- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
szzimo53
tag
Hello.
Vajon megéri venni most egy ilyen kártyát vagy az árán inkább valami modernebbet. 28ezer forint lenne.
-
Apone33
őstag
válasz
core i7 #1351 üzenetére
Én nem bántam meg, szerettem azért, meleg volt meg hangos is és étvágya is volt. Persze akkor driver téren azért voltak gondok. Végül a 7990 váltotta, azt azért annyira nem szerettem, 2 év után meg is adta magát. Az öreg 6990 még mindig hibátlanul teszi a dolgát haver gépében.
-
core i7
addikt
válasz
MasterMind #1348 üzenetére
No igen se DX12 se Driver ráadásul 2 GPU-s ami melegszik és fogyaszt rendesen
Ez a kártya régen amilyen nagy szám volt már halott egy igazi relikvia -
core i7
addikt
válasz
MasterMind #1346 üzenetére
Mert?
-
LLam
senior tag
sziasztok,
remélem nézi még valaki a régi bajnok topicot..
Dual 6990-es rendszerem van, 13.12-es kata driver. Mind a 4 gpu szépen rohangál, de a kata csak az első kártyán lévő gpu-kat húzza a megfelelő MHz-re, a második kareszon 830-on maradnak a magok. Mármint, ha lehet hinni a GPU-Z-nek.
Any ötlet?
-
NosRam
csendes tag
kinek van eladó hibátlan 6990e ref hűtővel? doboz előny
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Látom eléggé kihalt...
Volna egy 6990 beteges 2.es gpu maggal...helyre hozható esetleg órajel csökkentéssel?
Vagy nagyon extrém szerencsés esetben javulhat a helyzet egy bios cserével..?
Volt pár karim amiken az segített.... -
válasz
stickles #1341 üzenetére
Helló
A játékban az írják hogy "update 15.4" fölé de sokaknak van problémája a dualGPU-supportal
Egy kártyán pedig csak 2GB ram van, és az is már elég régi.
Teljesen jogosan aggaszt ez a probléma téged és minden SLI/Crossfire tulajt.A mai játékok valahogy kihátráltak ezen technológiák mögül.
Több játék maximum DLC-ben ígéri hogy "majd lesz becsszó" ,de több egyszerűen tojik rá....Ez azért érdekes mert a másik oldalon szeretnének lenyomni a torkunkon 4K-s // nevetségesen kicsi 23-24 colos // monitort. De kérem mivel hajtod meg azon a felbontáson a játékokat ha nincs SLI vagy Crossfire ????
Talán a DX12 hoz változást, hogy már egybe kezelje a memóriát és hoz néhány olyan feature-t ami jelentősen könnyíti ezen technológiák támogatását. -
stickles
tag
Sziasztok
Lenne egy problémám vagy nem is tudom , h az e
Adott egy Gigabyte hd 6990 4gbos 2 gpu-s kártya
Próbáltuk tesztelni a gépen a gta 5-öt , de az úgy jelzi , h csak 2gb áll rendelkezésre ami aggaszt
Kérdésem az lenne , h ezt be kell állítani , h mind a 4gbot kitudja használni , vagy egyes játékok nem kezelik a 2gpu-t
Ha van rá megoldás szíveskedjetek megosztani velem
Köszönöm -
Sziasztok!
Valakinek van ehhez a akártyához ARCTIC Accelero Twin Turbo 6990 hűtője?
Meg tudjátok mérni mm pontosan, hogy a kártya fém előlapjától a kártya+hűtő leghátsó pontjáig milyen hosszú az egész?
Arra keresem a választ, hogy befér-e a házamba ezzel a hűtővel.Kössz!
-
hulllllas
csendes tag
Helló akit érdekel a kártyám eladó !! hd 6990
-
Sziasztok
Van valaki aki Siófok környékén lakik és szívesen kölcsönézné a kártyáját 2 napra egy mérés erejéig?
Lenne helye a cikkben, elsősorban egy 7970 ellen indítanám harcba. -
válasz
hulllllas #1334 üzenetére
Elmondhatom neked a víz egy méregdrága dolog.
Teljesen más új problémák merülnek fel egy vizes géppel még ha a lehető legjobb alkatrészekből is van összerakva. Az amit látsz kicsit csúnyácska, de én építettem csak használt alkatrészek vannak benne és 100+++-ba került. Ehhez képest amikor 30 körül kérnek egy új acceleroért az jobb gondolat.....
Esetleg másik szobába kéne lennie a háznak és a kábelek lógjanak át. -
válasz
hulllllas #1330 üzenetére
Használtan vettem az eredeti ár töredékéért.
Itt egy boltos link képpel.
Sajnos kellett javítást eszközölni. Ha jól megnézed a képet az egyik csavar más. Ez azért van mert a felső X menet hiányzott a réz talpból, így a csavar nem fogta meg. Tettem bele egy hosszabbat, meg 2 anyát, fogásnak, így már fogta az acetal fedelet.
A csavar nélkül sem volt folyás sem csöpögés, de hát azt oda a mérnők tervezte akkor legyen benne csavar ami fogja...
Ja pontos név: alphacool atxp hd 6990 -
Sajnos az a kutyát nem érdekli mivel mind 1 magos volt....
Nekem volt 4850, 4870, 4870X2, 6970, 6970 Crossfire, 6990
A probléma mindig az egynél több maggal jött elő. Egy magos kártyával nekem sem volt driver gondom szinte soha.
De nézd csak meg a 7970es nem azért megy majdnem annyival mint a topic névadója mert annyira jó, hanem mert annyira szar a driver... -
deadwing
addikt
válasz
hulllllas #1322 üzenetére
+1 a 3570k-ra!
i7 felesleges játékra, pláne amennyivel többe kerül.
Amúgy viszonyításképp: nálam i5 2500k@4.4GHz, és 99%-ra hajtotta a 6990-et. Ment vele mint a szél.
Szóval már egy sandy is elég, de mivel az ivy nem kerül sokkal többe, akkor a 3570k a jobb választás. Kb 10% többlet azonos órajelen a sandyhoz képest.
Jah még valami. AB-ben be tudod állítani, hogy game közben is kiírja amit szeretnél vele kiíratni.
Nálam gpu hőfokok és usage van kirakva vele az egyik sarokba. Kivéve BF4, ott nem teszi ki az AB, mert a BF4 már natív 64 bites alkalmazás.
Még egy tanács, ugyancsak AB alatt érdemes egyedi venti profilt létrehozni, mert a 6990-nek elég idióta az automata vezérlése, csak 85 fok felett kezdi el rendesen pörgeti a ventit, ami szerintem nem egészséges... Addig 30%-on járatja. Volt 2 ilyen kártyám, mindkettőnél megvolt ez a probléma. -
hulllllas
csendes tag
Asrock H77 PRO4/MVP
intel i5 3570 sima vagy K verzió jó lesz szerintetek ? -
válasz
hulllllas #1316 üzenetére
Csak szerény vélemény...........
AMD-ből sajnos semmi. Én az X6 1100T met cseréltem le I7 2600K-ra, 2 éve és érezhetően sokat gyorsultak a gamek. Ezért vagy 2600K-t vagy az fölötti kéne teljesítményben. 3770, 4770, nem épp túl olcsó dolgok, de ha tudsz szerezni akár egy 2600K-sat én még nem nagyon látom, mire nem lesz elég ez a kártya ezzel a procival.
Persze azt tegyük hozzá én 1 FullHD monitoron játszom nem 3-on kell 100+ FPS kinyomni a BF/COD 28al.AMD azért X6 1100- mert a Bullról sajnos gyorsan kiderült, hogy inkább kis-lapát mint munkagép. A 1100T egész jól volt tunningolható és 1-1 magban erősebb volt mint bármelyik Bull. A 8 magos persze relative erősebb, de bakker nincs játék ami rendesen tekeri a 8 magot...
Kész sajnos be kell látni, hogy elrobogott az Intel, AMD csak jó árazással tud
versenybenéletben maradni. Más kérdés, hogy már nem tudom mióta az ATI tartja el az AMD céget..... De sajnos most ott is iszonyatos bajok vannak, amiken ha nem lesz megoldva szépen lassan elpártolnak tőle a pénzes vásárlók. / Gondolok itt pl arra hogy egyszerűen szemétre-való az összes driverük.Úgy kell keresni bújni a neten melyik használható. Egyszerűen röhej, hogy itt vagyunk 100-200.000 Forintos kártyákkal az 1 magos 7970nél alig tudnak többet pedig majd kétszer annyi van bennük. Mert a nyomorék drivert csak az újra írják meg a régivel persze kompatibilis..... ja néha megy is gond nélkül. Ezzel szemben Zöldikééknél ilyen sosem volt /
És nem mondja senki, hogy a kisebb kategóriákban jobb a helyzet ott is hiába lenne jó a kártya a teszteken ha szemét a driver. Nagyon sürgősen neki kéne állni drivert írni. Mondom drivert nem valami fos-t amit annak nevez az AMD. Na abba is hagyom a picsogást.... -
hulllllas
csendes tag
és ha procit kéne cserélnem mondjuk az karácsony előtt biztos nem fog menni ! Mit ajánlanátok AMD v Intel -t ?
-
válasz
hulllllas #1313 üzenetére
Sajnos némely katalist drivernél a kártya nem emeli fel a memóriák órajelét.
Én is belefutottam ebbe a problémába még az elején. Jöhet a driversikálás és utána nézd, hogy zöld legyen az install után, hogy mindent megevett nem volt semmilyen probléma a telepítés során.És tényleg kell a CAP profil mindenből.
Q6600 Már nem egy mai csirke viszont híresen tuningolható volt. Próbáld meg 4.2-ig felvinni akkor jobban meg tudja mozgatni a kártyát. De tényleg gyenge már ehhez a kártyához.Ja és alapból ne birizgáld az órajeleket. A kártya szélén vagy kis kapcsoló az 2-es állásban driver default beállításokkal 2 db Fullos 6970es órajelen pörgeti a kártyát 1es állásban csökkenti az órajeleket.
-
szente80
aktív tag
-
hulllllas
csendes tag
Helló !
Nem tudtam hova írjam a problémámat !
A következő a problémám van egy xfx 6990 videókarim de nem működik szerintem megfelelően !
Szerintem bf3 ba nem 40 fps-nek kéne lennie low grafikán . A 650 nvidia kártyám többet tudott .
Konfigom
intel q6600 3ghz húzva
kingmax 8 gb ram
cm gx 750 táp
és a 6990 videókari
Már mindent próbáltam ujratelepítettem a windows-t minden driver fentvan de a helyzet ua 30-40fps a játékba időnként bellaggol a játék is ha nagyobb harc van .
Kérlek titeket akik értenek hozzá hogy, mi tévő legyek kezd elmenni az eszem már tőle . -
gabesz82
őstag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy az egyik GPU magom 85 fokos alapjáraton is (90%-os terhelésen megy)??? A ventilátor persze visít ezerrel...
-
válasz
szente80 #1300 üzenetére
Sajnos a kolléga rosszul tudja.
It will also work with the upcoming socket 1155 boards using the 1156 holes.
Azt jelenti, hogy működni fog az 1155ös deszkákkal csak használt az 1156os lyukakat. --- Szabad-fordításbanAzok a fúratok pontosan egyenlőek. Mindkettő 75mm
Aztán a játékvízhez én nem javaslok komoly tunningot.
-
deadwing
addikt
Emberek! Kellene nekem még egy 6990 de kizárólag olyan hűtővel mint ami nekem van!
Ilyennel-e.
Valakinek nincs elfekvőben esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Környezetvédelem
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest