Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LógaGéza

    addikt

    Üdv!
    Lenne két gyors kérdésem.
    1.: A napokban teljesen automatizálásra állítottam be egy gépet. Lényeg, hogy fut rajta egy Impress vetítés, egy osd_clock óra, és egy netrádió mplayerrel.
    Ez futtatja:

    /opt/libreoffice4.1/program/soffice.bin --impress --nologo --norestore -show /home/user/vetites/vetites.odp | osd_clock -c white -s 0 -F '%Y %h %e %T' -f -xos4-terminus-bold-r-normal--40-400-72-72-c-180-iso8859-15 | mplayer http://x.hu/y.mp3 < /dev/null &

    Van egy másik szkript, ami cron-ba beállított időközönként lefut, megszakítja ezeknek a futtatását, elindít egy videót, majd ha vége a videónak, akkor újra elindítja a fenti szkriptet. Az ilyen:

    killall mplayer | killall osd_clock | killall soffice.bin && mplayer /home/user/adas.avi -fs && sh /home/user/vetites/run.sh

    Annyi a problémám ezzel, hogy ha bejön a cron művelet, akkor a leállítás megtörténik, viszont a videó nem indul el, csak ha kézzel kiadom az && utáni parancsot. Mit rontok el?

    2.: Ugyanez a gép, ugyanez a rendszer. Rosszalkodik manapság az internet, elmegy - visszajön. Ezt nem szereti az mplayer, ha nincs egy ideig elérés, akkor leáll, és nincs hang. Szeretnék egy olyan szkriptet, ami ellenőrzi, hogy fut-e az mplayer, és ha nem fut, akkor elindítja, ezt is beraknám cron-ba.

    "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Új hozzászólás Aktív témák