Hirdetés

Aktív témák

  • sz0tyi

    csendes tag

    Ez most egy régi ügy folytatása, de én már lezártnak hittem. Azért mielőtt mennem kellene még megpróbálnám bevésetni azt a feketét.

    Tényszerűen: Van egy Sony PCG-Z1VAP laptopom. Miután minden más hibalehetőséget sikerült kizárni, BGA forrasztásra lett szükségem. Devilke fórumtárs is elérhetetlen volt épp, úgy gondoltam egy hasonló hirdetés kapcsán, hogy mobileman mellett döntök.
    Többszöri szétszedés után egy papírzsebkendő darabbal ékeltem ki a chipset egyis sarkát, és bár nehézkesen, de így még használható maradt a gép -ennek a későbbiekben lesz még jelentőssége.
    Mobileman fórumtárs kérésére, 2011.június 29-én többszöri egyeztetés után a munkahelye portáján hagytam a gépem( a portás-biztonsági őr nagyon meg volt lepve, mert ennél ugye vannak megbízhatóbb megoldások is).
    Miután mobileman minden irányból nevetség tárgyává tette az apró papírgalacsint a gépben(hosszú időn keresztül egyedül ez kötötte le a figyelmét), és 08.22-én hosszas hercehurca után a biztonsági őrtől visszakaptam a gépem, már tudtam, hogy valószínűleg nem fog működni, mert hibás egy szalagkábel.
    Miután hazavittem az is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a mellékelt csavarok egy része hiányzik, a többi sem az én gépemé, a chipset, és több melegedő alkatrész hűtésére használatos, a vastagságuk miatt beszerezhetetlen hővezető elem sincs a gépben, a többek között bekapcsoláshoz szükséges szalagkábel pedig túl azon, hogy állítólag eltört, rövidebbre is volt vágva, tehát áthidalni sem lehet az állítólagos szakadt részt.
    Többször szedtem szét a gépet, és nekem nem tűnt sérülékenynek a masszív fehér burkolatú szalagkábel, de a notebook bontókban dolgozó szerelők is egyetértettek velem.
    És akkor még mindig nem az esetlegesen előforduló töréssel volt bajom, hanem a "javítás"-hoz való nyilvánvalóan nem megfelelő hozzáállással.Az eset alpári lereagálásával, és különösen a gúnyolódással, lealacsonyítással, csak mert talált egy papírgalacsint a gépben, és ezek után bajom volt még a személyes találkozás kerülésével.
    Arra is hivatkozott, hogy rossz gépet adtam, és rosszat kaptam vissza, de ez ebben a felállásban azért egyrészt nem igaz, másrészt nem ilyen egyszerű.az emberek hibáznak.
    Még egyszer mondom, hogy még mindig nem a hiba szúrja igazán a szemem. Mindenki hibázhat. De a kolléga ezek után úgy állt az esethez, mintha felsőbbrendű faj egyede lenne, örülnöm kéne, hogy egyáltalán ránézett a laptopomra, de most már ne zargassam tovább. A sértegetéseket és lealacsonyító hangnemet nehezményeztem igazán.
    Akkor a neve mellett az adatlapján az volt olvasható, hogy a sorozatos sikeres javítások miatt a jogait felfüggesztették. Akkor úgy gondoltam, hogy bár vesztettem az ügyön, másnak már nem tud ártani, ezért elfogadtam a helyzetem.
    Egészen mostanáig, amíg megláttam a hirdetését, amiben javítást vállal.
    Akkor persze dühös lettem, és elsőre az ügyből nem teljesen tárgyszerűen csak a lényeget írtam a hirdetése alá. A kevésbé tárgyilagos hangvétel miatt kaptam egy figyelmeztetést az egyik moderátortól.
    A szerelő úr küldött egy fenyegetőző privit, amindemiben leírja, hogy ki fog tiltatni, és én szerinte egy könnyen átverhető ember vagyok egyébiránt. Mindezt olyan szavakkal, és stílusban ami a legrosszabb környékek késelőiben használatos nézeteltérések esetén.
    Ezek tények voltak amiket természetesen tudok bizonyítani.
    Egyébként tőle tudom azt is, hogy a moderátorok sajnos nem tudnak privát üzeneteket olvasni, gondolom részben ezért is ilyen nagy huszár privátban. Szükség esetén persze az egész beszélgetést rendelkezésre bocsátom.
    Bár remélem, hogy az ügyből kifolyólag nem én leszek kitiltva a végén, ha így adódna akkor én nem is akarnék itt maradni, mert pontosan azok az elvek sérülnek amiknek a betartása miatt szerettem itt lenni.

Aktív témák