Hirdetés
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Home server / házi szerver építése
- 128 GB-os, kétcsatornás G.Skill memóriakészlet, 8000 MHz-cel
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ingyen teljesítménylöket egyes Radeon RX 9070-ek gazdáinak?
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
tikhunter
tag
Mi az újj topic neve?
-
Solad
addikt
Nyitottan egy uj topicot. legyetek szivesek abba irni ezt pedig zaratom
-
FefeeX
veterán
válasz
mr_ricsi #5040 üzenetére
a szaggat az inkább néha gondol egyet és beleakad, egyébként frankón megy. Szóval vidkari kizárva, főleg mert Rad9800Pro, zalmi VF700al...
A leggyengébb láncszem a proci, NOD32 letiltása után már jobb a helyzet, a baj sztem hogy nincs HT támogatás a procin...
Ezért gondoltam, hogy meghúzom picit...
és írtam h mio történt, de a konkrét dolgokra megint nem válaszoltál... -
Comanche
tag
Akkor 166 nál a ramnak 333-at kellene irnia?! (a 166 a valós, és azt használja ki kétszeresen /lemenő ág is,vagy valami ilyesmi/ a 333 meg az effektív?ezeket keverem) Az oké, hogy ha jól látom a helyzetet, hogy az egyik a másikhoz képest kétszer akkora! Vagy nem?
Még ezen párszor át kell rágnom magam,hogy értsem is! -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #5046 üzenetére
Köszönöm!!
Supolooooock?nesze nekem!
Nemsokára hazajutok és megpróbálom átültetni a gyakorlatba, hátha lesz belőle valamit!
45-fok körül szokott lenni a proci (lehet kicsit sok,már csak azért is mert elvileg 3,2- hez való lenne a hűtő ami rajta van...), jobb hűtésen már gondolkodtam az amúgy is meglesz, a ház szellőzését 2 napig teszteltem mire megtaláltam az ideálisat!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #5032 üzenetére
''és amit 13, ra tettem, azt vissza 11-re,''
Nem fog működni, mint írtam: superlockos.
A procidnak alapban 13,5x a szorzója, és 1800 az órajele. (Azért megy 182x-en, mert az alaplap nem pontosan 133, hanem 135MHz FSB-t ad neki.)
''Azért már bármilyen hülyeségre nem lehetne rávenni!''
Nem tudom, figyeled-e, hogy olyanok adnak neked tuningtanácsokat, akik a saját gépükkel nem boldogulnak.
[Szerkesztve] -
-
mr_ricsi
veterán
''Az a lenyeg, hogy most 38-40 felszini es 54-60 mag''
Az abitnál nézd meg az alaplapod FAQ-jét, hogy nem a proci corfesz előállító tápegység (PWM) hőmérsékletét mutatja-e, mert ha azt, akkor eddig magadnak gyártottad a problémát, ugyanis a PWM lehet melegebb is, mint a proci. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #5025 üzenetére
A processzorod ''superlockos'', nem lehet rajta szorzót állítani. (Az L1 összekötés sem működik, mert nincs mit összekötni.)
Esetleg megpróbálkozhatsz az FSB 166-ra rakásával + core fesz emeléssel.
Ha szerencséd van, akkor elmegy 2241MHz-en. (13,5x166)
Azért egy izmosabb cooler, és a gép belselyének megfelelő szellőzése is kell ehhez. -
mr_ricsi
veterán
''de szaggat a NFSMW...''
Szvsz - ezen nem fogsz segíteni a proci tuninggal, pláne nem az időzítések állítgatásával.
Vagy a VGA-d köröl, vagy az oprendszered tájékán kellene a megoldást keresgélni. (Vagy a játékban visszavenni egy keveset a grafika felbontásából/effektekből) -
mr_ricsi
veterán
''133-ról bírnia kell a 200at?''
Azt nem nézed, hogy kinek szól a válasz? (pg012345 válasza Szinyák (#4998) üzenetére )
Ha össze-vissza olvasol, nem a te procidra, nem a te alaplapodra, nem a te memóriáidra alkalmazható dolgokat, akkor abból nem tudás lesz, hanem Őskáosz. -
S. Szabi
őstag
válasz
markastor #4557 üzenetére
Most már 206-os fsb-vel nyomatom a cuccot, 11.5-ös szorzóval, a BIOS szerint 1.825 volton, de nem igen megy 42fok fölé(csak valami durvább játék után). Sőt egy nap hosszú kikapcsolt állapot után 24-27fokos szokott lenni bekapcsoláskor és pár 10-15 perc után felmegy 34fok körülire. 2006-01-23
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
nekem is új dolgok a láthatáron...
