Új hozzászólás Aktív témák
-
kelix
csendes tag
válasz
#16729600 #20932 üzenetére
Szia !
A segítségeteket szeretném kérni !
Vettem egy ilyen videokarit ( MSI R7870-2GD5T/OC ) ami mostanra kiderült hogy szélturbina szindromás
A BIOSa 015.21-es.volt.
A TECHPOWERUP oldalról letöltöttem ennek a 015.015-ö verzióját:
[link]https://www.techpowerup.com/vgabios/?did=1002-6818-1462-2740Mind a 2 verzióját feltettem már ATIFLASH-en keresztül, de ugyanaz volt a jelenség:
Újraindítás után ( win8.1 ) a rendszerre próbáltam feltenni a driver-t ám telepítés közben kék halállal újraindult.
Újra feltettem a 021-es verziót amivel a driver zökkenőmentesen feltelepült, de a jelenség nem múlt el
Köszönöm ! -
pengwin
addikt
válasz
bajzal #56394 üzenetére
Érdemesebb valamilyen benchmarkkal tesztelni, és nézni a hőmérsékleteket, órajeleket. Ha mondjuk 5-10 perc alatt elfogadható marad a hőmérséklet és nem fagy ki, akkor lehet továbblépni.
Az elérhető órajel meg... sors bona, nihil aliud... pl. az én MSi R7870-2GD5T/OC-m az alap 1050MHz-es órajele helyett vígan elszaladgált 1200MHz-en is, beton stabilan, míg a te ugyanilyen GPU-s kártyád nem bírja már 1150-et se, pedig a tiédre már elvileg jobb GPU kellett volna kerüljön. -
pengwin
addikt
válasz
Bobó_20 #56010 üzenetére
Ez a pontos típus? MSI Radeon R7870-2GD5T/OC
Nekem ilyenem van, nagy melegben 1200 MHz-en leterhelve 70-75 fokon tetőzött a hőmérséklete, szóval a te 85 fokod kicsit sok, csináld amit előttem is javasolt a kolléga.
Milyen házban van a kártya? Lehet nem szellőzik rendesen, az enyém azért is hűvös, mert a Dragon Slayer egy egész jó szoba ventillátor is PC-házsága mellett... -
castiels
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek [R7870-2GD5T/OC] a tipusról?
Sokban marad ela 270X-től?
35 öt megér több mint 1 év garival?
-
Rison77
senior tag
válasz
Nartell #55078 üzenetére
Végigböngésztem mindent már, nem találtam ilyen hibalehetőséget. Youtube videókat is néztem, de olyan nincs, hogy konkrétan üzemelés közben mutatják a vga-t. MSI-vel anno csak az a hiba volt, hogy felpörgött 100%-ra teljesen random, de azt bios-al javították, és nálam a legutolsó van már fent. R7870-2GD5T/OC a pontos típusa.
-
Kolev33
tag
Sziasztok.
Megint kérnék egy kis segítséget
Ma kaptam vissza a videokártyámat garanciából.
A nagyker nem cserélte ki hanem javította.
1 nap híján 1 hónap alatt sikerült kijavítani a hibát.
A probléma az volt vele, hogy fekete kockákkal televágta a monitorom és a két hűtőből nem használta csak az egyiket. Illetve ha ki kapcsoltam a függőleges szinkronizációt akkor a hűtés folyamatosan 100%-on ment, ha bekapcsoltam akkor minden játék annyira akadozott, hogy élvezhetetlen volt és a hűtés nem kapcsolt be.. Nos a mai nap haza hoztam és lás csodát pörög mind a két ventilátor. Király. Na de. A hiba továbbra is fent áll.
Annyi változással, hogy ugye forog mint a két ventilátor, a pixelhibák 3 óra alatt még nem jelentkeztek. Viszont a függőleges szinkronizáció hiba nem változott a fentebb leírtakhoz képest. A hűtő mint a képen is látható kb egy forintot sem ér. 100 Loadnál 90-91 fokos. A ventilátor sebessége pedig 70% fölé nem megy. A játékok ugyan úgy akadoznak. Ami a legjobban idegesít, hogy FIFA14-nél az első félidő 20 percéig hibátlan. Onnantól élvezhetetlenül szaggat, mind offline és online állapotban egyaránt. Ez előtt 6870-em volt. Azt a kártyát sokkal de sokkal erősebbnek érzem mint a mostanit. Nem tudtok valami teszt programot ajánlani amivel esetleg össze tudnám hasonlítani az én kártyámat másékkal? Mivel a bolt ahol vettem nem akarja vissza küldeni garanciába a kártyát, mert szerintük ennyit tud a kártya. A 91 fok pedig gyári érték. A nagy kártyák ennyire melegednek féle szöveggel le ráztak. Nos szerintem ez nem így van. Mivel egy ventilátorral is max 65 fokos volt ezelőtt. A gépem több mint jó. Azzal semmi para nem lehet(szerintem). i5 3570k, 8GB DDR3 2400mhz, 550 FSP táp, Víz hűtés a procin. Szerintem ez mostanság nagyjából minden játékra jó lehet. A kártya ami szerintem még mindig szar az a következő: R7870-2GD5T/OC.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv, Kolev -
Kolev33
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
2 hete meghalt a videokártyám(MSI R7870-2GD5T/OC).
Holnap kell leadnom, hogy milyen kártyát szeretnék helyette gariban(Kifejezetten kértem, hogy másik típust szeretnék). Amikor én vettem akkor 72k-volt. Szóval úgy érzem, hogy most, ha még bele teszek +20k-t, akkor vehetnék valami komolyabbat is.
A kérdésem a következő:
Ehhez mit szóltok? Bár azt hallottam erről a kártyáról, hogy valójában ez is 7870. Így egy kicsit el bizonytalanodtam.
Esetleg tudtok e ajánlani 90-95k között valami tényleg erős kártyát ami jobb mint a 7870.
A gépem megnézhető a profilomban, hogy mégis mi passzolna hozzá.Segítségeteket előre is köszi.
Üdv, Kolev -
zsolti1902
aktív tag
válasz
#77081088 #42808 üzenetére
Egy R7870-2GD5T/OC-m van, ami stress test alatt 73 fokig megy.
Inkább menjen nagyobb fordulaton, hangosabban a venti, de ne melegedjen fel ennyire.
Mennyi legyen a határ szerintetek? 65-70 fok? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Repsol600 #40269 üzenetére
Sajnos Asus már nem fér az 50K-s keretbe.
Ezek még, amik szóba jöhetnek:
Sapphire Radeon HD7870 2GB
MSI Radeon R7870 2GD5T/OC
Sapphire Radeon R9 270 2GB
De nehéz a döntés! -
Dany007
veterán
7870 - ből melyik gyártó termékét érdemes venni?
Olvastam, hogy a Sapphire-nél van valami black screen hiba, illetve csak lehetséges. Tehát ez kizárva. Nem éri meg a kockázatot.
Aztán néztem még a dupla hűtős XFX verziót, black edition-t. Ami eléggé tetszik, viszont tesztek alapján semmivel sem gyorsabb, mint az alap SAPPHIRE, ráadásul vagy 10-15 fokkal jobban is melegszik! Alig akartam elhinni... A Sapphire változat valami 69 fokig ment az XFX duplahűtős meg 89-ig! És alig volt jobb az XFX verzió max 1-2 fps-sel.Amit néztem még az iPonban az MSI féle változat. Ez most a legolcsóbb.(
MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB)
Gigabyte-ot kihagynám ha lehet, ami még marad az az Asus.Szóval kicsit tanácstalan vagyok melyik gyártó legyen a befutó. Asusban még nem csalódtam, de azért az el is kéri az árát érte.
Ja és a Tahiti magos változatot érdemes venni? Van bármi előnye azon kívül, hogy pár fps-sel (néztem erről is teszteket) gyorsabb, mint a sima pitcarin magos? No meg jobban melegszik / többet fogyaszt...
-
Root Banane
tag
Sziasztok!
Szeretnék vidókártyát vásárolni maximum 55 ezerig. Fontos számomra a halk müködés, más elvárásom nincsen nagyon.
Kinéztem az MSI R9 270X Gaming kártyát. Erről mi a vélemémyetek? Megéri a + 7 forintot az MSI R7870-2GD5T/OC-hez képest? Nem szoktam, és nem is szeretnék tuningolni, úgyhogy ezek függvényében mi a véleményetek? -
FragMaster
addikt
Na bepattintottam a kis MSI R7870-2GD5T/OC kártyát végre. Semmi helikopter effekt, elég korrekt eddig
Kop-kop-kop gyorsan azért.
Viszont a Far Cry 3 kuponnal vigyázzatok, mert itthon figyelmes lettem arra, hogy 2013. október 22-ig érvényes -
Dorf3in
csendes tag
Körülbelül 2 hónapja vettem egy MSI HD 7870-t (R7870-2GD5T/OC) és nálam nem jelentkezett az úgynevezett helikopter effektus! Azt pedig csak cáfolni tudom, hogy a hűtése hangos lenne! Én tuningoltam a kártyámat 1150/1350-re és combosabb játékok közben sem éri el a 70 fokot 40%-os ventilátor sebesség mellett!
-
Dorf3in
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI 7870-em (R7870-2GD5T/OC) és ha CCC-ben 1150 MHz fölé emelem a GPU órajelét akkor játék közben állandóan kifagy! Ennyi tuningot bírna csak a kártya, +100 MHz-t? A teljesítmény vezérlőt +20%-ra állítottam! Alaplap: Asus M5A78L-LE Proci: FX-8320 gyári órajelen Táp: FSP Raider 550W!
-
eminem
tag
Hali tehetek fel más márkájú bios az msi hd7870 R7870-2GD5T/OC?
pl.Asus,Sapphire vagy mást
köszi a választ -
eminem
tag
Hali van egy msi hd7870 R7870-2GD5T/OC vga
Az a probléma hogy gyorsan felpörög a vent teljes fordulatra 50°c játék közben és rohadt idegesítő.
Valakinek valami ötlet?
bios ver.:015.021.000.000.000838 -
neo19876
csendes tag
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni a felsorolt 4 videokártya kiválasztásában megbízhatóság/teljesítmény/zajszínt szerint :Msi R7870-2GD5T/OC
Gigabyte HD7870 2GB OC
Sapphire HD7870 2GB GDDR5 Lite
XFX HD 7870 2GB DDR5 Black EditionKöszönettel !
üdv. -
dfsz34
őstag
Egy ilyen kártyára fáj a fogam, mert túl sokat nem akarok rákölteni, de azért nagyon gyengét sem akarok venni FHD-ra.Magam nem játszom, max sakk, de rokon gyerekek gyakran nyúzzák és az FPS-eket szeretik, ahova a mostani 4870 már nagyon kevés, szaggatt mint állat vagy ócska a képminőség.
MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB GDDR5
A másik, hogy a házamba max 27cm-es kártya fér és dVGA miatt nem fogom lecserélni.
Van esetleg ennél a dVGA-nál jobb ár/érték arányú választás?
(először 7950-t akartam, de egyrészt drágák -nekem legalábbis- másrészt meg jön a 8xxx és azokat szerintem most már nem éri meg venni, egyrészt a várható akciók miatt másrészt a durva használt árak esése miatt, mert ugye főleg a csúcskártyák vevői nem érzékenyek az árakra és megveszik az újat, mindegy milyen áron)
-
törölt tag
Ha valakinek szélturbina szindrómában szenvedne az MSI R7870-2GD5T/OC, küldjön priviben email címet és adom a 015.015 biost,valamint van még UEFI GOP-os VRAM bios, de az az új verziós ( nem próbáltam még ki )
-
Tomix24
addikt
válasz
gyuribácsi88 #15277 üzenetére
A Ref kari : (A kinézetet nézd, mert több gyártó is jöhet így)
[link]A Ventije hangosabb mint a te általad írtaké, ennek ellenére melegebb a kari
Ergo, a húzásnál is előbb fagyhat szét.
MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB GDDR5 PCIE
ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE
(Halkak és hűvösek) -
válasz
Tomix24 #15276 üzenetére
Oké értem, vagyis egyet nem, mi a franc az a referencia kártya?
Akkor ezek közül inkább melyiket vegyem? Csak azért mert ma adnám le a rendelést ...
SAPPHIRE 11199-03-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE
MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB GDDR5 PCIE
ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE
-
newest
csendes tag
válasz
DroiDMester #14921 üzenetére
Érdekes ez a fórum sokan sapphiret irják te meg irsz egy olyat hogy 100 ból 3 azse ilyen okból máskártyákból meg közel a 10 szerese
mindegy..
Igen feljebb olvastam valaki panaszkodott még ASUS-ra
De java részt Sapphire-t említenek ezért írtam, na meg most tervezek venni egy hd 7870-et mert ár érték arányban nagyon jól teljesít sőt teljesítmény/fogyasztás mutatója is TOP, csak nem tudom milyet Gigabyte HD7870 OC 2GB vagy MSI R7870-2GD5T/OC kártyákra gondoltam
Nem tudjátok ezeknél is elő fordulhat BS? de ezek után kitudja -
Gabás
addikt
válasz
DroiDMester #9434 üzenetére
Az MSI 2GD5T hűtésével kapcsolatban ezt tapasztalatból mondod? Éppen ezen a típuson gondolkodtam…
(egyébként, ha lehet, ne boltot linkeljetek, hanem gyártói adatlapot, így tisztességesebb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Milyen RAM-ot vegyek?
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali játékos kérdések órája
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Elektromos cigaretta 🔞
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest