Hirdetés

Aktív témák

  • Speed®

    HARDVERAPRÓD

    djtoomi

    Egy név, egy arc, egy jelenség ( :DDD ). Egy gyerek, akit tehetős felmenőkkel és felelősségmentes élettel áldott meg a sors. Egy gyerek, aki megbízhatatlan, hazudozik összevissza és valószínűleg jókat röhög a megkárosítottakon. Legyen a kár anyagi (zsé), szellemi (idegbaj) vagy átvitt értelmű (elb@szott idő), mindegy.

    Egy gyerek, akit egy éve ismertem meg egy X800GTO kapcsán. Akkor kellett volna megszüntetni a kapcsolatunkat, amikor kiderült hogy nem lehet vele telón kommunikálni és gödöllői lakos lévén nem tudja hol van a városközpont :DDD Az 550/650esnek hírdetett kártya 550/1100on bírta végülis...lépjünk tovább.
    Következő áldozat roPHka, akinek Tomi barátunktól egy MSI lapot kézbesítettem, mint utólag kiderült, full tartozékos dobozos terméket zacskóban OEMként, ráadásnak proci-hűtőkeret nélkül. Persze mindez 40km vonatozás után a vevőnél derült ki. Volt öröm's bódottá :o Lépjünk tovább.
    MP3 lejátszó, FMesnek hírdetve. Átvételkor kiderül, FM a kanyarban, ráadásul hiányos a pakk egy USBhosszabbítóval. Lehet hajolgatni serényen a gép s3ggéhez ha kell vmi rá. Remek. Ja, persze ez volt vagy ~fél éve, azóta sem lett pótolva a filléres elmaradás. Lépjünk tovább..
    3DAurora házikó. Megyegyezés árban, hiánytalan cuccos beígérve, személyes átvétel cserebere, egyéb nyalánkságok. Többszörös időpontvariálás után (ha nem mondtam volna, eddig, ez kivétel nélkül minden alkalomra érvényes, állandóan ment a kavarás) helyszíni szemle, aholis észrevételezés: megvagdalt merevítők, hiányos 3.5" rögzítőkészlet. Előbbin túltettem magam, utóbbin nem, 3 hónap után néhány napja rendeződött az ügy, leírjam miként? Nincs kedvem, de a lényeg: elrontott KPbefizu (aha..), aztán felajánlott tali és kárpótlásként CM hűtő, többszöri kavarás és ~10 perc felesleges telefonon pofázás után erőteljes felszólítás a s3gg megmozdítására. Ez is megvolt, -> tovább.
    Chaser el lefolyt procis mizériájára bárki rákereshet, itt nem részletezem, de az sem volt egy egyszerű story...és én még védtem :(

    Aztán ahol már kezdődtek a komolyabb bajok:
    laci06 egy üzletünk során rákérdez, tudok-e segíteni egy gödöllői ügy intézésében? azonnal visszakérdezek, hát persze hogy djtoomi az a bizonyos gödöllői...
    laci06al megegyeztek egy MSI GTS320 vételében, mivel lóvéja Tominak nem volt elég, 40kt kellett előre utalnia és megegyezés alapján a hátralékot az akkori 1650XTje eladásakor. A problémák ott kezdődtek, hogy az utalt pénz sosem érkezett meg Laci számlájára és bizonylatot sem látott senki, pedig lett volna lehetősége ifjú Jedinknek a bemutatásra többször is. Gondolom evidens miért nem ejtette meg a dolgot..node haladjunk. Szóval Laci azért keresett meg engem, mert Tomi kifogásolta az MSI kari állapotát, mindennemű magas hőmérsékletekre hivatkozva és cserekártyát kért, egy olcsóbb Inno GTS320 "személyében". Mivel Laci és Tomi között a postai téma már az MSInél is sz0pás volt (Tomi napokig nem vette át, állítása szerint nem kapta meg..hozzám Gödöllő mellé mucsaröcsögére 1 nap alatt jöttek meg Lacitól a cuccok..), ezért Laci megkért, hogy a hozzám elpostázott Innoval találkozzak Tomival és cseréljük el az MSIre, de kizárólag azzal a feltétellel, hogy helyben KPban kifizeti az Innot. Ugyanis addig sem látott egyetlen Ftot még Laci, pedig már a 2. GTSt postázta önköltségen...vicces, mí? Szóval mindezen tények ismeretében felkerestem Tomit és beszélgetéseink (10-20 percek huss..) végén arra jutott, hogy márpedig csak akkor kell neki az Inno, ha Laci mégis beszámolja az 1650XTjét (amit persze hetek alatt nem tudott eladni, mert sokra tartotta..). Laci ebbe is belement, Tomi kapott egy elfogadható ajánlatot, persze neki az nem volt jó. Innentől fogva a két GTS320 nálam maradt, Tomi meg maradt ahol volt, közben használt egy OC GTSt, szóval nem is olyan hülye? :U
    Laci GTSeit 2 napon belül BPn eladtam és az árukat elutaltam neki, az egyéb köztünk folyó üzleti lóvéval együtt. Persze még anni hozzátartozik a sztori ezen részéhez, hogy az MSI OC GTSt a Tomitól való visszavétel után itthon szétkaptam (én kaptam rá megbízást Lacitól, Tomitól kifejezetten kérte, hogy ne piszkálja, ha gariztatni szeretné, mégis megbontotta..) és ez fogadott. Gondolom evidens hogy egy tubusnyi paszta mire képes hővezetés terén :U Miután egy csomag zsepit ellőttem és újrakentem normálisan (filmréteg), a kártya 650/1750/2000MHzre húzva is teljesen frankó hőmérsékleteken üzemelt (<75'C). Bár nem ide tartozik, de az Inno is hozta ugyanezt a tuningot, gyári pasztázással bő 6-7 fokkal melegebben.
    Visszatérve a fő nyomvonalra, Tomi ezután a kis GTSes affér után Pegazus kollégát vette célba egy HD2900Pro ügyében, ott is eljátszotta a KPt utaltam->küldheted a karit effektet, csak Pegát már Laci jóvoltából felkészültebben érte az ügy és 2 hét várakozás után elküldte a búsba Tomit ;] Eztán egy GTS640ben lelte meg a következő célpontját, de arról nem tudok (nem is akarok) semmit.

    Ezután mindennemű üzleti kapcsolatot megszakítottam Tomival (a tartozásától eltekintve, amiről írtam, hogy úgyahogy de 3 hónap után rendeződött).
    Az utolsó csepp ami miatt leírtam mindezt, a tegnapi megsz0patásom volt, egy filléres neoncsere ügyében, visszább már jeleztem nemtetszésemet, ide meg már minek írjam..van itt minden, mint a vásárban :)

    djtoomi újult erővel, önbizalommal teltem (a saját igazát mantraként írogatva) belevetette magát ma a piacba és az állítólagos bratyója (ezt most nem fejtem ki, már hosszúúú) ill. az apja támogatásával "bazáros" lett, persze nem fizetettként, a Ph!val üzleti kapcsolatban állva, csak amolyan kismagyar mutyistyleban ingyé..egy bármikor eldobható telefonszám és nick mögé bújva.
    Előreláthatólag az első rendeléseket követő 2-3 héten belül elözönlik majd a síkideg vevők a topikot, élvezettel fogom olvasgatni :K ;]
    Mazók, birkatürelmű és sok felesleges idővel/pénzzel rendelkező vevők, hajrá!

    Köszönöm ha volt valaki aki végigolvasta és levonta a megfelelő következtetést.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák