Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Beri

    addikt

    válasz Patice #8064 üzenetére

    Egy adott processzor adott TDP osztályba tartozása nem azt jelenti, hogy állandóan annyi a fogyasztása, csak azt, hogy ez alatt az érték alatt marad gyári beállítások mellett, teljes terhelés alatt is. Az 5600+ és a 240e, vagy a 250 között nincs akkora fogyasztáskülönbség részterhelésen, vagy idle-ben, mint hinnéd. Persze mérhető a differencia, de egy minőségi, magas hatásfokú táp tud akkora fogyasztáscsökkentést hozni, mint amekkorával egy processzorcsere járna (10-15W-ról beszélünk maximum, bekapcsolt c&q mellett).

    Természetesen érdemes váltani, az athlon II egy frissebb architektúra, kisebb csíkszélességen. A 240e és a 250 közötti különbség csak a szorzó és a magfeszültség. Ezen kívül teljesen egyformák, az utolsó tranzisztorig. Tehát ha veszel egy 250-et, majd kellő mértékben alulfeszeled, akár a 240e fogyasztása alá is tudod vinni.
    A cool&quiet azt tudja, hogy a szorzót lekattintja a legalsó állásba (4x) és visszaveszi a magfeszültséget 1V köré (ez az 5600+ esetében is ugyanígy működik). Az idle fogyasztást lényegesen lejjebb szorítani egyébként nem igazán lehetséges, minimális áramfelvételről beszélünk ugyanis. Terhelés alatt viszont sokat számít a feszültség, ahogy a 240e 45W-os TDP osztályba tartozása is mutatja.

    Termi92: Igen, a processzorod négymagosítható, a lapod is tudja. Az UCC a te barátod, keresd meg, majd állítsd auto-ra. Más dolgod nincs. Ha feláll a rendszer négy maggal, nyertél.
    A magok feloldását a gyári hűtővel én nem javasolnám, mert így a processzorod nagyot lép felfelé fogyasztásban és ebben a jó kis nyári melegben könnyen megfőzheted. Persze sokat számít a házad szellőzése is, de alapvetően az a kis alutömb a gyári légkavaróval nem erre lett méretezve.

    [ Szerkesztve ]

    eladó Aromamizer RDTA V1

Új hozzászólás Aktív témák