- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Meghallgattuk az egymillió dolláros, magyar fejlesztésű high-end audiorendszert
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
5850-et le tud normálisan hűteni egy accelero s1 rev 2 12centis ventivel? Sapphire vacak hűtése helyett.
-
simondr
senior tag
Sziasztok!
vettem egy gépet amiben van egy HIS HD5850 iCooler V.
a kérdésem az lenne hogy honnan tudom egyértelműen eldönteni hogy a Turbo v a sima verzióról van e szó?
feltettem egy Afterburnert és azt írja hogy olyan bios van rajta aminél a GPU 850MHz a VRAM 1125MHz-n pörög, tehát gondolom kapott egy jóképű hd5870 biost.
Afterburnerben nem tudom állítani a feszt, a neten rákerestem és azt írták páran hogy hd 5870 bios van a hd 5850en.
3d mark11 tesztet futtattam, 4400pont körül kapott egy i7 920 társaságában.
Másik aggasztó dolog: jelenleg egy AC S1 van rajta egy 12centis aerocool ventivel és a furmark túlzottan is megizzasztja, 80-85 fok körül van pár perc után.
a gyári ventije semennyit sem ment visszateszem azt és megnézem azzal milyen hőmérsékleteket produkál. -
netguru10
aktív tag
válasz
bartucc #30331 üzenetére
Hát...
Határ eset!
Gondolom,hogy anyagi okok miatt döntöttél az S1 mellett!?
Nekem ilyen van rajta...
load 60°C alatt tartja gpu 1050 vram 1200 1300mV-al... -
bartucc
addikt
Hali!
Szerintetek elegendö lesz egy Accelero S1 12-es ventivel megtámogatva egy 5870 lehütésére?
-
benjoe1
aktív tag
5870-es kártyára melyik hűtés ajánlatos?
Accelero S1 Rev.2-t rá lehet szerelni? Olcsóbb mint a Twin Turbo 2...
Köszi, -
Trebron09
őstag
5850 extreme-nek mennyi a max. adható fesz trixx-el? Úgy tudom 1.3V a max, gondolom ezt nem ajánlott beállítani neki, főleg hosszútávra
Mert meg szeretném nézni, hogy mi a vége a kártyának, ezért arra gondoltam, hogy úgy fogom tuningolni, mint a cpu-t, azaz beállítom a max. feszt amit még biztonságosan kaphat. És utána megkeresem külön-külön a gpu/memória órajelének a maximumát, majd végül csökkentem a feszültséget amíg stabil a kártya persze a hűtésre is odafigyelve, ez jó ötlet szerintetek?
UI.: 5850-ről megéri 7850 1Gb-osra váltani, ha kb. 18k-ba lenne a csere? Vagy inkább az öregedő i3-as (s1156) cpu-t cseréljem erősebbre?
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #27712 üzenetére
A refhűtőt, ami a 4850en van és a hőcsöves 5830/50 hűtést nem lehet egy lapon emlegetni..ez okozta a hőmérséklet difit, a nagyobb fogyasztás ellenére. 5850re GPU szinten illik egy S1/TT legalább. 6850re fel lehet pakolni a Chillát, ott 4850 szintű a melegedés, azzal elbír.
-
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26635 üzenetére
Ha garis lenne, ezért bevihetné..de szerintem nem garis. Ha meg már piszkálva van úgyis, szét kell kapni a gyárit, hogy csak a fullcover lemez maradjon a RAMokon/FETeken, a GPUra meg mehet egy AC S1/TT.
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #25568 üzenetére
a sandy i5 meg gyengébb mint az i7-860.am! tehát még jó hogy jobb az eredményem! ez komoly? én úgy tudtam most a Sandy a legkomolyabb...
akkor lehet megérné S1155-be gondolkodni, először i3, aztán i7
mondjuk legyenek egyenrangúak, akkor is kicsit sok az a fps
biztos az ő oprendszere ramaty állapotban van
-
Speed®
titán
válasz
fenergie84 #23237 üzenetére
Ha nincs matricázva és nem barmolod szét a csavarokat, szvsz lehet.
A gyári szétszedés után a nagy lemezt visszahelyezve S1et ajánlok..
Egy alap ~1ks ventivel (AC F12) beszerezhető 5 körül és jól lehűtiA VGAhűtős direkt linkre válaszoltam, nem láttam, hogy írtak már ;p
-
Silentfrog
veterán
válasz
Monya78 #22956 üzenetére
Szerintem kevés lenne amit te gondoltál.Lehet,hogy ide 2D-be elég lenne a lassu 12 centisventi,de ha állandoan lassan forog ugy nem tudja lehűteni a kártyát,terhelés alatt
Amit te irsz passziv hütés olyan volt a gigabyte 4850 kártyámon is ami elégséges volt azon,viszont az 5830 terhelve 60wattal is képes többet enni/lemértem/ igy nem lenne képes az a hűtés ellátni a feladatát.
Szerintem nálad beállitási gondok vannak,mert én nem hallom a hangját előtte,pedig én mindig passziv hűtésű kártyákat vettem,de sajnos ebben a kategoriában nem elérhető passziv hütésű kártya./powercolor 6850 létezik,csak itthon nem kapható/
Amikor az adattárolo 2 tb merevlemez van a gépemben/5400 as fordulatu/ annak jobban hallom a hangját ,mint a vga-nakUgy volt hogy állitolag rámegy a 5830 kártyára a Arctic Cooling S1 Rev.2 VGA hűtő és azt rakok rá,12 centis ventivel rákötegelve ahogy te irtad,de egyrész olyan halk a kártya,hogy nem éri meg venni,másrészt senki sem tudta igazán,hogy rámegy -e mert a kompatibiltási listán nem szerepel az 5830
-
sakal83
addikt
válasz
Deadzone41 #21364 üzenetére
én ezt javasolnám:
Intel Core i5 2400 Boxed 38k
Asrock s1155 H61M-U3S3-B3 16k
Chieftec CTG-450-80P 11k
Kingston 4GB/1600MHz DDR-3 PC3-12800 HyperX 10k
1TB Samsung 3.5 HD103SI 11k
Asus EAH5850 DirectCU/2DIS/1GD5 1GB PCIe 33kÖsszesen 119.000.-Ft.
Ez jobb vétel szerintem. -
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19436 üzenetére
Észrevételed 2 pontban hibás.
1.A HR-03 sokkal sűrűbb lamellázatú mint az S1,ennélfogva minél intenzívebben távolítod el a lamellák közül a hőt annál hatékonyabb a hűtő.Szóval nem 3-4 fokról van szó.
2.A 2 db alsó 12 cm-es ventit próbaképpen már a múltkor feljebb raktam a hangkari fölé.
Tehát közelebb voltak a kártya aljához és érdekes módon a hőmérséklet mégis nőtt, ne kérdezd miért mert én sem tudom.De az biztos hogy jelenlegi helyzetükben hatékonyabbak. -
Speed®
titán
válasz
HANDO88 #19425 üzenetére
Fura..valami árulás volt azzal az S1el..nálam a 4850X2n leverte a HR03GTt. Mondjuk 2 GPU, külön szenzorok..lehet ott is volt turpisság.
Jól értem, nem a GPU oldalán van a borda, tehát hátracsapva? Én úgy tervezem használni, elvileg a heatpipeoknak is kedvezőbb így. A VRMeket kicsit féltem a Slim Scythe ventivel, de a hangkarit nem adom..az kell. -
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19424 üzenetére
Na jó kicsit tuningolt a Thermalrightom mivel csak HR-03 plust tudtam szerezni .
Kivágtam egy rozsdamentes négyzetet abba kifúrtam az 53*53-as lyuktávolságot és ráragasztottam hővezető ragasztóval egy 4*4 cm-es magas bordás aluminium chipszet hűtőt és ez lett a hűtő felfogatása.
Így a hűtőborda maga a kari fölött van egy 9 cm-es ventivel, a vrm-en maradt a gyári borda,a ramok sünit kaptak és ezek hőmérsékletére 2 db 12 cm-es venti vigyáz amik a házam alján vannak.
Az AC S1-et leszedtem vagy háromszor ,megnéztem nem tartja e fel valami,újra pasztáztam,de bizony a hőmérséklet mindíg ugyanannyi volt. -
Speed®
titán
válasz
HANDO88 #19422 üzenetére
Valami nem smakkolt ott..nekem a HR03GTvel melegebb volt a 4850 anno, mint S1el. Kisebb a borda, hiába a csicsaheatpipe. Egyébként az S1re nem tanácsos 2db 12est feltenni, egymás ellen is dolgoznak akkor.
Jól pozícionálva (VRMek felett legyen mindenképp a lapátok széle) nem lehet gond..igaz, ez a nonref. 5850 már nem használható úgy, mint a ref., szétszedett hűtéssel frankón megoldható volt a VRM/RAM.Hovatovább, ha összejön a csere, én is egy ilyen nyú edísön 5850et fogok hajtani és a HR03GTt tervezem rárakni, mert a GTX460on használt Setsugen ezzel már belelógna a vinyókba (P180Mini)..
-
F e Z o
veterán
válasz
KaraDani #19416 üzenetére
Azért nem szerepel az s1 az 58**-as hűtőknél, mert alapból az s1 borda nem fér el a dupla DVI-t takaró fémborítástól illetve a memóriákat és a vrm-emeket hűtő alumínium laptól. [link]
Az xtrem 5850-es nyáklapja jóval rövidebb, mint a referenciadaraboké. A GPU viszont ennek ellenére kb 1cm-mel hátrébb került, s gondolom, hogy nem változott a felfogatás mérete sem, maradt 53mm a furatközéppont, tehát felrakható az s1 erre a kártyára, azonban 2db 12-es venti erősen ajánlott hozzá. -
KaraDani
addikt
válasz
h.adam.92 #19384 üzenetére
Köszi, akkor próba szerencse lesz, remélem zökkenőmentesen vinni fogja.
Ennek a karinak a hűtéséről tudtok valamit? Most egy 4850-em van AC S1 Rev2 vel hűtve, van valami esély rá, hogy esetleg rámenjen ez a hűtő? Ha jól tudom ez a kari nem az eredeti ref nyákkal van ellátva, azért gondolom hátha... A támogatott vgaknál, csak az 58xx, 59xx nem szerepel a hűtőnél
-
HANDO88
senior tag
HELP
Mint fentebb már írtam felraktam egy AC S1 rev2 hűtőt a karimra,a vrm bordát rajta hagytam a gyárit mert az nagyobb is mint a hűtőhöz járó borda.A ram sünik is fent vannak.Az AIDA64 -el nézem a hőfokokat,az első 2 vagyis a GPU dióda /DispIO/ és a GPU dióda /MemIO/ nagyjából rendben vannak. Furmark alatt érik el az 55-60 fokot. De a GPU dióda /Árnyaló/ sokkal jobban melegszik a másik kettőnél és sokkal gyorsabban is.Hamar felszalad 70 fokig illetve még tovább.Ez normális??
A kari gyárilag húzott verzió ,735 mhz-n kellene neki menni de csak 725-ön megy a ramok pedig a húzott verzióhoz igazított 1050 mhz-en.A volt tulaj szerint a bios nem volt piszkálva én meg nem szoktam piszkálni.Esetleg ez a dolog nem játszhat közre a melegedésnél?
Ha valakinek van valami ötlete az légyszi írja le.Köszönöm előre is.Alapon jók a hőmérsékletek,most például 32-28-32 fok
-
HANDO88
senior tag
Sziasztok.Felhegesztettem egy AC S1 rev2-őt az 5850-esemre úgy néz ki a 2 első hőfok rendben de a GPU dióda /Árnyaló/ az szeret melegedni.Valaki megmondaná hogy pontosan minek a hőmérséklete ez?Köszi.
-
HANDO88
senior tag
Meg tudná valaki mondani hogy a Arctic Cooling Accelero S1 rev2 kompatibilis-e az 5850-el?
A listán nem szerepel de azok sokszor hiányosak. -
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
HD 5850-re milyen hűtést ajánlotok a gyári helyett ac s1 jó rá?
-
geogabcsi
tag
Sziasztok!
Tud-e valaki infót adni arról, hogy egy Gigabyte GV-R585-1GD-re fel, lehet-e fogatni az AC Accelero S1 Rev2.-t? A gyártó honlapja nem hozza az 5850-es kompatibilitást. Van egy ASUS HD5770 CuCore-om aminek levettem a gyári hűtőjét, feltettem egy ilyen AC-t és rá 2db Scythe 100x100-as ventilátort, amit Y közösítővel tudok manuálisan szabályozni, ami mondjuk felesleges, mert COD MW2 1-2 órás játék után is csal 45fokos.
Várom válaszokat.
Aki képeket szeretne róla tudok feltenni.
-
GreatGodzi
tag
Sziasztok!
5870-re tennék fel Arctic Cooling Accelero S1 rev 2-t + 12cm venti-t. Van valakinek tapasztalata erről a felállásról? Le tudja rendesen hűteni a kártyát (gpu, vrm, stb)? -
pincehely
addikt
Holnap, vagy holnapután rádobom az Accelero S1-et a Sapphire Hd5850-re.
Ha van rá érdeklődés akkor teszek fel ide a topicba képeket, hőfokban elért eredményeket.Ha kifejezetten sokan érdeklődnek, akkor még egy Logout-os cikk is kerekedhet belőle.
-
tom_tol
addikt
válasz
pincehely #16123 üzenetére
nem okozhat problémát
az egyik csatinál én kicsit elhajlítottam az S1 lemezeitami viszont nem tetszett hogy a vrm hűtésére nem találtam igazán jó megoldást
egyik lehetőség hogy rajta hagyod a gyári lemezt
rá akartam applikálni egy zalman bordát de akkor még nem volt 5850-re megfelelő így aztán le is gyalultam az egyik chip sarkát (kár volt érte azóta sem láttam sokkal jobb 5850-t)
igaz nekem markolni volt kedvem azért csináltam az egészet -
pincehely
addikt
Valakinek van tapasztalata az Accelero S1 felhelyezésről Hd5850-re?
Szeretnék hozzálátni a dolognak, de a külföldi fórumokban sok mindent láttam/olvastam, kéne egy kis hazai tapasztalat is. -
LW
őstag
válasz
faranus #14253 üzenetére
Szia.
Kicsit topikot tévesztettél, de válaszolok. Mind a kettővel jól jársz, tekintve, hogy szinte azonos kategóriát képviselnek.
AMD megoldása olcsó, míg Intelé kicsit drágább, itt-ott erősebb és jóval kevesebbet fogyaszt -> hűvös, nagyobb tuningpotenciál.
Mind a kettő amennyiben nem AM2+ vagy AM3 ill. s1156 foglalatú alaplapod van alaplapcserével jár, AMDnél még a DDR2 ramok haszonsíthatók, de valószínűleg DDR3ra lesz szükséged.
Üdv. LW -
partyphoto
tag
válasz
Gerisz #13727 üzenetére
27 fokos szobában
i3-530 - idle 37 fok NINJA2 passzívan a háznál Noctua SF12
VGA sapphire HD4830 S1rev2 + S-Flex 800 idle 36fok
lehet hogy rosszul szállítják a levegőt...de minek turbinaha ezekkel is hideg a rendszer
felteszem a kérdést kell ennél hidegebb?
bekapcsolt klíma mellett meg nem is merem leírni a hőmérsékleti adatokat
Azt nem értem ha televagy Te is méregdrága ventikkel, nem vagy elégedett a hőfokokkal?hm
OFF VÉGE
-
antisocial
csendes tag
Napokig szívtam azzal,hogy nem tudtam rájönni,mitől 65-70 fokos a vga karim/5870/.Előtte cseréltem le pár nappal a házhűtő ventiket Noctua NF-S12B ULN-re.Azt hittem ,hogy befürödtem vele,és nem lesz elég a 700rpm.Azután gondoltam kihúzom a HDMI csatit,amivel egy LCD tv van rákötve.Egyből visszament a hőmérséklete 45 fokra.Azt nem igazán értem,hogy mitől melegszik a kártya jobban ha a rákötött 2.megjelenítő nincs bekapcsolva?
-
CptMisi
őstag
-
Gerisz
addikt
Mikor leveszed a hűtőt akkor azt is szét kell szedni és visszatenni a kártyára a hűtő hátlapját. Nem tudom az S1 alatt, hogy fog elférni, mit kell vagdosni, nekem a T-rad alatt nem fér el.
Így néz majd ki.
Csak a fekete lap a lényeg. Ezzel megoldva a ramok, fet és a többi alakatrész hűtését.Egyébként nincs matricázva a csavar mint nekem volt az NV-ken.(nem tudom mindegyiken van-e) Simán visszatehető. Mondjuk én finomkodtam és nem határozottan nyomtam a csavarhúzót és kicsit elnyaltam egy csavart.
-
zsero
aktív tag
S1 Rev 02-m van, 5850-re még gyűjtenem kell, ezért nem is ismerem a kártyát és nem is tudom mik vannak a hátlapján, de nagyon gondolkodom rajta, hogy előbb utóbb kellene vennem egyet, és akkor a meglévő S1-gyel meg ventivel halk is meg gyors is lesz.
Mit jelent ez a gyári hátlap téma? Hogy néz ki? Csak a 5800-asokon van, vagy kéne ismernem nvidiás oldalról is? A DVI-t még le is tudom valahogy faragni, de fel lehet tenni erre ezeket a hűtőket úgy, hogy ne sérüljön a gari? (úgyértem ha mindent megőrzök/visszateszek gyáriba).
-
Gerisz
addikt
Akkor az 5850-re is fel kell mennie ha a 5870-re jó nem?
Szerintem igen.
Majdnem passzívra ezeket nem fogod tudni tenni. A VRM szarrá melegszik. Ha az S1 alatt bent hagyod a gyári hátlapot akkor van esély. Nekem még nem érkezett meg a VRM-R4, a vámon ünnepeli a húsvétot, de feltettem nélküle a T-rad2-t. Ha 700-on mennek rajta a ventik na azt nem hallani viszont tegnap öcsém 3.5óra játék után 102°C-t mért. Ez az érték jobb ha csutkára tekerem a ventit 20°C*al.
De ez a kombó nem vethető össze az S1+12-es venti+gyári hátlap ár/érték arányban, de legalább jól néz ki -
zsero
aktív tag
Sziasztok, mi a legjobb / megfizethetőbb módja egy 5850 majdnem passzív hűtésének? Az 5870-re állítolag simán felmegy az Arctic Cooling Accelero S1 Rev 2. + egy 12 centis venti szép halkan lehűti, de nem tudom mit lehet tenni az 5850-nel. 5850-re milyen hűtő megy fel?
-
Nordic
Közösségépítő
üdv.
Lassan szeretnék venni egy új VGA-t és 5870re gondoltam.Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1. Egy phenom 2 x4 955BE alaphangon elég hozzá, vagy meg kell hogy rántsam a száját(3,2GHz alapon, de 3,9ig bírja feszemelés nélkül)? Max 1650*1050es felbontásban lenne max használva.
2. két márka között vacillálok. Az egyik a Vapor-X, a másik ez a fajta Gigabyte[link]. Melyiknek jobb a hűtése(itt főként hangerőre gondolok). Mennyire hangos am a gyári hűtő? Az egyedi hűtések közül csak ez a két változat létezik(a vízhűtésen kívül)?
3. Van egy 500as chieftec tápom(pontos típust nem tudok, de kb 2 éves). Szerintetek elég ehhez a karihoz vagy előtte érdemesebb lenne egy tápba fektetnem?
4. Esetleg van olyan hűtés amit otthon rá lehet szerelni, és jobb is mint ezek a gyártói megoldások?(a garivesztéssel tisztában vagyok, egy 88GT+Accelero S1 van jelenleg)
Előre is thx a válaszokat!üdv Nordic
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #8121 üzenetére
külföldi fórumokat olvasgatva ezeket a hűtőket írták: Accelero S1 Rev2(5k újonnan+ventik), Scythe Musashi(10k), Scythe Setsugen(10k), Zerotherm CoolMaxx 2000(nem tudom, mennyibe kerül)
-
pilu01
senior tag
Üdv mindenkinek
Mától én is egy 5850-el tolom!Azoktól kérdezném akik esetleg hűtőt cseréltek S1-re, mennyit csökkent a hőfok?
Nekem most alapon 45 fok softveres méréssel alapon, ill. 73 terhelve (FurMark)
Ez nem tűnik rossznak! Lehet fel sem rakom az s1-et!
Bár játékok alatt is megnézem még! -
zuchy
őstag
Akkor csinálj hozzá egyedi ventiszabályzást, mondjuk maximum 80fokig menjen fel, és akkor már még halkabb.
A hűtője halkabb lett a HD48xx szériához képest, és jobban is hűt. AC S1 fel megy rá, csak kell egy kicsit barkácsolni rajt. De sok féle hűtőt lehet már választani. A prolimatech új VGA hűtője lehet, hogy passzívban is elvinné.
*egy jól szellőztetett házban, de a CM690 az olyan. -
rento
őstag
Hello mindenki!
A problémám a következő: vettem egy Sapphire HD5850-es karit. Beraktam a gépbe, megy tökéletesen, felrakom a drivert, indítom a Vantage-ot, erre a kártyán a venit elkezd zörögni. Olyan mintha belelógna egy kábel. gép azonnal kikapcs, de hát mondanom se kell hogy nem ért bele semmi kábel. Kártyát kiszedtem nézegettem a ventijét, de nem találtam semmi jelét, annak sem, hogy esetleg a kártya saját ventijének a kábele lógna bele. kártyát visszarakom, gép elindul, nem zörgés. kb. 5-10perc után kezd el zörögni. A kártya idle 48-50 fokos, furmark-kal terheltem, 78-ig ment fel, a venti pedig 32%-on pörgött, de ugyanúgy zörögve. Lehetséges hogy szar rajta a venti? vigyem vissza gariba? vagy van itthon egy AC Accelero S1 rev.2-es hűtőm. tegyem rá azt? egyáltalán rámegy?
A másik dolog, hogy utána végig futtattam a Vantage-ot, és "csak" 10500 pontot értem el, egy 3.6-ra húzott E8400-el. A gpu score: 12700 volt, a cpu: 7015. Ez normális? mert láttam a tesztekbe hogy általában ilyen 14000körül kapnak ezek a kártyák, de azok nem mérvadóak, mivel általában i7-el, vagy valami izmosabb 4magos procival tesztelik.
A harmadik dolog, manuálisan próbáltam szabályozni a ventijét a catalyist-ba, (9.11) de nem változott semmit, akár hány %-ra állítottam a ventit. Ez nálatok sem megy, tehát fos a driver, vagy tényleg a karimmal van gond?Bocs ha hosszú voltam, de az ideg megöl hogy kiadok 65k-t egy karira, és ilyen gyerek hibákba futok bele.
-
madgie
titán
válasz
Goldmen75 #4924 üzenetére
Lehet venni AC S1-et is, meg kábelkötegelővel rámókolni a halk ventiket, de nem halkabb, rondább és majdnem annyiba fáj, mint a TwinTurbo, amit ráadásul rádugsz a kártyára és az szépen elvezérli a ventiket. Tapasztalat, az S1-et váltottam a TT-re, ha egyszer 5850-em lesz, arra is ez megy.
-
Voyage
aktív tag
Infó!!!
Srácok, aki hűtőt akar cserélni rajta, az csak nyugodtan!
Arctic Cooling S1 Rev. 2 simán ráment!!!
Gondolom a Twin Turbo is rámegy.
Csak a bal alsó 4 lamellát a legszélső heatpipe fele vissza kell hajtani, mert ott a dupla magasságú dvi csatlakozó. De tökéletesen rámegy, terheletlenül 25fokos szobába 31 fok a kártya. -
Voyage
aktív tag
5850-re vagy 5870 felmegy valami normális hűtés?
Twin turbo, accelero s1, musashi, auras fridge, stb.
Ha igen, mit kell hozzá barkácsolni, vagy mennyire? -
tom_tol
addikt
[link]
a gpu-z ablakban átlag van a max 100 fok is lehet
de 700-ra leszabályozott ventikkel már messze nem ilyen szép sacc/kb egyezik a gyáriéval
S1-el t.képpen csak a gpu hűtése javul jelentős mértékben a vrm hűtés még megoldásra vár
Szatesz kicsit még korai a kérdés mert nem hallottam megdöglött kártyáról ami igazolná hogy ez már sok -
TTomax
félisten
Jól neki estetek,pedig csak azt irta hogy igénytelenül van felrakva az az S1, és ami igaz az igaz.Meg lehettet volna oldani a lamella elhajlitás meg a csálén álló ventiket is ha már valaki aftermarket hütést szerel.Ettöl még hatékony igy is ugy is,van aki szemét zavarja van akiét nem.Az enyémet is zavarná,de mivel nem én vagyok a tulaj igy hát nem érdekel,az viszont nem szép hogy valakit lebizuznak azért mert envidiát használ ,teszem azt akár többet is..
-
zuchy
őstag
válasz
Zsozsooooo #2775 üzenetére
Nem hiszem, hogy sok ember van itt, akinek CF-ben van két 5850 vagy 5870.
Mondjuk ahogy mondod Sniper Elite is szajkózta, hogy majd vesz CF-be két db 5870.
De még sehol nincs. Azért kíváncsi lennék, hogy mit alakít két ilyen kártya.A valós életben, nem a netes tesztekben.
(#2774) cowboy_bebop: Szuper az "igénytelen hűtésed".
Amúgy nekem is S1 van, én is az igénytelen emberek közé tartozom.
http://img237.imageshack.us/gal.php?g=dscn6608l.jpg -
cowboy_bebop
őstag
Na mégis csak lőttem egy pár képet a szerkezetről.
Felülnézet:
Előlnézet:
Így kellett behajlítani az S1 bal alsó sarkát a 2. DVI csatlakozó miatt (egy kis cellux rádolgozva az S1-re, biztos ami biztos):
Ennyi a távolság a vasdarab meg az S1 között:
Szerk.: egy 8 cm-es meg egy 9,2 cm-es venti van rajta; de a 8-ast szerintem lecserélem majd egy PWM-es, 12 cm-es Coolink SWIF2-re, s akkor az is automatikusan lenne szabályozva.
BIOS leszedés: GPU-Z.
Felrakás: DOS alól atiflash. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
dangerzone #2729 üzenetére
A játék teljesen folyamatos (1680*1050,VH,2xAA). Az elején néha meg-meg akadt, de aztán rájöttem h. azért mert közben ment a torrent 4mega le/2 mega fel sebességgel.
arn: 1020-at lőtt be a Catalyst, én 1000-en néztem csak a GPU-t (eddig csak sima Crysis alatt), nem fagyott ki, nem hibázott, stb.
Csak az a vas meg az S1. A vas olyan vastag h. nem férne be ramsüni az S1 meg közé.
Egyébként sem vagyok benne biztos h. ilyen "messzeségből) túl sok hőt le tudna vezetni (VRAM - hővezető párna - vasdarab - két oldalú ragasztó - ramsüni).Kivenni már nem venném ki a kártyát, s fényképezőgép csak a telefonomon van. De egyébként teljesen ugyanúgy néz ki, mint amit linkeltem képet, csak rajta van még az S1.
A Silenx fix 700-on, a Coolinket meg a CPU hűtővel együtt szabályozza a lap: idleben 490-500rpm, terhelve 1200-1300rpm. -
arn
félisten
válasz
cowboy_bebop #2727 üzenetére
a catalyst nekem eddig mindig erosen tulbecsulte a kartya kepessegeit.
a vasdarabon kivul csak az s1 van rajta?
tehat nincs egyeb ramsuni vagy ilyesmi?
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #2724 üzenetére
Ezzel a gyári hűtős bazi nehéz fémdarabbal GPU 1.2 volton, 1000mhz/1150mhz-en Crysis 1680*1050-en minden very high, 2xAA VRM max. fok 77 fok.
És a VGA sem "cirreg" már.Előtte AC S1 VRM bordákkal minden alapon volt mint 97 fok.
Hogy nem jutott ez eddig eszembe.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #2722 üzenetére
És utána csak 4 csavarral felfogatták az S1-et és kész is? Ez elég érdekes megoldás, de nem rossz...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #2675 üzenetére
Nos. Ha ref. kártyád is van, akkor sem normális a 97 fok, bár ezt is bírja, ebben biztos vagyok, hisz anno a 4850-et úgy tervezték, hogy 120 fokos VRM az alap volt...
Ha jól látom egy ACC. S1 van a VGA-on. Nekem is az van, csak nekem elődjén van, a 4850-en. Nekem a hőmérsékletek: IDLE/LOAD: 27/42 fok egy darab 1300-as Noctua NF-P12-vel, ami IDLE-ben szabályozva van 5V-ra.
Körül-belül semmi különbség nincs a 4850-5850 között fogyasztás terén LOAD-ban, de IDLE-ben az 5850 is jobb.
Szóval a hőmérsékleteid nem normálisak.
A cirregés pedig normális, a kondenzátorok terhelés alatt ilyen hangot adnak ki, de ez nem minden ilyen karinál van így, csak ha ilyet fogsz ki.
-
Vasinger!
nagyúr
Szerinted én ezt én nem tudtam? De, igenis tudtam. Sőt, én ezt is megnéztem: [link]
A mostani, ACC. S1+ 12-es venti szabályozva (~hangtalanságra) jóval halkabb az 5800-as széria referencia hűtésénél. A jövőbeli kártyámat sem szeretném sokkal (bár ez szubjektív) hangosabbnak a jelenleginél.
-
Vasinger!
nagyúr
A táp kérdését, azért tettem fel itt, is, hogy itt talán személyes tapasztalatokat találok ez ügyben. Azon, hogy annyit fogyaszt, mint a mostanim, csak bámulok.
40e körüli összeget nem érne meg nekem, de olyan 30-at talán.
A jelenlegi kártyám nem hétköznapi, mert jól tuningolható és egy ACC. S1 hűtés van rajta, 12-es ventivel, ami hangtalan, ezért is írtam a reg 5850-re, hogy hangos.
Hallottam már videókon a porszívót. -
WesTM
őstag
válasz
cowboy_bebop #2430 üzenetére
Amint olvasom, inkább az 5850-en van 1-2 esetben driver probléma, ezek szerint erre tényleg nem készültek fel teljesen.
De ahogy írod, ahhoz is elérhető normális meghajtó.
Amúgy hogy szuperál a kártya, meg vagy vele elégedve? Ár-értékben elég ütősre sikeredett.
Tuningot néztél, mert olvastam a neten, hogy kis voltage tweakkel, meg lehet fogni kényelmesen az 5870 teljesítményét. És szerintem nálad az S1 bírná a kiképzést!
Joey89: SZVSZ. megéri.
-
Crytek
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #2384 üzenetére
képed van róla esetleg ? csak hogy hogy fért rá az s1, mert így hogy dvi csati egymás tetején van bajos lehet a felrakás.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
BullKoxa #2386 üzenetére
Igen, azért.
Én ilyen hülye vájtfülű vagyok. Nekem még anno a Corsair tápom is hangos volt.
luw2win: az a 21% nem mérvadó, mert az csak az h. a kártya mennyin járatná a gyári hűtőt. Az S1-en a venti 700RPM-en megy.
Kérésre a sima Cryis 1.2.1 benchmarkok: noAA, 2xAA, 4xAA, 8xAA
Proci: Phenom II X3 720@3.5ghz,VGA: Sapphire 5850 alapon
1680*1050, minden very high-on2009.10.10. 16:22:52 - Vista 64
Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1680x1050, AA=No AA, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Demo Loops=1, Time Of Day= 9
Global Game Quality: VeryHigh
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 63.87s, Average FPS: 31.31
Min FPS: 16.64 at frame 151, Max FPS: 41.14 at frame 872
Average Tri/Sec: -13989379, Tri/Frame: -446746
Recorded/Played Tris ratio: -2.05
TimeDemo Play Ended, (1 Runs Performed)
==============================================================Beginning Run #2 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1680x1050, AA=2x, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Play Time: 73.75s, Average FPS: 27.12
Min FPS: 16.53 at frame 151, Max FPS: 37.36 at frame 874
Average Tri/Sec: -11560992, Tri/Frame: -426304
Recorded/Played Tris ratio: -2.15
==============================================================Beginning Run #3 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1680x1050, AA=4x, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Play Time: 73.01s, Average FPS: 27.40
Min FPS: 14.94 at frame 142, Max FPS: 35.20 at frame 871
Average Tri/Sec: -11429756, Tri/Frame: -417218
Recorded/Played Tris ratio: -2.20
==============================================================Beginning Run #4 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1680x1050, AA=8x, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Play Time: 74.83s, Average FPS: 26.73
Min FPS: 12.94 at frame 145, Max FPS: 36.70 at frame 867
Average Tri/Sec: -11381010, Tri/Frame: -425806
Recorded/Played Tris ratio: -2.15
==============================================================Completed All Tests
-
cowboy_bebop
őstag
Sapphire HD5850 + AC Accelero S1 + 12cm-es Revoltec venti (csak ez volt itthon
).
A lényeg így is látszik:
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
- = Zk = - #2337 üzenetére
512MB-os 4830 volt előtte. A monitoromnak 1680*1050 a natív felbontása, ebben is használom.
A hűtés az egyenlőre negatív számomra (mondjuk a 4830-on egy Accelero S1 + halk venti volt, ezen meg ugyebár a gyári). Automatikus szabályzással terheletlenül 21%-on megy, de így is eléggé hallható nekem. Az igazsághoz hozzátartozik h. sajnos nagyon vájtfülü vagyok, anno még a Corsair tápom is eléggé hallható volt nekem.
A hőfok az jó, a fenti helyzetben 40C.
-
FragMaster
addikt
válasz
BemAnyó #2061 üzenetére
Ja, rohadt jól tartotta az árát a 8800gt, megvettem 60k-ért és fél év múlva eladtam 35k-ért (accelero s1-el)
Azóta kicsit fázom a 40k fölötti vga vásárlástól.
#2064: ez nem valós, láthattad a topicban, hogy meg lehet őket rángatni. A garanciális cserét meg meglátjuk, de ebben sem hiszem, hogy gond lenne. Ennyi erővel deglettek volna az első szériás hd3000-esek is, mint első 55nm-es karik. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
FragMaster #1757 üzenetére
Gondolom terhelés alatt sipít, mint az állat. Remélem rá fog menni az 50-esre az AC S1.
-
zuchy
őstag
válasz
Templomegere #1617 üzenetére
Ráment az S1?
Az jó ha majd zavarni fog a hangja, akkor max átmentem a 8800GT-ről.
Viszont az nem fújja ki a házből. Ilde-ben meg úgyis szinte hangtalan, játék alatt meg nem érdekel annyira. -
Templomegere
senior tag
válasz
FragMaster #1517 üzenetére
Jelentem fent van a cuccos , nem volt egyszerű . köszörülni , vágni , forrasztani , talpat áthelyezni , sajnos képek nem készültek . Így is délelött 10-től eddig tartott a mutatvány .
A lényeg az hogy Acellero S1 + turbo .
idle 31-32 C
load 50-52 Cmagáról a műröl teszek fel mindjárt képet
-
zuchy
őstag
válasz
FragMaster #1497 üzenetére
Csak a lyuktávolságoknak kell megegyezni, bár a Cypress lapka 45 fokban el van forgatva, már nem emlékszek pontosan, hogy mekkora volt az S1 GPU-val érintkező része, szóval lehet, hogy lelógnának a GPU sarkai, ami nem nagyon szerecsés.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Ricco_hun #1319 üzenetére
HD5850-en is 2x6 pines a tápcsatlakozó.
Képen jobb oldalt felül kell a szemet mereszteni, és látszik az. ):
Más: valaki meg tudná mondani, hogy a furattávolságok alapján jók-e rájuk a 4800-as széria hűtői (elsősorban Accelero S1)?
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek egy 5870-re rámenne egy Acccelero S1? Természetesen ventivel gondolom.
Ahogy néztem a hőeredményeket, hűvősebb mint a mostani 4850-em és ha ezt lehűti IDLE/LOAD télen: 27/41 fokra, akkor a nála elvileg hidegebb 5870-nel is meg kéne küzdenie, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Robot fűnyírók
- Politika
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest