Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ste
addikt
válasz
donattilácsk #99 üzenetére
ilyen kérdésekkel szerintem menj a milyen alapapot topicba
-
donattilácsk
csendes tag
köszi az infókat akkor már biztos hogy ezt a házat veszem!már csak az mATX kérdéses?
tudtok valami nagyon komoly alaplapot ajánlani?inteles legyen és ddr2-es ramot fogadjon minimum 4 gb(2×2gb 800 mhz)ELADÓ:creative audigy4 hangkártya,asus P5B delux alaplap;levicom 450 W-os táp; aerocool t40-es ház!
-
cuko#
tag
válasz
donattilácsk #89 üzenetére
mini ninja (elvileg
) biztos belefér, csak 110mm magas, talán az egyik legalacsonyabb hűtő, ami a lappal párhuzamosan fújja a levegőt
mercutio_ : a vinyód nem rezonál ott a 3,5-ös helyen? Szerinted kis szilikon rezgéscsillapító bakok odaférnek még? Illetve: szerinted máshova lehet még rögzíteni a vinyót normálisan? Mert én a 3,5-ös helyre majd egy ventillátorszabályzót tervezek.
-
Ste
addikt
válasz
mindkettő befér gond nélkül
Mercutio_: jah megkapta a magáét
a dolog onnan indult ki, hogy elhoztam és összeraktam. akkor is kiderült számomra egynéhány tervezésbeli hiányossága, de a megvalósítás útjára akkor léptem, amikor az összerakott rendszerben hátul a procinál minden befülledt. A vga passzív, aminek a bordája a proci mellé lóg, hátra; a procihűtőmhöz a keret még mindig nem érkezett meg, így a kis TR2-R1 csak a procin kavargatta a levegőt (igaz a következő procihűtőm sem párhuzamosan fújó lesz)
ekkor láttam meg, hogy az előlap végig lukacsos
miért ne, ha a lehetőség már adott. a tervezett Lian-Li kuckókban is 2 venti van elől. a hely megvolt, így kivgtam a másik oldalt felxel, s beraktam oda is egy 12cm-es ventit. azóta alul minden gyönyören hűsöl, hangjuk meg nincs a gyárilag folytott AC ventiknek (@1200rpm)
a vga játék mellett max 60C, ami szerintem jó eredmény egy passzív cuccostól.valszeg az egész házat szétszedem, csak még az alapanyagokra várok hozzá. vagy full alu, vagy alu+karbon, esetleg 3 rétegű alu-műanyag borítást fog kapni, s az előlapot is lecserélem. a belső architektúráját is szétszedem és átrendezem.
az zavar, hogy cak Odd-t lehet bele pakolni. se ventiszabályzó panel, se más egyéb nem fér el a helyükre, a rosszul tervezett előlap miatt. az odd is valszeg átkerül a táp elé, s oldalt egy külön vinyó szellőztető csatornát alakítok ki. ez még képlékenyamikor kész lesz, majd a Logouton közzéteszem
-
Mercutio_
félisten
válasz
A hdd keret kiszerelhető 2 perc alatt, én is a 3,5"-os helyre (a felső rész aljára) raktam a vinyómat.
-
Ste
addikt
no tegnap megelégeltem a várakozást, s vettem én is egy ilyen kuckót
hát a legelején eléggé elkeserített. olyan kis lehetetlen házikónak tűnt. a szerelés is ezt támasztotta alá.
nyugtatott a tudat, hogy visszavihetem (igaz fekete volt a dobozára írva, mégis szürke a kicsike - annyi baj legyen)amikor viszont összeraktam, s elkezdtem tanakodni (nagyszerűen hűt ez hatalmas pozitívum) rájöttem, hogy hatalmas modding lehetőségek rejtőznek benne
azt hiszem mégsem viszem haza, hanem szétkalapálom. van egy csomó tervem, hogy a hűtést még jobbá tegyem. remélem lesz valami kis időm a hétvégén, s akkor neki is esek.
Logoutra kirakom mjad képekkel illusztrálva, hátha más is kedvet kap hozzá -
cuko#
tag
válasz
Mercutio_ #76 üzenetére
Az az alaplapi pittyegő szerintem
Meg kell legyen adva az alaplap leírásában, hogy hova kell dugni, és az bizonyos rendszerhibáknál (? vagy nem tudom, hogy miknél, pl ha rákönyökölsz a billre, vagy ha nem indul a gép akkor is) sípol idegesítő magas hangon (tehát fölösleges is betenni)
Megvettem és elhoztam a házat, határozottan tetszik.Már csak minden ami bele kell hiányzik
DE megnéztem, és én alaplap nélkül 130-131mm-t mértem az alsó szint belmagasságának
- rosszat mértem, vagy rossz helyen?
Mercutio_ ha legközelebb szétszeded a géped, megtennéd, hogy megméred az alsó szint belmagasságát alaplappal (procitól a 2. szint alsó lemezéig)? -
Mercutio_
félisten
Kösz a tippet, akasa nem néz ki rosszul, legalább is az én minimálos elképzeléseimbe illeszkedik, de közben szétkaptam a gépet, és néhány dolgot kiderítettem:
- A 120mm-es venti nagyobb fordulaton csendesebb
- Az FSP 350PNF táp ventije a fő zajforrásMár csak azt nem tudom, hogy nem megy benne a hőmérsékletfüggő fordulatszámszabályzás, vagy az az adott hőmérsékletnek megfelelő fordulat és nyáron eszerint még zajosabb lesz
És egy újabb kérdés: A héz alkatrészei között találtam egy olyat, hogy egyik vége az érintkezősorra mennő 4-es csatlakozó 2 szélén fekete és piros vezeték 2 középső üres, a másik vége egy kör alakú valami (gondolom érzékelő, de milyen és hova kell kötni?
-
cuko#
tag
-
Mercutio_
félisten
Tippjeim nekem is vannak, csak gondoltam hátha nem kell szétszednem a gépet, ha biztos infót kapok
Mindegy holnap szétszedem, és próbálgatom.
Panelt úgy gondoltam, hogy ph-n veszem, úgy olcsóbb
de ha csak ez van 3,5"-os méretben, akkor kénytelen leszek vagy ezt beszerezni, vagy venni 2 olcsó potis feszabályzót, mert most túl hangos a blueorb és a 120-as beépített venti.
Jut eszembe: 3,5"-os helyre beépíthető 2,5"-os sata mobilrack létezik?
-
cuko#
tag
válasz
Mercutio_ #72 üzenetére
A venticsatlakozó gondolom azt az egy ventit figyeli az előlapi kijelzőn ("További extra az előlapon található LCD kijelző, melyel egy légforgató állapotáról kapunk visszajelzést") - a tápcsati pedig gondolom a kijelzőt meg a hőmérőt táplálja (és lehet, hogy a ventit is - nem tudom, hogy hogyan kell rákötni, ha nem megy tovább az alaplapba, akkor lehet, hogy annak is).
Ha panelt akarsz venni, abból 4k körül vannak a legolcsóbbak (legalábbis amiket én néztem), de azok csak leszabályozni tudják a ventiket, leállítani nem, a zalman mfc1 illetve ez a xilence szabályzó le is tud kapcsolni 2-2 ventit. A zalmi 5.25"ös, a xilence 3.5"ös, ezért is ezt néztem én magamnak, meg mert szolídabban néz ki (nagykép), plusz ha jól láttam a képeken, a két 5.25"-ös hely rejtve van kis billenős izékkel (
), amögé meg nem igazán tennék egy szabályzót (habár az mfc1es esetében lehet, hogy jobban járnék, amilyen csúnya
)
-
Mercutio_
félisten
Összeraktam a cuccot!
Néhány infó:
- A gyári magasságadat (23,3 cm) lábak nélkül értendő, lábakkal 25 cm a cucc.
- Nagyon pofás a zongoralakk-mattfekete kombináció, de a lakkozott részekre nagyon kell majd vigyázni, minden meglátszik rajta.
- A burkolat 5 csavaros rögzítése helyett valami gyorsabb bontási megoldás jól jönne azoknak, akik gyakran rendezgetik a gépük belsejét
- Az alsórészbe lelógó elemet egy csavar eltávolítása után ki lehet szedni.
- Az előlap leszerelése nagyobb ujjú embereknek macerás lehet
- Blue Orb II került a procira, egy merő szívás felrakniaz tuti, hogy az alaplapot csak prociva-ventivel adom el
viszont marha jól hűti a procit és környékét.
- Rápróbáltam egy Zalman cnps-8000-t is, klassz, könnyen szereplhető, de nekem nem fér el a lapomon a foglalat körüli alkatrészektől(így azt meg is fogom majd hirdetni. (only for AM2))
Kérdés: Az előlapi panelből kijön 2 kábel, az egyik megy ugyebár a HDD-csatlakozóra és azon van a hőérzékelő is, a másikon van egy 3 pólusú venticsatlakozó és egy tápcsati. A tápcsati azért kell, hogy menjen a panel, vagy más funkciója is van?
Mivel lehet szabályozni a ventiket, van rá SW, vagy vegyek egy panelt?cuko: Klassz, de ennyit nem akarok rákölteni, és most egy darabig nem szeretnék szerelni se
-
cuko#
tag
Hétfőn megyek érte
és kinéztem egy jó kis ventiszabályzót mellé, ami 0ra le tudja venni a két ventit (és marad még egy plusz szabályzó), mindezt a 3,5ös floppiszlotban: ezt
valószínű ezt is veszem vele -
-
cuko#
tag
válasz
Mercutio_ #61 üzenetére
nekem is mehetne másba a pénzem, de azért összesen rászánok ~ +8-10k-t arra, hogy tényleg halk gépem legyen (és ebben benne van a silent vga, a passzív táp, és a halk hűtő különbsége)
"Egyébként egy zalmi 8000-el járnék jobban, vagy a freezer 64 pro-val? (ha befér)" - a zalman 8000 sem 4k, mint a 64pro, és annál a mini ninja vagy a 9500as sem áll távol árban
De akkor vehetnél inkább egy szabályozható, de erősebb ventit a gyári hűtőre, és azt beállíthatod olyan hangosra / erősre, hogy jó legyen
-
Ste
addikt
beszéltem barátommal, leméri majd a ház belsejét
sok jóval nem kecsegtetett: azt mondta, ameddig a kártya rögzítő foglalatok vannak, addig lehet csak garázdálkodni. utána már a teteje bezavar (lehet benne igazság, hisz a kártyájának a hűtését is ott kellett levágnia)
az alaplap legalább 0,5cm-et elvesz a távtartókák miatt, plusz a proci 2-3 mm-je, szal szerintem nem érdmes bepróbálkozni -
cuko#
tag
én is így próbáltam az elején kisakkozni a méretét
125mm magas a zalmi, valóban koppra, de remélném, hogy belemenneAzt nem tudom még, hogy ha betesszük az alaplapot, aztán rá a hűtőt, akkor az nem emeli meg alapból, csökkentve ezzel a helyet?
A képen a ventik fölött még volt vagy 1cm hely, nem?
Tanulság: megveszem szépen először a házat, aztán fogom a colstokkot
"mivel tudnád jobban enyhíteni a benne tomboló forróságot" - mire gondolsz? melyik nem hűtené rendesen?
-
-
Ste
addikt
max a mini ninjában lennék benne
csak szerintem akkor fogsz majd Te is rájönni, hogy milyen hűtőt lett volna értelme venni, amikor már megvan a házad, s azon tanakodsz, mivel tudnád jobban enyhíteni a benne tomboló forróságot
elég sokat szívtam már házakkal, s nehéz előre okosnak lenni.
utólag meg már sokszor nagyon költséges -
Ste
addikt
pedig a merőleges szellőztetés miatt nem döglik meg semmi a proci melletti fesz szabályzóktól
ráadásul még a passzív vga-ra is jutnak huzat (igaz neked nem arra felé néz a bordája)
800rpm mellett nekem 45 fokon tartott egy 939-es 3800+ X2-t (90nm volt még) 2600mhz-n
szal nagyon jó hűtő -
Ste
addikt
a gyári hűtő nagyon jó, csak szörnyen hangos (max ha egy hőcsöves gyárit veszel nagyobb ventivel)
a zalmi pöttöm 85xx-as szériái pont htpc-hez vannak kialalkítva, csak mint ilyenek a vásárlók megfejésére pozícionáltak
az Aura is nagyon jó megoldás, de akkor már inkább Thermalright Xp-120120mm-es ventivel, 63mm magas mindössze (plusz a venti, mivel azt gyárilag nem adnak hozzá)
Tts-nél pedig most mindössze 7k -
cuko#
tag
válasz
Mercutio_ #46 üzenetére
én is megfontolom majd erre a cserét szerintem, eddig azt hittem, hogy olyan böszme nagy, mint a silent knight (de most azt is megnéztem, és az sem olyan magas: 115 x 140 x 110 mm ! meglepetés meglepetés hátán ^^), de így igazán csábító - nem kell mellé venti, mint a mini ninja-hoz, mondjuk ugyanez a hátulütője is, hogyha zörögne vagy elromlana (de bízzunk a zalmanban, habár nekem sosem volt szimpatikus
) - hú, most rákattantam ezekre
-
cuko#
tag
a hűtő sztornózva, átszámoltam a kiadásaimat, és túlléptem a keretet
szóval valószínüleg csak később tudom megvenni a hűtőt (és lehet, hogy addig a régi codegen tápomat fogom leterhelni vele)
Az amd stock hűtője belefér? (keresem már 5 perce guglival, de nem találom
) - írtam egy ismerősömnek, akinek amd be-je van, remélem gyorsan válaszol
-
cuko#
tag
új terv: zalman hűtő ajánlat bele?
-
Mercutio_
félisten
Ha jól számolom az AC 64 Freezer Pro belefér, elég csendes és hatékony az?
-
cuko#
tag
hja, csak azok a hűtők, amikre a lappal párhuzamosan fújó 12-es venti megy rá, azok túl magasak (scythe, thermalright kínálatát nézegettem elsősorban), szerintem egy 12es venti szorulna a hűtőn (ezeket a képeket nézegettem főleg: 1 2 3), mivel a házhűtő 12es venti pont belefér kb a házba, viszont a procihűtő alatt még ott lenne az alaplap, és meg is lenne emelve, szóval ez szvsz kilőve.
A másik amire gondoltam, hogy feladom a passzív tápot, és veszek mondjuk egy zalman 360asat, az a lyukakon át kb a proci felől szívná el a levegőt.
A zalmanok nekem sosem voltak szimpatikusak a nem cserélhető ventik miatt (ez van
), a blue orbot ráadásul még hangosnak is mondják (és én ezt elhiszem
).
Amúgy szeretném minnél halkabbnak tudni a gépemet, és ez egy nagyobb, passzív hűtőbordával és 2 (max 3) szabályzott ventivel könnyebb szerintem, szemezgetek is egy olcsóbb ventiszabályzóval (pl ez), csak szerintem ezen nem lehet lekapcsolni a ventit, csak levenni a fordulatszámot, pedig az jó lenneDe jó is lenne tudni, hogy belefér-e az u9es noctua
-
Ste
addikt
az elképzelés nem rossz
a gond csak ott van, hogy az első 12-es nem közvetlen a procira fúj, hanem a vga-ra
ergó 1 venti kevés lehet a teljes ház szellőztetéséhez
a hátsó 8as helyett akkor már inkább egy a lappal párhuzamosan fújó 12-es, ami a procin csücsülhűtőből mint az utsó teszt is hűen mutatja nem kell olyan brutális darab, figyelembe véve azt, hogy nem valószínű, hogy az ember agyon tuningol egy matx házban
nálam a proci Be fesz szinten 2600 mellett volt max 42 fok a gyérül szellőző lanbox-ban, egy erősen fűtő int.vga-s csipszet mellett. házon kívül max 37 fokra ment fel 22C szobahömérséklet mellett (ráadásul egy ilyen vicc csücsül a procin)
miért nem gondolkodsz pl egy zalmi 85xx-ben? vagy TT Blue orb 2-ben? -
cuko#
tag
a ProClockers teszt szerint belefért kényelmesen egy Scythe Samurai Z, ami 98+25mm, tehát minimum 123mm hely van ez alapján a hűtőnek, ezt nagyjából megerősítik a képek az alsó részről, ahol is a 120mm-es venti felett már nincs sok hely az alsó részen
a mini ninja 115mm magas, csak drága
engem még az érdekelne, hogy egy 128mm magas noctua u9f beférne-e a 128mm-ével, mert ennek ritkábbak a lamellái, vagyis jobban lehetne szivatni a mellette levő házventivelegy ventire én is gondoltam már, de nem a procira, hanem a mögötte levő 80mm-es ventihelyre, onnan szívhatná a levegőt, ez esetben lesnem kéne egy <10db-es 8centis ventit is (ha a 12es nem bírja el egyedül, amiben én viszont még mindig reménykedem a 45W-os proci miatt)
de jó is lenne, ha a mi kis dialógusunk kibővülne még pár emberrel, főleg ha egy m40 tulaj is beszállna infókkal
-
cuko#
tag
ha a dvd-t "bebugyolálod" hangelnyelő szivaccsal (az valószínüleg elfér a lejátszó ház alja/teteje között), az nem játszik? vagy nem működne?
egy silentblade 1,8k, és szerintem (remélem
) ennyivel jobb.
én a procira is passzív hűtőt szeretnék, mivel a 45W-os amd nem melegszik annyira, csak a hely a korlát ^^ de amiket néztem az a mini ninja és a tt xp-120as, ezek elvileg belemennek (vagy? ..) - passzív hűtőre valami ötlet?
-
Ste
addikt
nekem ezért lesz passzív táp, passzív vga, halk venti a procin és 2 rendszerhűtő
csöndes helyen lakom, így zavar ha zúg. filmek alatt a dvd a leghangosabb, de azzal nincs ötletem hogy mit tudnélk kezdeni (nem másolgatnám fel a filmeket feleslegesen a vinyóra)ettől függetlenül nem adnék 3k-t a ventikért, de ez a Te dolgod (inkább vedd meg a lapot, meg a másikat amit kersel, utána még mindig ventizhetsz)
-
cuko#
tag
szerintem 3k nem sok egy noctuáért, de még szemezgetek egy olyan szabályzóval, amivel teljesen lekapcsolható lenne a gyári (hosszú távra tervezem a gépet, és szeretném konstans halknak betudni (a noctua ad rá a leghosszabb garit, és számomra ez tűnik a legidőtálóbb megoldásnak) - a ~22db-es vx450, mint fő zajforrás a másik gépben engem zavar, mert ez a gép a szobámba jön (olcsóbb; netre, filmekre + kevés régi játékra, egy 3-4 éves cerkát vált))
-
cuko#
tag
én egy 120as noctuát tervezek az m40hez a gyári helyett, aztán majd megnézem az ellenállásait
-
Neptunfű
tag
Köszi tényleg
De sajnos már tárgytalan
nekem jövő hét elejére kellett a ház aztán megelégeltem magam és befizettem egy elit 331be
Amúgy jó kis topic! Ezt a ph tesztet
is lehet hozzá olvasgatni és válogatni a jó kis ventik közül!!Én egy 120as SilentBlade-t vettem pluszba a házhoz
-
Neptunfű
tag
Még egy kérdés... már megvettem a Corsair vx450-es tápot hozzá.. ugye belemegy
?
-
Neptunfű
tag
Üdv! Egy hete rendeltem meg a PCX től (de sajnos nem volt készleten nekik.... de azért hirdetik
)
Nem tudnátok boltot ahonnan megrendelhető a ház? Persze hogy az M40ről van szó!
Köszi!mod: Elbírhat egy 6kilós samsung tft-t?
-
Ste
addikt
ebben egyetértünk
én is Lanbox-ot adtem fel, mert túl nagy volt
a szellőzését lehet moddolni, de a plexis oldallaposak nem a legjobbak ilyen célra
Lian-Li-nál pedig a helytakarékosság miatt vannak oldalt az optikákM40-nél mivel fent van a táp, szerintem jól el lehet rendezni a kábeleket
az első 12-es meg nagyon impozáns -
XuChi
addikt
Amugy még anno volt nekem TT Lan Box Lite-m de eladtam mert nagy gépre váltottam.
Azzal csak az volt a baj hogy nem volt egy túl jól szerelhető házikó sajnos.
De abba belefért minden. 8800gts 320, zalman venti, 2 vinyó 1 optika 1 rack, ventik.
De mondom azt szerelni nem volt jó. nem lehetett rendesen elvezetgetni a kábeleket.
-
Turmoil
senior tag
Nem rossz, nem rossz, de én továbbra is Apevia Qpack2-ben gondolkozom.
Kicsit alumínium, kicsit drágább (~26k), de talán kicsit több hely van benne a kártyának és szebb -
cuko#
tag
Azért tud az jól kinézni: kép
pont beleillik a mini ninjaNem kell méricskélni vagy átszervezni a belsőjét a vinyótartó keret miatt - nem rossz tulajdonság ^^ meg persze az a 3 ventiszabályzó se rossz, és az előlap anyaga is jobban tetszik nekem, mint az ujjlenyomatmágnes berakások az m40en, mondjuk innen a led hiányzik (nekem annyira nem
). De lehet az m40be venni egy ventiszabályzót (egy ilyen egész jól nézhet ki benne), a sima AC-be pedig valamilyen ledes érzékelő
Egy htpc-nek tényleg nem előnyös a plexi, de asztali gépnek jól is állhat - nekem tetszik.
A tetőről mondjuk nekem nem hiányozna a plexi, és az oldal- és az előlapon is praktikus lehetne rács a szellőzés miatt (mint az m40en)
Linkelnéd ide a boltot, vagy elküldenéd priviben plz?
-
cuko#
tag
Hát igen, jó kis házikókat gyárt az aerocool
Ezt, és még egy sima aerocube-ot néztem, mindkettő nagyon tetszik, nagy dilemma, melyik legyen
Valaki esetleg legolcsóbb kiskeres árát tudja? (én 16600ért találtam @@)
-
Ste
addikt
[OFF]már elég régóta pang sajnos
érdekes tendencia, hogy amikor elkezdtem itt fórumozni, akkor mindenki mindent itt vett, mert olcsó és garis holmik voltak.
aztán köszönhetően jópár emberkének inkább mindent a boltban v kiskerekben vesznek meg az emberek (meg a rendeléses listák miatt is)és különben is január van. olyanmkor mindig pangás van[/OFF]
pedig nagyon jó héz, tessék egyet beszerezni
-
XuChi
addikt
Hu ez nem semmi leírás. Köszönöm az éhező nép nevében.
Nagyon gondolkodom hogy berendelek egy ilyen házat.
)
-
Ste
addikt
ami még sok embernek okozott dilemmát, az a kivehető vinyókeret
tesztek szerint a keret belógása miatt már egy 2600xt sem fér el rendesen az alsó szinten - ezt egy jóbarátom tudná cáfolni, aki már vett ilyen házat, s sikerült belepakolnia. lehet kellett valamit ügyeskednie, de azt nem a vinyótartó kerettel.
ellenben vga-ból nagyon meg kell gondolni, hogy mit teszünk bele. méretei szerencsére lehetőséget adnak egy combosab, akár 8800 szériás vga fogadására is, azonban annak egy slotos hűtést kell tartalmaznia, mert különben repül a vinyó tartó. továbbá nem lehet a kártya magasságát meghaladó extra hűtés sem a videókártyán, mivel az magasságában, a ház tetejének lecsukási képtelenségét vonja maga után.
jóbarátom is boldogan tette volna bele frissen megszerzett gigabyte 2600xt paszív hűtéses képi megjelenítőjét, amikor szembesült a szomorú ténnyel: vagy flex, vagy nem mekegsz.
így le kellett flexelnie a vga passzív bordázatából (a kártya azóta is él és működik)az első 12-es venti tőkéletesen hűti, ráadásul mivel hőfok függvényében vezérelhető, ezért még halk is.
kompromisszumokra kényszerít tehát vga-vinyó tekintetében a kuckó, hisz vagy extra hűtés, vagy 2 vinyó. természetesen lehetőség van az 5.25ös helyekre is vinyókat beépíteni, de egy optikai mellé már csak 1db fér el.
még méricskélések folynak arról, hogy a keret eltávolítása után van-e elég hely vízszintesen 1-2vinyó elhelyezésére, esetleg közvetlenül az 5.25ös helyek mögé.
reméljük hamarosan kiderül -
Ste
addikt
Mivel eléggé formabontó házról beszélünk, s a napokban sok emberkének fáj rá a foga ezért gondoltam érdemes egy Kibeszélő Show-t tartani a kicsikének.
Kicsike, mivel mAtx formátum, s formabontó, mivel "kettényitható".
Azt kell mondanom - sok ember véleményét meghallgatva - hogy a design-t nagyon eltalálta a gyártó. Természetesen mint napjainkban ez olya divatos nem egyedi konstrukcióval állunk szemben. Ugyanez a kivitelezés megtalálható már jelenleg is A+ ill. a Blockbuster márkajelzések alatt, enyhén módosított előlapi kialakítással.
Jöjjenek a számadatok. Mint már említettem az alsó szinten mAtx formátumú alaplap begyömöszölésére alkalmas pöttöm 348x295x233 mm (mé. x szé. x ma.) méretekkel rendelkezik, melyek a manapság oly divatos HTPC kifejezés alkalmazását engedik.
A ház anyaga 0.6mm-es acél, ami remélhetőleg rezonanciára képtelenné teszi a házat, a ventillátorokkal felszerelt helyeken is - na ebből lehet bele pakolni szerencsére.
Bővítés terén:
2db 5.25-ös rekeszel - felső szinten - és 1db 3.5-es nyílással rendelkezik - alsó szinten.
Előlapi kivezetések között szerepel a 4db Usb 2.0 port, auidó és mikrofon kivezetés is
Hátul - az mAtx kialakításból adódóan - 4db bővítőkártya helyezhető el.Szellőzés tekintetében ismét nem kell csalódnunk a gyártóban. Elől 1db 12cm-es 1200rpm-es szélkavaró segít a vga, és a bővítőkártyák hűtésében (gyárilag tartozék). Valamint lehetőség nyílik még további 3db 8cm-es ventilátor beszerelésére (2db-ot alul, a processzor mőgé, 1db-ot a felső szintre a táp mellé, az Odd-k mögé tudunk behelyezni).
További extra az előlapon található LCD kijelző, melyel egy légforgató állapotáról kapunk visszajelzést, megtekinthetjük a beköthető (gyárilag tartozék) hőszenzor által mért hőmérsékletet, valamint ötletes extraként lehetőség van a két opció kombinálására, vagyis a szélkavarő hőmérséklet függvényében történő vezérlésére.Mivel mindezt nehéz képek nélkül értelmezni íme néhány teszt a kuckóról:
Hoc Pro-Clockers moddingtechA kuckó elérhető fekete és szürke színekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest