Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• helkis

veterán

üdv!
    elkészültek a tesztek, sajna az álom 300as FSB-t 1:1-ben nem sikerült elérnem, mert nem akarta a chipset a ram felé kihajtani magát, pedig már vdimm-modot is megcsináltam, hogy 3,0-3.2v-ok is kaphassanak a kis 600Mhz-es Adaták..
    a PAT-ot sikerült végülis bekapcsolnom, 667-es PSB-t kellett kiválasztani, vagy a GA-ban lehetett variálni, hála sz.j. mai napig elérhető leírásának, de sajnos ezzel elvágtam az FSB drasztikus emelésének lehetőségét is, mivel itt már nem ment olyan jó órajelen a ram.. a szorzó minden esetben 14-es volt, nem volt értelme feljebb rakni, az everest eredményeknél ne vegyétek figyelembe a kiszámolt órajelet, csak a mérési eredményt, mert valamiért az everest a maximális 23-as szorzóval számolta ki azokat..

FSB=275Mhz 1:1 ramolvasás :K
    FSB=275Mhz 1:1 ramírás
    FSB=275Mhz 1:1 rammásolás

FSB=300Mhz 5:4 ramolvasás
    FSB=300Mhz 5:4 ramírás
    FSB=300Mhz 5:4 rammásolás

illetve pár 3dmark tuningal/nélküle vegyesen:

[link],
    [link],
    [link], [link], [link], [link] :Y

a proci vízzel volt hűtve, így olyan 50fok körül volt általában érdekes, hogy +fesz hatására nem ment jobban, sőt nem is indult el, ha pl.: 1.5v-nál többet adtam neki biosban. a következő probléma a droppolás volt, ami majdnem 0,1v-volt, még szerencse, hogy az RMclock-al közvetve lehetett állítani win alól is a feszt, ezzel tudtam kompenzálni ennek a jelentőségét, de valszeg egyszerübb lett volna, ha nem kell ezzel is vesződnöm.. :D
    az alaplap FET-jei iszonyatosan melegedtek, többször is égett szagot érzékeltem :B (egy kartonlapon volt az alaplap), de szerencsére nem történt baj, egy 12cm-es ventivel elég hűvösek maradtak utána, de ez érzékeltetni engedi, hogy ez már nagyon a határa az akkori technológiának.. :D

a kölcsönkért eszközökért köszönek bacsis-nak, illetve elküldöm neki a procit hátha ki tud belőle még többet hozni egy IC7-MAX3-mal.. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák