Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
Én most újítottam be ezt a csodát, átmeneti kártyának amíg eldöntöm mit akarok
és meglepődve tapasztalom, hogy simán visz minden általam játszott gémet. Pl. BF1 medium-high beállítás 40-60fps, Armored Warfare minden high beállítás + FXAA, szintén 40-60fps, de inkább 60
(FHD természetesen) Ezért ez egy majd 10 éves cucctól nem gyenge teljesítmény
-
djculture
félisten
Kipróbáltam az ac origins-t is még elviszi médiumban. Az új wolfenstein meg a battlefront 2 ami nem megy ezen a kártyán eddig csak, az egyik a vulkan támogatás hiánya miatt a másik meg mert nincs rá új driver és direkt úgy van megírva hogy anélkül hibát dobjon.
-
Tyca
senior tag
sziasztok!
latom elegge kihalt mar a topik, de azert hatha olvassa meg valaki. szoval, most szereztem egy sapphire 5830-ast, 800 mhz a gyari core freki, gondoltam huzom egy kicsit, hogy mit bir, de nem tudom emelni a frekit. idaig 2 progival probaltam, trixx es atitraytools, de mind a kettonel azt csinalja, hogy egybol visszaugrik 800-ra. ezt a kartya biosa csinalja?
-
Revenge
tag
jajj még annyi, hogy annyira bejött a régi vágásu radeon, hogy most a vulkán miatt cseréltem kártyát, mert doomozni szeretnék, meg a rise of the tomb raider miatt, na a tomb raider ezzel a kártyával (5870) 22-31fps körül ment, de még a doomot is vitte opengl 4.5-tel 16-30fps közt. x6 1090T-vel hajtottam egyébként. Most HD 7950 lett belőle bios tweakkel de az asus 5870 itt van a polcon el nem adom az tuti
és még szép is. És sose volt szétszedve.
-
Revenge
tag
válasz
tyielow #31869 üzenetére
GTA 5 menni fog facán, én full hd-ban is nyomtam ezzel a karival, persze aminek kell a vram azokkal játssz beállitásokban, hogy ne lépje túl azért nagyon az 1 gigát, bár 1300-1500 közé is belőttem, és tudta folyamatjában cserélni az adatokat, dehát na. Mindenki rácsodálkozott, hú milyen brutál vga-d lehet.. mondom egy 15ezres AMD XD
-
tyielow
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok AMD párti VGA téren, de múltkor sikerült egy Sapphire HD 5850-et beszereznem tesómnak. Most egy másik gépbe kell átszerelni, egy GTX 260-at cserélne.
A gépben Intel Core2 Quad Q8200-as pörög, a monitor 1366x768-as Samsung Syncmaster. Kíváncsi vagyok, hogy fog teljesíteni, illetve, hogy egy GTA V el fog-e futni rajta
Mellékelek az ínyenceknek egy fotót is, jelenleg ilyen állapotban pompázik. Gondoltam kicsit szétkapom kipucolni, meg újrapasztázni.
Remélhetőleg nem lesz mosógép hangja. Iszonyat dzsuvás volt, a borítás levétel nélkül ezt kb. takarítani sem lehet (mint rájöttem). Na písz -
Imilenni
addikt
Skacok ki, milyen processzorral használja a kártyát?
Én most Athlon II x2-vel használom, kb mennyire botleneckelheti? 50-60%? -
djculture
félisten
válasz
Impair1980 #31863 üzenetére
5850-es erősebb, egyébként egyelőre minden új játék megy vele különösebb gond nélkül, kivéve az EA újabb címeit mert annál egy registry átírással elkell hitetni egy a legújabb driver van fent másként kivág az asztalra.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Impair1980 #31863 üzenetére
Szia,
Ennyi pénzért már láttam fent 7770-et(néha látni 7790-et is ennyiért), jobban megéri, mert újabb, kevesebbet fogyaszt és van még hozzá friss driver.
Az 5 és 6000-es szériához már nem jön új driver, legacy státuszban van. -
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Lehetőségem van venni egy Sapphire Radeon HD6850-et 9.000 Ft-ért és egy Sapphire Radeon HD5850-et 10.000 Ft-ért.
Melyiket érdemesebb megvenni?
Ahogy néztem nincs nagy különbség köztük!
Az 5850-es egy kicsivel jobb paraméterrel rendelkezik!
Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv.: Impair
-
joker1220
őstag
válasz
djculture #31857 üzenetére
Tudom, csak viccelődök
Amúgy már bekötöttem és nagyon pöpecül viszi a streamelt videókat is FHD ben
Régebben egy 6850 -es em volt, azzal is meg voltam elégedve
Ez most csak filmezésre van egy második gépben egy Phenom X4 B60 meg 4 gb ddr3 társaságában (régi gépem megtartottam, beraktam a tv mögé
voállá okostévé
) ami meg eddig benne volt, egy hd5450 -es, az átkerült a harmadik gépbe
(Az egy HTPC egy másik szobában..)
-
Remus389
veterán
Jó kis kártya, viszont nemrég cseréltem le én is. 6 évig el voltam vele, igaz a world of tanks-szal játszottam főleg, amihez jó volt, illetve kicsit régebbi játékokkal (főleg amik az xbox 360-on is elfutottak, azokat szépen viszi, RPG-kel), például a max payne 3-at gyönyörűen vitte, a Mafia 2-t is, ezeket ki lehet próbálni!
Folytatom a hagyományt, Radeon kártya, a kicsit olcsóbb vágott verzió.
3850, 4850, 5850, RX 470
Részben azért mert ez így bevált nálam, olcsón megúszom, másrészt meg inkább az AMD-t támogatom, fontos hogy az AMD túléljen. Igaz processzorból most lemaradtak (reméljük az AMD Zen változtat ezen), de videókártyából versenyképesek!
Remélem ezzel az RX 470-el is elleszek pár évig. Nagyon jó!
MSI Gaming X, szuperül is néz ki, és szuperhalk!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
djculture #31857 üzenetére
Teljesen korrekt kártya, pár héttel ezelőttig egy Sapphire 5850 Toxicot használtam. Első problémám a PvZ GW 2 vel volt. Elindult ment is jól, de egy idő után kidobott, régi a vga driver hibával, utána ugyan ez a gond kijött a BF1 nél is. Simán elszaladt az is egy darabig, majd régi vga driver hibával dobott. 1440*900ban játszom, simán vinne mindent, de idióta AMD több mint egy éve nem adott ki hozzá drivert, ezért az új játékok kiugrálnak.
-
djculture
félisten
-
Speed®
titán
válasz
joker1220 #31854 üzenetére
Maximum a kezdeti refeknél lehetett ilyen..gondolom nem olyat tervezel. Egyébként csak az OCt tolja kicsit ki tudtommal (magasabb fesz..), SPket nem unlockol, ha ebben reménykedsz. Gyakorlatilag RBEvel szerkesztve a BIOSt ugyanott vagy rizikómentesen, ha kitesztelt értéket írsz be. Nálam pl. egy Xtreme van most, ami elég gyér alapfeszen (1.1V), már 850en elhasal, viszont 1.2Val megy szépen 950en is akár..de nem nyektetem, kapott egy 800as alapfrekit és ennyi.
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki akinek sikerült 5850 -ből BIOS cserével 5870 -et csinálni?
Régebben valahol olvastam hogy lehet...
Azért kérdezem mert most lesz egy ilyen kártyám és kipróbálnám
Üdv
-
djculture
félisten
Régi 5850-et rendbe raktam, a venti kerregett már csodát tett vele a nicro 668 spray. Az alsó négy rugós csavart kicsavartam az tartja a bordát a gpu-hoz, eltakarítottam az odaszáradt kulimászt, rendes tranyókhoz is használt szilikonpasztát rákentem, összeraktam 10 fokkal kevesebben jár a cucc.
Érdemes rendbe rakni ezeket meghálálják. -
ZooLLeR
tag
Üdv!
Sikerült beszereznem egy 5870-et.
A problémám az hogy gyenge a venti fordulatszáma.
80fokig is felmegy a hőmérséklet,de még mindig csak 34%-on pörög a venti.
Hogyan lehetne ezt módosítani?
Esetleg erre a problémrára specializálódott másik bios? -
djculture
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #31844 üzenetére
Szerintem amilyen olcsón mennek megéri, játszani mondjuk már minimum 7850 kell. Mondjuk ha 3 crt meghajtása a cél akkor ne ilyet vegyél mert általában egy vagy kettő dsubra passziv ezközzel átalakitható kimenetük van csak a többi digitális.
-
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok!
megéri még 5850-et venni? Egy Xeon W3550 mellett csücsülne.
Hány monitort képes egyszerre "meghajtani"?
Ha beteszek mellé egy HD5450-et, akkor használhatok még 2 monitort?
Most kettő van, egy HP L1950 és egy Eizo FlexScan F730, de tervezek még egy Eizo-t is beszerezni, imádom ezeket a CRT-ket.
válaszokat előre is köszi! -
DrojDtroll
veterán
Hol lehet kikapcsolni az energiatakarékosságot?
-
djculture
félisten
Az új bf1 béta is megy ezzel a kártyával médiumban a legutolsó legacy crimsonnal csak átkell írni a regeditben a verziószámot, mert másként error.
itt van leírva hogy kell: [link]
-
Revenge
tag
Hali. Valaki piszkálgatta már a voltage tweaket akinek ilyen ASUS HD5870-ese van?
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #31834 üzenetére
Hát persze mert emlékből írtam, aztán utána rátaláltam a forrásra.
Réginek számít, de 4,8 Ghz-re fel van húzva
harapós az
és még az is átlag 25%-kal jobb úgy hogy 20%-kal magasabb frekin jár (4,8 ghz vs 4 ghz), de nem 32?
Akárhogyis valamit gyorsít a processor, de a videókártya számít igazán
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31832 üzenetére
Vannak processzorigényes játékok, vannak VGA igényes játékok, vannak amik a RAM-ot zabálják nagyon(4 giga nem elég), de olyan is van ami a VRAM-ot zabálja(főleg az újak)
Szerintem nem lesz nekem sem gondom a 380-assal és a quad-dal, mint mondtam nem kimaxolni akarom az fps-t, belefér ha a proci visszafogja valamennyire, de fusson normálisan az egész
Talán a Xeon Quad topikban volt, hogy egy ember letesztelte a régi Q9550-nel és az új valami szuper i7 procijával, valami erős videókareszt, kb 30%-kal volt lassabb a quad-dal, de szinte mindig megvolt a 60 fps
meg is van! [link]
-
djculture
félisten
válasz
Remus389 #31831 üzenetére
Én kicseréltem a phenom2-t egy i5 4460-ra legalább 20%-ot dobot a játékokon pl a gta v-ben. Nem gondoltam hogy a 4ghz-en járatott phenom2 már ennyire gyenge ezekben az új játékokban. Egy 380-at akartam én is amúgy a proci+lap csere helyett először, de a win10 nemsokára lejáró ingyenessége miatt váltottam szerencsére... Neked is először azt ajánlom 380-hoz kevés az a proci mint ahogy az én phenom2-öm is lófranc lett volna hozzá.
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31829 üzenetére
Jó, de nézzük az árakat.
Igazából a mostani kártyám eredetileg 2009 szeptemberében jelent meg, akkor lehetett 90 ezer Ft, 1 évre rá olyan 60 ezer, én 33 ezerért vettem 2011-ben, szinte újonnan
Tehát ez a 380-as(ami szerintem az 5850 modernebb megfelelője), ha megjelennek az újabbak, eshet 20-25 ezret is, ja tehát lehet várni kell
A fogyasztásban nem hiszek, persze lehet néhány Watt ide vagy oda, de ezek filléres dolgok, a beszerzési áron kell spórolni.
Minden pénzkérdés végülis, nem hinném hogy kevesebb mint egy éve kiadott 380-as hamar elavulna, szerintem az pont jó lenne nekem, ahogy az 5850-es is nagyon bevált!
-
djculture
félisten
válasz
Remus389 #31828 üzenetére
Most van az az év amikor értelmetlen vga-ra költeni az a baj. Jön új nvidia és jön új amd sorozat is amelyek jóval többet fognak tudni. AMD-nél az új sorozat már most elhíresült hogy drasztikusan kevesebbet fognak fogyasztani mint a mostani sorozatok. Nvidiánál meg a dx12 erősebb támogatása lesz jellemző plusz 30%+ teljesítmény hasonló árakon. Persze először mindkettő cég az extra verziókat nyomatja majd emelt árakon később jönnek a mezei verziók.
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31827 üzenetére
Így fut a star wars battlefront, frostbyte-os [link], nem olyan túl jól, de ha elszánt vagy végig lehet vinni és jól néz ki, nem rossz egy 2009-es VGA-tól.
Utánanéztem a dolgoknak, frissítettem tudásom. Szerintem ahhoz hogy az újabb játékokkal is el tudjak játszani (és olcsón megússzam, nem a maximális teljesítményt nézve, de úgy-ahogy jól fusson, az új MASS effect és Mirrors edge), kéne nekem még plus 4 GB RAM (ez nem olyan vészes árban, használtan pár ezer).
Mivel csak AMD jöhet nálam szóba, szimpátia miatt (amúgy is mindegy ha árában van, a hasonló tudású gtx 960 is ennyi), ezért én igazából ezt a R9 380-ast néztem ki. Gibabyte G1 gaming 4GB, 61 ezer újonnan, innen, 3 év gari. Ebből lejöhet a mostanim eladási ára, így 50 ezer a csere. Bár a legokosabb lenne várni, ha megjelenik az új AMD széria, ennek az ára eshet. Van 380X is, nem sokkal többért egyébként.
Szerintem 8 giga rammal, húzott quad-dal és egy 4GB-os 380-assal még el lehet pötyögni egy darabig. Oké hogy visszafogja ezt tudom, de az 4GB R7 370 44 ezerFt és egy 7850-es tudása. Akkor már egy kicsit rádobok és combos kártyát veszek.
Prociból hosszabb távon az AMD Zen-nel számolok(ez is inkább a szimpátia miatt, meg talán a hűtőt is átmenthetem).
Szerintem mindenképp 4 gigás kártyát veszek, mert úgy látom újabban az a trend hogy a játék bemásolja magát a videokareszbe. Ha csak 2 gigás, akkor elfogy és szaggatt...
-
djculture
félisten
Ja amúgy összefoglalva ezekkel gyűlt meg a bajom :
division: nem támogatott széria villognak a textúrák
need for speed: nem indul nem támogatott széria (Frostbite 3 engine are Need for Speed (2015), Star Wars Battlefront (2015), Mass Effect: Andromeda (2017), Mirror's Edge Catalyst (2016), EA PGA Tour (2016) and Battlefield 1 (2016).)
Star Wars Battlefront (2015): Elindul de csak kis ablakban, a menüben átlehet állitani de akkor is textúra hibák vannak.
Többi játék ment eddig igaz a legújabbak már csak low quality beállítással pl a siege
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31821 üzenetére
Jon az uj Doom (nem erdekel, agyatlan lovoldozos), de jon a Mass Effect 4 is, ez viszont igen.
Ha kepes lesz legalabb 35-40 fps-sel futtatni a jatekot(tuninggal, esetleg minimalis kompromisszummal), akkor marad, ha nem akkor lehet hogy csere. De szerintem nem fog csalodast okozni az oreg
Az is lehet jobban fog futni mint irtam
A korabbi Mass Effecteket szepen vitte, igaz az xbox 360 konzolra is kijott, a mass effect 4 viszont mar az uj xbox tudasahoz van igazitva, ezert nem tudom
Hogy futnak 5850-es kartyakon az uj konzolportok?
-
djculture
félisten
Most hogy kicseréltem a phenom2-t egy i5 4460-ra elég szépen gyorsult a gta v is hiába még csak a 5850 van alatta
Legalább lett 20 fps plusz az a vicc..
-
Mosqa
tag
Sziasztok!
5850 néhány napja azt csinálja, hogy bekapcsolás után idle 10-15p után elkezd melegedni mintha terhelve lenne venti is felpörög valamint enyhe csikozás vizszintesen de nem olyan mikor memóriahiba hanem sötétebb és világosabb sávok alig észrevehető. Ciripelés megy egy ideje nemtudom kártya vagy tápból jön-e. Tápra gyanakszom szoftveres mérés szerint +12 volt leesik 11,7-re is néha. Egy közel 10 éves chieftec 450-es q6600-al hatja 2 hdd 3 venti 1 dvd. Esetleg a kártyával lesz vmi?
Pontosítok gpu load 60% körül pedig nem fut semmi, driver lenne?
-
-
Remus389
veterán
válasz
Repsol600 #31811 üzenetére
Mivel én nem csak a levegőbe beszélek: [link]
vs "Hullanak mint ..."
látható hogy az Nvidia 260-as, 280-asok 95%-a még jó 4-5 év után, az 5% egy része pedig a hülyegyerekek miatt van. Nélkülük, ha mindenki normális módon használná, 1-2% lenne 5 év után. Talán még annyi se, és azok se az EVGA-k, inkább a gagyibyte-ok közül kerülhetnek ki
Az 58**-asok 5%-a hullott el 4-5 év után csak, azok se biztos maguktól adták meg magukat
Megjegyzem, a meghibásodások egy jelentős része is gyári hibás ami hamar kiderül, így egyből csere (3 napon belül)
Tehát egy használt videokaresz egy normális tulajdonostól, amely másfél évig gond nélkül ment, jó eséllyel nem is lesz baja
-
djculture
félisten
Én kinéztem az utódját egy 4 gigás 380x-et, sapphire vagy xfx még nem tudom, esetleg msi a gaming sorozat de az a piros design nem igazán tetszik.
-
Repsol600
addikt
válasz
Remus389 #31809 üzenetére
Leggyakoribb hiba a bga tokozás miatt van, a sok melegedés-hűlés miatt a kis golyók megrepednek ez után jön a csíkozás, kockásodás. Reball segíthet, de mondjuk egy 5850 esetében ez nem hiszem hogy megér kb 10-12k-t.
Nekem volt sok 5850, nekem se ment tönkre egy sem, én is a gyári fesz alatt használtam mindegyiket, max teszhez kapott többet. A jelenlegi 280X et is így használom. -
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #31809 üzenetére
Még ezen felül sem árt a neves gyártó, például minőségi kondenzátorokat és egyéb alkatrészeket tesz rá, jobb a minőségellenőrzés..., valószínűleg megéri azt a plusz pár ezrest, érdemes megnézni pl: a Gigabyte nem is tudom 1 vagy 2 év garit ad, az ASUS pedig 3-at
Sőt Nvidiánál az EVGA 5 évet ad. Ha 5 évet mer adni, akkor tudják mit csinálnak
Ha pedig 5 évet ad a termékre, valószínűleg elmegy az 8-10-zet is, a gyakorlatban, sőt kitudja. Csak a gyári paraméterein belül kell használni, hisz úgy van tervezve. Nem a kis hülyegyerekre akik szénné tunningolják, meg módosítgatják, nem csoda hogy ez a gari elvesztésével jár.
Asus volt nekem a 9600XT és az 5850 is, és úgy működnek mint a svájci óra
Lefogadom, jövőre is és azután is működni fog, addig amíg nekem már erősebb kell
-
Remus389
veterán
válasz
Repsol600 #31808 üzenetére
Ez érdekes nekem soha nem ment még tönkre videókártyám, ez is 2011 márciusi
Bátyámé talán 6-7 éves Ati 4770-es, kutya baja, igaz ő nem is nyúzza játékkal, de biztos sokat megy
Volt egy Nvidia Fx 5200 is, ami vagy 6-7 évet szolgált meg egy Ati 9600XT, ezekkel sem volt baj eladásig, talán még ma is működnek valahol
fura nekem ez a "hullanak mint a legyek" dolog
, talán ha agyon feszelik, vagy a memóriát tunningolják, a GPU nem szokott tönkremenni magától, nem megfelelő hűtés esetleg, viszont a memóriákból sok van rajta, ha abból egy is megsül, a 8 közül, az már baj, ezért se kínzom nagyon a memóriákat agyon részemről, úgyis a GPU órajele számít igazán
röviden: ha rendeltetésszerűen van használva; amit a mérnökök ráterveztek hűtéssel, nem egy rábarkácsolt aftermarket hűtéssel (VRM szokott megsülni), azt hiszik de jó mert csökkent a GPU hőmérséklete üresjáratban, na de a memóriákat, VRM-et egyebet megfelelően hűt?, nincs ráflesselve másik BIOS, magas feszültségek, furmark stb, amit a hülyegyerekek csinálnak
Tehát ha nem gányolod és néha-néha adsz neki egykis alapfeszes tunningot, ha kell, akkor tartósak lesznek
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31806 üzenetére
Lehet, az én 5850-esem már 5 éves és kutya baja, nemrég fújtam a ventillátorjába zsírt és olyan mint az új (kinézetre is és működésre is)
ASUS gyártmány
Szerintem az "újak" között is van minőségibb gyártmány
A használt kártyák kétségtelen előnye hogy olcsók, na
Azok között is van garis
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31802 üzenetére
Mondjuk ezek az új effekt-ek általában nagyon FPS zabálók kicsi látványjavulás mellett
Emlékszem a Depth of Field-re Stalker-ből, képregény lett
A Dirt Rally-ban is az utolsó beállítás valami advanced postprocessing baromság, 45 FPS-ből 5 FPS-t varázsolt
Szóval ne várj sokat az új effektektől, jók lesznek még nekünk a 7950-esek és társaik olcsón
-
djculture
félisten
válasz
Remus389 #31801 üzenetére
Van most lóvém de nem vennék olyat sőt semmilyet se, azután jön tényleg a dx12 éra és ez az effekt nincs meg az az effekt nincs mert nincs 100% támogatási szintű kártya a piacon. Ezt már annak idején eljátszottam a stalker call of pripyat-al. Ment rendesen csak éppen egyik kártyán ez az anomália effektje hiányzott a másikon meg a másik. Folyamatosan beszoptam.
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31800 üzenetére
Ezekre az átmeneti dx11/12 kártyákra nem érdemes pénzt költeni. Esetleg olcsón, miután kifutottak
Azért egy 7870-re beneveznék (olcsón) és az valóban sokkal erősebb
azzal is el lehet lenni egy darabig
Persze akkor alatta a vasat is cserélni kéne, nekem azt mondták a Q9550 szintű gépbe, még tunning mellett is maximum egy 7850-7870-est érdemes beletenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Futás, futópályák
- Sorozatok
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest