Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz frescho #9219 üzenetére

    "Ti valtanatok?"

    Is-is. Váltanák, de nem így. Épp ma jött meg elműtől éves elszámolás, hogy 75khufal kevesebbet fogyasztottunk mint az előre kalkulált. Köszönhető ez a meglépett energiatakarékossági fejlesztéseknek. Így még több mint két hónapig csekk nélkül jön a számla :K

    Én a helyedben beleölnék némi pénzt egy gclf lapba. Már olcsóért adják eléggé. Talán megvan 10k-ból. Cserébe jobb mint egy p3, modernebb is (mehetnek rá a tárolók), és főleg -> kevesebbet fogyaszt. ~40w az egész gép. Ha találsz jóárasítva picopsut, akkor 30wra letornázható akár. Mellesleg én csodálkozva nézek más gépek hasonló fogyasztásaira. Ezeken a bordák hidegek szinte, miközben egy 4cm-es ventilátor dolgozik csak rajtuk.

    De ha picit (pár ezer) többet áldozol rá jobb lehet az intel 410-510 lapok. Előbbi olcsóbb, egymagos, csak 100mbit, és kevesebbet fogyaszt.

    gclfhez képest csökkent a csíkszélesség procin egy generációt, és sok-sok generációt az északi hídon amit ~1:1-be bedobtak a cpu mellé.
    Ez a kétmagos 510 lapnál egy hdd mellett 22w idle, 30w terhelt más mérése szerint.

    Jah és igen, nagy atom hívó vagyok első perctől kezdve, mielőtt felszólalnátok ellenem. 4 atomos lap volt eddig itthon + 1 netbook. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák