, a lényeg mindenképpen átjött: mezei usernek csak fanatizmusból érdemes BB-t vennie, komolyabb előnnyel nem jár.
DOMy
"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys
Előre bocsátom, a cikk jó. Örtem is neki, mert mintha én is kértem volna egy ilyen cikket.
Na de a szolgáltatás... az még egy marhaság... Lehet, hogy pop3-on nincs titkosítást, de pop3-at és imap-ot is lehet ssl-en keresztül tolni és akkor ugyanazt a biztonsági szintet képes adni, mint ez. Csak ingyé' van.
Az exchange-t owa-n keresztül simán eléri a winmobilos telefon, nekem a linuxos email szerveremmel se volt még gond, minden ugyanígy működött frankón, csak nem fizettem egy fillért se a blackberry hype-ért... Ész hova mész...
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html
"A Curve 8300, 8310 és 8320 típusszámokon érhető el, ebből a legutolsó abban nyújt többet, hogy van benne WLAN. Azért van ennyi Curve, mert külön modell készült a Vodafone (8310), a T-Mobile (8320) és a többiek (8300) számára, ez a szisztéma egyébként is jellemző a RIM termékekre. "
Ez nemigazán fedi a valóságot.Ezeket a telókat nem csak ezeknek a szolgáltatóknak gyártják/gyártották, és hardveres különbség is van köztük:
8300: alap
8310: GPS
8320: WLAN
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2
jó kis cikk, thx!
igaz, h mi csak AD szinten támogatunk BB-t, de több kolléga szinte full szupportot tol rá - meg is mutatom nekik... 
Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
sajnos a blekis előfizetés nélkül nem lehet email fiókokat beállítani.
pedig jó lenne ha wifin is le lehetne tölteni a maileket
There's an app for that

bigAA
(újonc)
Lehet!
Keresd a "LogicMail"-t !

pedig már nem egy helyen kérdeztem meg. megpróbálom ezt akkor
köszi 
There's an app for that

bigAA
(újonc)
nekm bejött boldon,küld fogad, talán automatikusan nem fogad, de kb 10 percet foglalkoztam vele uh ez nem biztos