133ról 150re feltettem, elindult oszt nyomok del-t, se kép se hang, és ezt csinálja mindig. Windozig se ment el...
jumper 100Mhz- safe mode ra, átállítás vissza megint megy, de feltolom az FSB-t akkor csummáré...
szorzóval nem tudok mit kezdeni, az alaplapon sincs meg a biosban sincs szorzóállítás lehetőség...
de nem értem hhogy nem bírja a 150Mhz-t... Először azt hittem az auto DRAM-FSB miatt, levettem úgy h most 200on megy fix a ram, időzítések maxon, és proci 2000 helyett 2250, de sajna nem sokáig megy...
Egyébként a by spd-re a 133as FSBhez is 200as DRAM clockot állít... -
HIJ
őstag
válasz
Comanche #5034 üzenetére
Ha bootolásnál 400at ir az azt jelenti, hogy a RAM 200on megyen, ami azt eredményezi, hogy nem megy szinkronban a CPUval, mivel az most elvileg 133on fut.Ha a CPU FSBt átállítod 166ra, akkor a RAMot sem ártana ugyanennyire.Amit Phoenix - AwardBIOS -nál a
->Advanced Chipset Features
->DRAM Clock/Drive Control
-> DRAM Clock - nál találsz.
Itt kell megadni a RAM frekijét.Ez mind azt eredményezi hogy 333on fog menni a RAMod, viszont szinkronba a CPU val, ami sztem jobb, mint nemszinkronban 400on. (De javítsatok ki, ha tévedek)
HIJ -
Comanche
tag
Nem tudom,hogy szinkronban va e, szerintem nem, bár elég sokat olvastam utána, de még sötétben tapogatózom,próbáltam állítgatni, de...
? A bootolásnál 400 ír a ramra, a BIOS-ban 2200MHz-t ír a procira, mellette zárójelben 266 van, alatta pedíg a CPU clock-nál 133 van, az everestben egy arány az tudom, hogy 6:3-at ír, nem tudom mi a sor megnevezése, nem akarok hülyeséget mondani, délután megnézem!
De azért megnyugodtam,hogy nem csak az én egyik szemem kisebb!
vagy csak a lyukat kellene feltuningolni a zacsin?
[Szerkesztve] -
HIJ
őstag
válasz
Comanche #5032 üzenetére
Ugyahogy mondod! Ezzel a lappal mar csak a szorzoval, lehet jatszani, mert elvileg nembirja mar a 200as fsbt, de mint mondottam nalam meg ment 200*10en csak a ram nembirja. De lehet hogy neked megkene probalni a 400as ram miatt. Mert az kifizetodobb, ha nagyobb az fsb.Szal lehet hogy egy 200*10 en megprobalnam a helyedbe, ami ugye annyit jelent hogy 2000MHz es szinkron a rammal. tenyleg most szinkronba megy a rammal?Tehat a ram mennyin fut?Everestben Alaplap/Alaplap DRAM : FSB Arány = ? Az a jo ha 1:1.
Ha nem annyi az azt jelenti, hogy hogy a ram mas fsbn fut, tehat mig az CPU 166on a RAM meg 200on.Ezt meg nemart beloni.
HIJ
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
Köszi, a bioszfrissítés pénteken megvolt, azt is 50x átolvastam, aztán fél óra meditálás után izzadságban fürödve végrehajtottam, másodszorra sikerül, és nem rontottam el! De nem egy nagy valami,ha normálisan elmagyarázzák és utána olvasol!
/megjegyzem összegyűjtöttem 3 majdnem teljes BIOS leírást, de nem hasínlit igazából egyik sem, úgyhogy még nem teljesen tiszta a kép..../
Akkor azt mondod, ami most 133 (bocsi, de hogy nics elöttem az elnevezéseket még nem tudom) azt tegyem fel 166-ra, és amit 13, ra tettem, azt vissza 11-re, és akkor az lesz 166(FSB?)x11(a szorzó). Azthiszem, kezdem érteni!/az 1826MHz ha jól értem, tehát ennyivel megy most, ennyi van az everestben is! És akkor onnan kéne feljebb-feljebb álítani a szorzót, amíg bírja, ha bírja+ majd a feszt! ááhháá
Kipróbálom mind a kettőt, meglátjuk!
Tudom akármit is csinálok, vagy bárki, CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!/én döntésem, én pénzem / Bár ez nem is volt kérdés részemről, de ahogy másokat ismerek...
Azért már bármilyen hülyeségre nem lehetne rávenni!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
HIJ
őstag
-
Comanche
tag
Ja, és aaz FSB meg a Multiplier faktor között van valami, ( öhely,felírtam de elhagytam a papírt
) ami 4:2:1 -et mutat, azt elállítván sem indúlt el és arra nem találtam utalást! /talán valami ratio, de mejd megnézem!/
-
HIJ
őstag
''A biosban is nézted? Ott is hasonlót mutat?''
csak ott neztem .Nemtom en everestben nemlattam mag homersekletet...
De aztan most ugylatszik megoldott, mer mahinaltam a hutovel es osszehoztam ket gyari hutobol egy egesz jo hibridet
Az a lenyeg, hogy most 38-40 felszini es 54-60 mag, mindez 13*166/1,7V.Igaz egyszer sikerult valahogyan ugy osszerakni, hogy 4 fokkal alacsonyabb ertekek voltak es felhuztam 13,5/166 ra es stabil is volt.Azota sem sikerult. Na de most stabil 2166, szal hozzasem nyulok tobbet
Nekem is KD7 van (csak S) es egy biosfrissitessel engedte a 200as FSBt, de csak modjaval, ami azt jelenti hogy 10,5*200 on max.Szal proba. Csak nekem azert nemjo, mert 1x512/400 es 1x512/333 es igy egyutt csak 166on fut. -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #4953 üzenetére
Persze,teljesen igazad van, Köszönöm! ( ''Ezért van, hogy ilyen kérdésekre mindig azok válaszolnak, akiknek nincs vesztenivalójuk'' erre nem gondoltam) azt gondoltam, valaki csak segít akinek van tapasztalata!
De általában csak olvassak, meg minek kell ez nekem! (nem itt) mindegy
Bár nem vagyok teljesen kuka hozzá, de ez még új nekem!
A CMOS-okon már tulvagyok,már az időzítés állítgatás után is kellett...
4 nap olvasás után arra a megállapításra jutottam, hogy nem lock-os a procim, aztán utánanézett a cimborám,ő aztmondta lockos! Hát mondom semmi gond,utánaolvastam, megoldjuk! Kibányásztam a procit, hogy összekötözgessem a L1 híd kivezetéseit, erre azt látom, nicsenek lézervágások, hát akkor vissza és a leírtaknak ,egfelelően,állítgatás! /különben a hűtőborda kipucolással meg az újrapasztázással hűvösebb lett 4-fokot/ Engedett mindent, de az everest mindíg 1827 MHz-t írt ki, aztán meg filmszakadás,CMOS és gondoltam feladom, csak most olvastam a hozzászólásod. /nem volt net/
Ez van a procin, nem a magján, hanem mellette :
AMD Athlon AXDA 2200DUV3C 2353615260463 AIXIB 0342UPDV 1999 AMD
Az everest Thoroughbred-B nek írja, verz:00000681h
Felraktam 13-ra ahogy írtad, régebben 2200MHz-et írt bootolásnál, most meg 1800 MHz-et
Tehát sorry,de nem tudom levonni a megfelelő konzekvenciát!
Szerintem változott, talán nem locko-os, de nem 2100MHz, hanem 1800MHz ezt nemtudom mit jelent,tehát lehet mégis?
(legközelebb már nem dumálok ennyit mellé)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
válasz
mr_ricsi #5002 üzenetére
valóban ingyen és a szabadidőd terhére írkálsz, mint ahogy a DVD és optikai írás területén én is irkálok és segítek másoknak, mert abban vagyok otthon... De attól még ha nem tudom valamire a választ akkor nem kezdek el kötözködni.... No mindegy.
Egyébként nem vagyok kezdő, csak régen volt már mikor szervizesként dolgoztam egy NAGY számtekcégnél... Akkoriban még az 500Mhz volt a király, a k6-2 300-am meg stabilan 366on ment, nem volt olyan h szorzólock meg miegymás, időzítéssel nem foglalkoztam, blabla.
Eddig meg megvoltam a régi vassl, de szaggat a NFSMW... -
graf
tag
Thoroughbred-B magos B0 steppinges a proci.
-
mr_ricsi
veterán
''Ez egy Athlon XP-M 2000+ proci eredendően. Nálam a 11.5*166-ot viszi alapfeszen (1.45V)''
Ez egy mobil TBred. Gyárilag szabad a szorzója.
Szerintem butaságot csinálsz, ha ezt asztali barcira cseréled.
Előtte ki kell próbálni, hogy mit megy: ha normális hűtés van rajta, akkor FSB-jét 166-ra, Corefeszét 1,75V-ig, és szorzóval addig nyomd felefelé, amíg bírja. Akár 100-200MHz-el is képes lehet a barcit megelőzni, annyit meg biztosan nem számít a dupla L2. (És ez ráadásul teljesen ingyen van) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Szinyák #5003 üzenetére
''2000+ -os proci''
Az Everesttel nézd meg, hogy a procid Palomino, TBredA vagy B-s-e.
Ha TBredB-s, akkor rakd az alaplapod FSB-jét 166-ra, és esetleg adj egy kis feszültséget a procinak.
Palomínonál egy kevés FSB emelés jöhet szóba, TBredA-nál egy kicsit több.
Majd a végeredményt ellenőrizd le a Prime95-tel.
(Mondjuk, ha TBredes a proci, nézd meg, hogy a szorzója állítható-e.) -
-
tikhunter
tag
Havernál váltottunk egy 2,0 Ghz es cerkáról egy 2,6 os p4 re tudni illik hogy a celeron és a p4 között csak a gyorsítótár mérete a külömbség mivel a cerkába vmennyi le van tiltva.Igaz a cerkáját is meghúztuk 2,8 ra de a 2,6 on müködő p4 es kétszer körbefutja a cerkát.Sztem megérné váltanod persze csak ha olcsón csinálod sokat számít az a 2X annyi cashe + az a kevés FSB.Nálunk a teljesítménykülömbség főleg játékoknál jött ki de ott nagyon pl Quake 4,és már így a Morrowind se szaggatott
-
graf
tag
A lapom (Abit KD7) sajnos csak 166-os FSB-t támogat max.
-
graf
tag
Szevasztok!
Lerágott csont, de feltennék egy kérdést: Jelenlegi procim Thoroughbred magos, tehát 256Cache-el rendelkezik és 11*166-on (1826MHz) dohog. Mekkora különbség lenne, miben lenne ez, és érdemes volna-e váltanom egy Barton magosra(3000+-os _512Cache), mely 13*166-on jár (2158MHz)?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv: Graf -
Szinyák
őstag
Sziasztok tuning fanok egy kérdésem lenne hozzátok van egy asus a7v333-as alaplapom
2000+ -os proci 1gb ram(samsungl) és egy 9800pro vidkártya mennyit lehetne huzni rajta biztonságosan és hogyan célszerű. sűrgős lenne előre is köszi -
mr_ricsi
veterán
''de mégis mivel kezdjem? hol látszik hogy nem bírja el?''
kiindulsz onnan, amit az alaplap alapban beállít.
Az Everesttel nézd meg az SPD részben a 2 memóriád időzítési adatait. (mondjuk: 2,5-4-4-8 és 3-3-3-8) mindegyiknél vedd a legrosszabbat (legnagyobbat), és ezt állítsd be az alaplapodnak. (Pl: itt 3-4-4-8)
Aztán a beállítást teszteld a Memtest86 és a Prime95 progikkal. Ha 4-4 órát futnak hiba nélkül, akkor lehet tovább menni.
Először a legelsőt, a CAS latency-t érdemes csökkenteni, próba, majd a többit is.
A maszek véleményem, hogy nem nagyon érdemes foglalkozni vele, mert nem nyersz annyit teljesítményben, amiért érdemes lenne kockáztatni, hogy mindenféle alattomos lefagyások jelenjenek meg a rendszerben. Az SPD adatok ''eredője'', teszt, és ha működik, akkor itt stop. Szvsz.
''de mégis, melyik milyen, mennyire jó, kicsit szakmaibb és hozzáértőbb választ vártam. pl hogy a Q-tec milyen, mennyivel járok rosszabbul, mit vesztek vele, blabla...''
Azt talán a hűtés-házak-tápok topikon várd. Ott azt is megmondják, hogy melyik típusból melyik héten gyártottat nem érdemes megvenni.
Itt annyit, hogy az Enermax, Chieftec, FSP, Zalman-nal valószínűleg nem faragsz rá, a másik felsorolt 2 márkánál vannak jó és kevésbé jó típusok is. A Sirtecből a 410W-os 12cm-es ventiset nem szabad megvenni, ill. csak ott vegyél, ahol gyári újat kapsz, nem javítottat, újként.
egy 450-es Chiftec vagy FSP 15ezer körül kapható, nem értem miért kell más tápokat is nézegetni. Az a pár1000 Ft megtakarítás hosszabb távon lehet, hogy nem éri meg.
''Írj valami használhatót is, vagy ne is szólj hozzá, mert a szarkazmusod nem épp építő jellegű...''
ingyen és a szabadidőm terhére írkálok. Miért kellene lelkesnek lennem attól, hogy egy újabb kezdő akarja a gépét b.szkurálni, és nekem 25-öször is le kell írnom ugyanazokat a válaszokat? -
mr_ricsi
veterán
''a simán mért hő és a mag hője közt mennyi az egészséges külömbség''
Nem lehet erre válaszolni, mert a külső hőt minden alaplap másként méri. Van olyan lap, ahol a külső szonda hozzáér a proci fenekéhez, így 1-2 fokon belül egyforma a kettő.
De egyébként is: minél nagyobb a távolság, annál lassaban követi a külső szonda a proci hőjének változását, de 5-10 perc után be szokott állni valami hasonlóra.
A biosban is nézted? Ott is hasonlót mutat?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- Politika
- Honor 400 még nincs, Honor 400 Lite már van
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Trollok komolyan
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Horgász topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest